GSM-liittymät: online-hintavertailut

@ 17:38 | 0 kommenttia

Pikaisella googletuksella löytyneitä:

GSM.fi - Vapaus valita
Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden valita vapaasti gsm-operaattorinsa. (...) Valikoimistamme löydät parhaat ja edullisimmat vaihtoehdot juuri sinulle. Vertaile ja valitse rauhassa juuri sinulle sopivin liittymä.

http://www.gsm.fi/



GSM-hintavertailu
Tervetuloa GSM-hintavertailuun! Palvelun tarkoituksena on laskea antamiesi tietojen perusteella mikä on halvin liittymä juuri sinun käyttötottumuksillasi. Aloita erittelemällä alla olevalle lomakkeelle käyttämiesi puhelu- ja tekstiviestipalvelujen määrät. Huomaa, että myös viikonloppuisin soitetut puhelut merkitään kohtaan 'illalla'.

http://www.helpmenu.net/gsm/input.php



GSM-liittymien hintavertailu
Tällä sivustolla voit vertailla suomalaisten GSM-liittymien hintoja. Kun annat esitiedot, eli arvion siitä, mihin liittymiin soitat minkäkin verran minuutteina ja arvion kuukauden tekstiviestien määrästä kuhunkin liittymään ja painat "vertaile" nappia, saat graafisen esityksen hinnan suhteesta puhuttuun aikaan.

http://koti.mbnet.fi/jonkko/gsm/





Ilmainen Windows XP Service Pack 2 -CD-levy

@ 18:58 | 0 kommenttia | linkki

No kah kun kerranki ilmatteeksi jaatte niin tokihan otetaan... ja säästäähän siinä oman median kulut. Saatavana halutulla kielellä.

Tuotenumero Määrä Tuotteen kuvaus Hinta Tuotteen hinta
E85-03130 1 Windows XP Professional SP2 Finnish Patch CD Web Only Pro/Home $0.00 $0.00
Välisumma: $0.00


Postitustapa on tavallinen. CD-levyn pitäisi saapua noin 28 päivän sisällä.

Tietosuoja on Microsoftille tärkeää. Keräämme vain niin vähän henkilökohtaisia tietoja kuin on tarpeen tilauksesi käsittelyä ja toteutusta varten, emmekä käytä tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen. Saat lisätietoja henkilökohtaisten tietojen keräämisestä ja käytöstä Tietosuojalausekkeestamme.

Ja vielä siinä perässä luki jotain pienellä präntillä että roskapostia saat tästä hyvästä jonka justiin kerkesin huomata kun painoin että kuittaa ja arvaa vaan antoko sen jälkeen mennä enää takasin, eipä tietenkään. Saattaa olla että tulee kaksi levyä mutta eipä se sen enempää maksa. :/

Ja nyt ei muuten enää onnistu kielen valinta kun koitan jäljittää sitä pientä pränttiä. Tyypillistä Mikkisoftaa.

No niin, jo sain sen ulos sieltä:

OIKEUDELLISESTI SITOVA SOPIMUS: NAPSAUTTAMALLA 'Lähetä tilaukseni' -painiketta hyväksyt (1) sopimusehdot (joihin sisältyy suostumus sähköpostiviestintään) ja (2) sen, että jäsenyysilmoituksen mukana toimitettavat ehdot koskevat tekemääsi hankintaa, mukaan lukien käyttöoikeussopimuksen ja takuun ehdot sekä vahingonkorvausvastuun rajoitukset ja poissulkemiset.

MS Suomi websec




I, Robot

@ 09:20 | 0 kommenttia

Ensimmäisenä sähköpostin avattuani iski silmääni otsikko Broken link in www.mummila.net, jonka lähettäjä oli minulle entuudestaan tuiki tuntematon Roy at SEVENtwentyfour. Kaiken kaikkiaan siis haiskahti pahan kerran siltä, että ovela spammeri oli keksinyt uuden kikan.

Valitsin viestin valmistautuen jo nakkaamaan sen roskiin, mutta yllättäen läpisilmäilty sisältö vaikuttikin ihan asialliselta! Se kertoo minulle sen, mitä otsikkokin lupailee:

On page http://www.mummila.net/mummila-arkisto/2004_04_01_arkistoitu.html when you click on "Aavikonkin", the link to http://www.mummila.net/mummila-arkisto/aavikko/ gives the error: Not found.

Viimeiseen asti epäileväisenä kävin vielä tarkistamassa tuon, ja totta vieköön, näin se oli juuri kuten tuo minulle kertoi!

As recommended by the Robot Guidelines, this email is to explain our robot's visit to your site, and to let you know about one of the problems we found. We don't store or publish the content of your pages, but rather use the link information to update our map of the World Wide Web.

Ahaa, eli kyseessä lienee jonkin sortin hakukonefirma. Pitäisi tarkistaa, onko tuommoisissa puheissa robottien ohjeista mitään perää.

Are these reports helpful? I'd love some feedback. If you prefer not to receive these occasional error notices please let me know.

Määritelmällisesti tämä lienee spamia eli ei-pyydettyä sähköpostia, mutta omassa tapauksessani tämä ei kuitenkaan ole ei-toivottua. Minulle tästä on hyötyä, vaikka voin kuvitella että on myös sellaisia webmastereita, jotka tuosta repivät pelihousunsa kun sähköpostin lähettäjän oletus on, että postitetaan ja jos ei halua sitä postia, sitä pitää erikseen pyytää.

Yhtiön pomo on pannut nimensä alle, tai ainakin niin halutaan antaa ymmärtää:

Roy Bryant

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Roy Bryant, roybryant@seventwentyfour.com
President
SEVENtwentyfour Inc.
http://www.seventwentyfour.com


Enemmän tällaisia hyödyllisiä toimintoja ei-pyydettyltä postilta, sanon minä!

Tuon lähettäjä on minulta ainakin yhden tutustumisvierailun saitilleen ansainnut.




Bloggerin viime päivät

@ 13:58 | 0 kommenttia

Kuvittelenkohan vain, onko sattunut hyvä tuuri, vai onkohan ne tehneet jotain palveluarkkitehtuurille? Tuntuu siltä, että parin viime vuorokauden sisällä en ole saanut yhtään virheilmoitusta ja vasteajatkin on olleet kiitettävät!




Ruotsin telehallinto läksyttää TeliaSoneraa

@ 21:55 | 0 kommenttia | linkki

Ruotsin posti- ja telehallintoviranomainen PTS arvosteli viikon lopulla teleyhtiö TeliaSoneran verkkovierailumaksuja. TeliaSonera on saanut ennenkin siipeensä kalliista maksuistaan. (...) TeliaSoneralla on lokakuun 22. päivään asti aikaa oikoa maksujaan, DI kirjoittaa.
digitoday




Microsoftia syytetään hakukoneiden spammaamisesta

@ 21:52 | 0 kommenttia | linkki

Microsoft verkkopalvelun Solution Marketplace-portaalissa on käytössä hakukonetulosten manipulointitekniikka, jossa käyttäjälle ja hakuroboteille näytetään eri sivustot.
digitoday




Customer Service with a Twist

@ 21:43 | 0 kommenttia | linkki

Customers of British cable firm NTL were subjected to a barrage of profanity after a malicious hacker or disgruntled employee changed the company's telephone service message, the Sun said in its Monday edition. (...)

You are through to NTL customer services. We don't give a (expletive) about you. We are never here. We just (expletive) you about, basically, and we are not going to handle any of your complaints. Just (expletive) off and leave us alone.


Yahoo!

Isoniso plus Yahoo!:lle täsmällisyydestä, eli kun sanoivat malicious hacker pelkän hakkerin sijasta.




Kubotek’s man-sized speakers

@ 21:30 | 0 kommenttia | linkki

When these come out in spring 2005 a pair of them will set you back Y7.35 mn ($66,000), which is probably about what it’ll cost to put a down payment on the massive, soundproofed apartment you’ll need to put them in.
engadget




Smart helmet for motorcyclists

@ 21:19 | 0 kommenttia | linkki

CNN engadget

Vieläkö joku muistaa Katuhaukan?




The magic 'Six' (6GHz) has been broken

@ 21:01 | 0 kommenttia | linkki

Xtreme Systems

They're Finnish. They don't need liquid nitrogen. Couldn't they have just put their PC outside?
/.

engadget




OGO review

@ 20:52 | 0 kommenttia | linkki

OGO
The OGO is basically a device meant to hit the market of kids who are texting, instant messaging and emailing a lot. the point between a two way and a sidekick. the back of the box says This is Ogo. It does IM, it does e-mail, it does text. All in one. All at once. Any time, any place - in your hand, on the bus, at the beach, at home, at large. You don't need a computer, you don't need a wire. You get the message. Send word. And welcome to the Ogosphere.
3gCoding.com engadget


Minnekä arvostelijan shift-näppäin on kadonnut?




A Simple Character Entity Chart

@ 17:00 | 0 kommenttia | linkki

For those who use characters in their copy that don't normally appear on the keyboard, it's always been a hit-and-miss game of tracking down the ISO character entity and choosing between the named and numeric value. (...) Well, I got sick of guessing, so I took the W3C documentation and turned it into a handy chart for my staff. Now it sits on our intranet for all to enjoy. Oh... and here... now... as well.
evolt.org G




Flybooks and Linux

@ 16:00 | 0 kommenttia | linkki

handtops.com

Joku jo kerkesi...




Siniset FlyBookit viipyvät

@ 14:09 | 2 kommenttia

Tiedustelin Verkkokauppa.com:sta, että mikä on tilanne niiden sinisten suhteen. Sain kuulla, että valmistajan testit sopivan väriaineen löytämiseksi ovat vielä kesken sinisten ja mustien osalta, joten tällä haavaa vain punaista ja hopeanväristä tosiaan on tiedossa. Itse asiassa FlyBook ei kuulemma ole luovuttanut sinisiä edes jälleenmyyjille testikäyttöön, joten ne lienevät vielä pahasti vaiheessa. Varmaa aikatauluakaan eivät jälleenmyjät kuitenkaan ole saaneet, joten sillä kohden on tällä hetkellä vielä tiedoissa musta aukko; niitä sinisiä voi tulla lähiaikoina tai sitten olla tulematta.

Sanoisin, että jos tilata pätkäytän punaisen, niin siniset tulevat siinä vaiheessa kun olen ehtinyt sitä käyttää juuri ja juuri sen verran, että sen vaihto siniseen ei enää käy päinsä. Jos taas vitkuttelen sen kanssa siksi, että odottelen sinistä, niin niitä odotellaan vielä ensi juhannuksenakin.

