DHTML Lemmings™ by crisp

@ 13:51 | 0 kommenttia | linkki

Welcome to DHTML Lemmings! This is a remake of Lemmings™ all written in javascript. You will be needing a modern browser and a fairly fast PC to play this game. IE5.5+ or a recent Mozilla / Opera version and a 500+ Mhz processor should do, but more power is better :)
FunnyGames.nl M. Moilanen


Probably the coolest thing I've seen in a while!




Netin lapsilukko ei korvaa vanhempien valvontaa

@ 11:58 | 0 kommenttia | linkki

Useat nettiliittymiä tarjoavat operaattorit markkinoivat lapsiperheille niin sanottua sisällönsuodatinta tai lapsilukkoa, joka estää lasten pääsyn esimerkiksi aikuisviihdettä tai väkivaltaa sisältäville sivustoille. Kuitenkin sekä itse operaattorit että lasten etuja valvovat järjestöt ovat sitä mieltä, että hyväkään suodatin ei korvaa aikuisen läsnäoloa netinkäyttöä opeteltaessa.
Kaleva.plus.kotimaa




Tampereen poliisi tutkii vain TOASnetin käyttösopimuksien rikkomista

@ 11:44 | 0 kommenttia | linkki

Tampereen poliisi tutkii opiskelijoiden käyttämän TOASnetin verkon luvatonta käyttöä. Tampereen poliisin mukaan myös tekijänoikeuksien haltijat ovat aktivoituneet ja jutussa on tehty myös lisää tutkintapyyntöjä. […] Tampereen poliisi ei kuitenkaan tutki tekijänoikeusrikoksia, vaan luvatonta käyttöä eli TOASnetin käyttösopimuksien rikkomista. Tutkintapyynnön asiassa on jättänyt TOAS.

digitoday




MOOX Firefox Optimized Builds: Release 1.0.1

@ 00:10 | 0 kommenttia | linkki

Couldn't be faster ;)

Lokalisoidut versiot kirjoitushetkellä vielä versiossa 1.0.

MOOX Killinki




Mozilla Foundation Announces Update to Firefox

@ 15:25 | 0 kommenttia | linkki

The Mozilla Foundation, a non-profit organization dedicated to preserving choice and promoting innovation on the Internet, today released an update to its award-winning Firefox 1.0 browser. The Firefox security update is available for the 27 million users who have already downloaded the free browser. The Mozilla Foundation encourages all users to download the update, which is available now on all platforms at www.mozilla.org.
Mozilla Foundation HighTech Forum




Poliisi tutkii TOASnetin piratismia

@ 21:33 | 0 kommenttia | linkki

TOASnetissä toiminut tiedostojen jakamiseen käytetty hub suljettiin reilu viikko sitten. […] TOASnetin hubia hyödynnettiin laajasti verkon käyttäjien keskuudessa – muun muassa tekijänoikeuden suojaaman materiaalin levitykseen. Poliisin kiinnostuminen asiasta johti sen sulkemiseen.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juhani Koivumäki vahvistaa, että asiasta on käynnissä esitutkinta. Tampereen poliisi tutkii asiaa epäiltynä luvattomana käyttönä. Kyseessä on asianomistajarikos. Ilmoitus rikoksesta tuli alun perin asianomistajan taholta.

Tutkinta on vielä alkuvaiheissaan, mutta jutussa on jo tehty kuulusteluja ja etsintöjä. Tässä vaiheessa asianomistajan tahto vaikuttaa siihen, keitä asiaan sekaantuneita tutkitaan ja syytetään. Rikoksesta on epäiltynä joukko Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön asukkaita ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita.


Studia Media Oikeita mielipiteitä




Soneran laajakaistan vaihteleva nettilaskutus

@ 21:27 | 0 kommenttia | linkki

Soneran laajakaista-asiakkaita on hämmentänyt vaihteleva nettilaskutus. Sonera rummutti joulukuussa, että vuoden vaihtuessa kaikkien ADSL-asiakkaiden liittymähinnat laskevat ja siirtonopeudet tuplataan eli nostetaan yhdellä nopeusluokalla ylöspäin. Näin ei kuitenkaan läheskään kaikilla käynyt. […]

Tammikuussa moni Soneran asiakas saikin lupausten mukaisesti laajakaistastaan aikaisempaa halvemman laskun, mutta helmikuussa lasku oli taas noussut entiselle tasolle, eikä nopeudelle ollut välttämättä tapahtunut mitään.


