mummila.net Firefox [b] (cc)

Elämä alfanörtin kanssa

Kolikon kääntöpuoli. Tuossa kuvauksessa on jotain etäisesti tuttua 8-)

Naamioiden takana



Alpha Geek: The most knowledgeable, technically proficient person in an office or work group.
Generation Dilbert Glossary Google

[#] | @ 21:23 | k: 0





Had IT?

Sen kyllä ymmärrän, että jos tahtoo halvan kannettavan soittimen nyt heti, ei Ogg ole hyvä valinta, mutta kuinka ihmeessä mies voi saada Debianin rikki? En muista kertaakaan, etteivätkö ensimmäisellä kerralla ilmenneet ongelmat olisi korjautuneet ajamalla päivitykset läpi toisen kerran.

Ehkä minä vain olen turhan tujuissa liemissä keitetty Debianin asennuksen suhteen, koska hyppäsin Linux-kärryyn silloin, kun PPC-Amigalle oli vain pahasti rikkonainen kokeiluversio tarjolla, ja räpiköin tieni sieltä pikku hiljaa eheään ja toimivaan systeemiin. Sen jälkeen minulla on ollut pomminkestävä luottamus dselectin ja aptin toimintavarmuuteen. Mutta siksi toisaalta minua tässä ihmetyttääkin, että jos täystumpelo aloittelija selvisi niistä ongelmista näiden työkalujen avulla, niin kuinka kokeneelta vaikuttava käyttäjä voi turhautua nyky-Debianin kanssa noin pahasti?

ButtUgly

[#] | @ 13:04 | k: 3





Meduusa

Tietokoneen ja oheislaitteiden kaapeleita

[#] | @ 12:54 | k: 0





Installing sarge with the Debian-Installer

Kuten tavallista, tuo on tosi hyvin kätketty debian.orgin uumeniin, joten kirjaan sen itselleni ylös tähän. Jyun Debian-kansiosta tuota en pikaisella silmäyksellä löytänyt, mutta onneksi sillä on kokoa vain 110 megatavua niin saa tänään käyttää Nettiä vielä sen jälkeenkin.

...paitsi että: Languages such as Japanese or Finnish that have only one country they're likely to be spoken in tickle a bug in the installer, which crashes after the language is selected. This is fixed in the daily builds.

Eikö debianin webmasterikaan osaa vielä linkittämisen jaloa taitoa? Ne daily buildsit löytyvät kyllä otsikossakin mainitulta sivulta, mutta miksei linkitetä sitä suoraan tuohon?

debian.org

[#] | @ 10:20 | k: 0





Tuvan täydeltä elektroniikkaa

Kun kerran johtojen kanssa joka tapauksessa piti värkätä tuon Seagaten kanssa, päätin panna kerralla hösseliksi ja tuoda olohuoneesta myös vhs-videolaitteen testatakseni yhtä takaraivossa kaivellutta ajatusta. Aiemmin, kun tv-kortilla digitoi viittä minuuttia pidempiä pätkiä, niiden ääni ajatutui lopulta tosi pahasti pois synkasta. Epäilin siis, että tämä olisi liittynyt jotenkin siihen, että emolevy oli silloin viallinen kun niitä kokeiluja tein. Nyt kuitenkin vahvistui, että näin ei ollut, koska yhäkin se menee pois synkasta.

Mittailin monitorin alle Ergoprolta jäänyttä tyhjää tilaa, ja totesin, että videolaitehan menee siihen näppärästi. Sitten pimahdin, ja kannoin ja kytkin vielä Pleikkarinkin samaan läjään. Nyt siis kaapelisignaali tulee seinästä vhs:n kautta tv-korttiin, johon tulee myös PS2:n signaali komposiittireikään. Näyttökortin tv-ulostulosta signaali puolestaan tulee vhs:n scart-sisääntuloon. Näin ollen näytöllä voi katsella tv-kortin kautta vhs:stä tulevaa signaalia näytöstä itsestään! En uskaltanut ääntä kytkeä koska vaikka visuaalisena ilmiönä kierto ei silmiä särje, niin ääni voisi olla semmoinen että naapurit hermostuisivat tähän aikaan illasta.

Kaappasin pari videopätkää todisteeksi; pleikkarin alkuelostelut (842kt XviD+MP3 MKV) ja tuo näyttökuvan kierto (1Mt XviD MKV).

[#] | @ 23:36 | k: 0





ColorZilla Extension for Firefox and Mozilla

With ColorZilla you can get a color reading from any point in your browser, quickly adjust this color and paste it into another program. You can also zoom the page you are viewing and conveniently open any HTML element in the DOM Inspector for further examination.
IosArt.com Alex Jones G

Arvasinhan minä, että joku on sellaisen tehnyt. Monenmonenmonta kertaa on pyörinyt päässä että olisipa tämmöinen.

[#] | @ 21:41 | k: 0





Office XP/Windows XP Slipstreaming with SP2: Links

Jotta ei tulisi tehtyä turhaa työtä, pitää tehdä nyt vihdoin ja viimein tuoki homma iänkaikenvanhalle XP:n asennusmedialle. Jos tätä ei olisi, en taitaisi tuohon 20 Gt levylle viitsiä XP:tä edes asentaa, koska siihen tulee kuitenkin loppujen lopuksi toinen levy, jolloin koko asennusrumba päivityksineen olisi taas edessä.

