mummila.net Firefox [b] (cc)

/.

Build Your Own FreeBSD-powered Motorcycle [/.]
Microsoft Planning on Opening Up More Source [/.]
Linux in Iraq [/.]

[#] | @ 13:18 | k: 0





Office XP Service Pack 3

Lataa jompikumpi exe-tiedostoista sivun alaosan linkillä ja tallenna tiedosto kiintolevylle:

  • Officexpsp3-kb832671-client-fin.exe-: Lataa tämä tiedosto, jos käytettävissäsi on asennuslähde (yleensä Office XP -CD-levy). Sinun on annettava asennuslähde päivitysten asennuksen aikana, jos olet aiemmin päivittänyt Office XP -tuotteet.

  • Officexpsp3-kb832671-fullfile-fin.exe: Lataa tämä tiedosto, jos asennuslähdettä ei ole käytettävissä, tai jos kohtaat ongelmia OfficeXpSp3-kb832671-client-fin.exe-tiedoston asentamisessa. Huomautus: Joitakin käyttäjiä voidaan silti kehottaa asettamaan alkuperäinen CD-levy asemaan Office XP SP3:n koko tiedoston versiota käytettäessä Office XP -asennuksen mukaan.
Lataa pieni paketti, ja tarvit romppua varmasti. Lataa iso paketti niin et tarvi romppua... ehkä. Ehkä tarvit, ehkä et. Saatat tarvita siltikin. En tiedä.

[#] | @ 13:04 | k: 0





Kielitiedostot DC++:lle

DC++:n oma saitti on uudistunut oikein kivasti, mutta kielitiedostoja en itse siltä saitilta enää löytänyt vaan Sourceforgen tiedostosivun kautta piti hakea tälle uusimmalle (versio 0.401) suomi-kielitiedoto.

Your files, your ways, no limits.

[#] | @ 12:33 | k: 0





PtokaX 0.326 TestDrive 4

Tuota sai etsiä kissojen ja koirien (eli kuten moderni ilmaus kuuluu: Googlen) kanssa. Lopulta jostain ihme puolalaissaitilta [hubdc.org] sen sitten bongasin. Kaikki ns. viralliset saitit (kuten svamberk.net, ptokax.times.lv ja ptokax.sourceforge.net) olivat nurin tai muuten toimimattomia (svamberk.net oli pahasti vaiheessa).

Jotain muutakin softaa [dslreports.com] ois ilmeisesti tarjolla samaan tarkoitukseen, ehkä jopa parempiakin, mutta kun tarvitsin hubia vain pikaisesti niin en halunnu ruveta opettelemaan uutta, ja tämän PtokaXin kanssa olen jo ihan sinut.

Ehkä ne viihdemogulit pani gangsterit kolkuttelemaan [Ns] tuon tekijän ovelle?

Lisätty: Hauskinta tässä on ehkä se, että koko haku oli tässä tilanteessa turhaa touhua koska tuo oli jo ennestään tässä koneessa, en vain muistanut sitä :-P

[#] | @ 11:54 | k: 0





HP says as many as 900,000 notebooks buggy

[ZDnet]

[#] | @ 22:39 | k: 0





Mozilla Firefox 0.9 (Windows XP) ja skandit kysymysmerkkeinä

Keskisuomalaisen verkkopainoksen näytesivulla kaikki skandinaaviset merkit korvautuvat kysymysmerkeillä:
Keskisuomalainen eLehti: skandiongelma

Kyseessä siis Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9.

Juhalla samalla versiolla (0.9/WinXP) ei tätä ilmiötä ollut, joten kyseessä on jokin asetuksiin liittyvä paikallinen juttu. Juha veikkasi samaa kuin minkä Mozillan foorumilla [m-zine] joku epäili japanilaisten merkkien kanssa olevan vastaavana ongelmana. Fonttiasetuksiin en ole koskenut ja itse asiassa poistin vanhan version (0.8) luomat Mozilla-kansiotkin tämän uuden asennuksen alta (normaalin uninstallin lisäksi) joten niistä ei pitäisi mitään olla jäljellä:
Mozilla Firefox 0.9 (Windows XP): fonttiasetukset

Tätä kirjoittaessa ratkaisu on vielä löytämättä. Löydyttyään lisään sen tähän alle.

