/.

@ 21:10 | 0 kommenttia | linkki

Linux-Powered Auto Parking Car [/.]
World's First Large-Scale Ogg Theora Stream [/.]
New IE Malware Captures Passwords Ahead Of SSL [/.]

Lisätty:
Commodore - Back In The Hardware Biz At Last? [/.]

They bought the Commodore name some years ago and have just now revived it for an unrelated line of hardware.

So this isn't really Commodore -- why should anyone care?
(#9577975)

C=.net ei jaksa vastata kirjoitushetkellä.




Heatpipe: huuhaata vai totta?

@ 15:03 | 0 kommenttia | linkki

[Juha]

Kaveri todistaa että jotain siellä putkessa on kun se ulos tultuaan ei enää pysty pitämään CPU:n lämpöjä aisoissa.

Time to get the Dremel out...




Orac3 revisited

@ 14:51 | 0 kommenttia | linkki

Projektin lähtökohdat Juhan viitteestä (mm. Iso-Jussi). Lopulliseen mestariteokseen [bit-tech.net] viittasin taannoisessa Slashdot-pläjäyksessä [Ns].




Ratkaistu: HP Deskjet 640C ja ongelmat rinnakkaisporttikytkennässä

@ 13:36 | 0 kommenttia

Ah, mahtavaa! Tädin tulostinongelma [Ns] tosiaankin ratkesi kun vaihdoin kaapelin. Aloitin tänään sen kanssa puhtaalta pöydältä eli poistin entiset asennukset ja kävin BIOSista kääntämässä tehdasasetukset päälle ja sen jälkeen vain PnP:n päälle (oletuksena se oli pois päältä). Sitten kytkin tulostimen uudella kaapelilla ja annoin XP:n hoitaa sen asennuksen; en tiedä käyttikö se nyt omaa ajuriaan vai sitä netistä haettua, mutta pääasia että toimii.

Eli sen jälkeen tosiaan Google tulostui (IE:stä), valokuvat tulostui, teksti tulostui, sähköposti tulostui. Aiemminhan se tulosti vain Googlen ja noiden muiden kanssa jonkun aikaa tapeltuaan ei enää sitäkään.

Eli nyt on ainakin yksi oman käden kokemuksella varmistettu tapaus, jossa tulostinkaapelin laadulla on väliä. Tietenkin on vielä sekin mahdollisuus että noissa BIOSin asetuksissa oli jotain, mutta kaikista vahvin epäilys minulla on nimenomaan tämän kaapelin suhteen; veikkaan että tuo vanha kaapeli ei kykene kaksisuuntaisuuteen, jota tämä uudehko tulostin ja käyttöjärjestelmä -yhdistelmä käyttää sen verran aktiivisesti, että ilman sitä on tiedossa ongelmia.

Kuin pisteenä i:n päälle se uusi kaapeli, jonka siihen nyt laitoin, oli tätä ennen täysin käyttämätön eli avaamattomassa paketissakin vielä. Ostin sen joskus kun ukille oltiin tulostinta hommaamassa ja sen tulostimeen löytyikin sitten kaapeli muualta. Eli löytyi tällekin kaapelille lopulta käyttöä.




/.

@ 11:18 | 0 kommenttia | linkki

FreeDOS Turns 10 Years Old Today [/.]
Disney Launches Fireworks With Compressed Air [/.]
Microsoft Eases "Shared Source" Restrictions [/.]
Real adds GPL to Helix Player, RedHat/Novell Join In [/.]

New Celeron D Core gets a Speed Boost [/.]
...AMD has recently announced that they will be producing a dual-processor board for its own low-end CPU's. Computers built with this hardware will specialize in playing 80's MP3's.

They're calling it the Duron-Duron.

(#9551498)

Lisätty:
Supreme Court Rules Against Anti-Porn Law [/.]
Firefox 0.9.1 and Thunderbird 0.7.1 Released [/.]
Texas Company's Legal Troubles Hold .iq In Limbo [/.]




Bill Gates could join the ranks of bloggers

@ 21:04 | 0 kommenttia | linkki

[Attu]




Tuholainen tietokoneessa

@ 15:22 | 0 kommenttia | linkki

[BttF]




HP 640C rinnakkaisportissa

@ 14:10 | 0 kommenttia

Tädin koneeseen vanhaa tulostinta asensin eilen ja olipas ongelmallinen. Rinnakkaiskaapelilla sen kytkin, mikä tässä tapauksessa on hyvä koska koneessa on vain kaksi USB-porttia joista niistäkin toinen on jo kahden laitteen välillä (webkamera ja digikamera) vaihdeltava.

Tulosti vain söheröä vaikka minkä teki.

Sitten korjasin kaapelin kunnolla paikalleen (stupid admin error), mutta se ei auttanut. Sen jälkeen BIOSiin menin epätoivoissani ja kuinka ollakaan sielä oli rinnakkaisportin asetukset päin mäntyä. Lienevät itseni jäljiltä koska joskus muinoin muistaakseni tässä koneessa tappelin noiden porttien kanssa.

Sitten sain jo testisivun tulostettua ja Googlen IE:stä, mutta kotiin mentyäni täti soitteli perään että kun digikuvat ei tulostu. Palasin koneelle ja tosi se oli, eikä IE:hen avaamallakaan se niitä tulostanut. Kun vakio-uudelleenasennusjutut ei auttanu niin en keksiny siihen hätään mitään vaan jätin asian silleen. Seuraavaksi pitää kokeilla avaamattomasta pakkauksesta otetulla kaapelilla. En tiedä mistä se kaapeli on tullut joka siinä nyt on mutta se on aika vanhan näköinen ja elätän toivoa että se ei ehkä ole kaksisuuntaisuuteen täysin kykeneväinen.

Tulostimen omaa ajuriromppua en löytänyt vaan netistä imuroin ja muistelen että joku tulostin joka mulla on ollu oli ronkeli siitä että vain se rompulla ollut ajuri kävi, netistä imuroitu versio ei.

Lisätty 29.6.2004: Ratkaistu [Ns]! Kuin ihmeen kaupalla kyse oli mitä ilmeisimmin juuri kaapelin laadusta.




Lisää hyviä syitä suositella Louhia

@ 14:09 | 0 kommenttia | linkki

[mummila.net]




/.

@ 12:17 | 0 kommenttia | linkki

NewsForge Reviews Excel Clone for Linux [/.]

Build Your Own KiteCam [/.]
Eiköhän Destroy Your Own Digicam olisi osuvampi?

Arctic Ocean Survey May Reveal Lost World [/.]
Ihmettelen tämän saamaa suurta huomiota tuon may-sanan takia. Käytännössähän se, että uutisissa sanotaan, että jotakin hämmästyttävää saattaa tapahtua, tarkoittaa yleensä samaa kuin sanottaisiin, että olisi siistiä jos näin kävisi. No tämä kommentti johtaa kuviin aikaisemmista, konkreettisista löydöistä.

Industrial Design Excellence Awards 2004 [/.]
Joo ettei vaan Apple taas loistaisi teollisen muotoilun kisoissa. Jos Apple tekisi vasaran, tältä se näyttäisi (alkuperäinen kommentoija /.:ssa).




Run Firefox from removable media

@ 11:59 | 0 kommenttia | linkki

[Juha]

Joskus muinoin näin tuohon jossain viitattavan mutta se oli jo unohtunut.

Kai sama onnistuisi myös Thunderbirdin kanssa. Sitten kyseessä olisi minimaalinen versio siitä kustomoidusta livecd:stä [Ns], jota Juhan kanssa teoreettisella tasolla pyöriteltiin. Joskin se sitten olisi XP:hen sidottu jos ei laittaisi erikseen myös W98-version. Linux-versiota tuskin kannattaisi laittaa koska suositus lienee että siirrettävältä medialta ei voi ajella mitään kunnollisesti konfatussa systeemissä.




/.

@ 13:18 | 0 kommenttia | linkki

Build Your Own FreeBSD-powered Motorcycle [/.]
Microsoft Planning on Opening Up More Source [/.]
Linux in Iraq [/.]




Office XP Service Pack 3

@ 13:04 | 0 kommenttia | linkki

Lataa jompikumpi exe-tiedostoista sivun alaosan linkillä ja tallenna tiedosto kiintolevylle:

  • Officexpsp3-kb832671-client-fin.exe-: Lataa tämä tiedosto, jos käytettävissäsi on asennuslähde (yleensä Office XP -CD-levy). Sinun on annettava asennuslähde päivitysten asennuksen aikana, jos olet aiemmin päivittänyt Office XP -tuotteet.

  • Officexpsp3-kb832671-fullfile-fin.exe: Lataa tämä tiedosto, jos asennuslähdettä ei ole käytettävissä, tai jos kohtaat ongelmia OfficeXpSp3-kb832671-client-fin.exe-tiedoston asentamisessa. Huomautus: Joitakin käyttäjiä voidaan silti kehottaa asettamaan alkuperäinen CD-levy asemaan Office XP SP3:n koko tiedoston versiota käytettäessä Office XP -asennuksen mukaan.
Lataa pieni paketti, ja tarvit romppua varmasti. Lataa iso paketti niin et tarvi romppua... ehkä. Ehkä tarvit, ehkä et. Saatat tarvita siltikin. En tiedä.




