Keksintö tekee kaikista surffailijoista vakoojia

@ 11:38 | 0 kommenttia | linkki

Internet-pohjainen keksintö luo niinkin tarkkoja kuvia, että web-sivulle näppäillyt maantieteelliset koordinaatit voivat paljastaa kadulle parkkeeratun auton mallin, uutistoimisto Reuters kertoo. (...)

Same hyödyntää Maasta otettuja satelliittikuvia ja yhdistää ne tosiaikaisiin sensoreihin, jotka valvovat säätä ja liikennettä. Tieto sovitetaan uuteen muottiin hakutoiminnolla varustetulla web-sivulla, joka nappaa katutason kuvia lähes ilman viivettä. Kuvien resoluutio on noin puoli metriä, mikä riittää esimerkiksi auton mallin tunnistamiseen, muttei ihmisen kasvojen yksityiskohtien hahmottamiseen.


ITviikko





Kaupunki menetti kaiken tiedon kuuden vuoden ajalta

@ 11:35 | 0 kommenttia | linkki

Russellvillen kaupunki menetti tietokonevikojen vuoksi kerralla kuuden vuoden talous-, laki- ja muut arkistot. - Onneksi meillä on paperikopiot, kaupungin talouspäällikkö Jennifer Humprey sanoi AP:lle. Russellville saanee uuden palvelimen parissa viikossa, jonka jälkeen kaupungin työtekijät alkavat syöttää kaiken tiedon uudelleen. (...)

Kaupungin järjestelmän vaikeudet alkoivat vuosi sitten, kun krakkeri pääsi palomuurista huolimatta järjestelmään. Krakkerin viestissä luki: Varmistakaa laitteenne paremmin! Ha! Ha! Ha!


ITviikko Juha





SCO-Server gehackt

@ 23:45 | 0 kommenttia | linkki

Der Web-Server der Unix-Firma SCO wurde anscheinend durch Unbekannte verunstaltet. Auf der Einstiegsseite findet sich eine Grafik mit dem Text We own all your code, pay us all your money. Die Grafik passt sich perfekt in das Layout der Seite ein.
heise Security Juha





End of bitmaps

@ 13:48 | 0 kommenttia | linkki

IMO Lars Wirzenius has a point in asking how much resolution do we need, anyway?

Not that the DPI's my current hardware is capable of would be anywhere near problematic, but still.

L. Wirzenius




GSM-liittymälaskuri

@ 19:05 | 0 kommenttia | linkki

Segetech Oy:n liittymälaskuri on helppokäyttöinen ja nopea palvelu, jonka avulla voit etsiä edullisimman tasahintaisen GSM-liittymän. Laskuri vertailee kaikkia tarjolla olevia tasahintaliittymiä normaalein puhelu- ja tekstiviestihinnoin ja järjestää liittymät annettujen arvojen perusteella järjestykseen halvimmasta kalleimpaan.
gsm.segetech.com net.nyt





Adobe Acrobat Readerin (Windows) käynnistystä nopeuttava vinkki

@ 14:33 | 0 kommenttia

  1. Mene hakemistoon C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader
  2. Luo hakemisto nimeltään Optional, mikäli sitä ei vielä ole
  3. Siirrä kaikki tiedostot hakemistosta plug_ins hakemistoon Optional
  4. Valmis!

Kunzin Korneri
hakemistonimien korostus omani


Minä sain tällä vain koko akrobaatin toimimattomaan tilaan. Tai siis Firefox jumiutuu kun avaa PDF:n.

PDF SpeedUp on Freeware-ohjelma, jonka pitäisi hoitaa sama asia. En ole vielä kokeillut.
acropdf.com Juha



21:49: Lisäsin viittauksen PDF Speedupiin.





Failed Win XP Upgrade Wipes Out UK Government Agency

@ 19:55 | 0 kommenttia | linkki

The BBC and the Register report that the UK Government's Department for Work and Pensions attempted to upgrade seven PCs from Windows 2000 to Windows XP, and ended up with BSODs on over 60,000 machines.
/. Juha





Laajakaistahinnoissa isoja eroja

@ 17:39 | 0 kommenttia | linkki

Yleisimpien nopeusluokkien (256 kbit/s - 2 Mbit/s) käyttökulut voivat vaihdella 60:stä yli 1 000 euroon vuodessa. (...) Kuluttajaviraston mukaan kuluttaja voi järkevällä liittymän valinnalla säästää huomattavasti.
yle.fi/uutiset/kotimaa


No voi valita ja voi valita, Lapin ja muunkin maan harvaanasutuilla alueilla voi valita esimerkiksi kalliin Soneran liittymän, tai sitten... vielä kalliiman Soneran liittymän. Yleensä kuitenkin vain sen kalliimman. Läheskään aina ei edes sitäkään.




Tulikettupropagandaa suomeksi!

@ 13:24 | 0 kommenttia | linkki

firefox.kapsi.fi vain elämää




Sähköinen allekirjoitus onnistuu pian kännykällä

@ 13:18 | 0 kommenttia | linkki

(...) kännykästä tulee kansalaisen henkilökohtainen tunnistautumis- ja allekirjoitusväline turvalliseen sähköiseen asiointiin ja kaupankäyntiin. Kirjautuminen palveluihin onnistuu aina samalla tunnusluvulla. Kaikkien kuluttajien saataville matkapuhelimeen liitettävä varmennekortti tulee tammikuussa.

Varmenteen käyttöönotto edellyttää liittymäasiakkaalta nykyisen SIM-kortin vaihtamista tunnisteominaisuuksilla varustettuun korttiin sekä varmenteen rekisteröintiä poliisilla.


yle.fi/uutiset/kotimaa





IFI albumi

@ 20:02 | 0 kommenttia | linkki

IFI albumi on Internet -albumi, jonne voit tallentaa omia kuvatiedostojasi. IFI albumin käyttäjänä saat omille kuvatiedostoillesi veloituksetta 200 Mt käyttötilaa.
Ifi Ifin uutiskirje 2004/2





Laajakaistaliittymien kauppaan ryhtiä

@ 17:57 | 0 kommenttia | linkki

Operaattoreita paimennetaan (...) kohtuullisten sopimusehtojen teossa. Moni firma pidättää itsellään likimain rajattoman oikeuden muuttaa ehtoja yksipuolisesti. Tällaiset ehdot ovat kuitenkin kohtuuttomat ja lainvastaiset, Kuluttajaviraston kirjeessä tähdennetään.