No samalla tiedustelin myöskin sen Linux-tuesta; koska kaikkia koneen ominaisuuksia ei Linuxin kanssa vielä pysty käyttämään, eikä laitevalmistaja tue Linuxia esimerkiksi ajureilla, ei Verkkokauppa.com myöskään toimita FlyBookeja Linuxin kanssa asennettuina. Periaatteessa kuitenkaan mitään estettä Linuxin asentamiselle ei ole ja sitä on kuulemma jo muutamalla distrolla liikkeessä testattukin, mutta asennus kuitenkin jää tässä vaiheessa vielä käyttäjän vastuulle.

No mullehan se ei ole mikään ongelma, kunhan vain juuri tuon tahdoin tietää että se kuitenkin periaattessa on mahdollista. =)

Verkkokaupalle iso plus nopeasta, asiallisesta ja täsmällisestä vastauksesta tiedusteluuni.




Ergopro's mice w. kernel 2.6

@ 09:33 | 0 kommenttia

It appears that my Vivanco Mobile Optical Mouse is incompatible on some deep harware level with this crappy old PPro/Intel mobo, as it makes the pointer jumpy so that it's virtually unusable in precision-taking jobs (such as ones done in The GIMP). Even my trusty old middle button patch refused to work with this setup.

Then there's the Mitsumi Sony Quick Scroll Mouse/MemoryStick reader combo, whose MemoryStick reader won't work; it's just as one dead with the MS inserted.

However, this time I'm extremely lucky with my hardware problems, in that the mouse side of the Sony combo does work, and even the middle button functions as expected! So I'm using this old rat as my pointing device for the time being. It's quite big and clumsy in hand, but at least it works!

And no, I don't have any knowledge of whether or not this is Linux-specific, so sorry for the somewhat misleading title, but I figured that maybe someone who suspects it is comes googlin' in here and finds this data useful.




Poista poistoo

@ 08:34 | 0 kommenttia | linkki

Osan poista poistoo myös ponnahdusvalikon.
Haluatko poistaa osan?

Xfce4:n (tai GTK:n) suomennostiimillä on käynyt hassu käpy ;)




FlyBook

@ 15:53 | 0 kommenttia | linkki

flybook.com

PR-puolella niiden firmassa olisi kyllä vielä paljon parannettavaa: ainakin www-vastaava sietäisi saada potkut. Tai ehkä se saikin ja nyt koitetaan pelastaa se mitä pelastettavissa on sen tyrimisen jäljiltä? Siis kun siellähän aiemmin oli vain järjetön flash-köntti, niin jospa sinne on tulossa jotakin järjellistä.

Onkohan juuri totta se, ettei verkkokauppa.com myy kuin punaista ja hopeaa versiota, ei siis sinistä lainkaan?

Vastaus: on, tällä hetkellä kyllä.



25.9.2004 15:03: Lisäsin vastauksen.




Tons of pics of the new skinny PlayStation 2

@ 15:32 | 0 kommenttia | linkki

Ei yhtään alkuperäistä nätimpi. Kuin kutistettu versio. On niin laiha, ettei siihen mahdu kiintolevykään.

engadget




FlyBook ahoy

@ 15:08 | 0 kommenttia | linkki

handtops.com engadget Tiernan's Blog G

xc dfvjhmn, x<cvbnµc vbñjm,n mjk

Ohops, pahoittelut! Pyyhkin vain kuolaa näppäimistöltä ;9~~



25.9.2004 16:25: Osin kokeilumielessä muunsin tämän viitteet uuden, vielä kehitteillä olevan tyylin mukaiseksi.




Using italics in Blogger comments

@ 19:34 | 0 kommenttia

Ending a line with </i> is a bad idea when commenting a Blogger-powered blog; for some reason it causes the following line of text (regardless of the amount of newlines in between) to be rendered incorrectly right after the italic text in the preceding paragraph. Perhaps the worst part of the problem is that it isn't visible in the preview of your comment (it shows up correctly there), but only after publishing it.

I don't know whether this applies to other elements as well; I've only tested italics, and the amount of tags allowed in Blogger comments is very limited anyway.

So I developed a simple work-around Skm: you need to insert an additional space after the closing of italics, just before the newline. This causes it to be rendered the way you'd suppose it to be.

While writing this, the issue seems to go unmentioned in Blogger's list of known issues.




Which Fantasy/SciFi Character Are You?

@ 16:10 | 0 kommenttia | linkki

Data
You are
Data

A controlled personality with a vast range of skills and behavior, you are often intrigued by the people and places surrounding you.

In the strictest sense, I did not win — I busted him up.

Data is a character in the Star Trek universe. A biography is at Startrek.com.


Which Fantasy/SciFi Character Are You?
tk421.net ButtUgly/Dumb Tests

Well, at least I know who I am, unlike it was with my scifi-babe of choice.




Kryptonite Evolution 2000 U- Lock hacked by a Bic pen

@ 15:32 | 0 kommenttia | linkki

engadget ButtUgly

Käytännön todistus siitä, että se, että pyörän lukko on kallis, ei tarkoita, että se on luotettava.




Sony DSC-S30 and udev

@ 13:37 | 0 kommenttia

Applying the example set by Daniel reactivated.net, I created /etc/udev/rules.d/10-udev.rules with the following entry:

BUS="scsi", SYSFS{model}="Sony DSC", KERNEL="sd?1", NAME="%k", SYMLINK="ms_dsc-s30"

Then I added this line below into /etc/fstab:

/dev/ms_dsc-s30 /mnt/Sony vfat rw,user,noauto 0 0

So now I can mount /mnt/Sony (naturally this directory needs to be created beforehand) as a regular user.




Writing udev rules, by Daniel Drake

@ 09:44 | 0 kommenttia | linkki

reactivated.net G

An excellent introduction into the mysteries of udev.




Pikkuruisia kuvakkeita

@ 20:53 | 0 kommenttia

Testailen tässä merkinnässä vielä kehitysasteella olevaa linkitysten selvennystä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja explanation:
Tässä yhteydessä voitaisiin käyttää sanaa humorous.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin sref ja ns:
Kerroin aiemmin XP:n käynnistyslevykkeistä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja google:
Majakka on merenkäynnissä suunnistusapuna.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja image:
Majakat ovat näyttävän näköisiä maamerkkejä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja w3c:
CSS2 Specification on tyylitiedostojen määrittelydokumentti.

Seuraava linkki kuuluu luokkaan sref:
Virtuaali-Haddock saattaa jonkun mielestä olla huvittava.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja imdb:
Kangaroo Jack saattaa jonkun mielestä olla huvittava.





Käynnistyslevykkeet XP:lle

@ 13:31 | 0 kommenttia

Kas kas.

Windows XP Professional (Service Pack 2) -käyttöjärjestelmän apuohjelma: asennuslevyt levyltä käynnistettävää asennusta varten

Windows XP Home Edition (Service Pack 2) -käyttöjärjestelmän apuohjelma: asennuslevykkeet levykkeeltä käynnistämistä varten

MS websec

Olisikohan tuosta pääteltävä, että todellakin on olemassa semmoisia koneita, jotka eivät tue cd-käynnistystä, ja joissa kuitenkin samalla tehot riittävät XP:n pyörittämiseen? Muistini on sen verran hatara, etten osaa paikallistaa XP:n ja toisaalta rompulta buuttavien koneiden tuloa ajassa. Vanha ARCini pyörittää XP:tä vielä ihan kohtuullisesti ja buuttaa rompulta ja sen hankin... ööh... onhan siitä jo aikaa...




Seiko Epson korjaa 250 000 viallista tulostinta

@ 11:12 | 0 kommenttia | linkki

Seiko Epson korjaa ilmaiseksi 250 000 tulostinta, jotka voivat mennä oikosulkuun ja aiheuttaa sähköiskuja, kertoo Kyodo News. (...) Tähän mennessä on tullut ilmi 39 oikosulkutapausta. Kahdessa tapauksessa käyttäjä sai sähköiskun. Viallisia laitteita myytiin joulukuun 1997 ja maaliskuun 2001 välillä.
digitoday




Sonyn mini-Playstation on verkkovalmis

@ 11:10 | 0 kommenttia | linkki

Sisätilavuus on pienentynyt 75 prosenttia, paino on puolittunut ja laitteen paksuus on saatu 2,8 senttiin (nykymalli 7,8 cm). Kooltaan uusi PlayStation 2 muistuttaa melkeinpä kovakantista kirjaa, Sony vertaa. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu ethernet-adapteri verkkopelaamista varten.
digitoday




Viime viikon tietoturvauutiset

@ 11:04 | 0 kommenttia

Kun olin vähän umpiossa silloin, niin eikös vaan pläjähtänyt oikein meheviä uutisia. Arkistoidaan nyt nekin sitten näin jälkikäteen.

Mozillasta löytyi kymmenen aukkoa
Vakavimpia reikiä hyväksikäyttämällä krakkeri voi onnistua ajamaan uhrin koneella omia komentojaan järjestelmään kirjautuneen käyttäjän oikeuksilla. Vaarassa ovat Mozilla 0.x-1.7.x, Mozilla Firefox 0.x ja Mozilla Thunderbird 0.x.

Microsoft varoitti vakavasta jpeg-haavoittuvuudesta
Jokainen ohjelma, joka prosessoi jpeg-kuvia, on haavoittuva, Microsoft sanoo turvatiedotteessa numero MS04-28. Tiedotteessa on ohjeet paikkaukseen.

digitoday




Troijalainen livahtaa IE:n avonaisesta aukosta

@ 11:02 | 0 kommenttia | linkki

F-Securen mukaan massapostituksena levitettävässä viestissä on linkki click here to remove. Jos käyttäjä seuraa linkkiä, hän päättyy hyökkääjien www-sivulle. (...) IE-selaimen raahausaukon löysi elokuussa http-equiv-nimimerkkiä käyttävä hakkeri. Aukon avulla hyökkääjä voi siirtää ohjelmakoodia suoraan Windows-järjestelmän käynnistyskansioon. Haavoittuvuudelle ei ole toistaiseksi saatavissa päivitystä.
digitoday




Windows-virusten määrä kasvoi 400 prosenttia

@ 10:58 | 0 kommenttia | linkki

Windowsia vastaan kohdistettujen uusien virusten ja matojen määrä kasvoi 400 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla viime vuoden vastaavasta ajasta. Tietoturvayhtiö Symantecin laskelmien mukaan tammi-kesäkuussa kirjattiin ylös lähes 5000 uutta Windows-matoa ja -virusta, kun vuotta aiemmin lukema oli noin tuhat.
digitoday




Firefox-selain rikkoi latausodotukset selvästi

@ 10:56 | 0 kommenttia | linkki

Firefox 1.0 -selaimen esikatseluversio ylsi alle viidessä päivässä miljoonan latauksen rajapyykkiin. Mozilla Foundation oli asettanut miljoona latausta kymmenen päivän tavoitteeksi, joten tavoite ylittyy selvästi.
digitoday

Tuleeko Firefoxista Open Sourcen killer app?