Kuningaskuluttaja




Blogger kusee niin että lorina käy

@ 15:57 | 0 kommenttia

Kun Blogger pani koko kommentintihoistingin uusiksi, olisin olettanut niiden lopultakin korjaavan sen vittumaisen rivitysbugin. Raportoin siitä niille jo ajat sitten, joten tiedon puutteesta sen ei ainakaan pitänyt jäädä kiinni.

Vielä mitä. Tämä tieto ei vieläkään ole edes tiedossa olevien listalla!

Nyt se kusee sen lisäksi siten, että siirryttäessä kommentin kirjoittamisesta sen esikatseluun, muokkausikkuna hävittää kaikki html-koodeina annetut erikoismerkit, tai siis näyttää ne koodien sijasta itse merkkeinä, ja tämä tietää sitä, että seuraavassa esikatselussa se sitten valittaa, jos niissä on käyttänyt vaikkapa väkäsiä (&lt; ja &gt; eli < ja >).




Alternative Wordpress smilies

@ 11:56 | 0 kommenttia

I dislike some of the default smiley GIFs Wordpress carries, so I modified them to my liking.

set\name “razz” “sad” “smile” “wink”
original :-P :-( :-) ;-)
modified :-P :-( :-) ;-)




Finnish locale for Wordpress 1.5 default template

@ 23:34 | 0 kommenttia

Suomensin Wordpress 1.5:n oletustemplaatin. kubrick-fin.zip-paketin (13 kt) sisältö menee wordpress-hakemiston alla olevan wp-content/themes/default-hakemiston sisällön päälle ja locale-fin.zip-paketin (1 kt) sisältö, locale.php-tiedosto wp-includes-hakemistoon. Alkuperäiset kannattaa tietysti varmuuskopioida kaiken varalta ensin. Mitään takeita näiden toimivuudesta ei tietenkään ole. Näyttäisivät ainakin marginaalissa toimivan Windowsista katsottuna.




Tietoyhteiskuntaneuvoston raportti ja työsuhteessa olevan tekijänoikeudet

@ 11:53 | 0 kommenttia | linkki

[…] tällä viikolla julkistettu tietoyhteiskuntaneuvoston raportti […] sisältää myös kiistanalaisen ehdotuksen tekijänoikeuksista. Ehdotuksen mukaan tekijänoikeuslainsäädäntöä muutettaisiin siten, että työ- ja virkasuhteessa syntyneiden teosten, valokuvien, luetteloiden ja tietokantojen oikeudet tekijän moraalisia oikeuksia lukuun ottamatta siirtyisivät lain nojalla työnantajalle, ellei toisin ole sovittu. […

Pääministeri Matti Vanhanen selvitti tiedotustilaisuudessa eduskunnassa, että asian läpimeno ei ole vielä varma eikä hänellä itsellään ole mielipidettä asiasta.

– Kyse on siitä, että pitäisikö esimerkiksi sanomalehden valokuvien oikeuksien olla työnantajalla vai tekijällä. Tästä aiheesta on ollut vuosia keskustelua mediatalojen ja toimittajien välillä.


ITviikko




Running Microsoft Windows inside Debian: qemu

@ 11:48 | 0 kommenttia | linkki

Qemu is available for Debian's unstable distribution, and can be installed from the source code available on its homepage for Woody. It is comparible to the commercial software VMWare albeit with a few features missing and a lower performance.

On the plus side it is evolving fast, and doesnt require complicated setup or kernel patching. It is also free - although if you wish to run an installation of Windows you will need a valid license to do so.

Qemu is a complete CPU and peripheral emulator which can be used to run entire operating systems as a user process, supported operating systems include Linux distributions such as Debian, RedHat, SuSE, varieties of Microsoft Windows such as Windows 98, Windows 2000, and Windows XP and BSD based operating systems


Debian-Administration.org /.