Kielitiedostot DC++:lle

@ 12:33 | 0 kommenttia | linkki

DC++:n oma saitti on uudistunut oikein kivasti, mutta kielitiedostoja en itse siltä saitilta enää löytänyt vaan Sourceforgen tiedostosivun kautta piti hakea tälle uusimmalle (versio 0.401) suomi-kielitiedoto.

Your files, your ways, no limits.




PtokaX 0.326 TestDrive 4

@ 11:54 | 0 kommenttia | linkki

Tuota sai etsiä kissojen ja koirien (eli kuten moderni ilmaus kuuluu: Googlen) kanssa. Lopulta jostain ihme puolalaissaitilta [hubdc.org] sen sitten bongasin. Kaikki ns. viralliset saitit (kuten svamberk.net, ptokax.times.lv ja ptokax.sourceforge.net) olivat nurin tai muuten toimimattomia (svamberk.net oli pahasti vaiheessa).

Jotain muutakin softaa [dslreports.com] ois ilmeisesti tarjolla samaan tarkoitukseen, ehkä jopa parempiakin, mutta kun tarvitsin hubia vain pikaisesti niin en halunnu ruveta opettelemaan uutta, ja tämän PtokaXin kanssa olen jo ihan sinut.

Ehkä ne viihdemogulit pani gangsterit kolkuttelemaan [Ns] tuon tekijän ovelle?

Lisätty: Hauskinta tässä on ehkä se, että koko haku oli tässä tilanteessa turhaa touhua koska tuo oli jo ennestään tässä koneessa, en vain muistanut sitä :-P




HP says as many as 900,000 notebooks buggy

@ 22:39 | 0 kommenttia | linkki

[ZDnet]




Mozilla Firefox 0.9 (Windows XP) ja skandit kysymysmerkkeinä

@ 20:42 | 2 kommenttia

Keskisuomalaisen verkkopainoksen näytesivulla kaikki skandinaaviset merkit korvautuvat kysymysmerkeillä:
Keskisuomalainen eLehti: skandiongelma

Kyseessä siis Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9.

Juhalla samalla versiolla (0.9/WinXP) ei tätä ilmiötä ollut, joten kyseessä on jokin asetuksiin liittyvä paikallinen juttu. Juha veikkasi samaa kuin minkä Mozillan foorumilla [m-zine] joku epäili japanilaisten merkkien kanssa olevan vastaavana ongelmana. Fonttiasetuksiin en ole koskenut ja itse asiassa poistin vanhan version (0.8) luomat Mozilla-kansiotkin tämän uuden asennuksen alta (normaalin uninstallin lisäksi) joten niistä ei pitäisi mitään olla jäljellä:
Mozilla Firefox 0.9 (Windows XP): fonttiasetukset

Tätä kirjoittaessa ratkaisu on vielä löytämättä. Löydyttyään lisään sen tähän alle.

Lisätty: Aha! Löysin forumilta vinkin [m-zine]: View -> Character Encoding -valikon alla minulla oli valittuna UTF-8 ja kun vaihdoin sen ISO-8859-1:een niin se korjasi heti kysymysmerkkien tilalle oikeat skandit. Aika hassua sikäli, että luulisi tuon olevan se, mihin tuolla edellä mainitulla asetusten kohdalla vaikutetaan, mutta näköjään näin ei ole. En muista tuota valikkoa koskaan käyttäneeni, joten se on poiminut UTF-8:n varmaankin jostain Windowsin locale-asetuksista. (No Aluekohtaiset- ja kieliasetukset ei ainakaan anna valita mitään oletuskoodausta vaan ilmeisesti vain käytettävissä olevat taulukot.) Tämä sopisi kuvaan sikälikin että muistaakseni Juhalla on enkku-XP eli siksi siellä on ohjelman valitsema oletuskoodaus ollut eri.

Lisätty: Valitsin nyt tuosta mainitusta valikosta Autodetect -> Universal ja se näyttäisi toimivan. Oletuksena se oli off-tilassa.




Thaimaa saa kevyt-windowsin

@ 17:25 | 0 kommenttia | linkki

[MikroPC]

Microsoftin vanha tuttu markkinointistrategia [fsni.gov.uk].




P2P-verkot vastuuseen käyttäjiensä tekemisistä?

@ 17:12 | 0 kommenttia | linkki

[Afterdawn]

P2P-verkot on väliviivan kanssa kirjoitettava yhdyssana (alkuperäisessä otsikossa se on kirjoitettu virheellisesti erikseen).

Lisäksi otsikko on aika epämääräinen, koska tosiasiassa vastuuseen halutaan mm. P2P-ohjelmien tekijät ja levittäjät. Kuinka ihmeessä mikään verkko voitaisiin panna vastuuseen mistään?

Internet vastuuseen lapsipornon levittämisestä — ei kuullostane kovin järkevältä lauseelta?

Itse uutinenhan kyllä on pelottava ja joku heti kommentoikin tuota heti seuraavassa keskustelussa että samalla logiikalla asekauppiaat pitäisi panna vastuuseen henkirikoksista ja kommandopipojen tekijät pankkiryöstöistä. Tosin Ameriikan Yhdysvallat on sen verran ihmemaa että on sielä älyttömämpiäkin juttuja mennyt läpi (kuten tämä).




Mobiilimarkkinoilla kuohuu

@ 18:48 | 0 kommenttia | linkki

[Vesa]




Tekniset: päivitys

@ 13:56 | 0 kommenttia

Sain replyn aiempaan tiedusteluuni [Ns]! Koneen emolevyssä oli todettu vika, ja se oli pantu maahantuojalle vaihtoon. Saan koneeni sitten kunhan ne saavat ensin vaihtokappaleen sieltä.

Vaikka tuon täsmällisempää tietoa ei tullutkaan, niin veikkaan että emolevyn vika oli myös se mikä pani koneen ja ohjelmat kaatuilemaan [Ns].




AJK vs. Debian devs: Suomen perustuslaki

@ 13:50 | 0 kommenttia | linkki

[AJK]

Varsin mielenkiintoinen, joskin massiivisen pitkä threadi menneiltä ajoilta.




/.: Billin tämän päivän saavutukset

@ 10:53 | 1 kommenttia | linkki

Next-Gen Xbox To Lack Backwards Compatibility [/.]
Juuri kun eilen Juhan kanssa puheltiin kuinka kahden konsolin väliseen rakoon on hyvä iskeä. Nyt näyttää siltä, että Xboxin ostaneet [Iso-Jussi] saavat seuraavan konsolin päivittäessään panna myös kaikki pelitkin sitten uusiksi.

Report From "Get The Facts" [/.]
Eli raportti paikan päältä: Billin valehtelukiertue.

Hotmail Blocks Gmail Emails (and Invites) [/.]
Mitäpä tähän voisi sanoa. Bill on Bill.

Lisätty: Hyvä kysymys tämäkin [/.]: kun Xbox2 tulee, kääntääkö Bill hanat kiinni alkuperäisen Xboxin osalta myös Live-palvelusta?




ITviikko

@ 10:45 | 0 kommenttia | linkki

Symantec niisti miljoonia ohjelmahuijarilta
Mastrogiovannin yritys Papa B Enterprises on kaupannut Symantecin väärennettyjä ohjelmia internetin huutokaupoissa

Levy-yhtiöt toivovat tasku-cd:n nostavan kalpeaa levymyyntiä
Universal sanoo uskovansa cd:hen. Yhtiö suunnittelee kuitenkin lopettavansa kopiosuojattujen cd-levyjen myynnin Saksan markkinoilla. Kuluttajat kaihtavat kopiosuojattuja levyjä, sillä ne eivät toimi kaikissa soittimissa.




Internetin nopeusennätys rikkoutui

@ 10:43 | 0 kommenttia | linkki

Uuden ennätyskokeen kumppanit lähettivät 840 gigatavua dataa 16 346 kilometrin matkan alle 27 minuutissa. Siirron keskinopeudeksi tuli 4,23 gigabittiä sekunnissa.
[MikroPC.net]




TiLT.tv tilttasi?