Eniten kuluttajia kiusaavat erilaiset käyttökatkokset ja liittymän hidastelu. Tällaisten korvaamista koskevat yleiset kuluttajaoikeuden periaatteet, joita operaattori ei saa väistellä sopimustekstin muotoilulla.


yle.fi/uutiset/kotimaa





Cert-fi kehottaa luopumaan IE:stä toistaiseksi

@ 23:54 | 0 kommenttia | linkki

Viestintäviraston tietoturvaryhmä katsoo, että Internet Explorer -selaimen käyttö on parasta lopettaa, kunnes Microsoft saa Iframe-aukon tukittua. Cert-fi kertoi maanantai uusista, julkisesti saatavilla olevista hyväksikäyttömenetelmistä.
digitoday/tietoturva Iso-Jussi


Microsoft Internet Explorer IFRAME- haavoittuvuuden hyväksikäyttö
Cert-fi

Tämä löysi tiensä myös YLEn verkkouutisiin:
Viestintävirasto varoittaa Explorer-selaimesta
yle.fi/uutiset/kotimaa



25.11. 16:53: Lisäsin linkin YLEn versioon uutisesta.





Java-aukko altistaa useimmat selaimet

@ 23:50 | 0 kommenttia | linkki

Tietoturvatutkija Jouko Pynnönen on löytänyt haavoittuvuuden Sun Java -laajennuksesta. Haavoittuvuudelle ovat alttiita Windows/IE-yhdistelmän lisäksi muun muassa Firefox-selaimet sekä Windows- että Linux-järjestelmissä.
digitoday / tietoturva


New Java vulnerability discovered, time to update.
F-Secure/NftL




Kansainväliset suuryhtiöt hakevat digi-tv-lupia Suomesta

@ 16:14 | 0 kommenttia | linkki

Muun muassa mediajätit Turner Entertainment Networks, Walt Disney Company ja Discovery Communications hakevat digitelevisiolupaa Suomesta. Haettavana oli lupia pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. (...)

Ministeriön neuvottelevan virkamiehen Elina Normon mukaan luvan saa todennäköisesti vain yksi hakija aluetta kohti, sillä enempää kapasiteettia ei ole tarjolla. Kuitenkin periaatteessa voi käydä joko niin, että yksi hakija saa luvan kaikille alueille, tai niin, että alueet jakautuvat eri hakijoiden kesken. Normon mukaan Turner ja Walt Disney kaavailevat Suomeen maksullisia lastenkanavia.


HighTech Forum





NetAnttila vetää asiakkaita

@ 16:11 | 0 kommenttia | linkki

Lokakuussa 2004 NetAnttilan eri kävijöiden määrä kasvoi 45 prosenttia (...) edellisvuoden lokakuusta. Viimeisen vuoden aikana NetAnttilan kävijämäärä lisääntyi huomattavasti nopeammin kuin internet-käyttäjien määrä. (...)

Alkuvuoden aikana myyntimme on kasvanut edellisvuoteen verrattuna yli 70 prosenttia (...), sanoo Anttila Oy:n etäkaupan johtaja Mika Leiponen.


HighTech Forum





Päätöntä html:ää!

@ 15:38 | 0 kommenttia | linkki

BME Just Sopivasti




Bugiraportti Bloggerille

@ 15:10 | 0 kommenttia

Bloggerin tagibugi rupesi tympäisemään sen verran, että ilmoitin siitä tukeen.

Seuraavaksi raportoin tuosta, että kelloaika heittää aina puolenpäivän tienoilla tehdyissä merkinnöissä.




Miltä näyttää viruksen saastuttama Nokialainen

@ 15:28 | 0 kommenttia | linkki

Nokian näyttö täynnä pääkalloja
F-Secure/NftL Juha





Saunalahden asiakaspalvelun vastaus koskien tuntemattomista numeroista tulevien puheluiden estoa

@ 15:21 | 0 kommenttia

Tuorein tieto Saunalahden asiakaspalvelulta koskien tuntemattomista numeroista tulevien puheluihden estoa: vielä sellaista ei ole, mutta ulkomailla on jo saatavissa ja siksi Antti asiakaspalvelija uskoo, ettei mene kovinkaan kauan, että se myös Suomeen tulee.

Mutta toistaiseksi siis joudumme vielä odottelemaan. Pahoittelen.

Kiitettävän nopeasti tuli siis vastaus: neljän työpäivän sijasta meni noin yksi työpäivä (kun viikonloppu oli välissä).




Aivojumppaa

@ 22:32 | 0 kommenttia

Voisiko joku yliälykäs Star Trek -fani kertoa pöljälle, että kuinka ihmeessä tämäniltaisessa jaksossa yksi kolmesta Datasta tiesi olevansa oikean todellisuuden Data, eli mitä kummaa oikeellisuuden kvaliteettia siinä oikeassa todellisuudessa oli enemmän kuin niissä kahdessa muussa, kun vain vähän aikaisemmin Data oli vakuuttanut Picardille ja förstille, että rinnakkaistodellisuuden me olemme ihan yhtä todelliset me kuin tämänkin todellisuuden me olemme?

Epäilen, että minulta meni jokin pohjimmiltaan hyvin simppeli juoninyanssi tuon suhteen ohi, koska tätä kysymystä (vastauksesta puhumattakaan) ei heti löytynyt netistä.

Sen sijaan sieltä löytyy kyllä sekin detalji, että siinä sen antimateriapurnukan kanssa heiluessaan tämä kolmesta Datasta keskimmäinen sanoi it's me, mikä on sarjan historian kanssa sikäli ristiriitaista, että paitsi, että Data ei kykene käyttämään lyhennemuotoja (it's pitäisi olla it is), myös pronominin muoto on kieliopillisesti virheellinen; Datan olisi pitänyt sanoa it is I.

Ehkä minun pitäisi pitäytyä ihan vain vapaapainin katselussa. Lienee järjelleni sopivamman tasoista viihdettä.

Huomasin muuten tätä viilatessa, että Blogger on ihan justiinsa muuttanu otsikoimatta jätettyjen merkintöjen näyttötapaa niiden hallintalistauksessa: aiemman merkinnän alkupuolen pätkän sijasta siellä luki nyt (untitled post).




Freeware face morph software (for Windows): SmartMorph

@ 16:40 | 0 kommenttia | linkki

Fast, advanced morphing program. The program can morph one picture to another or make funny effects with one picture. It allows the user to resize and crop the pictures to achieve the best results when morphing. The resulting animation can be computed and displayed real-time or it can be saved to disk.
MeeSoft





Nero 6 overburning problem

@ 16:18 | 0 kommenttia | linkki

Lim-Dul: Nero NEVER EVER prompts me for writing an overburn CD (of course I've checked the relevant options). It simply states that the CD is too small and *plop* ejects it...

CCampbell: Looks like you are right, we do have an issue with Overburning, regardless of the model recorder being used. I've only tested on XP so far, but I'm sure it applies to other operating system.

CDRLabs.com forum


Just ran into this myself when trying to burn a newly-created 1CD backup copy of Bram Stoker's Dracula. It seems that I have to ditch the codecs from this one to make it fit.