EU software patent law faces axe

@ 11:34 | 0 kommenttia | linkki

The European Parliament has thrown out a bill that would have allowed software to be patented. Politicians unanimously rejected the bill and now it must go through another round of consultation if it is to have a chance of becoming law. During consultation the software patents bill could be substantially re-drafted or even scrapped.
BBC /.


Electronic Frontier Finland ry (EFFI) iloitsee europarlamentin päätöksestä 17.2.2005 vaatia ohjelmistopatenttidirektiviin palauttamista uuteen ensimmäiseen käsittelyyn. Parlamentin puhemiesneuvosto vahvisti eilen yksimielisesti oikeusvaliokunnan vaatimuksen uudesta käsittelystä.

Euroopan komission ei ole kuitenkaan pakko totella parlamentin päätöstä uudesta käsittelystä. Komissio on ajanut ohjelmistopatenttidirektiiviä voimakkaasti. Kiista on saanut outoja piirteitä: komissio muun muassa yritti hyväksyttää direktiivin kahdesti ilman keskustelua maatalousneuvostossa, minkä Puola kuitenkin esti.

EFFIn puheenjohtaja Ville Oksanen täsmentää: "Vaikka parlamentin päätös ei muodollisesti sido komissiota, yksimielisen parlamentin ylikäveleminen olisi poliittisesti hyvin arveluttava siirto. Lisäksi komissiolla ei ole enää edes varmaa poliittista tukea ministerineuvostolta, joten kaikista todennäköisintä on, että he heittävät pyyhkeen kehään."

Jos direktiivi palaa uuteen käsittelyyn, sen valmistuminen viivästyy yli vuodella.


“Ohjelmistopatentit palautettava alkuruutuun”
EFFi ITviikko




AMD's New Low-Power CPUs

@ 13:03 | 0 kommenttia | linkki

The CPUs […] are powerful enugh to run DivX, WMV9, and MPEG. The AU1550 consumes just 0.5 Watts at 400 MHz and the AU1100 consumes 0.25 at the same clock speed. These processors consume so little energy they don't even need a heatsink.
/.




Saunalahdella uskollisimmat gsm-asiakkaat

@ 12:50 | 2 kommenttia | linkki

Saunalahti kertoo pärjänneensä parhaiten suomalaisista matkapuhelinoperaattoreista juuri julkaistussa Euroopan asiakastyytyväisyys- eli Epsi Rating -tutkimuksessa. […] Epsi Rating -tutkimuksessa laskettiin operaattoreille myös asiakasuskollisuusindeksi. Tässä kategoriassa Saunalahden johtoasema oli vielä selvempi, yhtiö juhlii.
ITviikko


Minulle oli yllätys, ettei Sonera pärjännyt paremmin uskollisuusmittarissa. Ilmeisesti niiden siinä yhä jostain käsittämättömästä syystä kiinni roikkuvien jäärien lisäksi niiltä pakenee yhäkin asiakkaita.




Haavoittuvuus: Linux vs. Windows

@ 12:42 | 0 kommenttia

Päivän skuuppi paljastuu pikaisella silmäyksellä ankaksi:

Kaksikko selvitti molemmista käyttöjärjestelmistä raportoitujen haavoittuvuuksien määrän. Lisäksi tutkittiin todelliset ja keskimääräiset ajat päivitysten saapumiselle. Kaikissa kolmessa tapauksessa Windows voitti.
ITviikko


Tosiasiassa testissä ei siis edes ollut haavoittuvuus vaan nimenomaan raportoitujen haavoittuvuuksien määrä. Kuten Slashdotissakin joku mainitsi, Linux on luontojaan näistä kahdesta se, jossa on enemmän raportoituja haavoittuvuuksia. Se on avoimen koodin luonne. Case closed.




14 miljoonan Xboxin virtajohdot vaihdettava

@ 12:28 | 0 kommenttia | linkki

Microsoft tiedotti tänään korvaavansa maailmanlaajuisesti vapaaehtoisena varotoimena sekä kuluttajaturvallisuuden varmistamiseksi 14,1 miljoonan Xbox-konsolin virtajohdot uusilla johdoilla.

Korvaavat virtajohdot on suunniteltu suojaamaan kuluttajia ja heidän Xbox-konsolinsa harvinaisilta komponenteissa esiintyviltä sähkövioilta, jotka saattavat aiheuttaa palovaaran.