Coming soon — gene-engineered insects

@ 10:34 | 0 kommenttia | linkki

I think we have reached quite a critical point in the development and use of these organisms, said Anthony James, a professor of microbiology and molecular genetics at the University of California, Irvine. James, whose lab is working on mosquitoes that could not host the malaria parasite, said some strains are ready to be tested outside the lab.
Yahoo!




German broadcaster goes Klingon

@ 10:05 | 0 kommenttia | linkki

German broadcaster Deutsche Welle has added Klingon, spoken by the bumpy-headed aliens of the Star Trek television series, to the 30 languages used on its Web site, the network says. The pages (...) were added to celebrate the site's 10th anniversary.
Yahoo!

Onko mitään järkeä panna uutistekstiin osoite ilman että se toimii samalla myös linkkinä itseensä ja sen sijaan panna se linkki erilliseen boksiin jutun oheen?




Nose replaces mouse to surf web

@ 10:02 | 2 kommenttia | linkki

Dmitry Gorodnichy (...) has developed a computer navigation system that relies on the movements of a user's nose to direct a cursor, New Scientist has reported. For good measure, a simple blink of the right or left eye corresponds to the right or left click of a mouse button, the magazine said.
Yahoo!




Tarkennus terälehtiin

@ 17:05 | 0 kommenttia | linkki

Lintuharrastajat oppivat jo joitakin vuosia sitten yhdistämään kaukoputken ja digitaalikameran. Tämä digiscoping-nimen saanut harrastus onkin saanut jo melkoisesti suosiota. Oulun yliopiston kasvimuseon museoavustaja Lassi Kalleinen tarttui kaukoputken sijaan kameraan ja luuppiin ja alkoi tutkailla kasveja. Kasviharrastajien ja -tutkijoiden tuiki tavallinen apuväline luuppi on pieni suurennuslasi. Kymmenen kertaa suurentavalla luupilla näkee hyvin kasvien määrityksen kannalta tärkeimmät rakenteet.
Kaleva.plus.luonto




Windows XP Service Pack 2 SUOMI

@ 14:05 | 0 kommenttia | linkki

MS websec

Tuli justiinsa linjalle.



16:53: Vielä muistutuksena viimeinen varoitus:

Some programs seem to stop working after you install Windows XP Service Pack 2
MS eWeek G




The Font Faces

@ 13:57 | 0 kommenttia | linkki

This page lists all the core web font faces
sunweaving.com G

Here's the online demo of web-usable fonts I've been looking for!




Mikä scifi-likka?

@ 13:12 | 0 kommenttia | linkki

Rommie
Rommie: Beautiful Computer Avatar for the Andromeda Ascendant

Take the test: Who is your perfect Sci-Fi women?
By Syberjoel

selectsmart.com Tylsyyden multihuipennus/Jaakob

Rommie? Mikä hiivatin Rommie? Kylläpä olen pihalla nykyisistä scifi-kuvioista. Toiseksi ehdotti Trinityä. Plääh. Kyllä Ivanova olisi ollut enemmän miunmakkuun.

Ja kyllä, testin laatijan englanninkieli on ihan hakusessa (women on suora lainaus).

Kuinka tähänkin pitäisi oikein vastata:

22. Are you not in touch with your emotions? Yes/No/Not Sure

Kts. myös, mikä scifi-hahmo tutkitusti itse olen.



Lisäys: No niin, kyseessä on siis Roddenberryn Andromeda-sarjan hahmo andromedatv.com G.



13:53: Hahmon selittävä lisäys.



23.9.2004 16:39: Lisäsin linkin rinnakkaiseen testitulokseen. Annoin muutoslistalle oman lohkonsa tämän muutoslisäyksen myötä.



14.10.2004 22:18: Muotoilin nykytyylini mukaan. Irrotin lisäyksen muutoslistalta merkintään ja lisäsin muutoslistan piilotusvekottimen.





Microsoftin ohjelma aiheutti lennonohjauksen pysähtymisen

@ 13:04 | 0 kommenttia | linkki

Vika Microsoftin järjestelmässä ja tekninen kömmähdys aiheuttivat lennonohjauksen pysähtymisen Kaliforniassa viime tiistaina. Lentokoneet joutuivat vian takia liian lähelle toisiaan, jopa väistöliikkeeseen.

(...)

LA Timesin raportin mukaan vika johtui Microsoft-pohjaisesta järjestelmästä, joka täydentää vanhaa Unix-järjestelmää. Järjestelmä pitää käynnistää uudelleen 30 päivän välein, etteivät tiedostot ylilkuormita järjestelmää. Työvuorossa ollut teknikko ei kuitenkaan käynnistänyt järjestelmää ajoissa ja se sulkeutui itsestään. Varajärjestelmä petti myös.

digitoday Juha

Saanen muistuttaa, että kohta kyseisen puljun järjestelmien varassa on liuta sukellusveneiden lämpöydinkärkiä.




Palava Ukkeli ja puhelin keskellä ei-mitään

@ 11:38 | 0 kommenttia

Puhelinkoppi ja tyttö
Tämä Brad-heppu rakensi puhelinkopin keskelle erämaata B. Templeton! On sille omatkin sivunsa, kuvagallerioineen kaikkineen.

Teräsmieskoppi-look on pelkkää hämäystä, sisuksissa on nähtävästi langaton verkko jolla ollaan yhteydessä läheiseen satelliittiantenniin, jonka kautta ollaan yhteydessä Internetiin. Siis VoIP.

templetons.com Juha





VirtualDub v1.6.0 julkaistu

@ 19:34 | 0 kommenttia | linkki

Uusi versio sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia, optimointeja ja korjauksia. (...) Kyseessä on kokeiluversio, joka saattaa olla epävakaa etenkin epäyhteensopivien koodekkien ja filttereiden kanssa. Aktiivikäyttöön suositellaan edelleen vanhaa 1.5.10 -versiota.
afterdawn

VirtualDubin lataussivu Afterdawnissa
VirtualDubin kotisivu
VirtualDub downloads @ SourceForge




Kotitietokone, vuosimallia 2004

@ 16:37 | 0 kommenttia | linkki

Scott AJK

Kohta meillä kaikilla on kotona tällainen!




Linux: kill the beep!

@ 22:40 | 0 kommenttia

I picked this up from The Visible bell mini-Howto:

8. Telling Applications to Avoid Beeping
The X server: use the "xset b" command to select the bell's behaviour. The command takes three numeric arguments: volume, pitch and duration. "xset -b" disables the bell altogether. Configuring the X server affects all the applications running on the display.

linuxvoodoo.com G

BTW: The site mentioned uses the utterly-irritating ooh-look-at-me-I-know-Javascript! trick of disabling the context menu — that is, of course, unless you're using Firefox or any other browser intelligent enough to be able to bypass this. Unfortunately you're still stuck with the pop-up they then bring up, telling you where to go for support. Yeah, I need support alright. Support to get rid of such idiotic web site practices!




Adding New User Accounts to MySQL

@ 13:21 | 0 kommenttia | linkki

dev.mysql.com

A brief and applied practical example:

$ mysql --user=root --password mysql
Enter password:
Reading table information for completion of table and column names
You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 11 to server version: 4.0.21-log

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer.

mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'jani'@'localhost' IDENTIFIED BY 'salasana' WITH GRANT OPTION;
Query OK, 0 rows affected (0.11 sec)

Disclaimer: I won't be held responsible for actually using salasana as your password! It's a demonstration example, certainly not a real-life example.

The link wouldn't say how to exit from the mysql prompt so I used Ctrl-C. Don't know the proper way to leave yet.




vuodatus.substanssi.net

@ 12:57 | 0 kommenttia | linkki

vuodatus.substanssi.net on uusi suomalainen palvelu joka tarjoaa ilmaiseksi käyttäjilleen mahdollisuuden kirjoittaa tajunnanvirtaansa internettiin. Halusitpa sitten pitää päiväkirjaa tai kertoa päivittäin maailmalle mielipiteesi maailman menosta tai vaan kasata ajatuksia johonkin yhteen paikkaan, voit sen tehdä täällä.
vuodatus.substanssi.net blogit.fi

Eli kotimainen blogipalvelu. Pitänee koeajaa tuokin jossain vaiheessa.




Wordpress

@ 12:14 | 0 kommenttia | linkki

wordpress.org

No voihan möhnä! Täällä minä vain jeesustelen Bloggerin juntturointia, ja koko tämän ajan on Wordpress ollut saatavilla Debianiin Debian.org ihan oikeana pakettina! Minä kun luulin että sen kanssa saa taistella ensin lähdekoodeista binäärejä ja siksi olin karsastanut sen kokeilua tässä Ergoporossa joka on h...i...d...a...s ja Shuttlessakin vaikkei hidas olekaan, kun tulisi vain turhaa siivousta jos ei se olekaan hyvä.

Sehän vaatii tietysti SQL:n kuten kaikki, mutta ainakin siis pääsen sitä kokeilemaan tässä omalla koneella ensin että tiedän että kannattaako sitä varten laittaa tuota SQL:ää weppihotelliin.




Piepmatzel.de

@ 23:01 | 0 kommenttia | linkki

collecting best practice web standards design examples
Piepmatzel.de etsin.org




Kuinka K&L menettivät uskottavuutensa

@ 21:33 | 0 kommenttia

Suomen kielen sääntöjen mukaan listan alkion loppuun ei tule mitään välimerkkiä, kuten pilkkua, ellei alkio sisällä kokonaista virkettä. (...) Tällainen rakenne tuntuu monista hiukan alastomalta, eikä pilkkujen käyttöä alkioiden lopussa voi pitää suurena virheenä. (...) Joka tapauksessa välimerkit kirjoitetaan itse tekstisisältöön; selaimet eivät niitä lisäile.
Web-suunnittelu, s. 89

Siis WTF?! Miltä vuosisadalta tämä kirja oikein on? Tiedän kyllä, viime vuoden alusta ja siksikin luulin että tässä nyt olisi luotettavaa tietoa mutta ei sitten näköjään.

Kehottaisin parivaljakkoa K&L tutustumaan W3C:n listojen ja muun automaattisesti tuotettavan sisällön dokumentointiin ennen kuin menee moisia suustaan päästelemään.
  • Korhonen
  • Linjama
  • Korhonen
  • Linjama
  • Vieläkö mä jatkan?
<style type="text/css">
<!--
li.korohonen:after {
  content: ",";
}
-->
</style>

<ul>
  <li class="korohonen"> Korhonen </li>
  <li class="korohonen"> Linjama </li>
  <li class="korohonen"> Korhonen </li>
  <li class="korohonen"> Linjama </li>
  <li> Vieläkö mä jatkan? </li>
</ul>





Sisällön leveys

@ 21:17 | 0 kommenttia

K&L voivottelee leveyden asettamisen vaikeuksia. Ehdottaa ratkaisuja:
  • Ei puututa leveyteen, vaan jätetään käyttäjän säädettäväksi selainikkunan kokoa säätämällä.
    -Ei ikinä!

