mummila.net Firefox [b] (cc)

Retro Helix: Disc 3 - Tomb of the Emperor

Kolmoslevyn kenttä menossa, vaikka tässä meni kyllä vähän hassusti sikäli että neloslevy tuli kakkosen jälkeen ja kolmonen sen jälkeen.

Tuntuu että pelin taso laskee mitä pidemmälle siinä edetään eli sitä enemmän tulee ärsyttäviä epäjohdonmukaisuuksia juonessa, edestakaisin tyhjien huoneiden läpi juoksemista, pikselin tarkkaa sijoittumista vaativia tehtäviä. Kaikista eniten rupeaa kuitenkin ärsyttämään jo arvosteluissakin haukuttu aseidenvaihtosysteemi; eilen pelatessa yksi kohtauksenvaihto oli rakennettu niin että aseen vaihtamiseen ei ollut aikaa kun kolme zombia kävi ahtaassa huoneessa päälle ja minulla oli kädessä äänitorvi, joka vielä sattui olemaan listan viimeinen, mikä tarkoitti sitä että sen vaihtamiseksi lähimpään käyttökelpoiseen tuliaseeseen (olisiko ollut rynnäkkökivääri) tarvittiin vähintään kolme eri näppäimen painallusta, jotka eivät saaneet nekään tulla liian nopeassa tahdissa jotta kaikki menivät perille.

Lisäksi grafiikka on paikoin niin mössöistä että mikäli hahmo seisoo vähänkään kauempana, ei ole mitään konstia havaita edes lähellä olevia kohteita ilman että niihin törmää ihan sattumalta. Siksi joka seinä pitää nykyisin nuohota juoksemalla niitä päin viistossa (jolloin hahmo lipuu seinänvierustaa pitkin).

Ja nyt olen vielä niin jumissa heti kentän alussa että on pakko taas turvautua läpipeluuohjeisiin.

Mutta mikäli tämä nyt ei tästä vielä romahda vieläkin alemmaksi niin kyllä tämän loppuun asti pelaamiseen mielenkiintoa riittää.

[#] | @ 16:51 | k: 0





Livecd tosikäytössä

Parin päivän käytön perusteella tämä livecd ei sen hitautta lukuunottamatta ole ollenkaan hullumpi ihan tosielämän käytössä. Jos ajattelis että olis kustomoitu romppu eli semmoinen jossa olis työpöytä mieleisessä muodossa ja siinä itte tykkäämät sovellukset kuten Mozillan Kettu ja Lintu (omilla postiosoitteilla, tunnuksilla ja asetuksilla varustettuna) niin se olis aivan loistava juttu, missä tahansa koneessa saisi käyttää omaa systeemiä. Puhumattakaan siitä että tässä ei ole mitään pelkoa siitä että jotain tietoja kadotetaan koska root on read only! Ehkä joku muistikortti tai tässä tapauksessa memorystick vielä satunnaista tallennusta varten niin mitä siitä enää puuttuisi?

Nimenomaan tätä Ergoprota varten tosin pitäisi vielä tehdä se lisäkustomointi että ladata tuo verkkokortin ajuri jota se ei siis ite tunnista ja lataa (ISA). Sitähän sitten muissa koneissa ei kannate tehdä.

Haittapuolista hitauden jälkeen lie suurin tuo että romppuasema on sitten varattu sille livecd:lle.

[#] | @ 10:59 | k: 1





Taikasieniä

hey, you said it ain't bad
 to unveil your politics
and hey, you said it ain't bad
 to show your special tricks
you'll find out, wait patiently
 and let things take their course

hey, you shouldn't keep back
 your thoughts and good ideas
and hey, you shouldn't
 detect your ancient fears
it's yourself who keeps working
 the idea behind it all
Magic Mushrooms: Open Source
rivitys omani

Knoppixin rompulta löytyi tuo biisi ihan yllättäen joten sitä käytin koekappaleena; nyt kelpaa kuunnella kun asensin tyhjän panttina olleen Hercules Muse 5.1 -kortin tähän Ergoprohon. Vielä kunhan sen kiintolevyn saan ja siihen Debianin laitan niin tästä tulee kelpo jukeboxi. Nyt ei Knoppixin kanssa voi cd-levyjä tietenkään kuunnella...ko? Ainakin se sieltä jotakin lataa tuon tuostakin. Tallennan kyllä tämän ennen kuin kokeilen ottaa sen ulos :-P



21.9.2004: Koodi siistitty, sanat siirretty artistin ja nimen yläpuolelle ja rivitetty paremmin kapealla palstalla toimivaksi.