Lisätty: Aha! Löysin forumilta vinkin [m-zine]: View -> Character Encoding -valikon alla minulla oli valittuna UTF-8 ja kun vaihdoin sen ISO-8859-1:een niin se korjasi heti kysymysmerkkien tilalle oikeat skandit. Aika hassua sikäli, että luulisi tuon olevan se, mihin tuolla edellä mainitulla asetusten kohdalla vaikutetaan, mutta näköjään näin ei ole. En muista tuota valikkoa koskaan käyttäneeni, joten se on poiminut UTF-8:n varmaankin jostain Windowsin locale-asetuksista. (No Aluekohtaiset- ja kieliasetukset ei ainakaan anna valita mitään oletuskoodausta vaan ilmeisesti vain käytettävissä olevat taulukot.) Tämä sopisi kuvaan sikälikin että muistaakseni Juhalla on enkku-XP eli siksi siellä on ohjelman valitsema oletuskoodaus ollut eri.

Lisätty: Valitsin nyt tuosta mainitusta valikosta Autodetect -> Universal ja se näyttäisi toimivan. Oletuksena se oli off-tilassa.

[#] | @ 20:42 | k: 0





Thaimaa saa kevyt-windowsin

[MikroPC]

Microsoftin vanha tuttu markkinointistrategia [fsni.gov.uk].

[#] | @ 17:25 | k: 0





P2P-verkot vastuuseen käyttäjiensä tekemisistä?

[Afterdawn]

P2P-verkot on väliviivan kanssa kirjoitettava yhdyssana (alkuperäisessä otsikossa se on kirjoitettu virheellisesti erikseen).

Lisäksi otsikko on aika epämääräinen, koska tosiasiassa vastuuseen halutaan mm. P2P-ohjelmien tekijät ja levittäjät. Kuinka ihmeessä mikään verkko voitaisiin panna vastuuseen mistään?

Internet vastuuseen lapsipornon levittämisestä — ei kuullostane kovin järkevältä lauseelta?

Itse uutinenhan kyllä on pelottava ja joku heti kommentoikin tuota heti seuraavassa keskustelussa että samalla logiikalla asekauppiaat pitäisi panna vastuuseen henkirikoksista ja kommandopipojen tekijät pankkiryöstöistä. Tosin Ameriikan Yhdysvallat on sen verran ihmemaa että on sielä älyttömämpiäkin juttuja mennyt läpi (kuten tämä).

[#] | @ 17:12 | k: 0





Mobiilimarkkinoilla kuohuu

[Vesa]

[#] | @ 18:48 | k: 0





Tekniset: päivitys

Sain replyn aiempaan tiedusteluuni [Ns]! Koneen emolevyssä oli todettu vika, ja se oli pantu maahantuojalle vaihtoon. Saan koneeni sitten kunhan ne saavat ensin vaihtokappaleen sieltä.

Vaikka tuon täsmällisempää tietoa ei tullutkaan, niin veikkaan että emolevyn vika oli myös se mikä pani koneen ja ohjelmat kaatuilemaan [Ns].

[#] | @ 13:56 | k: 0





AJK vs. Debian devs: Suomen perustuslaki

[AJK]

Varsin mielenkiintoinen, joskin massiivisen pitkä threadi menneiltä ajoilta.

[#] | @ 13:50 | k: 0





/.: Billin tämän päivän saavutukset

Next-Gen Xbox To Lack Backwards Compatibility [/.]
Juuri kun eilen Juhan kanssa puheltiin kuinka kahden konsolin väliseen rakoon on hyvä iskeä. Nyt näyttää siltä, että Xboxin ostaneet [Iso-Jussi] saavat seuraavan konsolin päivittäessään panna myös kaikki pelitkin sitten uusiksi.