ITviikko Juha
linkitys MS:n saitille omani


MS on myös pannut asiasta FAQ:n webiin.




Interesting High-speed (super slow motion) Video Clips

@ 11:56 | 0 kommenttia | linkki

The video clips below were filmed with a special high-speed camera. The super slow-motion playback lets you visualize effects that cannot be seen with the naked eye or with a standard video camera.
D. G. Alciatore Atso




Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa: HitBack painoi paniikkinappia, EFFi vastaa

@ 21:26 | 0 kommenttia | linkki

EFFi Kasa

Minun ei pitäisi ottaa näitä niin henkilökohtaisesti, mutta tuo valheita ja vääristelyä täynnä oleva HitBackin vastine EFFin testiraportille saa minut näkemään punaista. En ilkeä edes linkittää siihen. “Musiikin ja elokuvien vapaan Internet-levityksen puolestapuhujana” mainitaan tekijänoikeusfanaatikko-ressukoiden tapaan EFFin attribuuttina ikään kuin se olisi absoluuttisesti ja itsestään selvästi paha asia. GRRRRHH!




How I Feed My Cats with Linux

@ 16:06 | 0 kommenttia | linkki

LJ net.nyt




CDDA backups

@ 13:20 | 0 kommenttia

Kuulin Juhalta karuista kokemuksista kauhiasta rutosta, joka syöpi CD-levyt ajan myötä vaikka ne olisivat koteloissaan sopivissa olosuhteissa (eli suojassa pölyltä, valolta ja lämmöltä). Niinpä toteutin jo pitkän aikaa tehtäväksi aikomani operaatio CD-levyjen varmuuskopioinnin.

Itse muovilätyt ja kannet minua eivät niinkään tietenkään huoleta kuin niiden sisältö, ja 1:1 kopiot veisivät lisäksi jumalattomasti tilaa, joten pakkasin musiikin FLACilla. Tällä tavalla sain puristettua kaikki seitsemisenkymmentä levyä viidelle DVD:lle (joista viimeiselle jäi vielä tilaakin).

Keltainen DVD-levy

Foobarin ikkuna




Krakkerit murtautuivat satojen yritysten kotisivuille

@ 21:43 | 0 kommenttia | linkki

Tietomurto sulki lauantaina ylivieskalaisen teleoperaattori Pohjanmaan PPO Oy:n palvelimen ja sen mukana satojen yritysten internetsivut. […] Tunkeutuja töhri yritysten kotisivujen etusivut. […]

Zone-H -sivusto kertoo, että murtautujana oli krakkeriryhmä Wicked Boys eli Pahat Pojat, joka kirjoitti muun muassa PPO:n omille kotisivuille viestin, jossa sanottiin sivujen olevan turvattomat. […] Murretun palvelimen suojaus on muita kevyempi, jotta yritykset voisivat päivittää omia kotisivujaan itse etätyönä.


HighTech Forum
linkitykset omiani




How to Extract DNA from Anything Living

@ 18:17 | 0 kommenttia | linkki

DNA! You mean I can see it? How?
The University of Utah TSOB




Saunalahden SIM-kortti vaihtui

@ 12:21 | 0 kommenttia

GSM-operaattorini Saunalahti vaihdatti SIM-kortin tänään postissa tulleeseen, uuteen korttiin “teknisten uudistusten” nimissä. Siemens M35i: Sonera/SaunalahtiVaihto meni ihan hyvin lukuunottamatta kadonneita tekstiviestejä, joita ilmeisesti tässä M35i:ssä ei puhelimen muistiin olisi saanutkaan. Operaattorin paikalla näytössä näkyy nyt entisen pelkän Saunalahden ohella ensin verkko-operaattori, Sonera.

Jannella oli käynyt niin, että uusi kortti ei ollut toiminut, ja asiakaspalvelu oli asiaa tutkittuaan todennut, että Jannen vanhakin kortti oli jo tätä uudempaa mallia ja siten vaihto oli ollut ihan turha.

Vaihtamalla tämän kortin kahden viikon sisällä sen lähetyspäivästä osallistui samalla Nokian luurin arvontaan.




