Kuolinilmoitus

@ 08:32

Perfect Disk oli optimoimassa Isoa Partitiota kun päähäni pätkähti, että valokuvia näytti viimeisimmässä laskennassa olevan yli maagisen 700 megatavun rajan, joten on aika polttaa ne talteen. Päätin kuitenkin vielä järjestää C:n sitä ennen.

Virhe.

Aihio oli sisällä ja 701Mt kuvia ladattuna valmiiksi polttoa varten, kun C:nsä optimoinnissa olevasta 120Gt:n Samsungista alkoi kuulua:

TIKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA

(hiljaisuus)

TIKKA-TIKKA-TOKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA-TOKKA-TIKKA

(haudanhiljaisuus)

TIKKA-TOKKA- ... ad infinitum.

Perfect Diskiä pyysin keskeyttämään optimoinnin mutta ei se enää reagoinut — tai tarkemmin sanottuna reagoihan se kyllä, mutta sen kiintolevylle lähettämä pyyntö operaation keskeytyksestä ei enää mennyt perille vaan se jatkoi tikka-tokka-mantraansa.

Annoin sen jatkaa sitä vielä kymmenen minuuttia siltä varalta, että jos olisi edes pienenpieni toivonkipinä että se saisi sen operaation keskeytettyä ennen kuin lyön reset-nappia. Ei se sitä kuitenkaan lopettanut, joten kuuntelin tikka-tokkaa niin kauan että pääsin rytmistä perille, odotin tuota hiljaista hetkeä (jonka aikana myöskään kiintolevyn merkkivalo ei palanut) ja napsautin sitten reset-nappia.

Buutissa IDE-levyn tunnistus aiheuttaa saman tikka-tokka-laulun eikä yritäkään buutata siltä vaan jatkaa muilla tarjolla olevilla vaihtoehdoilla (cd-aseman sisältö ja Nforce2:n ethernet-buutti).


R.I.P.
Samsung, 120Gt.
 * huhtikuu, 2003
 † syyskuu, 2004


Kaipaamaan jäivät
-Jani valokuvineen
-Linux viilattuine kerneleineen
-Windows miljoonine asennettuine ajureineen, ilmaisohjelmineen ja suojaus- sekä muine päivityksineen.


Sen mukana meni siis mm. 730Mt+ valokuvia joista vanhimmat olivat viime vuoden lopusta.

Kaivoin heti kuitin esiin ja totesin että kolmen vuoden takuu sillä on, eli jotakuinkin puolet siitä ajasta se kesti.

Onneksi olen jo varautunut näihin jatkuviin ongelmiin varatietokoneella. Mutta tietenkin joku yliopistoverkon admin on taas poistanut tämän Ergopron verkkokortin taulusta, eikä tässä tämän kirjoitushetkellä toimi verkko, vaan taas on raahauduttava kirjastoon tai yliopistolle ruinaamaan että se voitaisiin sinne lisätä vain sitä varten, että taas parin viikon päästä Shuttlen verkkokortti pitää palauttaa sinne.




Kommentit (0):





Kommentointi on suljettu.

« Takaisin pääsivulle