mummila.net Firefox [b] (cc)

Aliens?

Slashdotin väki panee taas parastaan.

SuSE 9.1 Betan arvosteluunkin viitataan.

[#] | @ 16:34





Sonyn konsolisuunnitelmat

Niistä The Registerissä. Nuo puheet riisutusta PS2:sta kuulostaa hyvältä; harkitsin PSoneakin tässä vähän aikaa sitten mutta ajattelin sitten että tuolla pelkällä ohjaimella pärjään kyllä siksi kunnes PS2 halpuu (ehkä PS3:n tulon myötä).

Mutta olen ilmeisesti näistä konsolikuvioista pihalla jo muutenkin kun tuo PSP oli mulle ihan uus käsite kokonaan. Näyttää kyllä aika nannalta.

[#] | @ 21:52





WingMan

Sellaisen siis äkkäsin paikallisessa peliliikkeessä. Laatikon takapuolesta luin, että sen pitäisi olla yleisluontonen HID-laite, mutta vielä piti käydä kirjastossa nettikoneella varmistamassa Isosta Listasta ja kun se sieltä löytyi, niin säntäsin takaisin liikkeeseen ja pyysin kappaleen itselleni.

Kuten sanottu, tuo ei ole mikään kaunotar, mutta onpahan 100% toimiva:

usb.c: registered new driver hiddev
usb.c: registered new driver hid
input: USB HID v1.10 Joystick [Logitech WingMan Precision USB] on usb2:3.0
hid-core.c: v1.8.1 Andreas Gal, Vojtech Pavlik <vojtech@suse.cz>
hid-core.c: USB HID support drivers


Nappeja on kaikkiaan kuusi, ja veikkaan että Thrustmasterissakin niitä olisi ollut; yksi pari nimittäin on päältä päin katsottuna näkymättömissä kun se on tuolla liipasinsormella. Ja sen verran täytyy perua pahoja puheitaan että 6 nappia on ihan hyvä määrä ainakin NES:lle, koska perinteisten neljän (A+B, Select+Start) lisäksi nuo kaksi liipasinta saa määrätä ns. rapid-fire-toiminteisiksi eli niillä saa nyt sarjatuli-A:n ja B:n mikä on varsin kätevä esimerkiksi Marion uidessa vesimaailmassa. Ristiohjaimen ja päällä olevien neljän napin tuntuma on hyvä ja pehmeä, mutta nuo sarjatulinapit pitävät sitä ikävää naksuvaa ääntä ja kun ovat noin isot niin niiden painamisen välttäminen vahingossa voi tiukoissa tilanteissa tuottaa ongelmia.

Johdon pituus tai pikemminkin sen lyhyys oli pieni pettymys, kun kokemukseni mukaan peliohjaimen johto ei juurikaan voi olla liian pitkä, ja tuossa se on lyhyempi kuin hiireni ja näppikseni johdot. Onneksi se kuitenkin ainakin nykyisessä kokoonpanossa on kytkettävä tuohon etupaneeliin joten ei sen kovin pitkä tarvi ollakaan, mutta jos tahtoisin istua kauempana niin tuosta tulisi ongelma. En tiedä sitten onko tässä ajateltu niin että USB-johdolle voi ostaa jatkoa.



3.10.2004 19:07: Viilauksia; kuvat olivat kadonneet joten poistin viittaukset niihin.

[#] | @ 04:58





Windows Update heijastelee jotain...

Windowsin puolelta postaten tällä kertaa sattuneesta syystä; mielenkiintoinen päivitys Windows Updatessa.

Windows XP -käyttöjärjestelmän päivitys: Osta musiikkia Internetistä -linkki (KB833998)
Tämä päivitys muuttaa Omat musiikkitiedostot -kansion Osta musiikkia Internetistä -linkin toiminnan. Ilman päivitystä tämän linkin napsauttaminen käynnistää Internet Explorer -selaimen. Päivityksen asentamisen jälkeen linkin napsauttaminen käynnistää oletusselaimen. Kun olet asentanut tämän päivityksen, sinun on ehkä käynnistettävä tietokone uudelleen.
MS



3.10.2004 19:15: Viilasin nykyaikaisemmaksi ja lisäsin linkin MS:n saitille, mainittuun kohteeseen.

