mummila.net Firefox [b] (cc)

/.

Klassikko!

Apple kolauttaa Realia aika rankasti.

Brain's Cache Memory Found

[#] | @ 16:48





Ostokset.fi

Näköjään jo kohta vuoden vanha juttu, ja mulle vain ihan uusi. Ei tartte enää Keskisten kauppaankaan lähteä näköjään.

Tuska kun on kalliita nuo kannettavien akut. Siinä on yksi syy miksi vielä kannettava pysyy mulle vain haaveena. Itse koneiden hinnan ohella tietenkin...

Ja mieluiten sellaisen ottaisin tietysti ilman Mikki-veroa.

[#] | @ 14:02





ITviikko

Se on kait tämäkin sitä nykyaikaa, mihin Sonerakin on heräämässä pikkuhiljaa. Luulenpa vain että ei se tuolla mitään saa aikaiseksi, nykyisin täytyy firman kyetä itse tekemään innovaatioita kuten HP jotta pärjäisi. Ei passaa madella muiden perässä niin kuin matolaatikko. No vaikka suomalaiset firmat ei oikein seuraakaan aikaansa, niin onneksi jotkut poliitikot sentään niin tekevät. Suomalaisista poliitikoista ottaa näköjään oppia jotkut isot kansainväliset firmatkin.

Toisaalla; onkohan Tekmanni seurannut näitä viime aikojen piraattiratsiauutisia ja tullut pikaisten päätösten paikka?

[#] | @ 12:16





Erkin elkehet

Eric Conveys an Emotion; muutaman kun katsoo niin alkaa hymyilyttää, vielä muutama niin pääsee jo naurun hörähdyskin ja sen jälkeen joidenkin kohdalla nauraa kippurassa.

[#] | @ 23:12





PGP kestää

Melkein vuoden vanha, mutta silti mielenkiintoinen juttu PGP:n pätevyydestä.

[#] | @ 21:59





Bye bye Radiolinja

Eli jatkossa se on sitten Elisa. www.radiolinja.fi ohjautuu nyt Elisan sivuille. Tuore lehdistötiedote.

[#] | @ 12:48





MikroPC

No onneksi joku laajemminkin luettu taho tuosta huomauttaa.

Tässä myös toinen kiintoisa, joskin hieman vanhempi kolumni.

Mutta miksi nuo kirjoittavat Windowsin pienellä? Jopa samassa lauseessa, missä kumminkin Officen kirjoittavat isolla? Ei se nyt sentään mikään yleiskäsite ole minun mielestä.

Pikku-uutinen, jonka olen kyllä itekin havainnu käytännössä... kun sain Shuttleni, tarkistin tilanteen ja totesin että vaikka prossun hinta olisi ollut saantihetkellä pienempi kuin ostohetkellä, muistin hinnannousu teki sen edun tyhjäksi moninkertaisesti joten voiton puolelle jäin. Lisämuistia kyllä kaivataan nyt ankarasti joten tuo hankinta on kyllä jossain vaiheessa edessä.

[#] | @ 12:36





/.: Kolmiulotteinen Windows ja uusi kerneli

Yay! (/.) Unixillehan näitä on ollu jo aikaa sitten ("As seen in Jurassic Park!").

Kernel 2.4.26 Out (/.) Taidanpa odotella Debianin paketteja tuosta, ei tällä hetkellä ole tiukkaa tarvetta päivittää.

Muokattu: Päivän paras! X-D

[#] | @ 12:31





Timppa palkitaan

YLE24 online, ITviikko... mitä MikroPC vitkastelee? Ja Slashdotillakaan ei näy mitään, kyllä siellä turhempiakin juttuja on nähty.

Muokattu klo 17:29: Tieto ehti ulkomaillekin, kun /.:n yökyöpelit vaihtui aamunvirkkuihin.

[#] | @ 12:24





Päivän /.

Microsoft's Long-Playing Business Record eli Billin $trategia. Tämä kommentti summaa oman mielipiteeni.

Sapphire: A Liquid That Won't Get Things Wet

Lindows Changes Name to 'Linspire'

[#] | @ 23:15





Onneksi en ole pelimiehiä

Saattaisi tulla taas iso lovi lompakkoon tämän myötä, tai vieläkin todennäköisemmin sitä saisi vain kuolata pitkän aikaa näyteikkunassa. Eikä puhettakaan että tämmöinen hirmu mihinkään Shuttleen menisi. Potkii entisen kingin (ATIn) pyllyä melko lailla (60-120%). /.:sta.