[#] | @ 16:04 | k: 0





Retro Helix: Level 2 completed

Taas ilman apuja ihan vihoviimeistä tekoa lukuunottamatta ja siinä olikin taas pelintekijöillä keskittymiskyky vissiinkin jo loppunut; käytä mekkoa turvakameraan ei kuulosta oikein reaalimaailman toiminnalta ja siten oli kyllä mahdoton keksiä ja kun se oli sattunut menemään brute force -konstillakin (eli kokeillaan kaikkea mahdollista kaikkeen mahdolliseen) ohi vahingossa niin en ikinä olisi sitä keksinytkään.

Fear Effect 2: Retro Helix; kakkoskentän läpipeluun statistiikka

[#] | @ 18:26 | k: 0





Opiskelijaverkon ulkoliikenteen häiriö

[JyU]

Jep, olin tuota todistamassa. Ensimmäinen kerta täällä asumisaikana kun verkko katkesi.

[#] | @ 15:11 | k: 0





Taas ryskähti!

Muutaman kerran on Ergoprosta kuulunut semmonen rusahdus, ja olen olettanut että joku tuuletin siellä vain vetelee viimeisiään. No tänään sitten Win98 meni juntturaan ja kun tähän ei viisas ICL:n insinööri ole jostakin syystä ole resettinappia pannut ollenkaan niin sammutin virran ja kytkin sen sitten kohta takaisin ja jätin koneen buuttaamaan koska se kestää kauan.

Tulin kohta takaisin ja näytöllä oli ilmoitus datavirheestä asemassa C:. Ajattelin jo että nyt se sotki jonku kriittisen tiedoston siellä, mutta kun tarjotuista vaihtoehdoista valitsin Uudelleen, se yllättäen menikin läpi.

Buutin loppuvaiheessa kuitenkin Messenger kaatui, ja sen jälkeen olikin jo lopun merkit ilmassa. Sammutin koneen, ennen kuin levy laukesi lopullisesti, jotta siltä saa vielä ehkä joskus kopioitua ne muutamat, onneksi ei-kriittiset kuvat, jotka sille olin ehtinyt siirtää. Onneksi vastikään otin kuvista jo varmuuskopiot mummilaan.

Knoppixin liveromppu, jota käyttäen tätäkin nyt kirjoitan, on kyllä osoittautunut kultaakin kalliimmaksi. Tosin se ei osannut ISA-verkkokorteille ladata ajureita itse ja näin ollen olin hetken ajan ilman verkkoa buutin jälkeen mutta se oli helppo korjata itse:
# modprobe 3c509
# vi /etc/network/interfaces

jonne syötetään seuraavat:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

ja sen jäkeen vain loitsutaan:
# ifup eth0

Näppäinkartan unohdin muuttaa (en muista onko skandit tarjollakaan) ja siksi nyt kirjoittaminen on aika työlästa kun ä:t ja ö:t joutuu tekemään vanhanaikaisesti html-koodeilla.

Ja olikohan peräti niin, että ne koodit ei edes näy oikein jo koodaus on UTF? No kohtapa sekin nähdään.

Lisätty: No näkyvät ne ainakin Mozillalla oikein.

Huomasin, että tilanne olikin sikäli onnekas, että tuo nyt lauennut levy olikin 1.6Gt eikä se 3Gt niin kuin luulin. Se 3Gt lienee sittenkin Jannen romujen joukossa (muistaakseni se on jossain vaihtokelkoista). Eli siitä saan tähän kelpo levyn jolle voikin jo sitten laittaa saman tien Debianin. Harmi vain että Janne on tietenkin justiin nyt P-niemessä mutta ensi viikon aikana saanen sitten sen levyn. Siihen asti pitää pärjätä Knoppixilla jossa ei ole muuta vikaa kuin että live-cd on käytössä hidas, eikä sille voi tallentaa. Tuolle C:lle en enää tohdi mitään varastoida.

Lisätty 20.6.2004: Päivitys [Ns].

[#] | @ 14:17 | k: 0





Xboxmainen puu-PC

[Iso-Jussi]

Tuo on kyllä järjettömän tyylikäs lisä olohuoneeseen. Artikkeli on kiitettävän yksityiskohtainen varsinkin kuvissa työvaiheiden suhteen. Voi jospa olisi edes murto-osan niin kätevä käsistään kuin nämä jätkät!