Windows 2000/XP SP Slipstreaming
MCSEworld

Slipstreaming Windows XP with Service Pack 2 (SP2)
SuperSite for Windows

Slipstreaming Windows XP Service Pack 2 and Create Bootable CD
Windows-Help.net


Nämä siis aiheesta pikaisella googletuksella. Jos innostuu, niin saattaapa tehdä saman vielä tuolle Officellekin.

Office XP SP1/2/3 Slipstreaming
MCSEworld

Slipstreaming Office XP Enterprise SP3
TackTech

Office XP SP3 slipstream guide
Infopros Joint 6

[#] | @ 11:40 | k: 0





Firefoxin table reflow -bugi

Vaikuttaa siltä, että törmäsin tähän bugiin viimeisimpien muutosten yhteydessä. Tai sitten johonkin sen varianttiin. Ongelman kuvaus seuraa:

Kun avaa jonkin saitin sivuista, joissa on nyt siis tuo mainittu uusi ylälaidan navigointipalkki, sen palkin ja itse sivun sisällön väliin jää tyypillisesti ensilatauksella yhden pikselin korkuinen ylimääräinen sininen väli. Reload korjaa tämän.

Katsotaan nyt jaksanko tehdä tuolle mitään.

Mozillazine/forums



Lisäys: Todettu, että 1.0:n previkkaversiossa tämä on korjattu.



7.10.2004 21:47: Lisäys.

[#] | @ 10:57 | k: 0





Symantecilla hiljaiseloa Kiinassa

Maailman johtaviin tietoturvayhtiöhin kuuluva Symantec lakkauttaa toimintojaan Kiinassa. Yhtiön mukaan internet -asiakkaita eivät häiritse mitkään troijlaiset, vaan ennemminkin Kiinan hallituksen valvonta.
digitoday

[#] | @ 18:18 | k: 0





Verkosta voi ladata uuden 50 dollarin setelin kuvia

Ihmiset käyttävät setelinkuvia lukemattomiin tarkoituksiin. Emme halua, että he kopioivat niitä valokopiokoneella. Siksi julkaisimme verkosta ladattavan version, Eugenie Foster Yhdysvaltain keskuspankista sanoi uutistoimisto AP:lle.
digitoday

Kuulostaa varsin järkeenkäypältä. Eli eivät halua herätellä turhaa kiusausta ihmisissä, jotka vain tarvitsevat suurpiirteisesti hyvän kopion, ja ilman tällaista mahdollisuutta käyttäisivät sellaisen hankkimiseen värikopiokonetta ja huomaisivatkin siinä, että tästähän tuli ihan kuin alkuperäinen! Entäpä jos otan muutaman ylimääräisen ja...?

[#] | @ 18:12 | k: 0





ACN:n perusteettomista laskuista ei tarvitse maksaa perintäkuluja

Teleoperaattori ACN on siirtänyt 11 000 asiakkaan laskujen perimisen Oy Yleinen Perintätoimisto Ab:lle. Kuluttajaviraston saamien tietojen mukaan perintään siirrettyjen laskujen joukossa on jo maksettuja tai virheellisiä laskuja.
digitoday

[#] | @ 18:01 | k: 0





ffdshow 2004-10-03

ffdshow@sourceforge afterdawn

[#] | @ 17:52 | k: 0





Sony drops CD copy protection in Japan

From 17th of November, all Sony's audio CDs sold in Japan will be free of any technical copy protection mechanism.
afterdawn

[#] | @ 17:49 | k: 0





Movie industry raids Icelandic P2P users

(... SMAIS) has raided 12 major P2P users in the small Nordic country. According to SMAIS's press release, some of the raided users had over 2.5 terabytes (... SMAIS) of pirated material in their possession when busted. (...) In its raids, movie industry targeted only users using extremely popular DC++/Direct Connect file sharing network. Users' computers and various DVD-R/CD-R media were confiscated in the raids.
afterdawn

Mistä lähtien jotkin etujärjestöt on saaneet suorittaa ratsioita pohjoismaissa? Minä luulin, että se on poliisin työtä.

[#] | @ 17:43 | k: 0





Green Day's latest CD is a blank

The punky pop band Green Day has taken a different approach in dealing with music downloading - legal or illegal. The Green Day CD-R 5-pack contains five discs with original album cover art printed on the top sides.

Burn responsibly. Download music legally and burn your own Green Day compilations.

afterdawn

[#] | @ 17:40 | k: 0





MSN Messengerin beta-versio vuoti verkkoon

MSN Messengerin 7.0-versio vuoti viime viikolla verkkoon ennenaikaisesti. (...) Arviot 7.0:n beta-version julkaisusta vaihtelevat. Toisten tietojen mukaan se julkaistaan jo ensi viikolla, toiset lähteet arvioivat julkaisun siirtyvät marraskuuhun.
ITviikko

[#] | @ 17:30 | k: 0





Luhtanen: internet-äänestys kannustaisi vaikuttamaan

(...) verkkoäänestäminen sopisi Luhtasesta hyvin tietoyhteiskuntaan ja siinä nuoret olisivat todellisia edelläkävijöitä ja asiantuntijoita. (...)