Just plain referrer logging: Refer

@ 17:28 | 0 kommenttia | linkki

“Refer is a web application that tracks incoming referrers (visitors who followed a link found elsewhere) to your website. […]

What is required?
  • PHP 4.1+
  • MySQL (any recent version)
  • Your MySQL login and password must allow read/write and table creation privileges for your database.”


Textism Software Journal G




Soneran datayhteyksissa taas vikaa

@ 15:31 | 0 kommenttia | linkki

Soneran tietoliikenneyhteydet ovat takkuileet jälleen sunnuntaina. Vika on vaikuttanut Soneran data- ja laajakaistayhteyksiin eri puolilla maata. Soneran asiakaspalvelun mukaan häiriöt laajakaistayhteyksissä johtuvat sunnuntain vastaisena yönä tehdystä dataverkkojen päivityksestä. Sonerasta kerrotaan, että tietoliikenneyhteydet toimivat normaalisti sunnuntai-iltaan mennessä.
YLE24


Muun muassa YLE oli taas nurin tänä aamuna.




Sonera viivyttelee

@ 14:15 | 0 kommenttia | linkki

Viestintäviraston mukaan Sonera syrjii muita operaattoreita laajakaistan toimittamisessa. Viestintäviraston mukaan Sonera on viivytellyt kilpailevan operaattorin laajakaistan toimittamisessa jopa toista kuukautta verrattuna omien liittymien toimittamiseen.

KPY ja Elisa pyysivät Viestintävirastoa selvittämään Soneran toimitusaikoja. Viime syksynä Lapin laajakaistamarkkinoille tullut Elisa on kärsinyt selvästi Soneraa pidemmistä toimitusajoista.


YLE/Lappi Outoa Taigaa
korostus omani




Which Website are You?

@ 19:58 | 2 kommenttia | linkki

You are google.com People love you because you are so helpful.  When somebody needs an answer they come to you.  You are simple, fast and flexible.

“Which Website are You?”
BBspot AJK




“Karpela ei ymmärrä mitä on sensuroimassa”

@ 15:04 | 0 kommenttia | linkki

Electronic Frontier Finland ry (EFFI) on huolissaan kulttuuriministeri Tanja Karpelan vakavan virheellisistä käsityksistä esto-ohjelmien toiminnasta. Kulttuuriministeri Karpela vaati viime viikolla, että julkisiin kouluihin ja kirjastoihin asennettaisiin nettisivuja sensuroivia esto-ohjelmia. […]

EFFI päätti testata suomalaisen HitBack.fi Oy:n Block!-nimistä esto-ohjelmaa. HitBack.fi markkinoi etusivullaan tuotteitaan kouluille ja kirjastoille. Block! on testikäytössä ainakin kahdessa Espoon koulussa. […]

Testissä Block! esti pääsyn esimerkiksi islamilaisia ääriryhmiä käsittelevään uutiseen. Uutinen oli asiallinen, mutta siinä oli ilmeisesti liikaa »kiellettyjä« sanoja. Kaikki Google-haut, joissa hakuterminä oli esimerkiksi »scientologia«, estettiin. Skientologian vaaroista kertova sivukokonaisuus oli sensuroitu kokonaan, kuten myös osa Uskontojen uhrien tuki ry:n nettisivuista. Ohjelma esti pääsyn myös Wikipedia-tietosanakirjan intiimeitä ruumiinosia käsitteleviin artikkeleihin ja Nobel-palkitun runoilijan elämäkertaan.

Kaiken lisäksi testissä kävi niin, että »kielletty« sivu näkyi esteettä selaimen välilehdellä, samalla kun toisella välilehdellä näkyvän »asiallisen« sivun näyttäminen estettiin virheellisesti. Lisäksi esto ei vaikuttanut kaikkiin selaimiin. […] Testin tulos ei tullut yllätyksenä, sillä esto-ohjelmista aikaisemmin tehdyissä tutkimuksissa on poikkeuksetta todettu, että kaikkea ei-toivottua sisältöä ei pystytä estämään, ja toisaalta sensuurin hampaisiin jää runsaasti asiallista sisältöä.