[#] | @ 11:39 | k: 0





Kaatuileeko Firefox 0.9?

[m-zine]

Joka teki saman kämmin kuin minä eli ei poistanut vanhaa asennusta ja luonut uutta profiilia [texturizer.net], saattaa kärsiä tästä käynnistyksen yhteydessä kaatuilusta. Ajamalla Firefoxin -p-vivun kanssa [m-zine] pääsee profiilinhallintaan jossa voi luoda uuden profiilin. Näin tein ja tuhosin vielä sen defaultin, jonka yhteydessä FF kaatui vielä kerran mutta sen jälkeen toimi taas ihan oikein.

IMHO niiden pitäisi ehdottomasti tehdä jotakin tuolle ennen 1.0:n julkistamista. Kyllä sen kanssa kokenut käyttäjä elää, mutta se voi olla tosi pelottava aloittelijan kannalta tuommoinen kaatuilu aina päivityksen yhteydessä.

Kyllä sitä on tähän jo leimautunut kun hetken aikaa oli olo että apua, mulla ei ole selainta! No tulipahan käytyä sitten WU:ssa taas kun kerran IE:tä piti hetken ajan käyttää.

[#] | @ 11:25 | k: 0





Mozilla Firefox 0.9 is out

[Iso-Jussi]

Mozilla Firefox 0.9 Released [m-zine]

Lisätty: Oujee. Kysyi asennusvaiheessa, tuodaanko asetukset vanhasta versiosta (niin innoissani olin että en edes hoksinut kaapata sitä kuvaksi) ja se meni jees. Uudesta nappiluukista on ollut puhetta mutta ainakin minua tämä miellyttää kovasti! Ja jota ei miellytä, voi uudistetun teemanhallinan kautta sen käsittääkseni vaihtaa vanhaan.

Mozilla Firefox 0.9: uusi navigointinapisto
Mozilla Firefox 0.9: teemanvalitsin on poistunut asetuksista
Mozilla Firefox 0.9: uusi teemanvalitsin

Ai niin, ja kysyi taas sitä että asetetaanko oletukseksi mutta tällä kertaa kun sen hyväksyin, säilyi kuvien assosiaatiot kohdallaan eli se aiemmin havaitsemani bugi on nyt korjattu.

[#] | @ 12:51 | k: 0





Gnome 2.6 transition

Today, the first chunks of GNOME 2.6 will start entering Sarge, if nothing strange happens.

[PD]

[#] | @ 15:44 | k: 0





Jkl 0wned?

Olisipa AJK ottanut kaappauksen kun tuon bongasi. Ainakaan ei tämän kirjoitushetkellä enää nimittäin ole mitään epänormaalia Jyväskylän kaupungin sivuilla.

Lisätty 17.6.2004: Maininta ITviikossa [Ns], josta linkki tallennukseen [zone-h.org].

[#] | @ 15:37 | k: 0





MikroPC.netin kolumni (Juha Haataja):
Toimivat tuotteet ovat riski it-alalle

Ajatellaan vaikkapa digikameroita. Muistikorttia voi käyttää uudestaan ja uudestaan, eikä digikamerassa juuri ole kuluvia osia. Onneksi elektroniikan kehitys tuo tarjolle koko ajan parannettuja digikameroita. Näin asiakkaat saadaan yhä uudelleen tyydyttämättömiksi.

Minulla on käynyt onni tuon oman (Juhalta perityn) Sonyn kameran kanssa kun se tähän asti on tyydyttänyt lähes kaikki kuvaustarpeet. Luulen että jos olisin tullut digikamerakelkkaan vaikkapa vasta siinä vaiheessa kun esim. Janne osti omansa niin en olisi tehnyt yhtä hyviä kauppoja millään.

[#] | @ 13:51 | k: 0





Blogger bugittaa: ei näytä valmis-sivua

Eilisestä lähtien on jäänyt vain tuo tyhjä sivu näyttöön siinä vaiheessa kun ennen ilmoitti että nyt on valmis.

[#] | @ 16:47 | k: 1





Finnair on pers...

[kikkeli.org]

Vrt. aiempi juttu.

Ja siltä varalta, että tekevät tuolle jotakin, otin kaappauksen.

[#] | @ 16:30 | k: 0