[#] | @ 19:45





Kuvankäsittely Gimpillä: alkeet; läpinäkyvyys

Tähän ongelmaan törmäsin tuon Wingmanin kuvan kanssa, kun sen tausta oli alun perin valkoinen.

Q: Kuinka muutetaan tausta läpinäkyväksi kuvasta, jonka tausta on lähtökohtaisesti yksivärinen?

A: Ensin rajataan kuvasta se kohde joka halutaan säilyttää, eli tässä tapauksessa itse Wingman. Tämän tein epäsuorasti valitsemalla ensin sen yksivärisen taustan värinsä perusteella, siis suomennetussa Gimpissä Valitse > Värin mukaan ja sitten vain napsautetaan kuvasta se valkoinen.

Sen jälkeen Valitse > Invertoi rajaa kuvasta sen mikä ei ole sitä valkoista eli Wingmanin.

Ctrl+C ja sitten avataan uusi kangas, eli Tiedosto > Uusi... ja kuvan koko pitäisikin jo olla kohdallaan eli sama kuin alkuperäisessä. Valitaan täyttötyypiksi (tai Täyttötyppi, niin kuin se näkyy olevan :-p) Läpinäkyvä.

Ctrl+V, tallennetaan PNG:nä ja annetaan Gimpin yhdistää tasot kun se sitä ehdottaa tehtäväksi vielä ennen tallennusta.



3.10.2004 19:22: Muodollisia viilauksia.

[#] | @ 17:45





Pädi!

Pakkohan se on myöntää, että Thrustmasteriin verrattuna tuo on ruma kuin perse, ja hintaakin oli kaksi kertaa sen mitä MBnetin hintaseuranta tuolle antaa, mutta näin se vain näköjään on tässä tietokonebisneksessä että mitään ei saa halvalla ja koskaan ei tasan sitä mitä haluaa.

Mutta tämä on oikeasti olemassa ja ihan oikeasti sen sain ostettua ja se ihan oikeasti toimii! Ultrasiistiä pelata nyt Mariota ja Turricania ja muita! Kuvia tulee kunhan lähtee tämänkertainen sanktio.



3.10.2004 15:31: Muokkasin nykyisemmän tyyliseksi samalla kun siirsin kuvatiedoston varsinaiseen kuvavarastoon.

[#] | @ 16:22





Blue + silver

Oi miks ei ne tee nuita jo Ogg-sopiviksi? Ennen en osta vaikka ois miten nätti ja sininen ja hopeinen!

[#] | @ 12:52





Kiinteästi modeemilla

TeliaSoneran puheenjohtaja sai kenkää ja heti saadaan hyviä uutisia: kiinteähintainen modeeminetti!

Juha on MikroPC:n saitilta nostanut esiin niin monta kiinnostavaa juttua että on aika linkata se kiinteästi tonne listalle.

Edit: vielä se hinnasto ns. hevosen suusta.

[#] | @ 12:29





Meikä trukkikuskiksi?

Mihin työhön nimen perusteella? Kudos Juha.

[#] | @ 12:17





Ei pädiä?

Nyysk! En saanu pädiä jota olin suunnitellu. Oheisessa kuvassa näkyvän Thrustmasterin olen jo katsonut että se olisi nimenomaan sellainen kuin haluan; simppeli, Linuxissa todennäköisesti toimiva ja erittäin edullinen.

Varasin itselleni tommosen DMT:ltä ja laitoin Jannen asialle, mutta eihän nillä niitä tietenkään ollut ja mikä parasta, ei kuulemma maahantuojallakaan enää. Nyt en ole ihan varma kannattaisiko yrittää tilata suoraan postitse joltain muulta kauppiaalta, jonka MBnet väittää tuota myyvän, vaiko ihan suosiolla ryhtyä etsimään jotain muuta mallia. Ei vain tunnu nämä perusmallit olevan kovin laajalti edustettuja, kun Prismassakin kyllä myydään langattomia (ja arvokkaita) Logitechin ohjaimia, mutta semmoinen olisi aivan yliammuttu (pun intended) hankinta jonkin Turricanin tai Marion pelaamiseen. Kaksi nappia (neljä korkeintaan) ja ristiohjain sen olla pitää!




Edit: ei yhdelläkään noista verkkokaupoistakaan ollu tuota enää ja lisäksi ei kannata enää tilata jos toimituskuluista tulee enemmän kuin ite ohjaimesta, kun samaan hintaan sitten jo ostaisi jonku semmosen Logitechin paikallisesta liikkestä ja sen saa sentään suoraan käteen.



