Pidginin ponnahdusilmoitukset peittävät työtilanvaihtimen

Lähtökohta
Olen asentanut pidgin-libnotify -paketin pakettienhallinnassa, ja aktivoinut sen Pidgin-pikaviestimeen lisäämän Libnotify Popups -liitännäisen. Kun joku Pidginin Tuttavalistallani olevista kontakteista lähettää minulle pikaviestin silloin, kun hänen kanssaan käytävän keskustelun pikaviesti-ikkuna ei ole työpöydälläni päällimmäisenä, Libnotify Popups -liitännäinen näyttää viestin alkupään ilmoituskuplassa.
Ongelma
Ilmoituskupla ilmestyy työpöytäni oikeaan alanurkkaan peittäen siellä olevan olevan Työtilanvaihtimen. Nähdäkseni työtilanvaihtimen silloin, kun olen saanut pikaviesti-ilmoituksen ilmoituskuplassa, minun täytyy sulkea kupla sen sulkemisnapista (×). Haluan, että ilmoituskupla ei ilmestyessään peitä paneelejani miltään osin. Lisäksi haluan, että se ilmestyy työpöytäni oikeaan ylänurkkaan, sillä siellä sijaitsee Ilmoitusalue, jossa Pidginin kuvakekin on.
Esimerkiksi Rytmilaatikko-musiikkisoittimen ilmoituskuplat, jotka ilmestyvät kappaleenvaihdon merkiksi silloin, kun Rytmilaatikko on pienennetty ilmoitusalueelle, ilmestyvät ilmoitusalueen alapuolelle peittämättä sitä. Kaikkein mieluiten haluaisin Pidginin antamien ilmoituskuplien käyttäytyvän juuri näin. Jollei tämä ole mahdollista, haluaisin ainakin, etteivät ilmoituskuplat peitä työtilan vaihdinta vaan ilmestyisivät sen, eli alapaneelin yläpuolelle.
Ongelman syy
Paneelin peittyminen on Libnotify Popups -liitännäisessä oleva muotoiluvirhe. Ilmoituskuplan ilmestyminen vasempaan alakulmaan on ilmoituskuplat tuottavan libnotify-kirjaston oletuskäyttäytymistä.
Ratkaisu
Ratkaisua ei vielä ole. Paneelin peittyminen on korjattu Libnotify Popups -liitännäisen päivityksessä, mutta päivitys ei vielä ole ilmestynyt pakettivarastoihin.
Libnotify-kirjaston tuottamien ilmoituskuplien oletussijaintia voi muuttaa Sovellukset → Järjestelmätyökalut -valikon Asetusten muokkaus -sovelluksella, muuttamalla /apps/notification-daemon/popup_location -avaimen arvoa, mutta koska järjestelmässäni ei vielä ole paneelin peittymisvirheen korjausta, kuplien siirtäminen oikeaan yläkulmaan on huono ajatus, sillä silloin ne peittävät ilmoitusalueen samalla lailla kuin peittävät työtilanvaihtimen alakulmassa ollessaan.
Voin kiertää ongelman sijoittamalla ilmoituskuplat vasempaan alakulmaan edellä mainitun asetusavaimen arvolla bottom_left, jolloin ilmoituskuplat peittävät siihen kulmaan sijoittamani Työpöydän näyttämispainikkeen ja osan sen vieressä olevan Ikkunaluettelon ensimmäistä pienennettyä ikkunaa, mikä on vähiten käytössäni tiellä oleva tapa.
Huomautus
Ilmoituskuplien käyttäytymistä voi testata kätevästi sen jälkeen, kun libnotify-bin -paketti on asennettu, seuraavanlaisilla komennoilla:

notify-send testi testi

Tämä komento näyttää työpöydällä ilmoituskuplan libnotify-kirjaston oletusarvoja käyttäen.

One Reply to “Pidginin ponnahdusilmoitukset peittävät työtilanvaihtimen”

  1. Lisäsin syy-osioon maininnan siitä, että ilmoituskuplan ilmestyminen vasempaan alakulmaan on libnotify-kirjaston oletus, ja ratkaisu-osioon ohjeet oletuskäyttäytymisen muuttamisesta gconf-editorilla. Lisäsin myös huomautuksen libnotifyn käyttäytymisen testaamisesta notify-sendillä.

Comments are closed.