  • Asetetaan leveys käyttämällä taulukkoa.
    -Olen sanaton. Web-suunnittelua käsittelevä kirja vuodelta 2003 ehdottaa taulukoiden käyttöä muotoilussa! Itsekin sitten heti peruu sen että oikeastaan ei kannata edes harkita tätä vaihtoehtoa.

  • Määrätään leveys CSS:llä käyttäen em-yksiköitä.
    Ok.

  • max-width-määräyksen käyttö.
    Myös ok, joskin käsittääkseni IE tyrii tämänkin ja siihen tuossa kai viitataankin (useat selaimet jättävät säännön huomiotta) mutta ei tarkenneta sen tarkemmin että minkä selaimen neronleimauksesta tässäkin on kysymys.
Web-suunnittelu




Korhonen vs. aliotsikot

@ 17:55 | 0 kommenttia

Usein haluttaisiin kirjoittaa aliotsikko, joka täydentää varsinaista otsikkoa ja on vähemmän korostettu kuin varsinainen otsikko. Yksi tapa on kirjoittaa esimerkiksi h1-otsikon perään h2-otsikko, mutta tämä on hiukan epäloogista, koska h2-otsikko on loogisempaa ymmärtää otsikoksi jutun osalle, ei aliotsikoksi koko jutulle.

Niinpä parasta onkin ehkä käsittää aliotsikko pääotsikon osaksi. Tällöin voidaan kirjoittaa sekä pää- että aliotsikko saman otsikkoelementin sisään mutta erottaa ne toisistaan rivinvaihdolla (<br>) sekä siten, että aliotsikko on small-elementin sisällä. (...) Esimerkki:

<h1>Vastaamattomuuksia<br>
<small> Kokoelma lyhyitä soinnuttomia runoja </small> </h1>

Web-suunnittelu
koodien korostus ja esimerkin muotoilu omani


Juuri näitä pikku jippoja poimiakseni tämän kirjan otinkin. Umpiossaeläjän koodissa on varmasti kaiken maailman itsekehitettyjä toimivia, mutta jossakin mielessä huonoja tapoja, jotka johtuvat vain siitä, että ei ole tullut muuta tapaa ajatelleeksi, eikä koskaan tulisikaan, jos ei niistä lukisi tällä tavalla jostakin.




Elementin kieli: lang

@ 17:05 | 0 kommenttia

Määrite lang="kielitunnus" ilmoittaa, että elementin sisällön ja määritteiden kieli on se, jonka kielitunnus ilmoittaa. Kielitunnus en ensisijaisesti ISO 639 -standardin mukainen kaksikirjaiminen kielikoodi, toissijaisesti (jos kielellä ei sellaista ole) kolmikirjaiminen kielikoodi. Suomen kielen koodi on fi, ruotsin sv ja englannin en; eräitä muita koodeja luetellaan ja lisätietoihin viitataan liitteessä 2. Sellaiseen peruskoodiin voi liittyä siitä yhdysmerkillä erotettu alikoodi, joka voi olla mm. maakoodi, esim. lang="sv-FI" (suomenruotsi) tai lang="en-GB" (brittienglanti). (...) IBM Home Page Reader, eräs puheselain, osaa lukea sivun erikielisiä osia oikein, kunkin kielen ääntämyksen mukaan, jos kieli on merkattu lang-määrittellä. Tosin se tukee vain muutamia kieliä, niiden joukossa suomi.
Web-suunnittelu
koodien korostus omani, korjattu kappaleen alussa oleva asiavirhe [1]


Tässäpä kanssa näitä attribuutteja sarjassamme olen kyllä nähnyt ja ymmärrän sen merkityksenkin jotakuinkin, mutta en tarkoitusta. Nyt kun ymmärrän tarkoituksenkin, niin voi vain todeta, että tämähän on siisti! Tämä on siis samalla tavalla kuvattavaa tekstiä abstraktilla tasolla määrittelevä attribuutti kuin vaikkapa <em> ja <strong>. Pitää ruveta käyttämään tuota kielimäärittelyäkin kun suhteellisen usein kuitenkin käytän vieraita kieliä näissä merkinnöissäni.

Lisäksi pitäisi tehdä se mitä jo pitkään olen suunnitellut, eli etsiä jostain tuommonen puheselain (lieköhän sellaisia vapaiden ohjelmien joukossa?) ja kokeilla sivujani sillä.



[1] Alkuperäisessä tekstissä oli virhe. Se alkoi näin: Määrite class="kielitunnus" ilmoittaa... eli class-attribuutti oli jostakin syystä korvannut lang-attribuutin, jota tässä yhteydessä varmastikin kirjoittaja on tarkoittanut.





Kappaleiden ensimmäisten rivien sisentäminen

@ 17:00 | 0 kommenttia

p {
 margin-top: 0;
 margin-bottom: 0;
 text-indent: 1.5em;
}
h1+p, h2+p, h3+p, h4+p, h5+p, h6+p {
 text-indent: 0;
}

Web-suunnittelu
rivitys ja muotoilu omani

Tämä oli ensimmäinen ja tyylikkäin esimerkki, jonka bongaaminen sieltä sun täältä alkujaan mulle alkoi kieliä CSS:n esiinmarssista. Siis sellainen, joka sai aikaan sen kuinka ne ton on tehneet -reaktion ja johti CSS:ään tutustumiseen. Kyllähän vastaavaa oli nähty klassisen HTML:n keinoilla kikkaillen toteutettunakin, mutta varsinainen villitys tästä tuli tietysti vasta kun se saatiin aikaisesti noin nätisti ja helposti.



29.10. 21:04: Koodissa oli desimaalipilkku pisteen sijasta. En tiedä, oliko virhe jo alkuperäisessä lähteessä vai oma kopiointivirhe. Korjasin sen joka tapauksessa.





Korohonen

@ 16:51 | 0 kommenttia

Tero Linjama, Jukka Korpela: Web-suunnittelu
Kirjan perustavoite on sivujen tavoitteiden, sisällön, rakenteen ja ulkoasun hallittu, tasapainoinen suunnittelu ja toteutus. Läpikäyviä periaatteita ovat sivujen sisältölähtöisyys, luotettava toimivuus, helppokäyttöisyys ja esteettömyys. Ulkoasun suunnittelussa käydään läpi sekä sommittelun, värien käytön ja kuvituksen perusteita että niiden toteuttamista Web-sivuilla, ensisijaisesti tyylisäännöstöjen avulla.
Docendo

Lähikirjastosta lainasin Aalto-kirjastot nyt kun sattui olemaan vapaana. On tämä jotakuinkin semmoinen kuin olin alun perin silmäiltyäni toivonutkin, eli enemmän korkean tason periaatteita kuin yksityiskohtia, joskin niitä yksityiskohtakin kyllä löytyy (kerään muutamia itselleni hyödyllisiä vinkkejä tästä talteen tänne Nuudelisoppaan), ja välillä tämäkin on kuitenkin minulle vähän turhan tekninen. Ei siis tietenkään siinä mielessä ettenkö sitä tajuaisi, vaan siinä mielessä että teknistä tietoa kaivatessani sitä kyllä löydän Netistä. Hyvä suomenkielinen suunnittelutason tieto on se mitä kaipaan.




OpenMusic: Free Music for a Free World

@ 11:19 | 0 kommenttia | linkki

The LinuxTag has called for the OpenMusic Project a few months ago. Goal of the project was to show that successful methods and technologies of the Free Software world can be applied to other goods such as intellectual property.

For LinuxTag 2001, the LinuxTag offers first results of this project on an OpenMusic sampler CD. Along with other songs, the CD contains the official LinuxTag 2001 song "Open Source" by the highly anticipated rock combo Magic Mushrooms.

All songs on the OpenMusic CD are released under the Green or Yellow OpenMusic License and are here in ogg format for your hearing pleasure.

openmusic.linuxtag.org Juha

Täältä löytyy mm. se Magic Mushroomsin biisi.



15:10: Ja update: tämän kirjoitushetkellä ne ite biisit siellä on toimimattomien linkkien takana (Forbidden). Juha




Windows vastaan Linux

@ 21:41 | 0 kommenttia | linkki

Kumpi on parempi, Linux vai Windows? Tätä kysyimme nettikansalta ja se vastasi häpeämättömän rehellisesti. Kyselyn tulokset julkaisimme MikroBitissä 9/2004. Lisää lukijoidemme kommentteja voit lukea tältä sivulta.
Nettijatkot Mikrobitti 9/2004

Varsin kiinnostavia kommentteja.




FlyBook Mininote A33iS Red

@ 21:17 | 0 kommenttia | linkki

Transmeta Crusoe 1GHz/512MB DDR/40GB HDD/8.9" 1024x600, WLAN punaisenvärinen kannettava tabletti-tietokone.

Tälläistä tietokonetta et ole aikaisemmin nähnyt, huippupieni kannettava tietokone, jota voi käyttää myös tablettitietokoneena. Vakiona 11MBps WLAN. Myös firewire, USB 2.0-, PCMCIA-, LAN-, 56k modeemiliitännät sekä VGA- ja videoulostulot.

Akun kesto 2-3 tuntia. Koko vain 235x155x31 mm, paino n. 1.23Kg. Mukana myös kantolaukku.

verkkokauppa.com Mikrobitti 8/2004



Dialogue ultra-portable Flybook (Part I)
The small size surprised me somewhat when I took it out of the carry box. I was also surprised at the heavier than expected feel of the unit. Mind you, at a little over 1kg the Flybook cannot possibly be classified as heavy but the typical PDA weighs less than 200g and the typical laptop generally is 10 times as heavy.

The Flybook seems to be just right for its size.

DigitalReviews.net G

No nytpä luulen, että nyt on tehty semmoinen kannettava joka on minun makuuni. Ei paina! Ei kuumene! Ei ole iso! Ei pakollista Microsoft-veroa!




Kuolinilmoitus

@ 08:32 | 0 kommenttia

Perfect Disk oli optimoimassa Isoa Partitiota kun päähäni pätkähti, että valokuvia näytti viimeisimmässä laskennassa olevan yli maagisen 700 megatavun rajan, joten on aika polttaa ne talteen. Päätin kuitenkin vielä järjestää C:n sitä ennen.

Virhe.

Aihio oli sisällä ja 701Mt kuvia ladattuna valmiiksi polttoa varten, kun C:nsä optimoinnissa olevasta 120Gt:n Samsungista alkoi kuulua:

TIKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA

(hiljaisuus)

TIKKA-TIKKA-TOKKA-TOKKA-TIKKA-TOKKA-TOKKA-TIKKA

(haudanhiljaisuus)

TIKKA-TOKKA- ... ad infinitum.

Perfect Diskiä pyysin keskeyttämään optimoinnin mutta ei se enää reagoinut — tai tarkemmin sanottuna reagoihan se kyllä, mutta sen kiintolevylle lähettämä pyyntö operaation keskeytyksestä ei enää mennyt perille vaan se jatkoi tikka-tokka-mantraansa.