Report From "Get The Facts" [/.]
Eli raportti paikan päältä: Billin valehtelukiertue.

Hotmail Blocks Gmail Emails (and Invites) [/.]
Mitäpä tähän voisi sanoa. Bill on Bill.

Lisätty: Hyvä kysymys tämäkin [/.]: kun Xbox2 tulee, kääntääkö Bill hanat kiinni alkuperäisen Xboxin osalta myös Live-palvelusta?

[#] | @ 10:53 | k: 1





ITviikko

Symantec niisti miljoonia ohjelmahuijarilta
Mastrogiovannin yritys Papa B Enterprises on kaupannut Symantecin väärennettyjä ohjelmia internetin huutokaupoissa

Levy-yhtiöt toivovat tasku-cd:n nostavan kalpeaa levymyyntiä
Universal sanoo uskovansa cd:hen. Yhtiö suunnittelee kuitenkin lopettavansa kopiosuojattujen cd-levyjen myynnin Saksan markkinoilla. Kuluttajat kaihtavat kopiosuojattuja levyjä, sillä ne eivät toimi kaikissa soittimissa.

[#] | @ 10:45 | k: 0





Internetin nopeusennätys rikkoutui

Uuden ennätyskokeen kumppanit lähettivät 840 gigatavua dataa 16 346 kilometrin matkan alle 27 minuutissa. Siirron keskinopeudeksi tuli 4,23 gigabittiä sekunnissa.
[MikroPC.net]

[#] | @ 10:43 | k: 0





TiLT.tv tilttasi?

Olisin käynyt katsastamassa tuon Half Lifen arvostelun kun se näkyy halvalla lähtevän [MBnet], mutta sanoo tällä hetkellä vain:

Too many connectionsToo many connections

[#] | @ 10:36 | k: 0





Retro Helix: ei näin

Käytännön esimerkki tuosta ärsyttävästä järjettömien tehtävien peräjälkeen laittamisesta:

Edellisen tallennuspisteen jälkeen ennen seuraavan saavuttamista pitää läpäistä seuraavat:

  1. Noppapeli. Siis täysin sattumanvarainen kumpi ehtii ensin maaliin tasaluvulla -tyyppinen peli, joskin sattumanvaraisuuskin on kyseenalaista koska kuudesta kerrasta jotka tähän asti tuota on pakko ollu pelata olen voittanu kaksi, vastustaja neljä. Toki otannan olisi oltava tuhansia jotta näkisi tuon todellisen luonteen. Käytännössä nopanheitto merkitsee sitä, että painetaan ohjaimesta yksi nappi pohjaan ja odotellaan että jompi kumpi tulee maaliin, ja jos se ei ole itse, aletaan alusta. Satunnaisessa pelissä ei voi käyttää mitään nopeuttavaa strategiaa, mikä on täysin turhaa tämmöisessä pelissä.

  2. Kulje oikeaa reittiä -tehtävä, jossa reitin päättelemiseen ei ole muuta keinoa kuin yritys ja erehdys, mikä jo sinänsä olisi turhauttavaa, mutta voin vain kuvitella sen kiroilun määrän mikä on tarvittu oikean reitin [gamespot.com] löytämiseen, sillä kuten siis mainitsin, ei tämän ja edellisen tehtävän välissä ole tallennuspistettä. Uuden yrityksen saamiseksi kuoleman koittaessa tässä tehtävässä täytyy näin ollen ensin heittää taas kymmenen minuuttia noppaa edellistehtävässä. Enpä kahdesti harkinnut valmiin reittikartan käyttöä.

  3. Tiukkaa taistelua! Ja muistathan, että jos kuolet, niin ei muuta kuin heitä taas noppaa.

Mikä pahinta, näyttää siltä, että edelliskenttä herätteli [Ns] vain turhaa toivoa pelin muuttumisesta enemmän taisteluluonteiseksi; tämä kenttä on ilmeisesti kahdeksan kerrosta erilaisia lastenpelejä yksi toisensa jälkeen. Niin paitsi niitä taistelutehtäviä, jotka ovat välissä vaikeuttamassa tallennuspisteelle pääsyä jotta peleistä ei pääsisi kertapelaamalla, eikä vielä kymmenennelläkään kerralla eroon.