@ 10:36 | 0 kommenttia | linkki

Olisin käynyt katsastamassa tuon Half Lifen arvostelun kun se näkyy halvalla lähtevän [MBnet], mutta sanoo tällä hetkellä vain:

Too many connectionsToo many connections




Retro Helix: ei näin

@ 19:58 | 0 kommenttia

Käytännön esimerkki tuosta ärsyttävästä järjettömien tehtävien peräjälkeen laittamisesta:

Edellisen tallennuspisteen jälkeen ennen seuraavan saavuttamista pitää läpäistä seuraavat:

  1. Noppapeli. Siis täysin sattumanvarainen kumpi ehtii ensin maaliin tasaluvulla -tyyppinen peli, joskin sattumanvaraisuuskin on kyseenalaista koska kuudesta kerrasta jotka tähän asti tuota on pakko ollu pelata olen voittanu kaksi, vastustaja neljä. Toki otannan olisi oltava tuhansia jotta näkisi tuon todellisen luonteen. Käytännössä nopanheitto merkitsee sitä, että painetaan ohjaimesta yksi nappi pohjaan ja odotellaan että jompi kumpi tulee maaliin, ja jos se ei ole itse, aletaan alusta. Satunnaisessa pelissä ei voi käyttää mitään nopeuttavaa strategiaa, mikä on täysin turhaa tämmöisessä pelissä.

  2. Kulje oikeaa reittiä -tehtävä, jossa reitin päättelemiseen ei ole muuta keinoa kuin yritys ja erehdys, mikä jo sinänsä olisi turhauttavaa, mutta voin vain kuvitella sen kiroilun määrän mikä on tarvittu oikean reitin [gamespot.com] löytämiseen, sillä kuten siis mainitsin, ei tämän ja edellisen tehtävän välissä ole tallennuspistettä. Uuden yrityksen saamiseksi kuoleman koittaessa tässä tehtävässä täytyy näin ollen ensin heittää taas kymmenen minuuttia noppaa edellistehtävässä. Enpä kahdesti harkinnut valmiin reittikartan käyttöä.

  3. Tiukkaa taistelua! Ja muistathan, että jos kuolet, niin ei muuta kuin heitä taas noppaa.

Mikä pahinta, näyttää siltä, että edelliskenttä herätteli [Ns] vain turhaa toivoa pelin muuttumisesta enemmän taisteluluonteiseksi; tämä kenttä on ilmeisesti kahdeksan kerrosta erilaisia lastenpelejä yksi toisensa jälkeen. Niin paitsi niitä taistelutehtäviä, jotka ovat välissä vaikeuttamassa tallennuspisteelle pääsyä jotta peleistä ei pääsisi kertapelaamalla, eikä vielä kymmenennelläkään kerralla eroon.

Muokattu: No niitä taisteluita oli sentään vain yksi sitten kuitenkin. Tulkitsin läpipeluuohjeita väärin tuolta osin, onneksi.




Seuraava PS2-pelihankinta

@ 17:07 | 0 kommenttia

Joo eipä siitä liene epäilystä. Älyttömät tarjoukset poislukien se on siis joko GTA3 tai GTA: Vice City.

GTA: Vice City on enemmän kuin osiensa summa. Se on myös helposti vuoden parhaimpiin ja vangitsevimpiin PS2-peleihin kuuluva tapaus. Siitä löytyy huomattava määrä laadukasta ja vaihtelevaa pelattavaa näin syysiltojen ratoksi. Vice Cityssä on lähes kaikki kohdallaan ja se on pelikokemuksena erittäin palkitseva. Pelistä voisi vielä kertoa vaikka mitä, mutta suosittelen kuitenkin arvostelujen lukemisen sijaan kipittämään heti lähimpään pelikauppaan, sillä GTA: Vice City on se peli, jota kenenkään täysi-ikäisen PS2:n omistajan ei tulisi missata! ---Kari Koivistoinen

[TiLT.TV]

GTA3 sai ysin ja GTA:VC täyden kympin. Jumpikumpi kunhan sattuu hyvä tarjous eteen, napataan.

Lisätty 22.6.2004: Mainittakoon vielä, että halvin MBnetin löytämä GTA3 on tämän kirjoitushetkellä 32€ ja Vice City 30€. GTA Double Pack, joka sisältää molemmat, irtoaisi viidellä kympillä eli siinä säästää jos molemmat aikoo ostaa. Muistaakseni Pelikeskuksessa oli tuo Vice City käytettynä 24€ silloin kun olin omaa PS2:ta ostamassa (sitä kaupattiin mulle paketin matkaan), ja se oli mennyt seuraavaan päivään mennessä.




Tilt!

@ 16:38 | 0 kommenttia | linkki

Peliharrastukseen ryhdyttyä piti tietysti mennä kattomaan nuo Tilt.tv:n sivut, ja siellähän on Jaanan kuvia työpöydälle!

Varsinaisesti kyllä etsin tuon Fear Effect 2:n ja G-surfersin arvostelua mutta arkistoistaan ei löytynyt. Olisi nähnyt kuinka paljon noiden arvostelut menee yksiin omien näkemysten kanssa.

Pelitarjouskoreja plaratessa kyllä monesti olisi tarpeen se Juhan ehdottama nettipiste josta pääsis pikaisesti tarkistamaan mitä mieltä jostain halvalla irtoavasta pelistä ollaan Netissä. Huonoa kun ei kannata ostaa vaikka sen halvalla saisi.




Tekniset: päivitys

@ 12:52 | 0 kommenttia

Soitin ATK-agentille, mutta niiden puhelinpalvelu oli kesäksi suljettu (olikohan peräti syyskuuhun asti). Niillä on kuitenkin oma sähköpostiosoite [@] takuuasioita varten, joten näpytin sinne sitten. Kone on nyt ollut siellä pari viikkoa, mikäli se on löytänyt edes perille. Perillelöytämisen varmistamiseksi nyt lähinnä tuosta tiedustelinkin; jos ne joutuu emolevyn tai koko barebonesin vaihtamaan niin sen kestohan on silloin yhtä kuin vaihtokappaleiden hankkimiseen kuluva aika, ja tilauksesta alkuperäisen koneen saaminenkin kesti vissiinkin kuukauden. Miten sitä aina osuukin siihen kahden maahantuontilastin välisen ajan alkuun tilauksia tehdessään?

Näkyvät kauppaavan poistossa Shuttlen vanhempaa mallia (SN41G) 145 euroon ja Creativen dekooderiakin satasella. Dekooderin tarttisi tuohon PS2:een surround-ääniä varten. Tuo on kyllä edullinen saman vehkeen yleiseen hintatasoon [MBnet] nähden, mutta tuohon pitäisi sitten laittaa kaiuttimet vielä lisäksi ja minusta jonkun Philipsin kotiteatterin sai kyllä joskus Anttilan Kodinykkösiltä halvemmalla kuin mitä tuosta tulisi kaiutinsetin kanssa.

Netanttilassa sitä settiä ei kyllä näy.

Lisätty 22.6.2004: Päivitys [Ns].




Retro Helix: kenttiä N+1 eteenpäin

@ 20:58 | 0 kommenttia

Sinnillä eteenpäin [gamespot.com], vaikka mitä pidemmälle peli etenee, sitä älyttömämpiä näpertelytehtäviä tulee tehtäväksi, ja sitä vitt kettumaisemmin on tallennuspisteet sijoiteltu. Se on surku, sillä samalla tuli ensimmäistä kertaa semmoinen taso, jossa taistelu on sopivan haasteellista eli vastustajat ovat voitettavissa, mutta itsekään ei ole täysin voittamaton. Lisäksi ensimmäiset sneak kill -tapot tulivat todella namupaikassa eli rynnäkkökiväärillä aseistetun vartijan taakse hiivitään pimeää seinänvierustaa pitkin ja sitten hutkaistaan taju kankaalle — mikäli nimittäin kaikki menee niin kuin pitää eikä kämmää ja joudu itse tykinruuaksi nolosti ilman tuliasetta kädessä.

Tämä hyvä pelattavuus siis valuu kuin vessasta alas, koska kun näitä taistelutilanteita pannaan kymmenen peräjälkeen ja vielä pari suorituksen epäonnistuessa kuolettavaa, tarkkuutta vaativaa tehtävää siihen samaan syssyyn ennen seuraavaa tallennuspistettä, menee hommasta maku kun aina viime metreillä tulee hengenlähtö ja joutuu aloittamaan koko urakan alusta. Toivon kovasti, että nykypeleissä tuohon ongelmaan on jo kiinnitetty huomiota, vaikka pahoin pelkään että ei. Sama ongelma oli nimittäin peleissä jo 10 vuotta ennen tuon pelin julkaisua, ja tuosta tähän päivään on nyt tultu vain kolme vuotta.

Hyvänä puolena mainittakoon että huomasin, että peli käynnistyy miltä tahansa rompulta eli nyt voi panna pesään suoraan sen rompun, jolla parhaillaan pelattava kenttä on, kun aiemmin latasin ensin pelin ykköslevyltä ja sitten tilannetallennuksen hakemisen jälkeen vaihdoin romppua.




Knoppix: asetukset talteen

@ 20:39 | 0 kommenttia

Seuraapi tämän päivän hakki.