EFFi HighTech Forum
korostus omani




TeliaSoneralle laajoja irtisanomisia

@ 14:43 | 0 kommenttia | linkki

Yhtiö suunnittelee laajoja säästötoimia. Suomessa TeliaSonera aloittaa yt-neuvottelut 650 työpaikan vähentämiseksi. Vähennykset koskevat etenkin verkko- sekä tuote- ja palvelutoimintaa.
YLE24




Elisa vaatii TeliaSoneralta korvauksia

@ 14:41 | 0 kommenttia | linkki

Teleoperaattori Elisa vaatii TeliaSoneralta korvauksia liian korkeista matkaviestinverkkojen maksuista. Elisa jätti perjantaina Helsingin käräjäoikeudelle noin 300 miljoonan euron vahingonkorvaus- ja ylihinnan palautusvaatimuksen.
YLE24




Soneran yhteyksissä edelleen katkoja

@ 14:36 | 0 kommenttia | linkki

Soneran yritysasiakkaiden tietoliikenneyhteyksissä on edelleen katkoja. Yhteydet katkesivat aamulla hieman ennen yhdeksää. Yhteydet saatiin toimimaan puoleksi tunniksi puoliltapäivin mutta ne katkesivat uudelleen.

Sonerasta ei osata arvioida, miten monia yrityksiä [vika] koskee. Yhteydet ovat poikki kuitenkin erittäin laajasti koko valtakunnassa. Vika on vaikuttanut myös Yleisradion Internet-sivujen toimivuuteen. Myös yksityisasiakkaiden laajakaistayhteyksissä on ollut ongelmia.

Soneran tietoliikennevika on heijastunut hätäkeskuksiin ja viranomaisverkko Virven toimintaan. Pohjois-Savon hätäkeskuksen johtaja Petteri Helisten kertoi, että Virven kautta kulkevat tekstiviestihälytykset eivät toimi.


YLE24
linkitys merkintääni YLEn ongelmista omani


Siitäkö siinä siis oli kyse? Mutta sehän alkoi jo eilisiltana.




paper cd case

@ 14:26 | 1 kommenttia | linkki

Use this website to create a PDF file which can be printed and folded to create a paper CD case.
papercdcase.com Killinki




YLE huollossa

@ 01:02 | 0 kommenttia | linkki

Tekninen tiedotus

Tilapäinen käyttökatkos internet- palveluissa 10.2. klo 22.00-04.00.

Pahoittelemme.


YLE


Massiivisen pitkä käyttökatkos minusta. Mitähän siellä on tekeillä?




FreeBSD Announces Contest To Replace Daemon Logo

@ 13:51 | 0 kommenttia | linkki

/.

Taas vedotaan ammattimaisempaan imagoon. Viekää nyt siinä sitten kaikki hauskuus tästä hommasta!

Punainen piru
FreeBSD.org





Wordpress: disabling comments and trackback using SQL

@ 16:48 | 0 kommenttia

UPDATE blogposts SET comment_status = 'closed';
UPDATE blogposts SET ping_status = 'closed';


That's the end of comment spam. Applied something said on wordpress.org here.

N.b.: Replace the name blogposts with the name of the table holding your posts (it's the one also holding their comment_status and ping_status, of course).




Mozillan selainten phishing-haavoittuvuudet

@ 15:41 | 0 kommenttia | linkki

Haavoittuvuus on sellainen ettei käyttäjä tiedä, onko hän huijarin sivuilla vai esimerkiksi nettikaupan tai pankin sivuilla, koska molemmat osoitteet näyttävät selaimissa samalta. Nykyaikaiset selaimet tukevat kansainvälisiä domain-nimiä (IDN), joten huijari voi koodata sivunsa osoitteen näyttämään aidolta, vaikka se ei sitä ole. Tämä koskee myös https: -osoitteita. Täällä voi kokeilla.
Kasa


You can disable IDN support in mozilla products by setting 'network.enableIDN' to false. There is no workaround known for Opera or Safari.
The state of homograph attacks
The Schmoo Group Kasa


Jussi raportoi, ettei tuo korjausehdotus toimisi, mutta ainakin omaan Firefoxiini se tehosi. (Tarkempi versiolitania on Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 FireMOOX/1.0 StumbleUpon/1.999.)