Spyware vs. adware

@ 15:08 | 0 kommenttia | linkki

Toivon, että tämä on lavastettu t. tarkoituksellisesti aikaansaatu tilanne, mutta pelkään, että maailmassa on sellaisiakin työpöytiä, joilla tämä on totta.
ImageShack Just Sopivasti




Solved: Shuttle SN45G mic not working

@ 10:24 | 0 kommenttia

After my latest re-installing of Windows XP, and after installing the latest Nvidia drivers for my nForce2 chipset (on a Shuttle SN45G mobo), it seemed that the microphone had died. I then managed to hear it played straight through to the speakers, but the signal was never registered by the nvmixer app and stuff like MSN Messengers' audio/video configuration wizard.

I finally got fed up with this situation this morning since I do have real use for the mic (a sort of long-distance baby-sitting), so this issue's not just a beauty flaw. The Shuttle FAQ for the SN45G does acknowledge the problem, but the solution isn't correct in my case; I already knew that the selected microphone has to be the Microphone2 option of nvmixer. After having tried my usual sources, the nForcersHQ's SFF and nForce audio forums and failed, I meticulously went through each setting in nvmixer, and thereafter the annoyingly duplicative Windows Control Panel Audio settings.

Once again, the flaw was at the Redmond end. After having activated the advaced settings (lisäsäätimet and lisäasetukset in the Finnish version of XP), the detailed settings window for the main volume revealed the problem: the Center speaker and subwoofer connected to Microphone -option (in plain English right at the bottom of my Finnish settings window) was ticked, and immediately after having unchecked it, my microphone began working.

Case closed.




AKT.fi lakkoilee

@ 23:35 | 0 kommenttia | linkki

AKT.fi Enterblogi




Tuntemattomista numeroista tulevien puheluiden esto

@ 22:22 | 0 kommenttia

Matkapuhelinfoorumilta (jonne eksytti Just Sopivasti) löytyi vanha viesti, jossa viitattiin vanhaan lainkohtaan, joka käsittelee tätä minua kovasti kiinnostavaa tuntemattomasta numerosta tulevien puheluiden esto -asiaa.

Sittemmin1 tuon mainitun lain on syrjäyttänyt Sähköisen viestinnän tietosuojalaki.

Tämän lain puhelupalveluiden liittymän tunnistusta käsittelevässä 6 luvun 22 §:ssa sanotaan näin:

Liittymän tunnistusta tarjoavan teleyrityksen on annettava tilaajalle helppokäyttöinen mahdollisuus estää (...) sellaisten tulevien puhelujen vastaanotto, joiden liittymän tunnistus on estetty, milloin se on teknisesti ja ilman kohtuuttomia kustannuksia mahdollista (...)

Teleyrityksen on tiedotettava tilaajalle ja käyttäjälle tässä pykälässä tarkoitetuista palveluista.

Finlex


Läksinpä siis tutkimaan, mitä Saunalahti tästä palvelusta minulle tiedottaa. Veikkaan, ettei mitään, ja jos olen oikeassa, jään yhäkin äimistelemään sitä, miten voi olla lain kanssa ristiriitaista touhua ilman seuraamuksia, ja toisaalta sitä, että kun tuo laki ei edes edellytä maksuttomuutta tuolta palvelulta, niin mikseivät operaattorit sitä tarjoa? Mielestäni tuo on tosin sen luokan peruspalvelu, että siitä maksuttaminen olisi minusta väärin, mutta olisin silti valmis maksamaan!

Minä olen jotenkin skeptinen teknisten mahdollisuuksien riittämättömyyden suhteen (Soneran tunareiden taitojen riittävyys on tietysti asia erikseen). Kustannukset ovat vain hivenen uskottavampi syy, mutta kaikkihan maksaa.



Lisäys: Eihän sieltä mitään löytynyt. Niinpä laitoin asiakaspalveluun tiedustelun asiasta. Vastausta luvataan noin neljän työpäivän kuluessa.



1 Itse asiassa vasta nyt viime syyskuun (2004) alusta, kertoo Helsingin yliopiston atk-keskus (Googlen korostamasta versiosta täsmällinen kohta on hiukan helpompi löytää).




23:06: Lisäys tiedustelusta.





Calendar of Updates

@ 18:10 | 0 kommenttia | linkki

Kutapa millonkin pitäs päivittää.
Dozleng.com Juha




Yesterday

@ 13:55 | 0 kommenttia | linkki

Yesterday,
All those backups seemed a waste of pay.
Now my database has gone away.
Oh I believe in yesterday.

Suddenly,
There's not half the files there used to be,
And there's a millstone hanging over me
The system crashed so suddenly.

I pushed something wrong
What it was I could not say.
Now all my data is gone
and I long for yesterday-ay-ay-ay.

Yesterday,
The need for backups seemed so far away.
I knew my data was all here to stay,
Now I believe in yesterday.


positiivarit.fi / Juha





Half-Life 2:n rekisteröinti takkusi

@ 11:46 | 0 kommenttia | linkki

Peliyhtiö Valve vaatii, että jokainen Half-Life 2 -peli käydään rekisteröimässä Steam-verkkopalvelussa. Valve pyrkii näin taistelemaan piratismia vastaan. Steamin palvelimet kuitenkin joutuivat rasitukseen, jonka vuoksi autentikointi ei aina sujunut ongelmitta, vaan pelaajat saivat lukea pop-up -ikkunoista Valven pahoittelua viipeestä.
HighTech Forum





Microsoftin rehellisempi slogan

@ 23:50 | 0 kommenttia | linkki

False Advertising Lempotti




DVD2XViD 2.0: The ultimate guide

@ 20:32 | 0 kommenttia | linkki

Short Media




Missä olet?

@ 13:52 | 0 kommenttia | linkki

Kalamuki ButtUgly




Tshetsheeni-nettisivusto avattu uudelleen

@ 16:42 | 0 kommenttia | linkki

Tshetsheenien internet-sivut avautuivat jälleen tänään Suomessa ja Ruotsissa. Pääserveri on Ruotsissa, ja toinen heikompi yhteys toimii Suomesta. Sivuston ylläpitäjän, suomalaisen internetyrittäjän Mikael Storsjön mukaan sivuston avaamista vaikeutti suojelupoliisin (Supo) synnyttämä pelon ilmapiiri.
mtv3.fi/uutiset/kotimaa


Miksi tshetsheenien Internet-sivut -tekstiä ei ole linkitetty kavkazcenter.com-saitille, josta jutussa on kyse?




New AVG Anti-Virus Free Edition now available

@ 20:40 | 0 kommenttia | linkki

Download the New AVG Free Edition Now.

After 5 years and millions of free downloads, GRISOFT is pleased to announce the upgrade of the popular AVG Free Edition. Individual home computer users with the NEW version of AVG Free Edition will now benefit from some of the significant improvements drawn from the AVG Professional Editions.