Muokattu: No niitä taisteluita oli sentään vain yksi sitten kuitenkin. Tulkitsin läpipeluuohjeita väärin tuolta osin, onneksi.

[#] | @ 19:58 | k: 0





Seuraava PS2-pelihankinta

Joo eipä siitä liene epäilystä. Älyttömät tarjoukset poislukien se on siis joko GTA3 tai GTA: Vice City.

GTA: Vice City on enemmän kuin osiensa summa. Se on myös helposti vuoden parhaimpiin ja vangitsevimpiin PS2-peleihin kuuluva tapaus. Siitä löytyy huomattava määrä laadukasta ja vaihtelevaa pelattavaa näin syysiltojen ratoksi. Vice Cityssä on lähes kaikki kohdallaan ja se on pelikokemuksena erittäin palkitseva. Pelistä voisi vielä kertoa vaikka mitä, mutta suosittelen kuitenkin arvostelujen lukemisen sijaan kipittämään heti lähimpään pelikauppaan, sillä GTA: Vice City on se peli, jota kenenkään täysi-ikäisen PS2:n omistajan ei tulisi missata! ---Kari Koivistoinen

[TiLT.TV]

GTA3 sai ysin ja GTA:VC täyden kympin. Jumpikumpi kunhan sattuu hyvä tarjous eteen, napataan.

Lisätty 22.6.2004: Mainittakoon vielä, että halvin MBnetin löytämä GTA3 on tämän kirjoitushetkellä 32€ ja Vice City 30€. GTA Double Pack, joka sisältää molemmat, irtoaisi viidellä kympillä eli siinä säästää jos molemmat aikoo ostaa. Muistaakseni Pelikeskuksessa oli tuo Vice City käytettynä 24€ silloin kun olin omaa PS2:ta ostamassa (sitä kaupattiin mulle paketin matkaan), ja se oli mennyt seuraavaan päivään mennessä.

[#] | @ 17:07 | k: 0





Tilt!

Peliharrastukseen ryhdyttyä piti tietysti mennä kattomaan nuo Tilt.tv:n sivut, ja siellähän on Jaanan kuvia työpöydälle!

Varsinaisesti kyllä etsin tuon Fear Effect 2:n ja G-surfersin arvostelua mutta arkistoistaan ei löytynyt. Olisi nähnyt kuinka paljon noiden arvostelut menee yksiin omien näkemysten kanssa.

Pelitarjouskoreja plaratessa kyllä monesti olisi tarpeen se Juhan ehdottama nettipiste josta pääsis pikaisesti tarkistamaan mitä mieltä jostain halvalla irtoavasta pelistä ollaan Netissä. Huonoa kun ei kannata ostaa vaikka sen halvalla saisi.

[#] | @ 16:38 | k: 0





Nokian liitto Mozillan kanssa noteerataan Suomessa

Nokia ajaa Mozillaa puhelimiinsa [MikroPC.net]
Nokia maksaa Mozilla-selaimen kehityksen matkapuhelimiinsa [ITviikko]

Kuten aiemmin mainitsin [Ns].

[#] | @ 15:15 | k: 0





Tekniset: päivitys

Soitin ATK-agentille, mutta niiden puhelinpalvelu oli kesäksi suljettu (olikohan peräti syyskuuhun asti). Niillä on kuitenkin oma sähköpostiosoite [@] takuuasioita varten, joten näpytin sinne sitten. Kone on nyt ollut siellä pari viikkoa, mikäli se on löytänyt edes perille. Perillelöytämisen varmistamiseksi nyt lähinnä tuosta tiedustelinkin; jos ne joutuu emolevyn tai koko barebonesin vaihtamaan niin sen kestohan on silloin yhtä kuin vaihtokappaleiden hankkimiseen kuluva aika, ja tilauksesta alkuperäisen koneen saaminenkin kesti vissiinkin kuukauden. Miten sitä aina osuukin siihen kahden maahantuontilastin välisen ajan alkuun tilauksia tehdessään?