Mozillan asetukset kohdalleen ja sen jälkeen kääräistään ne tervapalloon:
$ cd /home/knoppix
$ tar cvvzf mozilla.tar.gz .netscape .mozilla


Sitten kopioidaan se ja muokattu /etc/network/interfaces [Ns] neljän megan memorystickille jolle ei juuri käyttöä kuvien tallennusmediana ole:

# mount /mnt/sda1
# mkdir /mnt/sda1/knoppix
# cp /home/knoppix/mozilla.tar.gz /mnt/sda1/knoppix/
# cp /etc/network/interfaces /mnt/sda1/knoppix/


Sitten vielä tehdään uusi tiedosto /mnt/sda1/knoppix/aseta.sh johon syötetään seuraavanlaista... jaaha, terminaalin kopiointinappi on hukassa, mikähän se lie tässä uxtermissä. Toivottavasti ei tule typoja:

#!/bin/sh

# set up networking
modprobe 3c509
cp /mnt/sda1/knoppix/interfaces /etc/network/
ifup eth0

# restore mozilla settings
cp /mnt/sda1/knoppix/mozilla.tar.gz /home/knoppix/
cd /home/knoppix
tar xzf mozilla.tar.gz && rm mozilla.tar.gz

echo "all set."


Eli nyt kaikkien noiden vaiheiden sijasta tarvii enää käynnistyksen jälkeen komentaa:

$ su
# sh /mnt/sda1/knoppix/aseta.sh





Xfce ja Mozilla vs. Blogger: Fluxbox rulettaa

@ 20:13 | 0 kommenttia

Käynnistin tänään Knoppixin kokeeksi Xfce:n kanssa [Xfce.org] (oletuksena se käynnistää KDE:n [kde.org]) kun eilisiltana tuntui jo kaikki menevän niin hitaaksi; liekö kyseessä ollut muistin fragmentoituminen tai sen täyttyminen cachesta ja muusta käytössä syntyvästä törkystä, tai molemmat. Joka tapauksessa kevennystä kaivattiin ja tämä Xfce on siitä kuulu.

No muutoin kaikki toimi ihan oolrait mutta jostakin syystä Mozillalla ei meinannu päästä Bloggeriin sisälle, ja sitten kun lopulta pääsi niin postaus ei toiminut. Tarkemmin sanottuna tekstin pääsi kyllä kirjoittamaan mutta vedostus- ja julkaisunapit eivät toimineet; jotakin kyllä ladattiin mutta sivu ei sen latauksen tuloksena muuttunut vaan oli yhä sama muokkaussivu.

Niinpä käynnistin äsken uudestaan ja tällä kertaa toisella kevyttyöpöydällä eli Fluxboxilla [sourceforge]. Nyt postaus toimii, joten varovainen oletus on että yhdistelmä Xfce, Mozilla ja Blogger ei toimi. Versioita en tohdi laittaa kun kyseessä on vanhat kaikista ja enää tuohon tuskin törmäänkään, koska ihastuin tähän Fluxboxiin!

Siinä missä Xfce vielä tarjoaa modernin kuvakepaneelin, Fluxboxissa nekin on karsittu pois ja tilalla on yksinkertainen paneeli jossa on minimaalisesti ilmaistu kaikki tarpeellinen ja pari nuolta joilla vaihdellaan työpöytiä ja ikkunoita. Ja ihan vähän kokeiltuani sanoisin että tämä on intuitiivisesti paljon luontevampi kuin Xfce:n kuvakepaneeli eikä ollenkaan liian mitätön!

Lisätty: Jahap, ja nyt huomaan että kaikki ne vedostus- ja julkaisunpaineluni tuossa aiemmin (kun ne eivät toimineet) on menneet perille ainakin osittain. Postauksien listassa on nimittäin iso läjä niitä kokeilemiani postauksia, mutta jostain syystä ne eivät silti näy itse blogeissa. Onneksi eivät, koska siellä olisi silloin turhia toistoja melkoisesti.

Lisätty: No niin, ne toistot ilmestyivät sitten blogiin nyt ensimmäisen onnistuneen postauksen myötä eli hetken ajan oli tusinan verran uutista Nokiasta ja Mozillasta. Nyt pitäisi olla toistot pois ja alkuperäinen raakilekin meni muokkaukseen.

Lisätty 20.6.2004: Voin nyt todeta, että kyseessä oli Mozillan bugitus eli se jotenkin sopivasti kaatumalla saa itsensä sen verran sekaisin että ei enää Blogger toimi. Yllä olevan jälkeen se nimittäin kerran teki saman myös Fluxboxin alla, ja asetukset palauttamalla [Ns] käytössä olleiden päälle se taas toimi.




Nokia Invested In Mozilla?

@ 09:45 | 0 kommenttia | linkki

[/.]

Hiljainen uutispäivä jopa Slashdotissa tämä sunnuntai.




Retro Helix: Disc 3 - Tomb of the Emperor

@ 16:51 | 0 kommenttia | linkki

Kolmoslevyn kenttä menossa, vaikka tässä meni kyllä vähän hassusti sikäli että neloslevy tuli kakkosen jälkeen ja kolmonen sen jälkeen.

Tuntuu että pelin taso laskee mitä pidemmälle siinä edetään eli sitä enemmän tulee ärsyttäviä epäjohdonmukaisuuksia juonessa, edestakaisin tyhjien huoneiden läpi juoksemista, pikselin tarkkaa sijoittumista vaativia tehtäviä. Kaikista eniten rupeaa kuitenkin ärsyttämään jo arvosteluissakin haukuttu aseidenvaihtosysteemi; eilen pelatessa yksi kohtauksenvaihto oli rakennettu niin että aseen vaihtamiseen ei ollut aikaa kun kolme zombia kävi ahtaassa huoneessa päälle ja minulla oli kädessä äänitorvi, joka vielä sattui olemaan listan viimeinen, mikä tarkoitti sitä että sen vaihtamiseksi lähimpään käyttökelpoiseen tuliaseeseen (olisiko ollut rynnäkkökivääri) tarvittiin vähintään kolme eri näppäimen painallusta, jotka eivät saaneet nekään tulla liian nopeassa tahdissa jotta kaikki menivät perille.

Lisäksi grafiikka on paikoin niin mössöistä että mikäli hahmo seisoo vähänkään kauempana, ei ole mitään konstia havaita edes lähellä olevia kohteita ilman että niihin törmää ihan sattumalta. Siksi joka seinä pitää nykyisin nuohota juoksemalla niitä päin viistossa (jolloin hahmo lipuu seinänvierustaa pitkin).

Ja nyt olen vielä niin jumissa heti kentän alussa että on pakko taas turvautua läpipeluuohjeisiin.

Mutta mikäli tämä nyt ei tästä vielä romahda vieläkin alemmaksi niin kyllä tämän loppuun asti pelaamiseen mielenkiintoa riittää.




Livecd tosikäytössä

@ 10:59 | 1 kommenttia

Parin päivän käytön perusteella tämä livecd ei sen hitautta lukuunottamatta ole ollenkaan hullumpi ihan tosielämän käytössä. Jos ajattelis että olis kustomoitu romppu eli semmoinen jossa olis työpöytä mieleisessä muodossa ja siinä itte tykkäämät sovellukset kuten Mozillan Kettu ja Lintu (omilla postiosoitteilla, tunnuksilla ja asetuksilla varustettuna) niin se olis aivan loistava juttu, missä tahansa koneessa saisi käyttää omaa systeemiä. Puhumattakaan siitä että tässä ei ole mitään pelkoa siitä että jotain tietoja kadotetaan koska root on read only! Ehkä joku muistikortti tai tässä tapauksessa memorystick vielä satunnaista tallennusta varten niin mitä siitä enää puuttuisi?

Nimenomaan tätä Ergoprota varten tosin pitäisi vielä tehdä se lisäkustomointi että ladata tuo verkkokortin ajuri jota se ei siis ite tunnista ja lataa (ISA). Sitähän sitten muissa koneissa ei kannate tehdä.

Haittapuolista hitauden jälkeen lie suurin tuo että romppuasema on sitten varattu sille livecd:lle.




Taikasieniä

@ 16:04 | 0 kommenttia

hey, you said it ain't bad
 to unveil your politics
and hey, you said it ain't bad
 to show your special tricks
you'll find out, wait patiently
 and let things take their course

hey, you shouldn't keep back
 your thoughts and good ideas
and hey, you shouldn't
 detect your ancient fears
it's yourself who keeps working
 the idea behind it all
Magic Mushrooms: Open Source
rivitys omani

Knoppixin rompulta löytyi tuo biisi ihan yllättäen joten sitä käytin koekappaleena; nyt kelpaa kuunnella kun asensin tyhjän panttina olleen Hercules Muse 5.1 -kortin tähän Ergoprohon. Vielä kunhan sen kiintolevyn saan ja siihen Debianin laitan niin tästä tulee kelpo jukeboxi. Nyt ei Knoppixin kanssa voi cd-levyjä tietenkään kuunnella...ko? Ainakin se sieltä jotakin lataa tuon tuostakin. Tallennan kyllä tämän ennen kuin kokeilen ottaa sen ulos :-P



21.9.2004: Koodi siistitty, sanat siirretty artistin ja nimen yläpuolelle ja rivitetty paremmin kapealla palstalla toimivaksi.