Please also be advised, that as of December 31st, 2004, database updates and support for older versions of AVG Free Edition will no longer be available. (...) Your current AVG Free Edition will be uninstalled during the installation process of the New AVG Free Edition.


Grisoft





MOOX Power!

@ 16:09 | 3 kommenttia | linkki

I build optimized builds of both the Firefox browser and the Thunderbird email client. My builds are designed for maximum stability and speed. So far I have found a sizable increase in browsing speed, when compared to the official Firefox builds, as evidenced by this analysis (PDF).
moox.ws Kasa





Digiboksit ja digi-tv:n näkyvyys

@ 15:25 | 0 kommenttia

SwitchX valaisi asiaa, joka minua onkin mietityttänyt, eli digiboksin käyttöä pöytäantennin kanssa. Ilmeisesti se toimii kyllä, kunhan vain signaali on riittävän voimakas.

Tätä myöten otin vihdoin selvää myös digi-tv:n näkyvyysalueiden tämän hetken tilanteesta: Lapissa tuo tulee toimimaan näillä näkymin vasta ensi vuonna.




Mozilla firefoxin aloitussivu

@ 14:44 | 0 kommenttia | linkki

by Google™
TSOB




Firefox 1.0: kuinka popup-ikkunat ohjataan tabeihin

@ 10:49 | 0 kommenttia

URL-kenttään about:config

Filter-kenttään singlewindow

Tuplaklikkaa browser.tabs.showSingleWindowModePrefs (niin, että sen arvoksi tulee true).

(Ohjelman uudelleenkäynnistyk)sen jälkeen asetuksien Advanced-välilehdellä on käytettävissä Force links that open new windows to open in -valinta.

ButtUgly




End of Support for AVG Anti-Virus 6.0

@ 01:25 | 0 kommenttia | linkki

In order to continue to be protected by AVG Anti-Virus, you must be using AVG 7.0.
Grisoft Iso-Jussi





Linux and AverTV Go Series: 2/2

@ 16:49 | 0 kommenttia

Note: I am using this card in a cable network in Finland, so depending on your location and signal, YMMV.



Next I installed tvtime. It can't record programs (xawtv does that), but IMO it's the best application for just watching them.

When installing tvtime in Sid, dpkg asks some questions about the tuning, but the full scan, which is needed in a cable network isn't an option there (the european frequency set seemed to work, though). For that I ran tvtime's own tvtime-scanner as root. That gave me a working configuration in /root/.tvtime/stationlist.xml, from which I was able to tweak the channels into order and name them properly. In order to use this set of channels, the Custom channel set needs to be chosen from tvtime's Channel management menu → Change frequency table.

Starting tvtime once as a normal user creates the configuration directory (.tvtime) under the user's home directory. I copied my hand-tweaked stationlist.xml into /etc/tvtime/ (that's where tvtime's system-wide configuration is kept in Debian), and linked it back for my normal user account's use:

$ ln -s /etc/tvtime/stationlist.xml ~/.tvtime/stationlist.xml




Linux and AverTV Go Series: 1/2

@ 16:21 | 0 kommenttia

The need-to-know part of configuring this card is knowing which values to pass to the bttv module. What I found was that first of all, it seems that using either 13 (TVCapture98) or 41 (TVPhone98) as the card value will do. Also, both 38 (FM1216ME MK3) and 41 (FI1216 MK, available in later versions of bttv) seem to be working solutions as the tuner value. Note that 5 did not work for me (even though it's referred to as FI1216 and compatibles in the listing). What I did was load up modconf and pass these arguments to bttv (under kernel/drivers/media/video when using kernel 2.6.9 like me):

card=13 tuner=41

If the bttv driver has already been loaded during boot, you'll need to unload it first, of course. At first I was a bit confused because the bt878 module was using the bttv module, and it was located under kernel/drivers/media/dvb/bt8xx which wasn't too apparent for me (I've never had a dvb card) so it took me some time to find it to be able to unload it from modconf.

Later I hope to be able to get the remote controller working too. I know it's possible since I've had it working before once.




AverTV Go Series: going to configure it

@ 14:52 | 0 kommenttia

I thought my AverTV Go Series tv-card was essentially the same as TVCapture98, but lspci seems to indicate it's not:

jani@c63:~$ lspci -n -s 01:06.0
0000:01:06.0 0400: 109e:036e (rev 11)


Whereas the bttv driver Cards listing says the PCI-ID for the TVCapture98 is 1461:0004.

I'm configuring it for Debian (once again), and this time I'm gonna make notes of how I do it, god damn it!




Setting up Windows partitions for Linux use (in a dual boot system)

@ 13:29 | 0 kommenttia

As it seems that I need to learn the octal protection masks anew each time I have to use them, I'll just post the stuff I go through to make the Windows partitions visible after each time I've installed Debian.

Warning: As I had already gone through this, I faked the lines below. I tried being careful to get them right, but currently they're still untested for my part. If you imitate this, think before you type.



First, set up a group called windows and add myself there:

# addgroup windows
Adding group `windows' (1001)...
Done.
# adduser jani windows
Adding user `jani' to group `windows'...
Done.


Next, make the needed mounting directories under /mnt and set up their owners and rights. Add links to ease shell usage.

# mkdir -p /mnt/Windows/C /mnt/Windows/D
# cd /mnt
# chown -R root.windows Windows
# cd Windows
# chmod 555 C
# chmod 775 D
# ln -s C c
# ln -s D d
# cd ..
# ln -s Windows windows


Now, set up /etc/fstab so that both partitions will be mounted at boot, world-readable, the system partition unwritable for everyone and the work partition writable for everyone in the windows group. For rather sain minded paranoia, deny world readability, although that might lead to problems with things such as using desktop backgrounds from these partitions. Can't remember if I've tried this though, just a gut feeling I have. Anyway, the lines of fstab telling Sid what to do with these, I've written as follows:

/dev/hda1 /mnt/Windows/C ntfs ro,user,gid=1001,fmask=0333,dmask=0222 0 0
/dev/hda2 /mnt/Windows/D vfat rw,user,gid=1001,fmask=0113,dmask=0002 0 0





Anonymous CVS login

@ 10:33 | 0 kommenttia

Apparently it's not like ftp; giving my e-mail address as password I was denied access. Then, after giving an empty password I was warned that ~/.cvspass did not exist, but apparently, I was logged in anyway (I tried faking it by creating an empty file, but seems I got that wrong, using cvspass and not .cvspass as the fake file name, so in the end it had nothing to do with the outcome :-J).