Kuollut mummo RIAA:n hampaissa

@ 13:01 | 0 kommenttia | linkki

Aktiivisesti väkeä lakitupaan haastava Recording Industry Association of America (RIAA) ampui tammikuussa 717 haasteen voimin. Tällä kertaa mukaan mahtui kuitenkin hyvin erikoislaatuinen piraatti. Haastettujen joukossa oli nimittäin Gertrude Walton, 83-vuotias mummo Länsi-Virginiasta, jota RIAA syytti yli 700:n pop, rock ja rap-biisin jakamisesta nickin smittenedkitten alla.

Haastetun vanha ikä ei kuitenkaan ollut erikoisen piirre jutussa, vaan se, että hän oli kuollut. RIAA ei tiennyt, että kyseinen rouva oli menehtynyt joulukuussa 2004. Waltonin tytär, Robin Chianumba, ehti asua äitinsä luona viimeiset 17 vuotta. Hän sanoo, ettei Walton antanut tuoda edes tietokonetta taloon.


Afterdawn Juha





The 46 Best-ever Freeware Utilities

@ 22:34 | 0 kommenttia | linkki

Pikaisella silmäyksellä vain Thunderbird jää mielestäni ihan ehdottomista valinnoista puuttumaan listalta. Niin ja kyseessä ovat siis ensisijaisesti ilmaiset eivätkä vapaat ohjelmat.

Tech Support Alert Killinki




Pocket PC -ohjelma pyyhkii laitteen tyhjäksi

@ 15:19 | 0 kommenttia | linkki

About a week ago a Pocket PC developer who created Pocket Mechanic utility for pocket PC, created update of his software (version 1.50) that deletes all files on the device if user is using one specific pirated serial number. Which means that if user is using such number and upgrades to version 1.50 or downloads 1.50 and enters pirated serial code, he will lose all data.
F-Secure/NFTL





MP3.com Founder Plans New Music Venture

@ 14:11 | 0 kommenttia | linkki

Michael Robertson, the founder of MP3.com and head of desktop Linux […] company Linspire, next week plans to launch a new music download company and service called MP3tunes. Breaking with other online music services, such as Apple Computer's ITunes and Microsoft's MSN Music Store, MP3tunes will not use a format with digital rights management (DRM) technology to copy-protect the tracks it sells for download, but instead will use the popular MP3 format without DRM, Robertson says.
Yahoo! Killinki





Asiantuntijat päättelivät Gatesin käsialasta: epävakaa mies

@ 23:21 | 0 kommenttia | linkki

Psykologit ja käsialaekspertit ovat päätelleet Bill Gatesin jälkeensä jättämistä muistiinpanoista muun muassa, että hän ei ole luonnollinen johtaja, ja että hänellä on vaikeuksia keskittyä.
ITviikko Juha


Minä kun luulin, että grafologia oli jo ajat sitten todettu huuhaaksi, mutta kyllähän tämmöset uutiset aina mulle kelpaa! X-D




Eiffel Tower: Repossessed

@ 17:55 | 0 kommenttia | linkki

The Eiffel Tower's likeness had long since been part of the public domain, when in 2003, it was abruptly repossessed by the city of Paris. That's the year that the SNTE, the company charged with maintaining the tower, adorned it with a distinctive lighting display, copyrighted the design, and in one feel swoop, reclaimed the nighttime image and likeness of the most popular monument on earth. In short: they changed the actual likeness of the tower, and then copyrighted that.

As a result, it's no longer legal to publish current photographs of the Eiffel Tower at night without permission.


Fast Company Now TSOB





HP Pavilion t850.fi -keskusyksikkö tai 17'' TFT-näyttö

@ 15:37 | 0 kommenttia | linkki

Alk. 379,00 e
Hobby Hall Online


Minusta on kyllä lievästi sanottuna harhaanjohtavaa puhua kahdesta ihan eri hintaluokan tuotteesta “alkaen” jotakin; tuo 379 euroa on sen näytön hinta ja keskusyksikön hinta on sitten puolestaan 1149 euroa.

Myydään lyijytäytekynä ja tuliterä Jaguar, alkaen 0,50 euroa!




Anti-adware misses most malware

@ 23:45 | 0 kommenttia | linkki

Now that 80% of home PCs in the U.S. are infected with adware and spyware […] it turns out that nearly every anti-adware application on the market catches less than half of the bad stuff. […]

You should install two different programs and run both of them for maximum protection. […]

Finally, the computer press often recommends that the two anti-adware products that should be used together are Ad-Aware SE Personal and Spybot Search & Destroy. […] According to Howes's data, the two programs together barely removed half the adware components on an infected PC.