Retro Helix: Level 2 completed

@ 18:26 | 0 kommenttia

Taas ilman apuja ihan vihoviimeistä tekoa lukuunottamatta ja siinä olikin taas pelintekijöillä keskittymiskyky vissiinkin jo loppunut; käytä mekkoa turvakameraan ei kuulosta oikein reaalimaailman toiminnalta ja siten oli kyllä mahdoton keksiä ja kun se oli sattunut menemään brute force -konstillakin (eli kokeillaan kaikkea mahdollista kaikkeen mahdolliseen) ohi vahingossa niin en ikinä olisi sitä keksinytkään.

Fear Effect 2: Retro Helix; kakkoskentän läpipeluun statistiikka




Opiskelijaverkon ulkoliikenteen häiriö

@ 15:11 | 0 kommenttia | linkki

[JyU]

Jep, olin tuota todistamassa. Ensimmäinen kerta täällä asumisaikana kun verkko katkesi.




Taas ryskähti!

@ 14:17 | 0 kommenttia

Muutaman kerran on Ergoprosta kuulunut semmonen rusahdus, ja olen olettanut että joku tuuletin siellä vain vetelee viimeisiään. No tänään sitten Win98 meni juntturaan ja kun tähän ei viisas ICL:n insinööri ole jostakin syystä ole resettinappia pannut ollenkaan niin sammutin virran ja kytkin sen sitten kohta takaisin ja jätin koneen buuttaamaan koska se kestää kauan.

Tulin kohta takaisin ja näytöllä oli ilmoitus datavirheestä asemassa C:. Ajattelin jo että nyt se sotki jonku kriittisen tiedoston siellä, mutta kun tarjotuista vaihtoehdoista valitsin Uudelleen, se yllättäen menikin läpi.

Buutin loppuvaiheessa kuitenkin Messenger kaatui, ja sen jälkeen olikin jo lopun merkit ilmassa. Sammutin koneen, ennen kuin levy laukesi lopullisesti, jotta siltä saa vielä ehkä joskus kopioitua ne muutamat, onneksi ei-kriittiset kuvat, jotka sille olin ehtinyt siirtää. Onneksi vastikään otin kuvista jo varmuuskopiot mummilaan.

Knoppixin liveromppu, jota käyttäen tätäkin nyt kirjoitan, on kyllä osoittautunut kultaakin kalliimmaksi. Tosin se ei osannut ISA-verkkokorteille ladata ajureita itse ja näin ollen olin hetken ajan ilman verkkoa buutin jälkeen mutta se oli helppo korjata itse:
# modprobe 3c509
# vi /etc/network/interfaces

jonne syötetään seuraavat:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

ja sen jäkeen vain loitsutaan:
# ifup eth0

Näppäinkartan unohdin muuttaa (en muista onko skandit tarjollakaan) ja siksi nyt kirjoittaminen on aika työlästa kun ä:t ja ö:t joutuu tekemään vanhanaikaisesti html-koodeilla.

Ja olikohan peräti niin, että ne koodit ei edes näy oikein jo koodaus on UTF? No kohtapa sekin nähdään.

Lisätty: No näkyvät ne ainakin Mozillalla oikein.

Huomasin, että tilanne olikin sikäli onnekas, että tuo nyt lauennut levy olikin 1.6Gt eikä se 3Gt niin kuin luulin. Se 3Gt lienee sittenkin Jannen romujen joukossa (muistaakseni se on jossain vaihtokelkoista). Eli siitä saan tähän kelpo levyn jolle voikin jo sitten laittaa saman tien Debianin. Harmi vain että Janne on tietenkin justiin nyt P-niemessä mutta ensi viikon aikana saanen sitten sen levyn. Siihen asti pitää pärjätä Knoppixilla jossa ei ole muuta vikaa kuin että live-cd on käytössä hidas, eikä sille voi tallentaa. Tuolle C:lle en enää tohdi mitään varastoida.

Lisätty 20.6.2004: Päivitys [Ns].




Xboxmainen puu-PC

@ 11:39 | 0 kommenttia | linkki

[Iso-Jussi]

Tuo on kyllä järjettömän tyylikäs lisä olohuoneeseen. Artikkeli on kiitettävän yksityiskohtainen varsinkin kuvissa työvaiheiden suhteen. Voi jospa olisi edes murto-osan niin kätevä käsistään kuin nämä jätkät!




Kaatuileeko Firefox 0.9?

@ 11:25 | 0 kommenttia | linkki

[m-zine]

Joka teki saman kämmin kuin minä eli ei poistanut vanhaa asennusta ja luonut uutta profiilia [texturizer.net], saattaa kärsiä tästä käynnistyksen yhteydessä kaatuilusta. Ajamalla Firefoxin -p-vivun kanssa [m-zine] pääsee profiilinhallintaan jossa voi luoda uuden profiilin. Näin tein ja tuhosin vielä sen defaultin, jonka yhteydessä FF kaatui vielä kerran mutta sen jälkeen toimi taas ihan oikein.

IMHO niiden pitäisi ehdottomasti tehdä jotakin tuolle ennen 1.0:n julkistamista. Kyllä sen kanssa kokenut käyttäjä elää, mutta se voi olla tosi pelottava aloittelijan kannalta tuommoinen kaatuilu aina päivityksen yhteydessä.

Kyllä sitä on tähän jo leimautunut kun hetken aikaa oli olo että apua, mulla ei ole selainta! No tulipahan käytyä sitten WU:ssa taas kun kerran IE:tä piti hetken ajan käyttää.




Mozilla Firefox 0.9 is out

@ 12:51 | 0 kommenttia | linkki

[Iso-Jussi]

Mozilla Firefox 0.9 Released [m-zine]

Lisätty: Oujee. Kysyi asennusvaiheessa, tuodaanko asetukset vanhasta versiosta (niin innoissani olin että en edes hoksinut kaapata sitä kuvaksi) ja se meni jees. Uudesta nappiluukista on ollut puhetta mutta ainakin minua tämä miellyttää kovasti! Ja jota ei miellytä, voi uudistetun teemanhallinan kautta sen käsittääkseni vaihtaa vanhaan.

Mozilla Firefox 0.9: uusi navigointinapisto
Mozilla Firefox 0.9: teemanvalitsin on poistunut asetuksista
Mozilla Firefox 0.9: uusi teemanvalitsin

Ai niin, ja kysyi taas sitä että asetetaanko oletukseksi mutta tällä kertaa kun sen hyväksyin, säilyi kuvien assosiaatiot kohdallaan eli se aiemmin havaitsemani bugi on nyt korjattu.




Gnome 2.6 transition

@ 15:44 | 0 kommenttia | linkki

Today, the first chunks of GNOME 2.6 will start entering Sarge, if nothing strange happens.

[PD]




Jkl 0wned?

@ 15:37 | 0 kommenttia

Olisipa AJK ottanut kaappauksen kun tuon bongasi. Ainakaan ei tämän kirjoitushetkellä enää nimittäin ole mitään epänormaalia Jyväskylän kaupungin sivuilla.

Lisätty 17.6.2004: Maininta ITviikossa [Ns], josta linkki tallennukseen [zone-h.org].




Toimivat tuotteet ovat riski it-alalle">MikroPC.netin kolumni (Juha Haataja):
Toimivat tuotteet ovat riski it-alalle

@ 13:51 | 0 kommenttia | linkki

Ajatellaan vaikkapa digikameroita. Muistikorttia voi käyttää uudestaan ja uudestaan, eikä digikamerassa juuri ole kuluvia osia. Onneksi elektroniikan kehitys tuo tarjolle koko ajan parannettuja digikameroita. Näin asiakkaat saadaan yhä uudelleen tyydyttämättömiksi.

Minulla on käynyt onni tuon oman (Juhalta perityn) Sonyn kameran kanssa kun se tähän asti on tyydyttänyt lähes kaikki kuvaustarpeet. Luulen että jos olisin tullut digikamerakelkkaan vaikkapa vasta siinä vaiheessa kun esim. Janne osti omansa niin en olisi tehnyt yhtä hyviä kauppoja millään.




Blogger bugittaa: ei näytä valmis-sivua

@ 16:47 | 1 kommenttia | linkki

Eilisestä lähtien on jäänyt vain tuo tyhjä sivu näyttöön siinä vaiheessa kun ennen ilmoitti että nyt on valmis.




Finnair on pers...

@ 16:30 | 0 kommenttia | linkki

[kikkeli.org]

Vrt. aiempi juttu.

Ja siltä varalta, että tekevät tuolle jotakin, otin kaappauksen.




/.

@ 11:30 | 0 kommenttia | linkki

McDonald's Germany Moves to SuSE Linux [/.]
Sony Launches Three Linux-based In-car Navigation Devices [/.]
SCO posts Q2 Loss, Gets $11k from Linux [/.]
Is the Linux Desktop Getting Heavier and Slower? [/.]