Oh, and what I'm doing here is downloading the alpha version of the ZC030X Webcam Linux driver.

jani@c63:~/tmp/zc030X$ cvs -d:pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:/cvsroot/zc0302 login
Logging in to :pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:2401/cvsroot/zc0302
CVS password:
cvs login: authorization failed: server cvs.sourceforge.net rejected access to /cvsroot/zc0302 for user anonymous
jani@c63:~/tmp/zc030X$ cvs -d:pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:/cvsroot/zc0302 login
Logging in to :pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:2401/cvsroot/zc0302
CVS password:
cvs login: warning: failed to open /home/jani/.cvspass for reading: No such file or directory
jani@c63:~/tmp/zc030X$ ls
jani@c63:~/tmp/zc030X$ touch ../../cvspass
jani@c63:~/tmp/zc030X$ cvs -d:pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:/cvsroot/zc0302 login
Logging in to :pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:2401/cvsroot/zc0302
CVS password:
jani@c63:~/tmp/zc030X$ ls
jani@c63:~/tmp/zc030X$ ls -a
. ..
jani@c63:~/tmp/zc030X$ cvs -z3 -d:pserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:/cvsroot/zc0302 co -r R-0_0_1-bugfixes zc030x
cvs checkout: Updating zc030x
U zc030x/ChangeLog
U zc030x/Makefile
U zc030x/README
U zc030x/benqcam2.h
U zc030x/detectsensor.c
U zc030x/load
U zc030x/readimage.c
U zc030x/unload
U zc030x/wcam300a.h
U zc030x/webcammobile.h
U zc030x/webcamnx.h
U zc030x/webcamnxpro.h
U zc030x/zc030x.h
U zc030x/zc030x_compat.h
U zc030x/zc030x_fixframes.c
U zc030x/zc030x_jpeg.c
U zc030x/zc030x_jpeg.h
U zc030x/zc030x_main.c
U zc030x/zc030x_main.h
U zc030x/zc030x_proc.c
U zc030x/zc030x_proc.h
U zc030x/zstar.h
cvs checkout: Updating zc030x/doc
cvs checkout: Updating zc030x/sensors
U zc030x/sensors/CS2102.h
U zc030x/sensors/CS2103.h
U zc030x/sensors/HDCS1020.h
U zc030x/sensors/HDCS2020.h
U zc030x/sensors/HV7121B.h
U zc030x/sensors/HV7131B.h
U zc030x/sensors/ICM102A.h
U zc030x/sensors/ICM105A.h
U zc030x/sensors/OV7620.h
U zc030x/sensors/OVCIF.h
U zc030x/sensors/PAS106B.h
U zc030x/sensors/PAS202B.h
U zc030x/sensors/PB0111.h
U zc030x/sensors/PB0330.h
U zc030x/sensors/SensorSig.h
U zc030x/sensors/TAS5110B.h
U zc030x/sensors/TAS5130C.h
U zc030x/sensors/TAS5130C2.h
cvs checkout: Updating zc030x/tools
jani@c63:~/tmp/zc030X$ ls
zc030x
jani@c63:~/tmp/zc030X$ cd zc030x/
jani@c63:~/tmp/zc030X/zc030x$ ls
benqcam2.h Makefile wcam300a.h zc030x_fixframes.c zc030x_main.h
ChangeLog readimage.c webcammobile.h zc030x.h zc030x_proc.c
CVS README webcamnx.h zc030x_jpeg.c zc030x_proc.h
detectsensor.c sensors webcamnxpro.h zc030x_jpeg.h zstar.h
load unload zc030x_compat.h zc030x_main.c





Linux: finding out vendor ID and product ID of USB devices

@ 10:17 | 0 kommenttia

The most reliable way to find out what camera you got is to plug it into Linux box and type

$ cat /proc/bus/usb/devices

IBM C-it USB Camera Driver for Linux
linux-usb.org G


For my Creative Labs Webcam NX it says:

P: Vendor=041e ProdID=401c Rev= 1.00

Which means it should finally work with the ZC030X Webcam Linux Driver, yay! Now off to test it.




Firefox 1.0:
Tulossa marraskuun yhdeksäntenä

@ 17:44 | 0 kommenttia | linkki

Firefox 1.0 - Coming November 9, 2004
mozilla.org Tunnelmia maakellarista





Onko VIA TLA?

@ 15:04 | 0 kommenttia

Tiijä en.

Missään VIAn sivuilla ei ainakaan kerrota mitään sanayhdistelmää, josta tuo muodostuisi, vaikka se systemaattisesti kirjoitetaan kolmella isolla kirjaimella. BrainyEncyclopedian juttu kertoi sivumennen sanottuna koko firmasta pähkinänkuoressa paljon selkeämmin ja tiiviimmin kuin mitä sain irti firman omilta sivuilta, mutta vastausta tähän kysymykseen ei sieltäkään löytynyt.




Maxtoreille pidempi takuu

@ 11:34 | 0 kommenttia | linkki

Uusi takuuohjelma tarjoaa (...) kolmen vuoden takuun PC-käyttöön tarkoitetuille sisäisille kiintolevyille (DiamondMax).
Enterblogi


Täh, kuinka lyhyet takuut niillä on ollu? Vuoden mittaiset?

Muutamien viime vuosien aikana hankkimani Samsungit on kolmen vuoden takuulla varustettuja (onneksi), ja muistaakseni IBM (eli sittemmin Hitachi, mitä kiintolevyihin tulee) lyhensi takuuta kolmesta vuodesta vuoteen sen taannoisen katastrofin jälkimainingeissa.




Debian (unstable) up and running

@ 20:50 | 0 kommenttia

Mozilla Firefox Julkaisukandidaatti 1 jo ennätti Debianiinkin.

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041105 Firefox/1.0RC1 (Debian package 0.99+1.0RC1-4)

Thunderbird on vielä versiossa 0.8, mutta 0.9:han tulikin ihan vasta.




Kainuun laajakaistaselvitykset valmistuneet

@ 18:33 | 0 kommenttia | linkki

(...) laajakaistayhteyksien rakentaminen (haja-asutusalueille) ei ole teleoperaattoreille liiketaloudellisesti kannattavaa. Näillä alueilla asuu noin 20 000 kainuulaista.

Kainuun alueella on noin 12 500 loma-asuntoa. Monilla kesäasukkailla on kiinnostusta jatkaa loma-asunnossa viettämäänsä aikaa, jos heillä olisi siellä mahdollisuus etätyöhön.

Kysynnän kartoituksessa keskityttiin juuri alueille, jossa yhteydet eivät ole kunnossa. Noin 75 prosenttia vastaajista katsoi tarvitsevansa heti laajakaistayhteyksiä.

Kaleva.plus.pohjois-suomi





myXPC Wallpaper

@ 17:57 | 0 kommenttia | linkki

Pieni on kaunista
Shuttle xCommunity





File-sharing network thrives beneath the radar

@ 16:53 | 0 kommenttia | linkki

Jos pystyy nielemään tuon jutun huolimatta Yahoo!!!!!:n tavasta sotkea häpeämättömästi käsitteitä (BitTorrenthan ei ole tiedostonjako- vaan -jakeluohjelma), niin aika hämmästyttävää kieltämättä, että sen liikennemäärä Netissä ylittää nykyisin jo kaikkien P2P-verkkojen liikenteen (www-sivuista tietysti puhumattakaan).