Annoin sen jatkaa sitä vielä kymmenen minuuttia siltä varalta, että jos olisi edes pienenpieni toivonkipinä että se saisi sen operaation keskeytettyä ennen kuin lyön reset-nappia. Ei se sitä kuitenkaan lopettanut, joten kuuntelin tikka-tokkaa niin kauan että pääsin rytmistä perille, odotin tuota hiljaista hetkeä (jonka aikana myöskään kiintolevyn merkkivalo ei palanut) ja napsautin sitten reset-nappia.

Buutissa IDE-levyn tunnistus aiheuttaa saman tikka-tokka-laulun eikä yritäkään buutata siltä vaan jatkaa muilla tarjolla olevilla vaihtoehdoilla (cd-aseman sisältö ja Nforce2:n ethernet-buutti).


R.I.P.
Samsung, 120Gt.
 * huhtikuu, 2003
 † syyskuu, 2004


Kaipaamaan jäivät
-Jani valokuvineen
-Linux viilattuine kerneleineen
-Windows miljoonine asennettuine ajureineen, ilmaisohjelmineen ja suojaus- sekä muine päivityksineen.


Sen mukana meni siis mm. 730Mt+ valokuvia joista vanhimmat olivat viime vuoden lopusta.

Kaivoin heti kuitin esiin ja totesin että kolmen vuoden takuu sillä on, eli jotakuinkin puolet siitä ajasta se kesti.

Onneksi olen jo varautunut näihin jatkuviin ongelmiin varatietokoneella. Mutta tietenkin joku yliopistoverkon admin on taas poistanut tämän Ergopron verkkokortin taulusta, eikä tässä tämän kirjoitushetkellä toimi verkko, vaan taas on raahauduttava kirjastoon tai yliopistolle ruinaamaan että se voitaisiin sinne lisätä vain sitä varten, että taas parin viikon päästä Shuttlen verkkokortti pitää palauttaa sinne.




Critical Update for Windows XP (KB885626) - suomi

@ 13:07 | 0 kommenttia | linkki

This non-security critical update helps resolve an issue where a limited number of systems running a BIOS without production support for Intel Pentium 4 and Intel Celeron D processors based on Prescott C-0 stepping can potentially hang on Windows XP Service Pack 2 installation. After you install this update, you may have to restart your computer.
MS websec




Microsoft Windows -suojauspäivitys (KB833987)

@ 13:03 | 0 kommenttia | linkki

Käyttöjärjestelmästä on löydetty ongelma, jonka vuoksi luvattomalla käyttäjällä on mahdollisuus ottaa Windows-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone täysin hallintaansa.
MS websec




Windows XP -päivitys (KB842933)

@ 13:11 | 0 kommenttia | linkki

Yleistä
Asenna tämä päivitys, jos ohjelma antaa Merkkijono on liian pitkä -virheilmoituksen avattaessa ryhmäkäytäntöobjektia tietokoneessa, jossa on Windows XP -käyttöjärjestelmä. Päivitystä ei voi poistaa.

Tuetut käyttöjärjestelmät: Windows XP Service Pack 1

MS websec

Eli se ei sitte toimi SP2:ssa vai onko se SP2:ssa integroituna vai kuivvaimitähä.




reger

@ 13:00 | 0 kommenttia

Pinserin uutuuslistan [1] kautta löytyi lyhytikäiseksi jääneeltä näyttävä Metsästäjän Blogi, joka edelleen johdatteli tutustumaan minulle ennestään tuntemattoman blog-palveluntarjoajan, regerin ominaisuuksiin. Niillä on harrastuskeskeisiin blogeihin erikoistuneena kivoja ominaisuuksia kuten GPS-koordinaattien kirjaaminen merkinnän yhteyteen. Sehän tietysti koskettaa lähinnä niitä joilla on kannettava tai sitten blogaavat kännykällä jostakin korvesta.

reger



[1] Uutuuslistaa ei jostain syystä löydy suoraan Pinserin etusivulta vaan vain pp:n muokkaussivulta.





Uusia SP2-kieliä

@ 12:21 | 0 kommenttia

  • Hungarian
  • Norwegian (Bokmål)
  • Polish
  • Turkish
Toteamme täten Microsoft Suomen näistä maailmankolkista jälkeenjääneeksi.

MS websec




Google korostaa

@ 13:12 | 0 kommenttia

Kiitos, Google, kun valitsit juuri keltaisen värin korostaaksesi hakemani sanan!

Google cache





You don't have access to log in.

@ 09:52 | 0 kommenttia

greymatter: weblog/journal software

Greymatter is the original opensource weblogging and journal software. With fully-integrated comments, searching, file uploading and image handling, completely customisable output through dozens of templates and variables, multiple author support, and many other features—while having perhaps the simplest installation process and easiest-to-use interface of any program offering this level of functionality—Greymatter permanently raised the bar for weblogging and journaling, and it remains the program of choice for tens of thousands of people around the world.

Just how opensource is it?

It's about as free and opensource as you'll get! Almost all other weblog/journal programs and services either have various restrictions on what you can do with them, or they require payment for you to remove the restrictions or unlock their full functionality. As for Greymatter: Other than selling the code (in original or modified form) or removing the copyright notice, you are hereby free to do whatever you wish with Greymatter and its code for any purpose, including modifying it or (freely) redistributing it in any way—in fact, it's encouraged. (Donations are still appreciated, of course!)


1.3 Officially released!
you may not sell the greymatter code. you may not remove the copyright notice from any of the files. you may use it any other way you wish. be aware that greymatter is not currently officially supported, but you might find answers to all your questions in the user supported forums at http://www.greymatterforums.com. other than that, enjoy greymatter anyway you want.
noahgrey.com G. Bowman G


En tiedä täyttääkö tuo lisenssi Open Source -liikkeen avoimen lähdekoodin lisenssin määritelmän, ja ainakaan tätä lisenssiä ei niiden listalta löydy. OSI

No joka tapauksessa, olin hyvin kiinnostunut tästä koska Blogger taikinoi eikä taivu riittävästi minun tarpeisiini. Tiedän kyllä, että paljon parempiakin itseajeltavia blogtyökaluvaihtoehtoja on, mutta niiden ongelmana minun kannaltani on, että ne vaativat SQL-tietokannan, jollainen ei nykyiseen webhotellipakettiini louhi.net kuulu vaan siitä pitäisi maksaa ekstraa. Greymatter (tästedes GM) ei tarvi SQL:ää toisin kuin kaikki muut tähän asti näkemäni ratkaisut.

Läksin asennukseen mm. Greymatter Installation for Dummies -oppaan freebies.wiccked.com greymatterforums.com avustamana ja kaikki sujuikin melko hyvin, lukuunottamatta otsikossakin mainittua virheilmoitusta you don't have access to log in, johon törmäsin heti siinä vaihessa kun koitin lisätä itselleni uudet tunnukset; niin tehtyäni GM heitti minut heti ulos enkä sen jälkeen enää päässyt sisälle. Tutkin vähän koodia ja totesin, että jostakin syystä GM murjoo oman käyttäjätunnustietokantansa toimimattomaksi heti kun vakiokäyttäjän (Alice) lisäksi koetti tehdä tunnukset. Tarkemmin sanottuna se jätti kahden rivin väliin ilmiselvästi kuuluvan enterin pois ja pani tunnukset ja niiden tiedot pötköön, jonka jälkeen se ei itse enää osannut lukea tietokantaansa. Ongelma ratkesi, kun lisäsin sen puuttuvan enterin tietokantaan Alicen rivin perään.

Tämän jälkeen kaikki meni kuin tanssi kun palastelin Nuudelisopan Bloggerin-templaten GM:lle sopiviksi klönteiksi ja julkaisin siitä koeversioita. Olin erittäin tyytyväinen GM:n tarjoamaan valinnanvapauteen, eli lähes joka asian pystyi halutessaan viilaamaan juuri niin tarkkaan kuin tahtoi — se mitä Blogger ei todellakaan anna tehdä. Myös pari puutetta havaitsin, eli merkintöjä ei pystynyt tallentamaan vedoksina, niitä ei pystynyt kerran tehtyään poistamaan, eikä niiden päivämäärää tai kellonaikaa pystynyt muuttamaan. Lisäksi otsikkolinkit puuttuivat, mikä oli kuitenkin lähinnä vain Bloggeriin tottuneelle aluksi hieman ärsyttävä ominaisuus, enkä tiedä, mitä mieltä tästä otsikoiden linkkinätoimimiskäytännöstä ollaan Netissä laajemmin (eli että onko se hyvä vai huono käytäntö).

Olin jo sitten tekemässä isoa pläjäystä koemerkintöjä, kun törmäsin ongelmaan: kaikkien tiedostojen julkaisu ei onnistunut enää, vaan arkistolokien rakentaminen jäi jumiin. Onneksi kuitenkin GM antoi tässäkin vapauden julkaista hyvin rajatun osan sivustoa uudelleen, ja tekemällä niin jokaisen osan kohdalla erikseen julkaisu toimi yhä. Tätä ongelmaa en ehtinyt ratkaista ennen kuin törmäsin toiseen, joka oli jo niin vakava, että jouduin hylkäämään koko tähän asti kokonaisuutena hyvin edenneen hankkeen.

Havaitsin, että GM varastoi arkistokansioonsa (siis sinne, mihin vanhojen merkintöjen arkistot aikaa myöten kertyisivät) gm-token.cgi-nimisen tiedoston. Ensin jätin sen rauhaan siinä pelossa, että sen sorkkiminen sotkisi koko systeemin, mutta uteliaisuudesta kuitenkin kurkkasin sen sisältöä.

Kauhukseni totesin sen sisältävän GM:iin luomani käyttäjätunnuksen ja salasanan, vieläpä selkokielisinä molemmat!

Läksin siitä paikasta etsimään tietoja tästä kyseisestä tiedostosta ja syistä, joiden vuoksi GM oli sen laittanut julkisesti luettavana tiedostona julkisesti luettavaan web-hakemistoon. Löysin GM:n foorumeilta surullisen julistuksen:

In short, yes. Greymatter is doomed. I look at the code, the amount of memory this must take up to compleate it's jobs, the uncontrolable insecurity of the token.cgi file, the insecurity in general. The security of greymatter relies on servers masking cgi files, not all do and if they don't your stuff is wide wide open. Greymatter is now on hiatus, until someone comes and picks it up again like Flipped and his crew did with the original version we arn't going anywhere.
G:greymatterforums.com G

Tämä oli lopullinen naula GM:n arkkuun omalta osaltani. Ohjelman kuolleus ei sinänsä olisi haitannut koska se toimi kuitenkin ihan hyvin, eikä näin räikeä turva-aukkokaan jos siihen olisi ollut tiedossa pikainen korjauspäivitys, mutta turva-aukolla varustettu kuollut ohjelma on kuin vanhaan latoon heinien alle varastoitu puolilaho mutta umpikuiva ruutitynnyri joka vain odottaa kesän hellepäiviä.