[#] | @ 19:47





45 minuuttia

"45min todisti nettipankin salasanan kaappauksen." Tänä iltana klo 20.05.

Muokattu: Joo semmoinenhan se oli. Olin tosi nerokas ja läksin heti tuon jälkeen päivittämään Wintoosaani, ei ole hidas ei... ettei vain joku muukin olis saanu saman mielijohteen.

Muokattu 15.4.2004: Tuossa yllä olin todistamassa livenä tätä tapahtumaa.

[#] | @ 19:14





Bill paikkaa

Enjoy.

On se niin ihanaa kun ei enää tarvi aina näitä lukiessa niin paljon murehtia sitä että mistä tietää että joku on jo käyny koneellani noiden avulla tekemässä jäynää tai käyttäny sitä välikätenä johonki epämääräseen toimintaan. Periaatteessa se vielä on mahdollista kun aina sillon tällön Winille on käyttöä, mutta riski moiselle tapahtumalle on pudonnu kyllä sen käytön putoamisen myötä merkittävästi.

Ratkaisevaa on se että noista saa lukea jossain muussa systeemissä kuin siinä, jota nuo uutiset koskee. Eli siinä, missä ennen oli vähän niinkuin ajelisi autolla joka on merkkiä M ja kuulee sitten autoradiostaan siinä ajellessa että näissä M-merkkisissä on todettu ongelma jonka johdosta saattavat räjähtää, suositellaan ajamaan välittömästi lähimpään M-huoltoliikkeeseen, nyt ajeleekin merkillä L ja voi naureskella kaikille M-kuskeille ja suunnitella rauhassa koska seuraavan kerran hyppää M:n kyytiin niin että sen saa suorinta tietä huoltoon.

[#] | @ 13:39





Kaunista modernia muotoilua

Ei pelkästään nörteille tämä MoCoLoco. Vähän niin kuin ThinkGeek massoille.

[#] | @ 00:11





The Memespread Project

Tehdään nyt poikkeus tutkimuksen nimissä ja totellaan.

"Spread this Meme: Link to this site. Send it to your friends. Get the word out."

[#] | @ 23:25





Shuttle LCD

Kasapäin kuvia siitä.

Ja punaiseksi modattu SK41.

Ja Sudhianin Cebit 2004 SFF Roundup. Paljon pikkuruisia mööbeleitä!

[#] | @ 21:38





Epsonin tulostin

Kun vanha tulostin piti vanhan koneen matkassa panna, kun vanhanvanhan koneen tulostin ei vanhassa koneessa toiminut silloin aikoinaan, niin olin nyt ilman tulostinta jonkin aikaa. Vanhanvanhan koneen tulostin olisi varmaankin toiminut, mutta vanhanvanha kone menee varmasti paremmin kaupaksi yhdessä tulostimensa kanssa, ja lisäksi pelkälle tulostimellekin saattoi jo ostaja löytyä joten sitä ei kehdannut enää lähteä raahaamaan puolen Suomen yli.

I didn't do it No samaan aikaan toisaalla velipoika haaveili skannerista koska vanhan joku tunari käräytti hajalle. Oli sitten bongannut Epsonin tarjouksen: skanneri + tulostin, yhteishinta halvempi kuin HP:n monitoimilaite. Soitti ja varmistin kyseisen tulostimen toimivuuden Linuxissa, jonka jälkeen hankinta suoritettiin. Toimituskin sujui näppärästi kun Jannella oli käyntiä täällä päin, joskin vasta tänä päivänä sain USB-kaapelin tuohon. Jostakin syystä ei oikeita kaapeleita Kampuksella ollut joten piti ostaa Anttilasta. No sainpahan silti ihailla taas sitä Acerin baby-läppäriä (oikeammin Tablet-PC) - oi vielä joskus, vielä joskus minulla on jotain noin pientä... ;-)

Laatikossa tuli paperinäytteitä; ihan kiva, mutta mieluummin olisin ottanut sen USB-kaapelin. Käskee poistaa teipit vehkeestä ihan numeroidun ohjeen kanssa, mutta niitä teippejä on huomattavasti paljon enemmän kuin tuossa ohjeessa sanotaan. (Miksi tunaroin tarkennuksen kanssa?)