Käytännön esimerkkiä tarjotaan kotimaasta, Turun yliopiston tilastoista.

Jos jostain, niin minusta tämä kertoo BT:n tehokkuudesta protokollana.

Yahoo! /.




Thunderbird 0.9 julkaistu

@ 16:45 | 0 kommenttia | linkki

mozilla.org /.

Tämä olikin mulla jo tietämättäni viimeisimmän uudelleenasennuksen jäljiltä.




Never buy a glass desk!

@ 20:32 | 2 kommenttia | linkki

Itkekää, Mäkkerit!
8lettersuk's photos Attu




look ma! no case!

@ 18:37 | 0 kommenttia | linkki

Koteloton
liquidcode.org Attu






Adminspotting

@ 18:18 | 0 kommenttia | linkki

Choose no life. Choose no career. Choose no family. Choose a fucking big computer, choose disk arrays the size of washing machines, modem racks, CD-ROM writers, and electrical coffee makers. Choose no sleep, high caffeine and mental insurance. Choose no friends. Choose black jeans and matching combat boots. Choose chairs for your office in a range of fucking fabrics. Choose SMTP and wondering why the fuck you are logged on a Sunday morning. Choose sittin in that swivel chair looking at mind-numbing, spirit-crushing web sites, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in some miserable newsgroup, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up lusers Gates spawned to replace the computer-literate.

Choose your future.

Choose to sysadmin.


by Jonathan H.N. Chin, based on an original usenet post by Gary Barnes.
ImageShack Attu





The Evolution of Mario

@ 17:41 | 0 kommenttia | linkki

NFG Games kikkeli.org




Kaleva.plus ja näköislehti eivät toimi lauantaiaamuna

@ 17:34 | 0 kommenttia | linkki

Kalevan näköislehti ja Kaleva.plus-verkkolehti eivät toimi lauantaiaamuna kello 7-10 välillä huoltotöiden vuoksi.
Kaleva.plus.oulu





Ohjelmistopäivityspaketin yhdistämisyritys

@ 16:30 | 4 kommenttia

Herja -asennus
Ohjelmistopäivityspaketin yhdistämisyritys aiheutti virheen. Varmista, että tämän ohjelmistopäivityksen arkkitehtuuri, kieli ja Service Pack -taso vastaavat kohteena olevaa jakelukansiota.


Näin selkeästi ja ytimekkäästi ilmoittaa Internet Explorer for Windows XP -ohjelman (Service Pack 2) koottu suojauspäivitys (KB834707) kun sitä yrittää ympätä SP2-slipattuun XP:n asennuskansioon. Miksi, en tiedä.




Piratismi kaatoi viihdeteollisuuden

@ 15:41 | 0 kommenttia | linkki

Internet-piraatit julkaisivat oman tiedoksiantonsa pian suuryhtiöiden lopettamispäätöksen tultua julki. Tiedonannossaan piraatit riemuitsivat pahuuden voitosta ja uhkasivat seuraavaksi ryhtyä julkaisemaan uutisia kaataen näin sanomalehtien kannattavuuden muutaman vuoden aikana.
Lehti





Windows XP:n asennus ilman käyttäjän toimia eli ns. unattended-asennus

@ 15:17 | 0 kommenttia

Jotta Windows XP:n asennus tapahtuisi ilman, että käyttäjän tarvitsee siihen puuttua, pitää asennuslevyn I386-kansioon sijoittaa WINNT.SIF-niminen tiedosto, josta oman versioni (omien tietojeni osalta tietysti muutettuna) laitan nyt julkisesti saataville.

[UserData]-osio ja [GuiUnattended]-osion salasana ovat niitä, joihin on syytä laittaa omat tiedot kohdalleen, ja [TapiLocation]-osion suuntanumerokin tietysti voi vaihtua, mutta useimmat näistä voi kyllä vaihtaa jälkikäteenkin. Avainkoodi on tietysti ehdoton minimi, ja ilman järjestelmänvalvojan salasanan tuntemista voi olla vaikeaa päästä kirjautumaan tuoreeseen asennukseen.

Huom: Näin muunnellulla asennuslevyllä ei (tietääkseni) pääse palautuskonsoliin.




Kaapelinkatkojan moka

@ 10:46 | 0 kommenttia | linkki

Piti katkaista käytöstä poistettu voimakaapeli. Kaivoimme kaapelin näkyviin tai niitä oli parikin näkyvissä. Työnjohtaja jahkaili, että kumpikos niistä nyt sitten onkaan se käyttämätön (...)
Marskan projektit Iso-Jussi






DVD- ja CD-aseman nopeuden ohjelmallinen säätö

@ 10:38 | 0 kommenttia

CD Speed 2000 on työkalu, jolla optisen aseman nopeutta säädetään ohjelmallisesti. Jos oma asema löytyy tuettujen joukosta, tuo on hyödyksi esimerkiksi silloin, jos asemaa halutaan hidastaa vaikkapa elokuvan katselun ajaksi metelin vaimentamiseksi.

Windoze only.

cdspeed2000.com




Enter testaa Flybookin

@ 18:45 | 0 kommenttia | linkki

Enter 8/2004:ssä eli joulunumerossa ilmestyy muiden muassa Dialogue Flybook A33iG-tri-b -tietokoneen testi. (...) Työpäivän aloitus rutiininomaisella sähköpostin läpikahlauksella ja uutisten vilkaisulla saa kieltämättä uutta hohtoa, kun sen tekee arkisen työpöydänäären sijasta viihtyisässä kahvilassa. Lisäksi raflaavan punainen kone saa osakseen ohitse kiiruhtavilta työmatkalaisilta ja viereisissä pöydissä istuvilta runsaasti kulmakarvojen kohottelua, mikä on varmasti sekin jonkun mielestä etu.
Enterblogi


No siis miten se jonkun mielestä muka ei voisi olla etu?! =P




Uuden Samsungin levyn asennus

@ 17:26 | 0 kommenttia

Tämän päivän operaatio oli synsteemien siirto 20Gt:n lainalevyltä 120Gt:n levylle, joka siis lopultakin saapui perille tuossa alkuviikosta. Ensin kuitenkin testasin slipattua unattended-XP-asennusta neitseelliselle levylle, ja se menikin oikein hyvin kaikilta osin, lukuunottamatta sitä, että ilmeisesti vielä SP2:kaan ei sisällä Shuttleni Nforce2-piirisarjaan integroidun verkkokortin ajuria, vaan se piti yhäkin asentaa erikseen Shuttlen rompulta. Pitää tutkia vielä mahdollisuuksia integroida noita ajureitakin asennukseen, vaikka kyllä tuo jo tuollaankin auttoi paljon: levyn osioinnin (jota en pannut automaattiseksi, jotta ei tulisi vahinkoja) käynnistyksestä järjestelmänvalvojan salasanakehotteeseen kännykkäsekkarini mittasi kaksikymmentä minuuttia ja seitsemäntoista sekuntia.