3.10.2004 16:00: Viilailua nykymalliin samalla kun kuvatiedoston siirsin kuvavarastoon.



14.10.2004 19:15: Lisäsin muutoshistorian piilotusvekottimen.

[#] | @ 11:11





Klassikot

Ikkunakaappaus: Turrican II
Oujee! Tämä on kyllä kaikkien aikojen ja maailmojen paras peli, ja musiikit on jotain taivaallista. Chris Hüelsbeck on jumala!

Näköjään kaappauksessa näkyy interlace, mutta pelissä sitä ei huomaa.

Hoksin myös että tuosta liian pienen ikkunan syndroomastakin pääsee erilleen kun vaihtaa vain resoluutiota alemmas; 640x480 on hyvä Amigalle, 320x240 olisi parempi NES:lle mutta niin alas ei pääse :-(

Vielä kun saisi pädin jolla näitä pelata.



3.10.2004 16:36: Viilailuja. Kaappauksen tumppikin oli matkan varrella kadonnut jonnekin.

[#] | @ 11:06





Uusi X

Alustavan näppituntuman perusteella Xfree 4.3 on hieman epävakaampi kuin vanha (4.2):

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting


When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to submit@bugs.debian.org.


Yllättäen myös GDM:n login oli vaihtanut kieltä kun tulin takaisin; se on suomennettu kyllä mutta nyt oli englanniksi.

[#] | @ 11:03





X:n päivitys

Linux meni tilttiin ja käynnistyksen jälkeen Gnome ei enää käynnistynyt. Veikkaan että siihen vaikutti pikku hiljaa Sargeen hiipinyt Xfree86:n versio 4.3, tai sen päivitystä tukevat paketit jotka aiemmin tänä aamuna tehty päivitys asensi.

No olipahan hyvä tekosyy viedä tuo päivitys loppuun ja siinä sivussa vaihtaa ATI:n proprietary-ajuri Xfreen ati-ajuriin, koska se Sidissä on toiminut ihan hyvin. Eipähän tarvi enää rakentaa ATIn ajuria uudelleen aina päivitysten yhteydessä.

Taitaakin olla Sarge tällä hetkellä kuten Sidkin mulla ihan kokonaan suljetuista ajureista vapaa? Joo, kyllä näin on. Woodyyn asensin nvidian oman ethernet-ajurin silloin aikoinaan jostain syystä (ehkä forcedethiä ei silloiselle kernelilleni vielä ollut). Kyllä sekin on toiminut vaikka rassaavaa on aina se suljettujen ajureiden uudelleen kääntäminen aina kun vähänkään jotain muuttaa. No Woodyssa tämä homma on joka tapauksessa aika harvinainen nykyisin kun Sargessa vietän enimmän aikani.

[#] | @ 16:45





Invalidi?

Havaitsin, että tämä blogi ei enää kelpaakaan W3C:n validaattorille; ilmeisesti linkeissä olevat kysymysmerkit (lähinnä Slashdotin juttuihin viittaavissa linkeissä) eivät kelpaa ja ne pitäisi korjata käsin joka kerta kun linkkaa jotain, jonka URL:ssä on sellainen. Olen nyt vähän kahdella vaiheilla tämän suhteen; sivun runkohan on kyllä ihan kelvollinen, mutta kokonaisuus ei siis ole, joten pitäisikö leima poistaa? Luulen, että en jaksa ruveta tuohon korjausrumbaan, joten aidosti validia xhtml:ää tästä ei tule. Ja koska tuon leiman merkitys ei ole "tämä olisi kunnon xhtml:ää jos...", vaan kerta kaikkiaan "tämä on kunnollista xhtml:ää", niin se ei tuonne alas nyt oikeastaan kuuluisi.

Edit: poistin xhtml-leiman ja siirsin css-leiman Bloggerin leiman viereen.

