Teknisiä ongelmia: Shuttle is lost?

@ 10:11

Lyhyt selitys: tietokone hajosi.

Pidempi selitys: eilisiltana (eli yöllä) vaihdoin sen RAM-volttiasetuksen takaisin Autolle, ja sen jälkeen kone ei enää kyennyt buuttaamaan. Virta siihen tuli kyllä, mutta ei kuvaa, ja tuuletin vain huusi eli se ei päässyt edes POSTiin saakka.

Kirjoitan tätä yliopiston kirjaston Macista joten voipi tulla typoja kun näppäimistö on tosi kankea! Kuin hieman pehmennetty klassinen naksu-IBM. Ja isokin kuin piru kun on tottunu omaan pikkuruiseen näppikseen.

Arvelin eilen ja vielä aamullakin että se vain kaipaa CMOS-resettiä, mutta eipä se auttanutkaan. Seuraavaksi epäilin että RAM on kajahtanut (koska sen asetuksia säätäessä se pimeni), mutta kokeilut ilman RAMia ja 256-kammoilla jotka perin Jannelta joskus ei auttaneet asiaa (aargh, Macin näppis murskaa ranteet!). Seuraavaksi pitää testata Herculeen-perkuleen grafiikkakortti mutta sitä varten se täytyy ottaa mukaan Helsinkiin ja käyttää Jannen koneessa. En ole ihan varma että kumpi olisi parempi vaihtoehto: se, että grafiikkakortti osoitautuu vialliseksi jolloin sen vaihtamalla pääsisi taas kuvioihin, vai se, että siinä ei ole vikaa jolloin joutuu huoltoselkkaukseen koko koneen kanssa. Osilla on kyllä takuut, mutta tiedä sitten kauanko joutuu olemaan koneetta.

Jos saa toivoa niin toivon että tämä liittyy siihen mystilliseen kaatuiluun, eli että kun koneen nyt saa kuntoon niin samalla nuo kaatuilut poistuvat.

Lisätty 30.5.2004: Kts. myös päivitys.

Lisätty 8.6.2004: Miksikähän Shuttlen CMOS-resettijumpperi on niin hankalassa paikassa kun kaikki muu sen sisuskaluissa on suunniteltu niin viimeisen päälle oikein? Näyttökortti on pakko irrottaa resetin tekemiseksi.




Kommentit (0):





Kommentointi on suljettu.

« Takaisin pääsivulle