Windows Secrets Killinki





ACN:n asiakkaat siirretään Tele Finlandille

@ 20:59 | 0 kommenttia | linkki

ACN Communications Finland lopettaa matkaviestinpalvelun tarjoamisen omalla brandillaan ja alkaa markkinoida Tele Finlandin matkaviestinpalveluja olemassaolevien myyntikanaviensa eli itsenäisten myyntiedustajien kautta. ACN:n asiakkaat Suomessa voivat jatkaa Tele Finland Oy:n asiakkaina.
digitoday Juha





Targus USB 2.0 7 Port Hub with A/c Adapter

@ 17:27 | 0 kommenttia | linkki

Targus

Targuksen hubi Ledit pimeässä
5/7 käytössä Sovitteilla 3,5 tuuman paikkaan


Kuten viimeisestä kuvasta näkyy, sopisi kokonsa puolesta aika tismalleen 3,5 tuuman paikkaan.

Keski-Suomen tietokonepalvelusta, 49 euroa. Elinikäinen takuu.




Creative announces sales of over two million MP3 players in Q2 FY2005

@ 13:37 | 0 kommenttia | linkki

Creative […] the worldwide leader in digital entertainment products for the personal computer and the Internet, today announced that strong sales of its MuVo family of MP3/WMA players and phenomenal demand for its Zen Micro resulted in sales of more than two million of its MP3/WMA players in Q2 FY2005, which ended December 31, 2004.
Creative Labs


Liityin itse eilen MuVon omistajien joukkoon. Kyseessä siis Creative NOMAD MuVo TX 256MB.

Creative MuVo TX
Creative Labs


Kuulokkeita on kritisoitu, ja vaikka minusta niiden äänentoisto on ihan hyvä, muotoilussa olisi ehkä kieltämättä parantamisen varaa (vaahtomuovit ovat hiukan liian isot minun korvakäytäviini). Parempia kuulokkeitahan kuitenkin saa tarvittaessa kaupasta. Havaitsin myös Juhankin (itsekin MuVon omistaja) raportoiman sirittävän äänen, joka tulee signaaliin mukaan silloin, kun näyttö on valaistu. Hieman häiritsevä, mutta ei ylitsepääsemätön haittapuoli.

Alkujaan menin Giganttiin Packard Bellin Audiokeyn perässä, koska niitä oli Gigantin lehden mukaan 59 eurolla rajoitettu erä tarjolla (256MB:n malli, linkissä on vain 128MB). Eihän niitä tietenkään ollut enää, mutta sen sijaan oli näitä MuVoja vain kympin kalliimmalla. MuVossa on nähdäkseni niin paljon etuja, että kympin hintaero on ihan mitätön.

Uusi laite löydetty


Ohjelmistosta löytyi Creativen MediaSourcen ohella laitteen oma ohjelmisto, vaikken ole täysin varma, mihin sitä käytetään, sillä MuVo näkyy ihan tavallisena siirrettävänä levynä, johon voi kopioida musiikkia. Alihakemistoihin laite osaa mennä vain yhden tason verran, eli alihakemistojen alihakemistoihin se ei tunnu näkevän. Käyttölogiikka on äärimmäisen simppeli. Vaikein temppu oli päälle kytkeminen, sillä sitä varten virtanappia pitää pitää pohjassa melko pitkään. Se on tietysti ihan hyvä, sillä näin tätä tuskin tulee vahingossa kytketyksi käyntiin taskussa.




Interview with a link spammer

@ 13:03 | 0 kommenttia | linkki

Why? Because the demand exists. The reality is that people purchase Viagra, they require porn, they gamble online. When people do that, there's money being made. And if this sounds suspiciously like an ends justify means argument to you - it does to us too. But Sam doesn't mind. He's just adding a few thousand more blogs to his list and readying the next spam run. Nothing personal.
The Register Killinki


Tällä hommalla tekee rahaa. En yhtään ihmettele noiden jätkien valintaa. Kuulostaa suorastaan houkuttelevalta.