Sitten se vanhan systeemin siirto, jonka piti olla yksinkertainen kopiointioperaatio Partition Magic 7:llä, meni persiilleen, kun kyseinen ohjelma ilmoitti vain tylysti operaation valmistuttua, että 510 error ja väitti, ettei tue tiedostojärjestelmää. Siis NTFS:ää? Hyvin tuo tähän asti sitä kyllä on tukenut...

Menin sitten Linuxiin ja tein siellä uudelle levylle tasan vanhan kokoisen partition käyttämällä sektorilukemia apunani: cfdiskin units-valinta näytti niiden määrän vanhan järjestelmäosion osalta ja uuden osion luonnissa numeroiden perään laitettu S kertoi sille että annetun koon yksikkönä on sektori, vaikka kehotteessa puhutaankin vihjaavasti megatavuista. Sen jälkeen komensin raa'asti:

Linux-konsoli: dd dd if=/dev/hda1 of=/dev/hdc1

Kun tämä oli selvä, menin tutkimaan, mitä mieltä Windows oli tempustani. Ällistyksekseni Partition Magic oli tässä vaiheessa jo ihan pihalla siitä, mitä uusi levy sisälsi (väitti sen olevan Bad eikä antanut edes osioida sitä) mutta sen sijaan Windows itse näki sen ihan niin kuin pitikin, sisältöineen kaikkineen. Windowsin oma levynhallinta antoi minun sen jälkeen tehdä vielä työosion sen uuden osion perään, niin että sain kopioitua myös toisella osiolla olleet, ja varsinaisesti itse Windowsia tärkeämmät tiedostot (kuten valokuvat) sinne talteen.

Sitten sammutin koneen ja päätin, että tämän enempää en enää yritä, ja jos vanha järjestelmä ei herää uudella levyllä nyt, niin turha tapella Windowsin kanssa enempää, asennan sen sitten uudestaan. Shuttle avokantisena Näin siksi, että asetelma, jossa levyt olivat Shuttlessa, oli aika hässäkkä, ja näyttökortti lämpeni aina graafisen käyttöjärjestelmän kanssa aika tuntuvasti, niin että jouduin turvautumaan geisha-flektiin™ tuon tuostakin mielenrauhan säilyttämiseksi.

No eihän se siitä mihinkään heränny, vaikka palautuskonsoli (vai mikä sen sässärän nimi nyt on) antoi kirjautua siihen järjestelmään joka sillä levyllä oli, ja ajoin sille sieltä käsin fixmbr:n ja fixbootin. Niinpä ei auttanu muu kuin tehdä uusi unattended-asennus sen päälle.

Sen ollessa menossa kävin katsomassa, mitä posti oli tuonut. Kuinka ollakaan, sieltä tuli SP2:ia oikein kaksin kappalein. Niiden tilaussivu oli kanssa yksi hässäkkä, jonka tähden epäilinkin, että sinne taisi lähteä vahingossa kaksi tilausta täsmälleen samoilla tiedoilla.

SP2-romppu





Telia-Sonera aloittamassa laajakaista-tv:n Ruotsissa

@ 09:21 | 0 kommenttia | linkki

Suomessa Telia-Soneralla ei ole vastaavia suunnitelmia. Maajohtaja Anni Vepsäläisen mukaan Suomessa seurataan, mitä laajakaistatelevisiolle tapahtuu Ruotsissa. Ehrling kertoi, että laajakaistan, lankapuhelinyhteyden ja television paketoinnissa ratkaisevassa asemassa on hinnoittelu. Laajakaistan kautta jaettava televisio-ohjelma kilpailee kaapelitelevision kanssa.
HighTech Forum





Samsung 120Gt: vanha vs. uusi

@ 15:45 | 0 kommenttia

Huoltoon mennyt, lauennut kappale oli mallia SV1204H. Tilalle tuli SV1203N. Pikaisesti speksejä vilkuilemalla vaikuttaisi siltä, että tämä vaihtokappale on 13-33% nopeampi ja 0,3-0,4dB hiljaisempi kuin vanha, ja nielee siitä hyvästä enimmillään 33% enemmän virtaa pyörähtäessään käyntiin. Vastaavasti tehonkulutus on noussut (lukuunottamatta lepotiloja, jossa se on pudonnut). Mitäs merkillistä? Tuohan on näin kolme vuotta myöhemmin tarkasteltuna jossain välissä vaihtunut SP1203N:ään, eikä siitä ole mitään merkintää missään. Luinko tuon numeron ja S:n välissä olevan kirjaimen väärin, vai olenko hommannut uuden levyn jossain välissä? Ei jaksa muistaa.

Samsung SpinPoint V Series model SV1203N SV1204H
Performance Specification Media to/from Buffer (max.) 565 Mbits/sec 498 Mbits/sec
Buffer to/from Host(max.) 133 MB/s 100 MB/s
Acoustic (Average Sound Power) Idle 2.6 Bel 2.9 Bel
Random Read/Write 2.7 Bel 3.1 Bel
Power Requirements Spin Up Current (max.) 670 / 2390 mA 750 / 1800 mA
Idle(typ.) 5.5 W 4.5 W
Standby(typ.) 0.4 W 1.0 W
Sleep(typ.) 0.4 W 1.0 W

Samsung




Vaihtokiintolevyn toimitus

@ 15:16 | 0 kommenttia

Kun hajonnut Samsungin levy oli viipynyt huoltoreissussaan jo kuukauden, otin sähköpostiyhteyden sen minulle myyneeseen Multitroniciin, ja tiedustelin että hiivatissako se viipyy. Sieltä vastattiin, että levy on ilmeisesti jumissa Schenkerillä, ja annettiin puhelinnumero. Mitä hittoa?

Ensinnäkin, miksi eivät käytä perinteistä postia, jos kerran sen sijasta käytetty kuljetuskonsti on noin epäluotettava, että paketit jäävät matkalle? Toisekseen, hittoako se minulle kuuluu, missä tuote, jonka minä tilasin Multitronicilta ja lähetin Multitronicin huoltoon, viipyy, jos ei se viivy Multitronicilla? Eli olisivat hoitaneet sen minulle saakka eikä sysänneet hommaa minun harteilleni siinä vaiheessa kun tavara on poissa heidän käsistään!