Realistic Human Graphics Look Creepy [/.]
No johan lopultakin joku muukin sen huomasi että ne pelihahmothan on ihan karmean näkösiä! Eläviä ruumiita kuten tuossa sanottiin.

More on the Swedish Stealth Ship [/.]
Ruotsin sotavoimat luottaa Windows NT:hen! :-D




Sinisen kirjan marginaali (ja muut Mummilan blogit) tulosteena

@ 22:08 | 0 kommenttia

No sanoisinko ettei ihan vastaa odotuksia.

Olen määritellyt css:ille mediaksi näytön, johtuneeko siitä. Tuo nimittäin kyllä näyttää ihan siltä että aivan kaikki muotoilut hävitetään ennen tulostamista. Onneksi olikin vain tulostimen kokeilu kyseessä joten ei sillä tavalla ratkaisevaa, mutta en tiedä olisiko kovasti huono jos antaisi ihan nuo näytölle tarkoitetut muotoilut semmoisenaan myös tulosteelle.

Lisätty: Jo näyttää paremmalta. Eli link-elementille media-attribuutin arvoksi screenin ohella print:

<link href="/styles/blog.css"
      rel="stylesheet"
      type="text/css"
      media="screen, print">


Vielä piti palauttaa sivun asetuksista taustakuvien ja värien tulostaminen pois päältä kun äsken kokeilin sen päälle laittamalla korjata tulostetta.




Retro Helixin peluu edistyy

@ 19:09 | 0 kommenttia

Ensimmäinen kenttä läpi (ja samalla ensimmäinen CD:n vaihto). Läpipeluuohjeisiin [gamespot.com] jouduin turvautumaan kaksi kertaa; onneksi molemmat oli sen verran kiperiä paikkoja että ei harmita yhtään näin jälkikäteen että niin tein. Tai ei niinkään kiperiä kuin typeriä eli toisessa piti yksinkertaisesti juosta sukkelasti pakoon rottia kun ihmettelin että mitä niille pitää tehdä, ja toisessa taas piti palata kentän lopusta sen alkuun hakemaan yhtä osaa ja sieltä takaisin sinne loppuun, eikä se ollut edes oma moka vaan peliin rakennettu pöljyys. Mutta muutoin on kyllä ollut oikein viihdyttävä tähän asti.

Rain: You're wearing that? You're not even able to hide your two guns in there, you might as well go naked!
Hana: Don't be silly! I'd only be able to hide one gun, if I were naked.


Pahoittelut siitä että lainaus on muistinvarainen ja siksi epätarkka mutta ajatus välittynee ;-)




/.

@ 15:22 | 0 kommenttia | linkki

Mozilla 1.7, Firefox 0.9 Release Candidates Out [/.]
SCO Says No Way To a GPL Solaris, Moves Trial Back [/.]




SP2:n koko?

@ 15:18 | 0 kommenttia

Vasta eilen [Ns] saimme lukea BBC:n uutisista, että sen koko tulee olemaan 80 megatavua ja nyt MikroPC.net sanoo sen olevan 280 megatavua, mikä kuulostaakin kyllä enemmän Mikin tapaiselta.




Saat palvelua jos sinulla on windows (MikroPC.net, kolumni)

@ 15:03 | 0 kommenttia | linkki

[Iso-Jussi]

Ärrinmurrinkemalautajurkeleen Finnair...!




Jyväskylän yliopiston atk-keskuksen proxy-palvelut

@ 09:33 | 0 kommenttia | linkki

Tämä ohje yrittää selvittää ja vastaa yleisiin kysymyksiin: Mikä on Internet-proxy, miksi sitä tulisi käyttää, miten määrittelen selaimen käyttämään yliopiston tarjoamaa proxy-palvelua. Samoin selviää se, mitä proxy-ohjelmistoa ja laitteistoa yliopisto käyttää, sekä monta muuta mielenkiintoista asiaa.

Erityisesti NS/Mozillan asetukset koskee tietysti minua, mutta tuo automaattisen konfauksen URL nyt lähinnä on se jonka tähden tämän muistiinmerkinnän teen kun vieläkään en sitä ole oppinut muistamaan:
http://proxy.jyu.fi/




Sony USB driver for Windows® 98/98SE/ME/2000

@ 09:31 | 0 kommenttia | linkki

Merkataan tänne muistiin tuo sijainti vastaisen varalle.




Fear Effect 2: Retro Helix

@ 00:02 | 0 kommenttia | linkki

Sen verran se jäi mielen perukoille kaivelemaan että piti käydä vielä toinen reissu polkasemassa CM:ssä ja poimia se sieltä. Molemmat kappaleet oli vielä jäljellä ja muita viitosen pelejä ei siinä läjässä sitten ollut, karun näköset flipperitkin jopa oli kympin ja tämä on sentään neljälle CD:lle levittyvä toimintaseikkailu!

No sitte kävin tarkistamassa etteikö niilläkin siellä niitä PS1:n muistikortteja muka ollut kun en aiemmin sielä niitä nähny vaan vain Prismassa. No en ollu kattonu tarpeeksi tarkasti, olihan niitä! Ja tolkun verran halvempia vielä kuin Prismassa.

Fear Effect 2: Retro Helix ja PSone Memory Card pakkauksessaan Fear Effect 2: Retro Helix; takakansi

MB:n seurannan mukaan kloonikortteja saa ihan älyhalvalla, mutta onhan aito sentään aito ja toisaalta nuo vaikuttaa olevan postimyyntiputiikkeja kaikki eli toimituskuluineen hinta nousisi silti ihan samaan kuin mitä nyt tuosta maksoin.

Tarra on samaa paperia kuin MemoryStickeillä :-)

PSone Memory Card

Retro Helixin levyt ovat lukupuoleltaan mustia! Moisia en ole ennen nähnykään ja ajattelin ensin että onko nämä jotain näyteikkunan mallikappaleita eli pelkkiä muovilevyjä vain ja siksi niin halpoja, mutta eivät sentään...

FE2:RH:n CD: etikettipuoli FE2:RH:n CD: musta lukupinta

Mukana on ohjekirjanen suomeksi joka on hyvin kattava ja kertoo mm. että muistikortti pitää olla paikassa 1. Sen varmistin vielä käytännössäkin eli ensin panin sen kakkoseen ja kun tallennus sinne ei onnistunut niin vaihdoin sen lennossa sinne ykköseen (mikä näytti toimivan).

Kortti on formatoimaton mutta peli ystävällisesti tarjoutuu sen formatoimaan; hyvä näin kun enpä muuta konstia siihen olisi tiennytkään.

FE2:RH tarjoaa muistikortin formatointia

No entäs se peli sitten? Joo, grafiikat on aika karut siihen siloteltuun karkkiin verrattuna mitä G-surfers tarjoaa, ja animaatiot ei ole yhtä hiottuja kuin PS2:n demoissa näytti olevan, mutta kyllä ne tähän hintaan kestää ja varsinkin kun ei ole vielä tuon parempaan kerjennyt tottuakaan. Sitä paitsi tässä pelissä on tunnelmaa! Ei ollenkaan niin vaikeaa kuin olin pelännyt ja miltä vaikutti alkuanimaation perusteella (sieltä tuli ohjetta jos vaikka minkälaista) sillä peli etenee ilman sen kummempaa hoppua ihan pelaajan tahtiin, ja tehtäviin ohjautuu melko luontojaan eli ainakin alussa vääriä siirtoja on vaikea, jos ei jopa mahdoton tehdä.

Tallennuspisteitä on ihan kiitettävästi ainakin tuossa alkupuolella eli kunhan muistaa hyödyntää niitä niin voi aina ottaa pakkia kätevästi kuolon koittaessa (se kysyy välittömästi että ladataanko edellinen tallennuskerta). Silti sykekin nousee (kirjaimellisesti, se nimittäin näytetään ruudulla ja vaihtelee hahmon kokemusten mukaan) kun örkkelöitä syöksähtää jostain ja niitä ryhdytään rusentamaan lyijyllä ennen kuin ne kerkiävät tehdä saman itselle.

CD:tä ei vielä tarvinnut vaihtaa kertaakaan eli en edennyt vielä neljännestäkään ensimmäisten kahden tunnin aikana. Silti se ei ollut kokemus joka itselle jäi; päin vastoin, eli koin kyllä tehneeni jo paljonkin joten kyllä tuossa pelattavaa riittää mulle pitkäksi aikaa. Pitäisi vain malttaa olla käymättä ratkaisuja ja vinkkejä paljastavilla sivuilla.

CM:ssä oli muuten myös niitä IR-sensorilla varustettuja kaukosäätimiä, ja siellä ne olivat kalliimpia kuin ne ilman sitä olevat, niin kuin minusta loogiselta tuntuisikin; ehkä Prismassa se halpa säädin oli viimeinen kappale josta ne halusivat eroon.