Näkyvät kauppaavan poistossa Shuttlen vanhempaa mallia (SN41G) 145 euroon ja Creativen dekooderiakin satasella. Dekooderin tarttisi tuohon PS2:een surround-ääniä varten. Tuo on kyllä edullinen saman vehkeen yleiseen hintatasoon [MBnet] nähden, mutta tuohon pitäisi sitten laittaa kaiuttimet vielä lisäksi ja minusta jonkun Philipsin kotiteatterin sai kyllä joskus Anttilan Kodinykkösiltä halvemmalla kuin mitä tuosta tulisi kaiutinsetin kanssa.

Netanttilassa sitä settiä ei kyllä näy.

Lisätty 22.6.2004: Päivitys [Ns].

[#] | @ 12:52 | k: 0





Retro Helix: kenttiä N+1 eteenpäin

Sinnillä eteenpäin [gamespot.com], vaikka mitä pidemmälle peli etenee, sitä älyttömämpiä näpertelytehtäviä tulee tehtäväksi, ja sitä vitt kettumaisemmin on tallennuspisteet sijoiteltu. Se on surku, sillä samalla tuli ensimmäistä kertaa semmoinen taso, jossa taistelu on sopivan haasteellista eli vastustajat ovat voitettavissa, mutta itsekään ei ole täysin voittamaton. Lisäksi ensimmäiset sneak kill -tapot tulivat todella namupaikassa eli rynnäkkökiväärillä aseistetun vartijan taakse hiivitään pimeää seinänvierustaa pitkin ja sitten hutkaistaan taju kankaalle — mikäli nimittäin kaikki menee niin kuin pitää eikä kämmää ja joudu itse tykinruuaksi nolosti ilman tuliasetta kädessä.

Tämä hyvä pelattavuus siis valuu kuin vessasta alas, koska kun näitä taistelutilanteita pannaan kymmenen peräjälkeen ja vielä pari suorituksen epäonnistuessa kuolettavaa, tarkkuutta vaativaa tehtävää siihen samaan syssyyn ennen seuraavaa tallennuspistettä, menee hommasta maku kun aina viime metreillä tulee hengenlähtö ja joutuu aloittamaan koko urakan alusta. Toivon kovasti, että nykypeleissä tuohon ongelmaan on jo kiinnitetty huomiota, vaikka pahoin pelkään että ei. Sama ongelma oli nimittäin peleissä jo 10 vuotta ennen tuon pelin julkaisua, ja tuosta tähän päivään on nyt tultu vain kolme vuotta.

Hyvänä puolena mainittakoon että huomasin, että peli käynnistyy miltä tahansa rompulta eli nyt voi panna pesään suoraan sen rompun, jolla parhaillaan pelattava kenttä on, kun aiemmin latasin ensin pelin ykköslevyltä ja sitten tilannetallennuksen hakemisen jälkeen vaihdoin romppua.

[#] | @ 20:58 | k: 0





Knoppix: asetukset talteen

Seuraapi tämän päivän hakki.

Mozillan asetukset kohdalleen ja sen jälkeen kääräistään ne tervapalloon:
$ cd /home/knoppix
$ tar cvvzf mozilla.tar.gz .netscape .mozilla


Sitten kopioidaan se ja muokattu /etc/network/interfaces [Ns] neljän megan memorystickille jolle ei juuri käyttöä kuvien tallennusmediana ole:

# mount /mnt/sda1
# mkdir /mnt/sda1/knoppix
# cp /home/knoppix/mozilla.tar.gz /mnt/sda1/knoppix/
# cp /etc/network/interfaces /mnt/sda1/knoppix/


Sitten vielä tehdään uusi tiedosto /mnt/sda1/knoppix/aseta.sh johon syötetään seuraavanlaista... jaaha, terminaalin kopiointinappi on hukassa, mikähän se lie tässä uxtermissä. Toivottavasti ei tule typoja:

#!/bin/sh

# set up networking
modprobe 3c509
cp /mnt/sda1/knoppix/interfaces /etc/network/
ifup eth0

# restore mozilla settings
cp /mnt/sda1/knoppix/mozilla.tar.gz /home/knoppix/
cd /home/knoppix
tar xzf mozilla.tar.gz && rm mozilla.tar.gz

echo "all set."


