M3U-tiedoston avaaminen Rytmilaatikossa ei toimi

Lähtökohta
Olen asettanut Rytmilaatikko-musiikkisoittimen oletusohjelmaksi, jolla M3U-tyyppiset tiedostot avataan. Olen avannut musiikkitiedostoja ja yhden samat musiikkitiedostot listaavan .m3u-päätteisen tiedoston sisältävän kansion Nautilus-tiedostoselaimeen. Valitsen hiirellä .m3u -päätteisen tiedoston avattavaksi Rytmilaatikkoon. Jos Rytmilaatikko ei ole käynnissä, se käynnistyy. Jos Rytmilaatikko on käynnissä ja soittaa musiikkia, musiikin soitto keskeytyy.
Ongelma
Rytmilaatikko ei avaa M3U-tiedostoa tai se ei tiedoston avattuaan tee sillä mitään. Tiedoston sisältämiä musiikkikappaleita ei näy Rytmilaatikossa eikä niiden soittaminen käynnisty automaattisesti eikä Soita-nappia painamalla. Ongelma ilmenee myös silloin, jos avaan M3U-tiedoston Musiikki-valikon Tuo tiedosto... -kohdan valitsemalla avautuvasta tiedostovalitsimesta.
Ongelman syy
Ei vielä tiedossa.
Ratkaisu
Ratkaisua ei vielä ole. Ongelman voi kiertää avaamalla M3U-tiedosto Rytmilaatikon Musiikki-valikon Soittolista-alivalikon Lataa tiedostosta... -kohdan valitsemalla avautuvasta tiedostonvalitsimesta. Sen jälkeen M3U-tiedostossa annetut musiikkitiedostot listataan M3U-tiedoston mukaan nimetyssä Soittolistassa, jonka näkymä avautuu, ja jonka soittaminen onnistuu.