Lisätty: No one's surprised this story is capable of thirteen climaxes — Kröhöm... Google antaa muitakin taustakuvia samasta teemasta.




Pleikkarille tarjouspeli

@ 16:42 | 0 kommenttia

Fear Effect 2: Retro Helix olisi ollut CM:ssä tarjouskorissa älyhalvalla, mutta kun en tienny mitään ko. pelistä niin en sitte ottanu, tiedä vaikka olisi ollut surkea. Nyt sitte luen arvosteluja ja tulen siihen tulokseen että olis ehkä kannattanu ottaa (yhtä vailla täydet saanu kaikissa tähän mennessä näkemissäni arvosteluissa). Ei vain kesällä kulje nuita busseja niin tiuhaan että sinne tänään pääsisi enkä kehtaa toista polkupyöräreissua tehdä kun ensimmäinenkin meinasi olla kuolemaksi (melkein pelkkää ylämäkeä takaisin tullessa). Kaksi kappaletta siellä oli, pitää katsoa seuraavalla kerralla siellä käydessä onko yhtään jäljellä.

Ykkös-pleikan peli tuo on mutta kuvien perusteella mulle ihan riittävän hyvän näköinen. Tosin sitte sitä jos tahtoo tosissaan alkaa pelaamaan niin tarttee sen muistikortin (esim. viereisestä Prismasta 20€) mutta kyllä sitä nyt kokeilemaan pitäs pystyä ilmankin. Siellä Prismassa olin jo pudottaa leukani kun oli PS2:n kaukosäädin 20€ (normaalisti se on lähempänä 40€) mutta osoittautui että se on niille malleille joissa ei sitä IR-sensoria ole ja siinä ei ole virtanappia (liekö joku tekninen syy siihen) joten ei onnistanut.




Sun avaa Javan ja Solariksen... ko?

@ 14:45 | 0 kommenttia

Hitto! Pari viikkoa poissa kuvioista ja sillä välin open source -maailmassa rytisee. Pitkään sitä spekuloitiin mutta nyt näyttää jo vahvasti siltä että ainakin jotakin sieltä ulos saadaan.

Sun avaa Javan [ITviikko]
Sun muuttaa käyttöjärjestelmänsä avoimeen koodiin [ITviikko]

Sun will Open Java's Source [/.]
Sun COO Schwartz Promises Open Source Solaris [/.]
Sun Opens JDesktop Integration Components [/.]
Sun Demurs On Open-Source Java [/.]




/.

@ 13:52 | 0 kommenttia | linkki

OSS:
Is Swap Necessary? [/.]
Flash 7 for Linux Released [/.]
Mozilla, Opera Form Group to Develop Web App Specs [/.]
A New Look For Firefox [/.]
iPod May Not Have The Horsepower For Ogg [updated] [/.]
Linux Today Founder Calls for Boycott of Linux Today [/.]
Intel To Release Next-Gen BIOS Code Under CPL [/.]

SUSE 9.1 FTP Version Available [/.]
Also don't miss SUSE 9.1: The Complete Review recently published by DesktopOS.com.

Slackware Chooses X.org Server Over XFree86 [/.]
Mandrakelinux Goes X.org [/.]
Viimeinenkin Xfree86:n tuki lähti; saa nähdä taipuvatko vai taittuvatko.



Mikki
Microsoft Changes Tune Again On SP2 Installs [/.]
A Former Microsoftie Forecasts Microsoft Doom [/.]
Microsoft Receives Patent For Double-Click [/.]

Microsoft Patents The Task List [/.]
Ei hyvä helevetti! No onneksi tämä kommentti [/.] pelasti päivän. LMAO!

Ask Slashdot:What Keeps You Off of Windows?
ja siihen liittyen aikaisempi What's Keeping You On Windows?



Rauta
AMD's Socket 939, Athlon 64 FX-54 amd 64 3800+ [/.]

AMD Announces New Low-End Processor Line [/.]
Erittäin mielenkiintoinen ja mielestäni positiivinen kehityssuunta. Tämä P200 on hetkittäin vähän turhan hidas vakavaan käyttöön mutta menettelee surffilautana ja sähköpostin luvussa ihan ok - vähän lisää tehoja vain ja tämä olisi ihan huippu kakkoskone.



Kamerat
Digital Photography Composition 101 [/.]
Canon Digital Rebel Hacked Into A Pseudo-10D [/.]



Sekalaiset
Atlantis: Discovered at Last? [/.]

80,012 Text Messages In One Month [/.]
Yhden miehen hiljainen (napsuääntä lukuunottamatta) ja uskomaton protesti ilmaispuheiden perumisesta.




ITviikko

@ 13:07 | 0 kommenttia | linkki

Pointsec osti suuryhtiön salasanat viidellä punnalla
Poliisi laajensi Soneran teleurkintajutun koko maahan
AMD usuttaa EU:ta Intelin kimppuun
Apple korjasi päivitysmokansa
Taloustutkimus: suomalaiset heränneet suojaamaan koneensa

Microsoft valitti EU-sakoista välimiesoikeuteen
Asian käsittely luxemburgilaisessa välimiesoikeudessa kestää arviolta 5-6 vuotta.

Domain-nimien rekisteröinti ylsi ennätykseen
Mikä ihmeen Microsoft Internet?

Levy-yhtiöille ensimmäinen voitto piraatteja vastaan Saksassa
T. Karvonen on ilmiselvästi levy-yhtiöiden kanssa samalla linjalla paitsi otsikon, myös itse jutun sävystä päätellen.



Vanhempia juttuja:
Enkelini nimi on Nokia
NX-turvaa ympätään Linuxiin
Brasilia kehittää omaa Freedows-käyttöjärjestelmää
Virve petti Konginkankaalla
Tietoturvajärjestö vuoti tietoja
Koodia lainaillaan huolettomasti
Pankin ohjelmointiviasta kaaos Kanadassa
Microsoftin patenttilisenssit huolestuttavat Linux-kannattajia
Opera-selain vuotaa
XP:n kakkospäivitys suomalaisille syksyllä

Kari: Internet romahtaa vuonna 2006
<span class="sarkasmia">Onneksi pian sen jälkeen ufot tulevat maapallolle, kaikki spammaajat ja skammaajat tuhotaan ja perustetaan Uusi Uljas Maailmankaikkeusnet, missä kaikki on hyvin ja kukaan ei trollaa eikä fleimaa.</span>
Eli suomeksi sanottuna: saahan sitä puhua kaikenlaista.

Tietokonepöly voi olla ihmisille myrkyllistä
<div class="slashdot">
Pöly, joka makaa tietokoneen näppäimistöllä tai näytöllä, sisältää myrkyllisiä kemikaaleja, joiden tiedetään aiheuttavan lisääntymishäiriöitä

Vihdoinkin tiede selittää, miksi nörtti ei saa naista.
</div>

Symantec-pomo: Linuxin tietoturva on myytti
<div class="slashdot">
Symantec-pomon salainen päiväkirja, ja strategia:
  1. Hauku Linuxia turvattomaksi, luoden markkinat sovellustason tietoturvalle
  2. Tarjoa sovellustason tietoturvaa ensimmäisenä markkinoille
  3. ???
  4. Kääri voitot taskuun
</div>

Levy-yhtiöt torppaavat cd-kopiointia
Mikä? Valmiiksi äänitetty CD-levy? Mikä sellainen on? Ai niin se oli niitä 80-luvun hullutuksia...




Microsoftilta kaksi paikkaa, IE paikkaamatta

@ 12:59 | 0 kommenttia | linkki

[ITviikko]

Hah! Ei passaa Mikille valittaa [M$] kun on tämä W98; ne ei julkase näille vanhoille enää korjauksia muuta kun kriittisiin ja kun tämä ei ole sellaiseksi luokiteltu niin se siitä sitten.

No tämän ei kyllä pitäis minua koskea:
A denial of service vulnerability exists in the IDirectPlay4 Application Programming Interface (API) of Microsoft DirectPlay. Applications that implement this API are typically network-based multi-player games. An attacker who successfully exploited this vulnerability could cause the application to fail.

Mutta silti olis helpottuneempi olo jos sais systeeminsä paikata.

No onneksi sentään en IE:tä käytä muuten kuin Windows Updatessa.




Itunes rantautuu Eurooppaan

@ 12:57 | 0 kommenttia | linkki

[mikroPC.net]




Ergopron näyttökortti

@ 10:51 | 0 kommenttia

Aamunavauksena koitin Juhan vinkkaamaa Mars-mönkijän simulaattoria. Totesin ei-yllättäen, että Ergopron näyttökortti ei kanna mukanaan mitään 3D-ominaisuuksia, joita tuon simulaattorin ajaminen vaatisi. Onneksi se oli ihan fiksusti tehty eli osasi kertoa ongelman ja myös uninstall löytyi ja toimi.

Tämä kyseinen kortti on Matrox Millennium PCI, joka on ilmeisesti niin vanha, ettei sitä löydy edes Matroxin omalta vanhojen tuotteiden listalta. Linuxin kanssa se näin ollen toimisi luultavasti pomminvarmasti ;-) Ainakin joku on sille sopivat asetukset kerännyt yhteen paikkaan.