Eli nyt kaikkien noiden vaiheiden sijasta tarvii enää käynnistyksen jälkeen komentaa:

$ su
# sh /mnt/sda1/knoppix/aseta.sh

[#] | @ 20:39 | k: 0





Xfce ja Mozilla vs. Blogger: Fluxbox rulettaa

Käynnistin tänään Knoppixin kokeeksi Xfce:n kanssa [Xfce.org] (oletuksena se käynnistää KDE:n [kde.org]) kun eilisiltana tuntui jo kaikki menevän niin hitaaksi; liekö kyseessä ollut muistin fragmentoituminen tai sen täyttyminen cachesta ja muusta käytössä syntyvästä törkystä, tai molemmat. Joka tapauksessa kevennystä kaivattiin ja tämä Xfce on siitä kuulu.

No muutoin kaikki toimi ihan oolrait mutta jostakin syystä Mozillalla ei meinannu päästä Bloggeriin sisälle, ja sitten kun lopulta pääsi niin postaus ei toiminut. Tarkemmin sanottuna tekstin pääsi kyllä kirjoittamaan mutta vedostus- ja julkaisunapit eivät toimineet; jotakin kyllä ladattiin mutta sivu ei sen latauksen tuloksena muuttunut vaan oli yhä sama muokkaussivu.

Niinpä käynnistin äsken uudestaan ja tällä kertaa toisella kevyttyöpöydällä eli Fluxboxilla [sourceforge]. Nyt postaus toimii, joten varovainen oletus on että yhdistelmä Xfce, Mozilla ja Blogger ei toimi. Versioita en tohdi laittaa kun kyseessä on vanhat kaikista ja enää tuohon tuskin törmäänkään, koska ihastuin tähän Fluxboxiin!

Siinä missä Xfce vielä tarjoaa modernin kuvakepaneelin, Fluxboxissa nekin on karsittu pois ja tilalla on yksinkertainen paneeli jossa on minimaalisesti ilmaistu kaikki tarpeellinen ja pari nuolta joilla vaihdellaan työpöytiä ja ikkunoita. Ja ihan vähän kokeiltuani sanoisin että tämä on intuitiivisesti paljon luontevampi kuin Xfce:n kuvakepaneeli eikä ollenkaan liian mitätön!

Lisätty: Jahap, ja nyt huomaan että kaikki ne vedostus- ja julkaisunpaineluni tuossa aiemmin (kun ne eivät toimineet) on menneet perille ainakin osittain. Postauksien listassa on nimittäin iso läjä niitä kokeilemiani postauksia, mutta jostain syystä ne eivät silti näy itse blogeissa. Onneksi eivät, koska siellä olisi silloin turhia toistoja melkoisesti.

Lisätty: No niin, ne toistot ilmestyivät sitten blogiin nyt ensimmäisen onnistuneen postauksen myötä eli hetken ajan oli tusinan verran uutista Nokiasta ja Mozillasta. Nyt pitäisi olla toistot pois ja alkuperäinen raakilekin meni muokkaukseen.

Lisätty 20.6.2004: Voin nyt todeta, että kyseessä oli Mozillan bugitus eli se jotenkin sopivasti kaatumalla saa itsensä sen verran sekaisin että ei enää Blogger toimi. Yllä olevan jälkeen se nimittäin kerran teki saman myös Fluxboxin alla, ja asetukset palauttamalla [Ns] käytössä olleiden päälle se taas toimi.

[#] | @ 20:13 | k: 0





Nokia Invested In Mozilla?

[/.]

Hiljainen uutispäivä jopa Slashdotissa tämä sunnuntai.

[#] | @ 09:45 | k: 0