Vaihtoehtojen metsästys jatkuu. Saa nähdä joutuuko lopulta kuitenkin investoimaan siihen SQL-tietokantaan kun siihen tuntuvat tosiaankin nojaavan kaikki muut, vielä nykyisinkin päivitettävät vaihtoehdot.




HS: Soneralla ohjelma teleurkintaan

@ 09:37 | 0 kommenttia | linkki

Soneran sähköpostiyksikkö kehitti tietokoneohjelman avuksi henkilöiden sähköpostiviestinnän seuraamiseen, käy ilmi poliisin tekemästä Soneran teleurkintaa koskevasta esitutkinnasta.
YLE24

Ettei tämä vain ollut niihin samoihin aikoihin, kun niillä asiakaspuolen sähköposti oli niin sotkussa, että ne lopulta joutuivat siitä maksamaan hyvityksiä? Kyllä siinä puljussa on asiat niin nurinkurisessa tärkeysjärjestyksessä, että voisi kuvitella kyseessä olevan jonkinlainen diktatuurissa elävä pikkuvaltio omine salaisine poliiseineen eikä suinkaan nykyaikaa eläväksi itseään väittävä länsimaalainen telealan suuryritys.

Post Scriptum: Kylläpä on tuo YLEn uutiskuvakin taas väkisinväännetty ja täysin turha.




Different Takes On Michael Moore's Latest Film

@ 13:05 | 0 kommenttia | linkki

UserFriendly




AVP

@ 13:01 | 0 kommenttia | linkki

The Next Story In The Franchise
UserFriendly




Extra-large Apple Display

@ 11:40 | 0 kommenttia | linkki

Edit your 13x19-inch enlargements at full size on the 30-inch Apple Cinema HD Display. Boasting impressive 2560 x 1600-pixel resolution, it’s the largest high-resolution LCD for the personal computer.
pcphotomag.com Juha




Windows XP: Virheiden raportointi pois käytöstä

@ 23:03 | 0 kommenttia | linkki

theeldergeek.com G

Tätä aina silloin tällöin tarvii säätää, yleensä tietysti pois päältä asennuksen jälkeen.

Ohjauspaneeli → Järjestelmä → Lisäasetukset → Virheiden raportointi → (o) Poista virheiden raportointi käytöstä




Vaiennettu Profeetta:
Hercules 3D Prophet FDX 8500 LE vs. Zalman Zm17-Cu

@ 21:52 | 0 kommenttia | linkki

Torstai-illanviettoni täsmällinen dokumentointi. Tehty täydentämään alunperin julkaisemaani lyhytsanaista kuvagalleriaa.




Firefox extensions: Bugmenot

@ 13:24 | 0 kommenttia | linkki

BugMeNot allows you to access bugmenot.com's database of user-submitted usernames and passwords to bypass the login of web sites that require compulsory registration and/or the collection of personal/demographic information (such as the New York Times) via the context menu.
FF extensions




Phew

@ 20:44 | 0 kommenttia

Windows Messengerin tappamisen ja NAVista AVG:hen vaihtamisen jälkeen Lapin-kodin koneella ei enää tälle päivälle piisaa voimia 4:45 herätyksen ja koko päivän matkustamisen takia. Teen siivotun ja sanallisella selostuksella varustetun version eilisen modin kuvaraportista huomenna.




Removing Windows Messenger

@ 20:36 | 0 kommenttia | linkki

Ryhmäkäytäntö: Windows Messenger
Use Group Policy Editor:

Start>Run>gpedit.msc>User Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Windows Messenger

anetforums.com G





Zalmanin asennus

@ 01:02 | 1 kommenttia | linkki

Hätäisesti kokoonkyhätty galleria tämäniltaisesta urakasta.




WinVi is a free editor for MS Windows

@ 20:43 | 0 kommenttia | linkki

winvi.de Greymatter Installation for Dummies




Zalman ZM17CU Videocard Cooler

@ 18:08 | 0 kommenttia | linkki

It works great for lower end cards, but don't expect it to cool your geforce 3, 4, radeon 8500 or 9700. Active cooling is much more efficient at removing heat from a gpu than passive cooling.
rabid hardware G

Vielä sittenkin, vaikka se aktiivinen jäähdytin kuulostaisi tältä? Noinkohan?

No ei sillä ole paljon väliä kun minä sen jo ostin.

Zalman ZM17-Cu:n tarra

Niin se sanoo tuo ohjekin että raskaansarjan ohjaimille ei piisaa. Pitäisikö tuota juuri uskoa? Niin se sanoi myyjäkin mutta enhän minä sitäkään uskonut.

Zalman ZM17-Cu:n ohjeet: tämä ei riitä

Se on sikäli tehty että siihen ei noin vain aktiivista isoa ropellia panna vaan pitäis soveltaa. Tietenki Zalmanilta saa niiden omaa proprietarytuuletinta sitten (kts. kuva edellä) mutta eipä oo paljon järkeä jos ideana oli että pois potkureista.

P-niemessä olis se Club3D:n seitsentonninen Radeon, jos vaihtaisi nämä päittäin ja panisi tuon siihen? Siellä kotona on CPU-tuuletinkin tai joku muu siinä kotelossa joka jo pitää semmoista meteliä että tämän rouskutus olisi siinä vain rikka rokassa.




Firefox-T-paita

@ 18:03 | 0 kommenttia | linkki

No jo olis kyllä totaalimagee!

Firefox-T-paita
mozillastore.com/ mozilla.org





Doctype switching and standards compliance: An overview

@ 01:38 | 0 kommenttia | linkki

Some modern browsers have two rendering modes. Quirk mode renders an HTML document like older browsers used to do it, e.g. Netscape 4, Internet Explorer 4 and 5. Standard mode renders a page according to W3C recommendations.

And as you may or may not know, Internet Explorer has always had (and still has in version 6) a very regrettable bug: If there is anything before the DOCTYPE declaration, it will switch to quirk mode. This means that the usual XML declaration, e.g. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>, will cause the browser to use quirk mode.
M. Gutfeldt theodorakis.net




Blogger nieli taas...

@ 11:34 | 0 kommenttia

Tähän blogasin siitä Hotmailin 30 päivän rajan poistumisesta, joka nyt siis osoittautui olevan vain maksullisen lisäpalvelun asiakkaille tehty lisäpalvelu.

Alkaa pikkuhiljaa tympiä tuo Bloggerin merkintöjen nieleminen tähän parhaaseen kellonaikaan. Vaihtoehto ehkä on jo tiedossa mutta vaatii vielä testailua.




HP:n muste maksaa yli 2000 dollaria litralta

@ 00:21 | 0 kommenttia | linkki

Mustetta valmistava tulostinyksikkö on Hewlett-Packardin pääasiallinen voittojen lähde. Se tuottaa myös kolmanneksen yhtiön liikevaihdosta.
ITviikko




Rullattava näppäimistö ARCilta

@ 00:18 | 0 kommenttia | linkki

Rullalle menevä, sinisenä hohtava näppäimistö
F3000EL-usb -näppäimistö on läpinäkyvä, suojattu ja taustavalaistu ja sen voi kääriä rullalle.
ITviikko





R-kioskien kassat ja ohjelmistot remonttiin

@ 00:15 | 0 kommenttia | linkki

R-kioski-ketju ja Lippupalvelu mahdollistavat kaikkien Lippupalvelun kautta myytävien tapahtumalippujen lunastamisen mistä tahansa R-kioskista.
ITviikko




Sp2 romahduttaa Dell Inspiron -koneiden tehot

@ 00:13 | 0 kommenttia | linkki

Dellin Inspiron-tietokoneiden suoritintehot ovat raporttien mukaan tippuneet jopa kymmenesosaan entisestä, Zdnet UK -uutispalvelu kertoo.
ITviikko




X.org Making Fast Progress

@ 00:01 | 0 kommenttia | linkki

Re:I hate to say it...
They just gave CVS write access to Vladimir of the Gatos project according to the mailing list, so in an upcoming release (not the next one due out in a couple days) we should see support for ATI All In Wonder video cards out of the box. Congrats to the Gatos project, and to Xorg! This should have been done years ago. Good riddance to XFree86.
/.:dev




Gallina: just a GMail based blog :-)

@ 23:47 | 0 kommenttia | linkki

ion.gluch.org.mx

A GMail-based blog With 1000 MB of entries
Gallina is a GMail blog tool created by Jonathan Hernandez that uses GMail messages as "entries" (so 1000 MB of entries!!)
/.




OSS torpedoed:
Royal Navy will run on Windows for Warships

@ 23:41 | 0 kommenttia | linkki

And in case you're wondering, the Vanguard class boats carry the UK's Trident thermo-nuclear intercontinental ballistic missiles. So some people think that's a heap of responsibility for Windows to carry.
The Register

Se siitä sitten. Tervetuloa ydintalvi.




SP2 lähestyy...kö?

@ 21:27 | 0 kommenttia

Websec paljastaa mulle että Ruåttin, Tanskan, Hollannin ja jopa Tsekin versiot on nyt justiinsa saatavilla. Ehkä suomi-versio seuraa pian ruotsi-version kannoilla... I wish.




Huomaat, että istunto on vanhentunut, kun...

@ 17:12 | 0 kommenttia

On kaksi tapaa reagoida käyttäjän tekemään pyyntöön kirjautua palvelusta ulos silloin, kun käyttäjän istunto on jo ehtinyt vanheta: oikea ja väärä tapa. Oikeaa tapaa nähdäkseni noudatetaan Bloggerissa. Väärää tapaa puolestaan käyttää esimerkiksi tämä Urchin:

Session has timed out. As a security precaution, you have been automatically logged-out. Please log-in again.

Saatan olla väärässäkin, mutta minun mielestäni käyttäjälle on ihan turha tiedottaa isunnon vanhentumisesta ja pyytää uutta kirjautumisesta silloin, kun ainut, mitä käyttäjä on pyytänyt, on kirjautumista ulos palvelusta.

Kuvittelepa, että kirjaudut ulos käyttöjärjestelmästä kirjoittamalla perinteisen logout-komennon. Käyttöjärjestelmäsi vastaa:

Session has timed out. As a security precaution, you have been automatically logged-out. Please log-in again.

Et tietenkään kirjaudu takaisin sisään vain voidaksesi kirjautua ulos. Mutta tuommoinen koneen väärinkäsitys jää rassaamaan (perfektionistin) aivoa. Oikea tapa, eli se, mitä Blogger tuntuu käyttävän, on palauttaa käyttäjä siihen kirjautumisnäyttöön ja pitää turpa kiinni siitä että ei se muualle olisi päässytkään — mitä kummaa se käyttäjä sillä tiedolla muka tekee, muuta kuin hämääntyy siitä?