[#] | @ 13:27





Päivän /.-annos

Toisinaan tuonne ei tule mitään kiinnostavaa moneen päivään. Sitten taas kerralla rysähtää iso pläjäys:

IBM's Linux Upgrade Roadmap
Australian Record Industry Has Best Year Ever (Haa-haa!)
Squeezebox MP3 Player Hacked to Play Video
25th Anniversary Of Three Mile Island
George Mason University Speech Accent Archive
Verizon's NYC 911 System Shutdown

Okei, olkoonkin että monet näistä on semmoisia että yksinään niistä ei jaksaisi ruveta postaamaan, mutta isommassa läjässä ovat hyvinkin sen arvoisia. Yleensä tykkään linkata suoraan juttuihin, joihin Slashdot linkkaa, mutta nämä nyt sattuivat olemaan sitä lajia, että tuo pelkkä maininta ja sitä seuraava keskustelu ovat mielenkiintoisempia.

Muuten aika hauska huomata miten vieläkin kummittelee takaraivossa se varovaisuus mihin IE aikoinaan opetti kaikenlaisen tuottavan työskentelyn kanssa; koko ajan tuntuu että pitäisi tallentaa tämä postaus johonkin toisaalle (tekstitiedostoon) koska selain saattaa kaatua hetkenä minä hyvänsä... ja Firefox on silti toiminut kuin junan vessa eli kertaakaan en ole vielä menettänyt mitään sen takia että selain olisi kaatunut (kop kop).

[#] | @ 12:14





Retroilua

ikkunakaappaus: Super Mario Bros
Hehhee! Mario rulettaa.

Harmillisen pieni vain tolleen ikkunassa, svgalib-version kait sais koko näyttöön mutta sen konfaus on mulle yhä vain yhtä hämärää. Näyttö herjaa heti että menee ulos sen ymmärtämiltä taajuuksilta kun fceu-svga:n käynnistää.

No löytyipä sentään näppärä työkalu modelinejen generointiin.




3.10.2004 16:24: Viilausta, viilausta...

[#] | @ 16:22





Matroska vs. Quicktime (vs. Ogg)

Mielenkiintoinen pätkä koskien Matroskaa ja Quicktimea. Oggiakin sivuaa. Ajankohtaista mulle kun taistelen tv-kortin kanssa; millään ei tahdo löytyä muotoa joka toimisi kaikilta osin niin kuin pitäisi.

Windowsissa kortin oma ohjelma ei suostu nauhoittamaan tarpeeksi pitkiä pätkiä (olisiko AVI:n rajat jotka siinä tulee vastaan), ja VirtualDub(Mod):lla kaapatuissa pätkissä ääni valuu pikku hiljaa pois synkasta.

MythTV ei toimi kunnolla edes Sidissä. Ilmeisesti se nojaa Qt:hen eikä näin ollen oikein tykkää Gnomesta.

xawtv:n streamer, joka on toistaiseksi toimivin ratkaisu Linuxin puolella, tuottaa avi-muotoa josta puuttuu ääni, ja jota en ole onnistunut Debianissa vielä toistamaan (Totemilla tai Xinella, Windowsin puolellakin toisto-ohjelmat söhertää jotakin kuvan päälle mutta VirtualDubMod osasi näyttää kuvan ihan oikein). Quicktimea varten siihen tarvii pluginin, joka Debianissa (ainakin Sargessa) on erillisessä paketissa, mutta kuinka ollakaan, tuossa paketissa on tällä hetkellä bugi, jonka johdosta sen sisältö on (paria tekstitiedostoa lukuunottamatta) tyhjä.

No eipä hätää, tuon plugin-paketin lähdekoodin noutamalla ja sitä hakkeroimalla siitä saa kyllä toimivan pluginin itselleen kyhättyä. Mutta ah ja voih, tuloksena olevien .mov-tiedostojen toistossa on siinäkin jotain häikkää jonka takia värit ovat päin...

No onneksi tämä ongelma on nähtävästi vain jossain Sargen jutuissa (toisto-ohjelma tai Quicktime-kirjasto) koska sama tiedosto toistuu Windowsissa Media Player Classicilla (ja vaihtoehtoisella QT-koodekilla) ihan oikein, woo-hoo! Nyt sitten on enää se ongelma, että mieluummin käyttäisin Matroskaa tai edes AVIa. Editointimuotona QT lienee ihan OK (joskaan en tiedä vielä onko siihen mitään hyvää vapaata ohjelmaa), mutta lopputulos pitäisi voida pakata Xvidillä - ellei sekin sitten onnistu QT:n sisällä? Tästä syystä mieluummin käyttäisin AVIa tai Matroskaa, kun niiden kanssa olen jo ennestään enemmän sujut.

[#] | @ 13:40