Video pyörii Totemissa nykien

Lähtökohta
Minulla on matroska-säiliöön kääritty videotiedosto, testi.mkv, joka sisältää x264:llä pakatun kuvasignaalin eikä mitään äänisignaalia. Pakettienhallinnassa gstreamer0.10-ffmpeg on asennettuna. Avaan videotiedoston sen oletustoistimella, Totem-elokuvasoittimella. Totemin ikkuna avautuu ja video alkaa pyöriä.
Ongelma
Videon toisto on nykivää tai hidastetun näköistä. Videon tapahtumat pysyvät oikeassa ajassa, mutta on kuin joka toinen tai sitäkin useampi kuva jätettäisiin näyttämättä niin että videon näkyvä kuvataajuus on melkein puolet oikeasta.
Ongelman syy
Gstreamer-ffmpegissä on ohjelmavirhe, jonka takia H264-pakkausmenetelmää käyttävien videoiden toisto on nykivää.
Ratkaisu
Ratkaisua ei vielä ole. Gstreamer-ffmpegiin on tehty päivitys, jossa ongelma on ainakin osittain korjattu, mutta päivityksen sisältävää versiota ei vielä löydy pakettivarastosta.
Ongelman voi kiertää osittain asentamalla vlc-paketin ja käyttämällä sen jälkeen H264:llä pakattujen videoiden katseluun Sovellukset → Ääni & video -valikosta löytyvää VLC media playeria. Sen jälkeen videoiden toisto hidastelee ainoastaan leikkauskohdissa.

One Reply to “Video pyörii Totemissa nykien”

  1. Korjasin ratkaisu-osiossa olevaa ongelman kiertomahdollisuuden kuvausta: video hidastelee vielä sittenkin, mutta ainoastaan leikkauskohdissa.

Comments are closed.