Ei mopolla mahottomia

28. syyskuuta 2016 klo 12.45
Sijainti: Muut: Verkkokauppa.com
Avainsanat: Fuj:tech, kuluttajuus, saavutettavuus, Verkkokauppa.com

Ominaisuuksia löytyy yllättävän paljon, aluksi tuntui että ehkä vähän liikaakin (markkinointi halusi printata laatikkoon pitkän ominaisuusluettelon?), mutta kyllä sieltä yllättävän monille sitten loppujen lopuksi käyttöäkin löytyi. Esimerkiksi dynaamisen dns:n palveluvaihtoehtoja oli useampia, onneksi, jottei tarvinnut valita sitä maksullista ainakaan heti ensimmäisenä.

Webkälissä navigointi on sitä tyypillistä ”arvotaan miltä sivulta etsimäni toiminto löytyy” -lajia mitä näissä umpipöljissä älylaitteissa yleensä.

FTP-tallennus toimii, sähköpostilähetyskin ainakin ISP:n omalla avoimella SMTP-palvelimella. Liiketunnistus… no, ei tämän avulla todennäköisesti mitään murtovarkaita ainakaan kiinni saa.

Laite tuntuu myös ajoittain vetävän itsensä solmuun, josta selviytyäkseen tarvitsee virtojen katkaisun. Ajastettu tai ohjelmallinen uudelleenkäynnistys (siinäkin yksi periaatteessa tarpeelliseksi osoittautunut ominaisuus) ei toimi, tietenkään.

Kaikkein kauheinta on, että liiketunnistimen konfaaminen edellyttää erillistä IE-kikkaretta, Flash-kikkareella ei pitkälle pötkitä ja ilman kikkareita ei sitäkään vähää. ”Virallinen” mobiilisovellus toimii jos ollaan samassa sisäverkossa. Jos toimii.

Mutta halpa tämä (kampanjassa) oli, eikä mopolla mahottomia. Voihan tällä vaikka vauvaa kytätä, jos säilyttää sitä ulkona.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Verkkokauppa.com)