Internetissä äänestämistä pohditaan parhaillaan hallituksen asettamassa kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelmassa. Luhtanen vilauttaa mahdollisuutta kokeiluihin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.


ITviikko


No nyt puhuu ministeri asiaa, piru vieköön! Jos sen voisi tehdä nappia painamalla, niin omakin äänestysaktiivisuuteni nousisi luultavasti kerralla nollasta sataan prosenttiin!



Lisäys: On siinä myös omat ongelmansa, kuten K. Falck mainitsee.



8.10.2004 1:12: Lisäys ongelmista.



14.10.2004 22:25: Irrotin lisäyksen muutoshistoriasta merkintään. Lisäsin muutoshistorian piilotusvekottimen.

[#] | @ 17:13 | k: 0





Yhteisö yhteensovittaa kopiosuojauksia

Joukko suuria elektroniikka- ja mediayhtiöitä on muodostanut liittouman, jonka tavoitteena on sovittaa yhteen lukuisia piratisminesto-ohjelmistoja, jotta kuluttajien ei tarvitsisi pähkäillä keskenään toimimattomien tekniikoiden kanssa musiikkia kuunnellessaan tai elokuvia katsellessaan.


Asiaa! Lopultakin!

Tänään julkistettavan liittouman nimi on Coral, ja mukana ovat Sony, HP, Philips, Matsushita, Electric Industrtial, Samsung, Intertrust ja Twentieth Century Fox. (...) Wall Street Journalin mukaan joukosta on kuitenkin poissa kaksi merkittävää nimeä, Apple ja Microsoft. Applen Ipod-soitin toistaa vain yhtiön verkkokaupasta ostettuja kappaleita ja Microsoftin digitaaliformaatti puolestaan toimii laajalti eri laitteissa, mutta ei Applen kanssa.


Niinpä tietysti, kaksi änkyrää...

No silti sanoisin, että tosi iso asia että noinkin laajalti on kaikki muut saatu samaan kelkkaan.

ITviikko

[#] | @ 17:06 | k: 0





Nokian puhelimille ikuistakuu Lähi-idässä

Kahdeksassa Lähi-idän maassa toimiva matkapuhelimien jakelija Cellucom markkinoi Nokian puhelimia elinikäisellä takuulla. (...) Cellucomilla on myös oma 30 minuutin huolto –organisaatio, jonka palvelut toimivat kahdessa massa.
ITviikko

[#] | @ 17:03 | k: 0





Samsung To Bring Out 5-Megapixel Phone

Jos tätä menoa jatkuu, niin halusin sitä tai en, saan seuraavan puhelimeni ominaisuutena kameran, jossa on enemmän pikseleitä kuin nykyisessä kamerassani.

picturephoning.com engadget

[#] | @ 14:43 | k: 0





Nokia 7710 shot in the wild, don’t tell!

640x320 65k-värinäyttö näyttää kyllä tosi hyvältä.

engadget

[#] | @ 14:39 | k: 0





Boeing 727 Converted Into Limo

A limosine company based in Mexico has come up with what it thinks is the ultimate luxury car - a converted Boeing 727 passenger plane. The company has taken the wings off the Boeing and turned it into a big deisel-powered car, capable of whizzing 50 people along the highway, at up to 200 kilometres an hour.

From next month, anyone with a spare $1,500 will be able to book a three hour trip in the converted 727, taking advantage of its dance club, bar and lounge - and hope it does not hit any pot-holes.


A Welsh View engadget

[#] | @ 14:15 | k: 0





Nokialaiset engadgetin armoilla

Siinä uudessa näppäimettömässä kummajaisessa on myös uusi tekstiviestin kirjoitusennustajaeukko-softa:

The big surprise was how easy it was to write a text message. We figured it’d be a serious pain in the ass, but Nokia tossed in this special predictive text software that unlike T9 doesn’t try to guess what word you’re trying to write out. Instead when you select a letter it automatically puts the letters that are most likely to follow the one you just choose (like if you’ve selected the letter 'T' to start a word the odds are good that the next letter is either 'a', 'h', 'e', etc) and using the scroll wheel to pound out messages this way didn’t take very long at all.
engadget

[#] | @ 14:07 | k: 0





Final PSP Retail System Specs

Lukee kuuden sentin levyiltä elokuvia ja MP3:ja ja tukee MemoryStickejä ja ties mitä Vaarallinen Tehtävä -tyyppisiä juttuja... aaahh!!
IGN PSP engadget

[#] | @ 14:00 | k: 0





iPC

Eli kun (toimimattoman) iMacin monitori otetaan pois kotelosta ja tilalle pannaan LCD, niin sinne mahtuu silloin myös toimiva PC.
MacMod engadget

[#] | @ 13:48 | k: 0





Saunalahti kasvoi 230 000 liittymän verran 370 000:een

HighTech Forum

[#] | @ 10:57 | k: 0