Pleikkari kakkonen

@ 13:26 | 0 kommenttia | linkki

Kun ilman mitään interaktiivisia hermoimpulsseja olemisen tuska oli pahimmillaan, harhailin Jyväskeskuksen Pelikeskukseen ja epä/onnekseni siellä törmäsin hyllyyn jossa myytiin kaupungin ehkäpä halvimmat Playstation 2 ja Xbox -konsolit. Ajatus Pleikkarista oli kyllä kummitellut mielen perukoilla jo koska kyseiseen paikkaan olin tullut, mutta varsinkin refurbished Xbox oli niin halpa että sitä rupesi toden teolla miettimään että on ehkä aika sijoittaa kodin viihdekeskukseen. Puoli päivää pähkäsin valintaani sillä Xbox oli halvempi kuin PS2 mutta vastaavasti sitten Xbox ei olisi toistanut DVD-elokuvia ilman kaukosäädintä, ja kaukosäätimen ostaminen olisi heti nostanutkin Xboxin saman hintaiseksi. Toisaalta asian voi tietysti nähdä niinkin että samaan hintaan Xboxin mukana saisi kaukosäätimen, mutta tuollainen tuputtaminen on minusta vastenmielistä ja ennenkaikkea tyypillistä Mikkiä.

Sonya on tosin PS2:n suhteen muistaakseni syytetty vähän samanlaisesta pakkomyynnistä sen muistikorttien osalta, sillä ilman muistikortteja ei pelejä pysty PS2:ssa tallentamaan. Vikka muistikortti ei olekaan pakollinen, sen hankkiminen on näin ollen silti lähes välttämätöntä, mikäli aikoo tosissaan pelata pelejä koska nykyiset pelit on niin pitkiä että Pelikeskuksen jätkän sanoin pitää olla melkoinen jeesus että pelaa pelin läpi kertarysäyksellä.

Itelläni vehje tulisi kuitenkin ensisijaisesti elokuvien katseluun ja cd-levyjen soittamiseen (tietokone on ollut ainoana musiikinsoittovälineenäkin tähän saakka) ja vasta sen jälkeen satunnaiseen pelailuun tarvittaessa joten muistikortti ei olisi kriittinen.

Pelikeskusmies oli jo kasannut minulle kalliin pläjäyksen johon olisi tullut muun muassa GTA: Vice City, mutta sain lopulta kasattua voimani ja otin pelkän konsolin. Peliajoistani on kuitenkin sen verran pitkä aika että en tiedä vieläkö jaksan siitä kiinnostua sen suuremmin.

Playstation 2 Xboxin pussissa Playstation 2 laatikossaan Sisältää demolevyn, ei jalustaa Mitä laatikosta pitäisi löytyä Mitä kaikkea tällä voi ja ei voi tehdä Sisältää IR-sensorin

Viimeisen kuvan mukaan tähän on sisäänrakennettu IR-sensori, kun jostain luin vielä pähkäillessäni että varhaisemmista yksiköistä se puuttui ja piti ostaa erikseen. Hyvä näin, kaukosäädin on todennäköisesti joskus hankittava vaikka ohjaimessa on kyllä ihan kohtuullisen pitkä johto eli sillä pärjää ensialkuun.

Mitä Playstation 2 -paketista paljastuu avattaessa Alkuasetukset

Ensin säädetään asetukset, ja vaikuttaa oikein hyvältä. Kyllä on tultu pitkä matka NESistä. Helsingin tuntee vaikkei sentään suomea puhukaan.

Pystyasennossa Björkin levy PS2:n kelkassa

Eihän tämä mitään ständiä tarvi pystyssä pysyäkseen, mahtuisikohankaan tuohon mihin nyt sopii niin täydellisesti jos olisi jalusta. Ja toistaa muuten tuon Björkin kopiosuojatunkin levyn mutta ohjekirja kyllä varoitteli ettei välttämättä toista kaikkia kopiosuojattuja eli niitä ei kannata ostaa jatkossakaan.

Yhteispotretti subbarin, telkkarin ja cd-tornin kanssa

Nykyinen järjestely; tietokonepöydän siirsin kamariin ja laitan siitä kuvia jossain vaiheessa tänne myös.

Ai niin, se piti vielä mainitsemani että alkuperäinen demolevy osoittautui yllättäen vialliseksi, joten paikallisesta ostaminen kannatti tässä tapauksessa koska kerkesin käydä sen vaihtamassa vielä samana päivänä ja sainkin itse asiassa kaksi demolevyä hyvityksenä.

Niin ja seuraavana päivänä kävin sitten sijoittamassa vielä yhteen oikeaan peliinkin eli ostin käytetyn G-surfers-nimisen pelin jossa lennetään tulevaisuuden rakettivimpaimilla pitkin ratoja. Vähän niin kuin sekoitus formuloita, rallia ja Stunt Car Raceria. Erittäin viihdyttävää, joskin tuskallista oikean käden peukalolle jolla hallitaan kaasua ja turboa yhtä aikaa (ohjaus saisi olla itse määriteltävissä).




Villakoira

@ 12:47 | 0 kommenttia

Janne ihmetteli kun kone pitää sirkkelin ääntä käynnistäessä. Minä en ihmettele enää kun avasin sen ja näin minkälaisen sukan sen näyttökortti oli kutonut. Kuvat eivät taas tee oikeutta mutta sain kaivaa pihdeillä potkurin kehikon sisältä pois paksuja kiinteitä tuppoja. Verkkokaupan paineilmapullolle olisi ollut taas käyttöä.




Firefox Windows 98 tunkee itsensä jpeg-kuvien oletusohjelmaksi

@ 10:50 | 0 kommenttia

Mistähän se johtuu? Eilen jo korjasin kerran Irfanviewin sen tilalle ja tänään se on taas ne ominut. Jotenkin tuntuu siltä että tämä liittyy siihen että se kysyi myös oletusselaimena olemisestaan eilisiltana vaikka sanoin sille jo kerran että ole oletus.

Joku muu vahvistaa tämän [m-zine] kummallisuuden, mutta tuo väittää päässeensä siitä eroon.

Lisätty: Korjasin ne oletusohjelmat taas kansion asetuksissa Irfanviewiksi (sama koski jpegien ohella kaikkia vakiokuvatyyppejä eli GIFit ja PNG:t kärsi samasta ongelmasta) ja lisäksi kävin Irfanviewin asetuksissa assosioimassa sen niihin. Saa nähdä pysyykö nyt, ja toisaalta että kysyykö Firefox taas kohta että tehdäänkö siitä oletusselain.

Lisätty: Jep, kyllä kysyy. Käskin sen olla hiljaa tästedes, koska tuo ei pidä paikkaansa eli se on oletusselaimena vaikka se itse luuleekin ettei ole. Eli jos tiivistäisin ongelman lyhyesti niin se vaikuttaa tältä:

Windows 98:n alla Firefox säilyttää tiedon siitä, onko se oletusselain vai ei, kuvatiedostojen (ainakin JPEG, GIF ja PNG) oletusohjelmavalinnassa. Jos mainitut kuvatyypit on assosioitu johonkin muuhun kuin Firefoxiin, se luulee, ettei se ole oletusselain [1], ja jos sen antaa asettaa itsensä oletusselaimeksi, käytännössä se silloin assosioi mainitut kuvatyypit avattavaksi Firefoxilla.

Tämä vaikuttaa melko suoraviivaiselta ja helposti täsmennettävältä bugilta joten ihmettelenpä jos sitä ei jo Mozillan bugitietokannoista löydykin — hyvässä lykyssähän tämä on korjattukin jo jossain uudessa buildissa.

[1] Kyse on siis vain Firefoxin käsityksestä, eikä siitä, miten asia todellisuudessa on. Firefox siis luulee, ettei se ole oletusselain, vaikka se todistettavastikin on sitä.





Win98 ja hiiren keskinappi ja Firefox

@ 00:45 | 0 kommenttia

Kas, se toimii kuten Linuxissa eli avaa valitun linkin uudessa tabissa. Pitääkö hiiren omat ajurit poistaa sen toimimiseksi halutulla tavalla koska tähän Ergoprohon niitä ei ole asennettu?




Iso-Jussi

@ 00:43 | 0 kommenttia | linkki

How Linux Saved My Files and My Job [J]
Jutussa mainittu BG-Rescue Linux tuntuu olevan pätevä apu, jos nimittäin sattuu olemaan korppuasema koneessa.

Xbox päihitti Pleikkari kakkosen ameriikassa! [J]
Nämä kaksi olivat itellä vastakkain konsolihankinnan suunnitelmavaiheessa.




Olen selkä

@ 00:42 | 0 kommenttia

W98:lla varustettu MikroMikko ErgoPro P200 palvelee tällä hetkellä tilapäisenä surffilautana.