WTF: quota returns

@ 13:31 | 0 kommenttia

Quota used: 93.53%
Traffic transferred: 935.3 MB
You can transfer: 64.7 MB (-35.3 MB until starting to slow traffic speed)

Your 24 hour period (sliding window) network usage limit : 1000.0 MB

No hienoa, nyt niillä se 24 tunnin liukuva ikkuna on vissiin lakannu liukumasta eli se on ollu jumissa noissa lukemissa eilisillasta lähtien.




Jyu:n verkkopalvelut (vanhat sivut): palvelimet

@ 12:05 | 0 kommenttia | linkki

Yleisimpien Atk-keskuksen tarjoamien verkkopalveluiden osoitteet.

Lähinnä sieltä kaipasin näitä:

Aikapalvelu (NTP)
  • ntp1.jyu.fi
  • ntp2.jyu.fi
  • ntp3.jyu.fi
Jyu




Microsoft Advances

@ 22:48 | 0 kommenttia | linkki

Stopdesign yourtotalsite.com




Mozilla.org pani kuosit uusiksi

@ 22:45 | 0 kommenttia | linkki

M yourtotalsite.com Tämä on minun!

Näyttää oikein makoisalta.




Cooking oil

@ 20:37 | 0 kommenttia

Kokeillaan Veskun kikkaa. Potilas esiin.

Hercules Prophet/Radeon 8500LE



Tarra pois.

Näyttökortin tuulettimen tarra Näyttökortin tuuletin ilman tarraa



Salainen ainesosa esiin!

Erikoisneitsytoliiviöljy

Koska ei ollut ompelukone- eikä aseöljyä niin kuin Veskun neuvo kuului, piti soveltaa. Tämä on toiminut huonekaluissa ihan hyvin mutta varmuuden vuoksi etsin vielä henkistä tukea Netistä cdfreaks.com G.

Vähän riskillä pannaan reiluuhko tippa (ohje oli että tilkka). Ei kuitenkaan lutrata jotta ei ala roiskimaan sitä ympäri Shuttlen sisuksia.

Taas käynnistyksessä hiljaisuus!

Taas viisi minuuttia sen jälkeen rutisee kuten ennenkin.

D'oh





Kroaak-kroaaak krrrrooouuaaaakk!!

@ 18:37 | 0 kommenttia

Meneee herrrrrmo!!!

Tasaisen tai edes suhteellisen tasaisen rutkututtavan äänen vielä kestää mutta tämä on jo liikaa!

Tässä 536kt Ogg-näyte tämän hetken taustamusiikista.

Eikä verkossakaan liiku mikään.

Lähen kattomaan Avaraa luontoa ja Holmesta.




WTF: quota

@ 15:18 | 0 kommenttia

Quota used: 144.97%
Traffic transferred: 1449.7 MB
You can transfer: -449.7 MB (-549.7 MB until starting to slow traffic speed)

Ei sitä kyllä mistään huomaa, siis että muka olisi 500MB+ sitten alkanut hidastelemaan. Joku häikkä jossakin.



18:34: Korjaus: kyllä se sitten alkoi hidastelemaan justiin tuolloin. Kyse oli vain siitä että tuo ikkuna laahasi vissiin jäljessä kun edelliskerran tuota katsoessa se näytti että vielä parisataa megaa kestää siirtää ja seuraavassa hetkessä jo sitten olikin hujahtanut rompun verran miinukselle.




Radeonin jäähdyttelyä

@ 11:30 | 0 kommenttia

Kuinka Radeon ylikellotetaan? Piirrellään piirilevylle kynällä viivoja!

The Pencil Trick For The Radeon 8500
Apparently it's possible to voltage mod the Radeon8500 with a simple pencil! Well actually, I used a 4B pencil, and here is how you do it.... What you want to do is look for these two particular resistors in the red circles on the back of the ATi Radeon 8500. Once you find them, the trick is to draw a few strokes along one side of the resistor so you "short" the solder contacts and decrease the overall resistance between the points.
pcstats.com

Kuinka vakiojäähdytin irrotetaan? Pannaan koko kortti pakastimeen!

ATI Radeon Cooling
To remove the stock heatsink, I placed the card in its anti-static bag and placed it in the freezer for 15 minutes. And then it easily came off - no strength put in, no danger of breaking your card.
overclockers.com

Tosimiehethän ei mitään kaupan jäähdyttimiä käytä vaan ne tehdään itse kupariputkesta sahaamalla:

DIY: Kupariputkesta tehty siili Tuning The Radeon 8500LE
Nothing really too difficult, plumbers do it everyday and so can you or else, if you know a plumber .... hehehe. Rings of copper are not that suited to conduct air flow, especially if they come to a dead end at the bottom of the actual cooler. The easy modification is to cut them in half and make a spokes pattern of crescents. Sounds easy enough?
LostCircuits

JAT Hardware

Näihin törmäsin kun etsiskelin tietoa siitä, että pärjäisikö tuo korttini kokonaan ilman tuuletinta, siis pelkän siilin varassa. Ei se mahda nykyisellään paljoa jäähdyttää tuo potkuri kun niin nilkuttavaa on sen pyörintä.




Advanced timings for websec

@ 14:10 | 0 kommenttia | linkki

A brief demonstration of what I use to periodically check for changes on websites that don't have an actual feed (RSS or otherwise).




Digiautuus^D^D^D^D^D^Dsurkeus

@ 11:18 | 0 kommenttia

Juha viittasi digiboxin arvosteluun kotiteatteriyhdistys.fi, ja kun ihmettelin arvostelussa epämääräisesti sivuttuja ongelmia, sain Juhalta selityksen lisäksi viittauksen digitv:n ongelmista valittavien käyttäjien threadiin netikka.fi/foorumi. Eipä hääviltä kuulosta digitv-käyttäjän elämä vielä tällä hetkellä.





Kill Bill

@ 02:06 | 0 kommenttia | linkki

Kill Bill Tux
splitreason.com OSnews Linux Today





IBM Recalls 553,000 Laptop Power Units Worldwide

@ 01:48 | 0 kommenttia | linkki

IBM said on Thursday it will recall about 553,000 AC power adapters worldwide for several models of its laptop computers because of potential fire and electrical shock hazards. The 56-watt adapters can overheat, cause damage to the circuit board and melt through the case (...) The power adapters were shipped mostly with IBM ThinkPad i Series, ThinkPad 390 and 240 Series and a limited number of ThinkPad s Series laptop computers (...)
Yahoo!




Archos ships video, audio, gaming handheld

@ 01:41 | 0 kommenttia | linkki

Archis Gmini400
Pitched primarily as a portable media player, the 400 sports a 2.2in, 18-bit colour screen backed by 20GB of hard drive storage and a CompactFlash slot for content storage.

(...)

Alongside games content, the 400 will handles MP3, WAV and WMA audio playback, along with BMP and JPEG photos, and MPEG 4 SP, DivX 4.0 and 5.0, and XviD video. The player has TV out, and is capable of recording MP3 files from its line-in and stereo jack audio inputs.


The Register

Juhakinhan jo bongasi yhden mainoksen jossa tätä mainostettiin näppärästi 20MB säilöllä varustetuksi. Kyllähän siihen melkein kolme MP3:a mahtuisikin!





Zalman Reserator Water Cooling System

@ 01:34 | 0 kommenttia | linkki

Dooh...

Sininen Zalmanin jäähdytin
ThinkGeek





Elokuva-ala käynnistää valistuskampanjan teattereissa

@ 20:43 | 0 kommenttia | linkki

Suomalaisissa elokuvateattereissa ryhdytään huomisesta lukien esittämään kahta erilaista elokuvapiratismin vastaista spottia. Toisessa keskitytään perinteiseen fyysiseen piratismiin ja toisessa nettipiratismiin. Spotit ovat Yhdysvaltain elokuvateollisuuden kattojärjestön Motion Picture Association (MPA) tuottamia. Niitä pyöritetään ainakin vuoden loppuun asti.
ITviikko


Vastaveto: eipä sitten käydä elokuvissa enää tänä vuonna.



25.10. 22:57: Muotoilin nykytyylillä.





Supo vaatii verkkotunnuksen jäädyttämistä

@ 20:36 | 0 kommenttia | linkki

Suojelupoliisi on harmistunut pirkanmaalaismiehen omistamasta verkko-osoitteesta ja vaatii tätä itselleen. Hiljattain perustetuilla sivuilla on linkkejä artikkeleihin, joissa Supoa tiiraillaan kriittisin silmin.
ITviikko

Domain-nimi, josta kyttä veti herneen nenäänsä, on tietysti suojelupoliisi.fi:

Suojelupoliisi on tänään vaatinut Viestintävirastolta suojelupoliisi.fi -sivun sulkemista verkkotunnuslain 12. pykälän perusteella. Suojelupoliisi.fi -verkkotunnuksen omistaja antoi vastineensa Viestintävirastolle samana päivänä. Tunnuksen omistajan mielestä "suojelupoliisi" ei täytä verkkotunnuslain määritelmää suojatusta nimestä tai merkistä, eikä verkkotunnus suojelupoliisi.fi näin ollen "perustu oikeudettomasti toisen nimeen tai tavaramerkkiin". Tiedotamme asian käsittelyn edistymisestä. Mikäli Viestintävirasto sulkee nämä sivut, ne muuttavat osoitteeseen http://suojelupoliisi.q-olio.net
suojelupoliisi.fi.
osoitteen linkitys omani




Mysterious signals from 1000 light years away

@ 18:38 | 0 kommenttia | linkki

This radio signal, now seen on three separate occasions, is an enigma. It could be generated by a previously unknown astronomical phenomenon. Or it could be something much more mundane, maybe an artefact of the telescope itself. But it also happens to be the best candidate yet for a contact by intelligent aliens in the nearly six-year history of the SETI@home project, which uses programs running as screensavers on millions of personal computers worldwide to sift through signals picked up by the Arecibo telescope.
New Scientist



19:02: It's not much of anything at all. We're not investigating it further. BBC




Syyssiivous

@ 15:46 | 0 kommenttia

Hercules 3D Prophet: paskainen tuuletin
Lattioiden imurointi ja samalla sitten katsotaan onko jotakin tehtävissä näyttökortin potkurille joka huutaa kuin mikäkin aina koneen ollessa päällä.
Hercules 3D Prohetin tuuletin: kolme ruuvia irti
On se taas jonkin verran kerännyt sitä pölyä päältä päin katsottuna, joten otetaan kolme paikallaan pitelevää ruuvia auki ja katsotaan mitä löytyy.


Hercules 3D Prophetin paskainen jäähdytinsiili Hercules 3D Prophetin paskainen tuuletin irrotettuna

Löytyy pölyä!