Ohjelmien asennus. Käynnistyessä vaikuttaa vähän karummalta kuin HP:n softa, mutta ihan käytettävä tämäkin on. Ei vain älyä itse että mikä tulostin on kyseessä ja ehdottaa väärää (se on just tuo toinen). No sitten alkaa tulla kuvia ja jo alkaa muistuttaa HP:n asennusta, mutta tuossakin kuvassa on kaks tulostinta joista kummankaan näköinen ei mulla ole eli katkaisija on ihan muualla. No löydän sen sentään kuten myös Bill tulostimen...

Neuvoo poistamaan teippiä myös mustekaseteista, mutta taas liian vähän neuvoja; onneksi sattumalta katsastan suuttimet ja huomaan että nekin on teipattu läpinäkyvällä teipillä! Noista olisin jo ehkä hätäynyt soittamaan tukeen jos en olisi reipas poika ja uskaltaisi kokeilla kokemuksen perusteella. Kasetinpaikat on HP:hen tottuneesta vähän kummat, mutta kyllä ne sitten ihan hyvin toimii kunhan kasetit saa ensin oikein päin paikoilleen.

Kansi kiinni ja suoritetaan sisäänajo. Se kestääkin kauan (minuutin) ja pitää melkoista ääntä sitä tehdessään.

Sitten regaukseen... vain enkku löytyy tutuista, joten sitä käytetään. Kas tässä voi voittaa jotain? Jaa vain UK, kuinkahan en olekaan yllättynyt.

Kyselee perustietoja, sitten seuraava sivu... tämähän menee jo henkilökohtaisuuksiin? No ei onneksi oo pakko vastata, seuraava... eikun lisää tenttailee! Siis automerkki ja kodin vakuutuspolitiikka? Mitä ihmettä ne kuvittelee noilla tekevänsä?!

No siitä selvitään, ollaan valmiita. Koetulostus onnistuu.

Säädöissä löytyy ihan siinä missä HP:stäkin, joskin tämäkin on vain enkku. Tarjottimen tilamittari kertoo hyödyllisiä juttuja, lähinnä mustekaseteista.

Ääni on miellyttävämpi kuin entisessä HP:ssäni, joskin ehkä hieman kovempi kuin Jannen 3550:ssa vai mikä se HP oli.

Lisäys: Toisesta kasetista jätin kokeeksi ne suuttimen teipit poistamatta ja kyllä se ne osasi itse puhkoa.



3.10.2004 21:45: Viittaukset korjasin ja lisäyksen toisesta kasetista lisäsin.

[#] | @ 16:57





Stuck

Heh, näin helposti sitä pääsee maineeseen.

Kirjottaos Googleen että "boot stuck" (ilman lainausmerkkejä) ja Kokeile onneasi.

Jos ei enää johda mihinkään mikä käy järkeen tässä yhteydessä, niin selitys on, että tämän kirjoitushetkellä tuo vie tähän threadiin.

Huomaan että jostakin syystä se jatko mitä koetin tuohon kirjoittaa ei ole mennyt arkistoonkaan. Kun ihmettelin että miksei se mitään vastauksia tuottanut kun ensimmäinen tuotti heti pian, niin eipä tuo kumma jos ei viesti ole mennyt perille. Veikkaan että tunaroin jotakin kun vaihdoin siinä yhteydessä tuosta digestista varsinaiselle listalle.

[#] | @ 11:35





Antivitsejä ja sanaleikkejä

Tämäkin on vanha juttu mutta halusin sen tännekin talteen.

Sanaleikkejä ja paljon muuta, linkkien muodossa (sivun alalaidassa).

Edit: Kaksi nysää yhdistin.



21.9.2004 16:10: Näköjään linkkimätää ei voi välttää vaikka olisi kyse omasta saitista. Korjasin saitinsisäisen viittauksen absoluuttisiksi.

[#] | @ 19:31





Optista naamiointia

Jotenki tuntuu, että tämä oli joskus ajat sitten Slashdotissa, mutta tulin tähän nyt ihan sattumalta kun hetken mielijohteesta näpytin Googleen 'camouflage'. Tulee mieleen erään Arska-klassikon pahis.