Tässä vaiheessa aavistelin jo vähän mistä on kysymys, mutta sinnikäästi kuitenkin koetin ensin lähestyä asiaa itselleni mieluisammalla tavalla, tiedustelemalla Schenkeriltä asiasta sähköpostitse. Minkäänlaista vastausta ei tullut kolmeen päivään, joten oli pakko tarttua puhelimeen, mitä pelkään, ja tällaisissa tapauksissa, joissa se on täysin tarpeetonta ja johtuu vain huonosta logistiikasta tai asioiden tunaroinnista jossain muualla kuin minun järjestelyissäni, vihaan.

Selitettyäni asian ensin yhteen kertaan minut ohjattiin keskuksesta asiakaspalveluun, mihin sain selittää saman asian uudemman kerran. Ainut kiitos tässä tarinassa kuuluukin sitten Schenkerin asiakaspalvelun tytölle, joka oli paitsi ystävällinen ja kohtelias, myös tehokas, eli otti yhteyden takaisin tänne Jyväskylän keskukseen päin ja selvitti asian puolestani - se, mitä yksikään ketjun tähänastisista, muista lenkeistä, joille se olisi kuulunut, ei ollut tehnyt (muistetaan edelleen, että minä olen vain tyhmä kuluttaja, joka osti kiintolevyn, joka hajosi — mitä helvettiä minä teen siis Schenkerin asiakaspalvelussa?). Sen jälkeen homma oli viimeistelyä vaille valmis, eli Schenkerin tyttö tiesi kertoa, että paketti oli löytynyt ja se toimitettaisiin vielä tämän päivän aikana jos olen tavoitettavissa. Lupasin olla iltapäivällä, ja kohta tämän puhelun päätyttyä paikallisesta Schenkeristä vielä soitettiin ja varmistettiin sama asia.

Puoli kolmen maissa Schenkerin jolppi sitten kiikutti paketin ovelleni (soitettuaan vielä ensin hänkin). Kehtasi sitten kuitatessa kuitenkin vielä vittuilla osoittamalla saatteeseen tekemiään merkintöjä ja toteamalla soitelleensa joskus viime kuun lopussa tästä, köhöm, kröhöm. Toisin sanoen soitelleensa ensinnäkin tuntemattomista numeroista (joihin en koskaan vastaa) ja ehkä mahdollisesti tuon yhden kerran numerolla, jolloin en vastannut siihen, koska olin nukkumassa, ja todennäköisesti ei sekään soitto näin ollen olisi tullut perille jos en olisi unohtanut puhelinta päälle sillä kertaa.

Voin vain ihmetellä, että kuinka ihmeessä tuo pulju saa ylipäänsä mitään toimitettua perille, jos ne eivät saa tavoitettua toimitusta varten ihmistä, joka on käytännöllisesti katsoen kotona seitsemän päivää viikossa, tiistai-iltoja lukuunottamatta.




Tupelointia

@ 11:28 | 0 kommenttia

Tapahtuu aina tasaisin väliajoin: alan korjaamaan jotain bugitusta (esimerkiksi näillä sivuilla), ja siinä törmään johonkin käsittämättömältä tuntuvaan ongelmaan. Lyön päätäni seinään puoli tuntia, ja alan lopulta dokumentoimaan ilmiötä. Vasta silloin tajuan jonkun käsittämättömän pöljän ja yksinkertaisen oman kämmin, josta koko ongelma on alunalkujaan johtunut.

Haaskasin juuri puoli tuntia ihmetellen sitä, että määritelmälistalle (<dd>) antamillani fonttikoon määräyksillä ei tuntunut olevan minkäänlaista vaikutusta, vain huomatakseni lopulta, että samaisessa CSS:n kohdassa, jossa sen määritelmälistan fonttikokoa koetin säätää, oli hieman alempana toinen fonttikoon määräys joka ajoi yli sen ylempänä viilaamani määräyksen joka kerta. Ei ihme jos ei toiminut.




AVG Anti-Virus (Free version) tänä aamuna

@ 10:08 | 0 kommenttia

AVG: Win Error 2

AVG: ei toimi


Komentokeskus kuitenkin käynnistyi käsin ajamalla ja update oli tarjolla, jonka ajoin sille sisään. Seuraavaan buuttiin pitää odotella ennen kuin tietää oliko poikkeustilanne vai pysyvä tai korjautuiko päivityksellä.




Nokia:
?out of mushrooms error

@ 23:33 | 0 kommenttia

Jannen uusi vuodatus Mediamasterista on vielä edellistäkin hauskempi!
The Butt Ugly Weblog




Ohjelmoija lähetti tuhat hakemusta, ei töitä

@ 14:41 | 0 kommenttia | linkki

Turkulaisen mukaan tuhat hakemusta lienee jonkin sortin Suomen ennätys. 49-vuotiaalla Niemelällä on tuore ohjelmoijan tutkinto, hän on filosofian kandidaatti ja hän taitaa englantia, ruotsia, ranskaa ja espanjaa.


Sisso!

Niemelä on ottanut kokemuksiensa myötä yhteyttä työministeri Tarja Filatoviin. Niemelä epäilee, ettei päättäjillä ole realistista kuvaa työmarkkinoista.
digitoday Just Sopivasti


Päättäjillä ei realistista kuvaa?

Ei paskaa, palmu!
pää auki




How Warchalking Died

@ 14:22 | 0 kommenttia | linkki

The internet will be everywhere, all the time, available to all devices. And you won't need to look for quaint Warchalking markings. Instead, you'll walk into Starbucks or Wallmart or Barnes and Noble, or you'll be walking through your neighborhood, or perhaps some place near a payphone. You'll have the web around you, all of the time. At home, at the office. Everywhere. It'll be like air or water. Wi-Fi will just be there. At some point, you won't have to worry about where you are. Wi-Fi or some other related wireless network will provide you with an internet blanket, and you'll always feel warm and cozy.
Moving WebWord G Juha


Enpä tiedä siitä mukavasta ja kotoisasta (warm and cozy). Ainakin tuossa tilanteessa on oltava pomminvarma konsti kytkeä nettiyhteys pois päältä silloin, kun sitä ei käytä. Mahtava kaivaa oma Henkilökohtainen Tietopankki taskusta jossain pankissa vain huomatakseen, että kaikki henkilökohtaiset tiedot on sieltä kadonneet ja tilalla on vain musta ruutu:


d4 b1ack d3vi5i0n
0WNZ U!!!

l0s4h.






DC++ ottaa poliittisen kannan

@ 11:15 | 0 kommenttia

DC++:n tiedotus It is of course interesting that www.georgewbush.com is not accessible from outside america (europe at least), but then again freedom of information has never been on bush's agenda...
If you're curious, you can use http://65.172.163.222/ or https://georgewbush.com/ instead (congratulations to his tech department)
http://www.johnkerry.com, http://badnarik.org/ and http://www.votenader.org/ work as expected.
Yes, this is an annoying spam message that won't go away until the election is over or the site opens.
You can see this text at http://dcplusplus.sf.net/version.xml.

dcplusplus.sf.net
linkkitekstien linkitys kohteisiin omani