Putsauksessa ei imuri auta kun pöly on jotain tahnamaiseksi pinttynyttä sorttia, joten pumpulipuikoin ja desinfiointiainein käyn sen kimppuun. Saan enimmät paskat pois siilistä, potkuri itse jää jonkin verran huonommin käsitellyksi kun on niin monimutkainen ettei pumpulipuikot oikein taivu joka koloon.

Ensimmäinen käynnistys putsauksen jälkeen. Noh, eikö se käynnistynyt? Käynnistyi, mutta ah, hiljaisuus!

5 minuuttia käynnistyksestä: rrrrUIUIUIUIUIIUIUIIIIIIIII

Taas ulisee kuten ennen putsausta.




96 CPUs in one (large) desktop workstation

@ 02:12 | 0 kommenttia | linkki

Orion's DS-96 deskside Cluster Workstation has 96 nodes with 300 gigaflops (Gflops) peak performance (150 Gflops sustained), up to 192 gigabytes of memory and up to 9.6 terabytes of storage. It consumes less than 1500 watts and fits unobtrusively under a desk. Orion's DT-12 desktop Cluster Workstation has 12 nodes with 36 Gflops peak performance (18 Gflops sustained), up to 24 gigabytes of DDR SDRAM memory and up to 1 terabyte of internal disk storage. (1) The DT-12 consumes less than 220 watts and is scalable to 48 nodes by stacking up to four systems.
arstechnica RootPrompt




Mitä uutta Java 1.5:ssä

@ 02:07 | 0 kommenttia | linkki

Linux Magazine




Vapaa taloushallinnon ohjelmisto yliopistoilta

@ 02:01 | 0 kommenttia | linkki

Frustrated with the high cost of commercial financial-management software, Indiana University and the University of Hawaii are leading an effort to build a free, open-source alternative. The project's leaders say the effort could save colleges millions of dollars.
chronicle.com Linux Today




Grumpy Linux users have pop at ATI

@ 01:53 | 0 kommenttia | linkki

Over 11,000 users of the Linux OS have signed a petition in an attempt to get ATI to support the software with its graphics cards. ATI promised full support for Linux in April of this year, and now the natives are getting very restless indeed.

Here's the petition.

The Inquirer Linux Today




Sun sales tactic targets Linux

@ 01:48 | 0 kommenttia | linkki

As part of an effort to fend off competition from low-cost servers running Linux, Sun Microsystems will begin giving its salespeople commissions on the non-Sun hardware that's bundled with Solaris.
News.com Linux Today




Growing Linux in the greenhouse

@ 01:40 | 0 kommenttia | linkki

Three days later Brian reported the server was still going with no corruptions. But I still don't trust it, he said.

(...) Brian had ordered books about Red Hat and Samba, and would soon know more than I did about them. It was the beginning of a beautiful friendship.

NewsForge




Making Microsoft a niche player

@ 01:31 | 0 kommenttia | linkki

Novell engineer and manager Allison Singh recently predicted in an Africa-based tectonic magazine article that Windows will become a niche operating system, replaced by Linux as the new standard. A gestalt of recent trends, events, and stories should tell you that this prediction is right on the money.
NewsForge

Kaunis visio, eikä vailla tiukkoja perusteluita.




Brits bet on gravity wave discovery

@ 00:58 | 0 kommenttia | linkki

Gravitational waves are distortions in space time predicted by Einstein's theory of general relativity. He predicted that two stars in orbit around one another would gradually lose energy from their orbits in the form of gravitational radiation. (...)

(Ladbrokes spokesman Warren Lush) says that since the odds have been made available, he has been inundated with calls from scientists explaining to him how wrong (and right) his odds are (...) Bets will be settled on the basis of reports published in New Scientist magazine, the bookies say.


The Register




Hitachi Hatches Mini Drive For Consumer Devices

@ 00:55 | 0 kommenttia | linkki

Hitachi's disk drive unit unveiled a 1.8-inch hard disk drive (... which ...) has an area density of 99.8 gigabits per square inch, making it possible for as many as 30 gigabytes of data to be stored on a single disk.
internetnews.com




“Westlife top first download chart”

@ 00:40 | 0 kommenttia | linkki

“A re-released song by Irish boyband Westlife has topped the UK's first official music download chart. […] Some predict the chart - overseen by the same body as the singles chart - will kill off the traditional top 40.”

BBC


Samaan aikaan jotkut meistä toivovat, että listojen digitalisoituminen tappaa samalla myös suurimman osan sillä perinteisellä top 40 -listalla olevien “muusikoiden” “taiteilijan” “urista”.



22.5. 12:50: Nykyaikaistin tyyliä. Päivitin Pakarisen saitin osoitteen.




Apple shows off new iMac in Paris

@ 00:28 | 0 kommenttia | linkki

With the entire system, including a gorgeous 17 or 20-inch display, just two inches thin, a lot of people will be wondering where did the computer go?
BBC

Lisää tietysti Applen sivuilla.

iMac G5
Apple




1:31:

Phil Schiller, analysts discuss the iMac G5
I think the new design will surprise many people, said Technology Business Research analyst Tim Deal. While I think this was the natural next step for Apple in terms of the evolution of the iMac's all-in-one design, I also think that it is unconventional. It's simple, functional and almost spartan in appearance. The new iMac's design is reminiscent of the iPod screen and I am certain that this was intentional. With the iPod taking a prominent role in Apple's product strategy, it makes sense to capitalize on the iPod's familiar form.
Yahoo!




Cooking up a digital future

@ 00:24 | 0 kommenttia | linkki

Digirasia
In a plastic container, an item commonly found in an everyday kitchen, a sensor stuck to the lid can detect what is inside. Taking temperature into account, it can automatically count down the hours left until what is inside goes bad.
BBC





Nick's (GNU) Linux Distributions Sucks-Rules-O-Meter

@ 23:59 | 0 kommenttia | linkki

Nick's MOTD zgp.org




Sp2 aiheuttaa ongelmia kymmenelle prosentille XP-koneista

@ 23:57 | 0 kommenttia | linkki

Yhtiön mukaan kymmenen prosentin arvion ei pidä lannistaa ylläpitäjiä, sillä sp2:n hyödyt ovat haittoja suuremmat.
ITviikko




Finnet lähtee uudella konseptilla liittymätaistoon

@ 23:51 | 0 kommenttia | linkki

Finnet-konserni aikoo saada takaisin keväällä häviämänsä markkinaosuudet matkapuhelinliittymissä (...) käyttämällä aivan päinvastaista strategiaa kuin Elisa Radiolinjansa kanssa. Finnet- ja DNA-brändejä ei yhdistetä, vaan tehdään päinvastoin.
ITviikko




Habbo Hotel lähtee maailmanvalloitukseen

@ 23:46 | 0 kommenttia | linkki

(Peliyhtiö Sulake) avaa nuorille suunnatun Habbo Hotel -pelimaailmansa Yhdysvalloissa syyskuun alussa.
ITviikko




Sonera ottaa käyttöön roskapostien estolistat

@ 23:43 | 0 kommenttia | linkki

Sonera on itsekin joutunut roskapostittajia vastaan suunnatulle mustalle listalle australialaisen Sorbsin toimesta.
ITviikko

Ja luultavasti siinä yhteydessä siinä puljussa kuultiin ensimmäistä kertaa koko teknologiasta kun se nyt vasta otetaan käyttöön.




Laserhiirelle käy kiiltäväkin alusta

@ 23:40 | 0 kommenttia | linkki

MX 1000 käyttää Agilent Technologiesin laseria ja on yhtiön mukaan 20 kertaa optista hiirtä tarkempi sopien paremmin käytettäväksi esimerkiksi kiiltävillä pinnoilla. (...) Laitteen luvataan myös olevan täysin vaaraton: laser on matalatehoinen ja siihen katsominen jopa suurennuslasin läpi ei voi aiheuttaa mitään vahinkoa. Uutispalvelu Msnbc:n mukaan hiiren pohjasta ei tule lainkaan näkyvää valoa. Hiiren hinnaksi Logitech ilmoittaa 79 dollaria, eli noin 65 euroa.
ITviikko




Tekijänoikeuskiista kytee digitaalisten radiolähetysten massaäänityksissä

@ 23:37 | 0 kommenttia | linkki

XM Satellite Radio on äskettäin lopettanut PCR-vastaanottimensa toimittamisen jälleenmyyjille. Kysyntää riittäisi, kaupaksi menisi jopa tuhansia laitteita päivässä. XM on pyytänyt myös TimeTraxin valmistajaa NeroSoftia lopettamaan ohjelmansa myymisen. Eräät asiantuntijat epäilevät, että PCR-myynnin lopettamisen taustalla on musiikkiteollisuus. Teollisuutta edustava RIAA kuitenkin kieltää väitteen.
ITviikko




Elisalle puhelinpalvelukeskus Kemijärvelle

@ 23:36 | 0 kommenttia | linkki

Syyskuun alussa Kemijärvellä avattu keskus työllistää aluksi noin 15 henkilöä; jatkossa työntekijämäärää on tarkoitus kasvattaa. Keskus tarjoaa puhelunvälityspalvelua ja mahdollisesti myös muuta asiakaspalvelua Elisan yritysasiakkaille. Alkuvaiheessa Kemijärven toimipisteeseen ohjataan työhallinnon puheluvälitystoiminta, kuten kaikkien Suomen työvoimatoimistojen vaihdekutsut.
ITviikko




SCO:n lisenssimyynti romahti, tulos rankasti tappiolle

@ 23:34 | 0 kommenttia | linkki

Firma valahti reippaasti tappiolle tilivuotensa kolmannella neljänneksellä pitkälti romahtaneen lisenssimyynnin johdosta.
ITviikko




Ministeri Rajamäki:
teleoperaattorien valvontaa tehostettava

@ 23:32 | 0 kommenttia | linkki

ITviikko

Ja nopeasti — mikä typerä nysälisäotsikko!




Trek Love II - The Un-Released Motion Picture

@ 20:41 | 0 kommenttia | linkki

Kirk ja Spock
To Boldly Go Where No Man Should...
lunaticlounge.com





Trek Love - The Un-Aired Star Trek Episode

@ 20:38 | 0 kommenttia | linkki

The Forbidden Trek they never told you about...
lunaticlounge.com Attu




Photoshopin alkeet

@ 10:55 | 0 kommenttia

K: Kuinka saadaan kuvan koordinaatit näkyviin?
V: Valitaan Ikkuna-valikosta Info-ikkuna näkyville, niin siellä ne ovat.

K: Eivätpä ole, nehän on senttimetrimäärät! Mitä vittua?
V: Otapa Muokkaa-valikosta Oletusarvot...Yksiköt ja viivaimet... ja sieltä avautuvasta ikkunasta valitset Yksiköt-kehyksessä Viivaimet-kenttään cm:n tilalle pikselit (pikseliä).

Solution Title: To find X,Y coordinates of an image
Experts Exchange G