Edit: Vain hieman alaspäin mainitun haun tuloksissa, ja löytyi Camouflage PhotoShop plug-in.



Edit: No niin, neukkuja tässä sitte vissiin ollaan.



3.10.2004 17:12: Viilailua. Upotin tuon aiemmin pelkästään viitatun kuvan hieman pienemmäksi skaalattuna.

[#] | @ 19:02





Jupiskaa itseksenne

Vanha juttu mutta silti, voi Kiesus Ristus! Mitä tästä pitäisi olla mieltä? Jätkä ite siteeraa äitiään: 'which part of the silence are they claiming you nicked?' Siis eikö nyt saa olla julkisilla paikoilla enää hetkeäkään hiljaa tai kohta tulee syyte niskaan Cagen kappaleen julkisesta esittämisestä ilman lupaa?

[#] | @ 17:09





Shuttle goes LCD

Kertoo mm. The Inquirer - mulle tieto tästä tuli Juhalta. Tsekidaut. Norskisaitilla lisää kuvia. Tämä on osa Shuttlen uutta täysimittaisten PC-koneiden tarjontaa jonka pitäisi alkaa tässä kuussa.

[#] | @ 14:09





Tulevia elokuvia

Nämä on nähtävä :)
Vesa

Ja sitten muutama sovinistinen vitsi (osittain K-18). Kaikki raskauttavat viittaukset asianosaisiin on poistettu vihaisten feministien härnäämiseksi.



3.10.2004 21:29: Viittausten korjaukset ja pikkuviilausta.

[#] | @ 13:52





Mikseri.netin linkit

Elokuvia vuokralle netin kautta. Vain WMP9:llä toimivia (pitäisikö tuo panna lainausmerkkeihin?) joten unohtaa voi tuon saman tien, mutta ainahan voi käydä katsastamassa kun tämä on aika pioneerien hommaa vielä.

Mikseri.netin Amiga-käyttäjien Unionin (MAKU) kotisivut. Aika alkutekijöissään tai sitten bugittaa kun etusivua ja jäsensivua lukuunottamatta on vain tyhjää täynnä.

Vastaavasti Nepastelevan artistin osasto mikseri.netissä.

[#] | @ 12:31





Stileproject iskee kuin 500 000 volttia!

Nämä 500 000 volttia.

Herra Jeesus mitä temppuja kopterilla! En tiedä onko moinen mahdollista oikean kokoisella, mutta kenenkään pää ei moista kieputtelua kestäisi. Hirvittää kun tietää että nuokaan ei ole mitään halpoja vehkeitä, varsinkin siinä kohtaa kun se laskee sen hetkeksi roottorin akselin varassa maahan! Isohko video (28.1Mt) mutta ehdottomasti imutuksen väärti.

Ja Stilen kategoriahan on K-18, että varokaa lapset.

[#] | @ 23:47





Kikkeli.org:sta poimittuja

Digitally Importedista löytyy muutakin kuin kanavat. Tässä asenteellinen ja kattava elektronisen musiikin historiikki, raamattu suorastaan.

Joku avautuu taas mielipidepalstalla.

Maailman pisimmät sähköpostiosoitteet täältä, ilmaiseksi.

LOTR, ilman turhia krumeluureja.

[#] | @ 22:52





Pain In Ass

Voi noita nykyajan koululaisia. Niin sitä pitää 8-)

Jannen viitteestä, velipoika poimi tämän kikkeli.org:sta.

[#] | @ 19:21





Root!

This nigga is 1337!

Itse asiassa tämä löytyi albumista, johon linkkasin skm:stä. Albumi sinänsä on hienoa katseltavaa, tuo kuva oli vain hyvä tekosyy linkata se tännekin.

[#] | @ 17:57





Slashdot tänään

Parista uudesta SuSE 9.1 -arvostelusta raportoidaan.

Viittaus pessimistiseen kolumniin (tai mikä tuo nyt sitten lienee).

Meneillään on myös tärkeä mielenosoitus. Sähköinen mielenosoitus1 oli minulle uutta.



1 14.4. 2004 jälkeen tämä linkki kaipaa selitystä: gnu.org näytti tuolloin tältä.

[#] | @ 13:42