Verkkomummo.fi

@ 20:51 | 2 kommenttia

“Verkkomummo on sähköinen kohtaamispaikka, jossa lapset voivat kommunikoida »sähköisten isovanhempien« kanssa. Lapset saavat verkkomummoista ja -vaareista keskustelukumppanin ja kuuntelijan ja mummot ja vaarit voivat välittää tarinoitaan, elämänkokemustaan ja osaamistaan elämän eri osa-alueilta lapsille.”

Verkkomummo.fi Enterblogi




"Doro tekee usb-puhelimia Skypen käyttäjille"

@ 17:52 | 0 kommenttia

“Ruotsalainen Doro Ab tuo heinäkuussa kauppoihin Skype-yhteensopivan usb-puhelimen. Yhtiöt kertovat solmineensa strategisen yhteistyösopimuksen. Doron kehittämä 212IPC-laajakaistapuhelin mahdollistaa Skypen puhelintekniikan käytön kuulokkeen kautta.”

ITviikko Ampparit.com


Doron saitilla on tarjolla lyhyt ruotsinkielinen tiedote [28 kt PDF] asiasta.




"Internetin rahapelit vapautuvat lähivuosina EU:ssa"

@ 17:47 | 0 kommenttia

“Internetissä pelattavien rahapelien rajoitukset EU-maiden välillä purkautuvat lähivuosina, vakuuttaa belgialainen juristi Ewout Keuleers. Hän alusti EU:n rahapelejä koskevan lainsäädännön näkymistä Lontoossa pidetyssä alan kansainvälisessä tapaamisessa.

- Ei ole enää kyse siitä, purkautuvatko rahapelien kansalliset EU-rajoitukset vaan siitä, miten nopeasti se tapahtuu. Markkinat avataan kahdessa tai kolmessa vuodessa sosiaalisesti hyväksyttävämmille rahapeleille kuten urheilun vedonlyönnille, Keuleers arvioi.”

Taloussanomat Ampparit.com




"Lottoa voi pelata tekstiviestillä"

@ 17:44 | 0 kommenttia

“Uudella pelitavalla voit jättää Loton ja Kenon pikapelin sekä Tulosvedon kätevästi yhdellä tekstiviestillä. Pelaaminen tapahtuu Veikkauksen pelinumerossa 16366. […] Tekstiviestipelaaminen onnistuu myös ulkomailta käsin. Pelataksesi sinun tulee vain rekisteröidä matkapuhelimesi tekstiviestikäyttöön.”

Veikkaus verkkouutiset




"Suomalaispeli Max Payne Hollywood-elokuvaksi"

@ 17:39 | 0 kommenttia

“Suomalaisesta Max Payne -tietokonepelistä tehdään Hollywood-elokuva. Elokuvan tuottaa 20th Century Fox -yhtiö. […] Elokuvan tuottavat Scott Faye ja Julie Yorn. Ohjaajasta ja näyttelijöistä ei vielä ole tietoa.”

HS Verkkoliite Ampparit.com
linkitykset omiani




CodeWeavers Enabling Future Windows Application Porting To Mac OS

@ 17:37 | 0 kommenttia

“CodeWeavers, Inc., the leading Windows-to-Linux software developer, today announced a major expansion of its software porting capabilities to include support for Windows-to-Macintosh application porting. The new capabilities, made possible by Apple's eventual move to Intel x86 chips, promises to significantly reduce the time and cost of developing Mac versions of Windows software, opening new possibilities for mid-tier Windows software companies.”

CodeWeavers ITviikko




"Deafblind slate 'senseless' tech"

@ 17:23 | 0 kommenttia

“Deafblind people find technology difficult and frustrating to use, a survey has found. […] All most half of those surveyed who use assistive technology were experiencing difficulty. The devices causing most concern were everyday items like remote controls, cookers, mobile phones and washing machines.”

BBC




Hama Star 700 EF Digital -jalusta kameralle

@ 14:59 | 0 kommenttia

Ostin tuommoisen Hama Star 700 EF -kamerajalan Anttilasta (myös Netanttilassa tuota myydään), valitettavasti en kuitenkaan itselleni vaan isälle, jonka kamera on niitä halpoja malleja, jotka pitää tukea järkkymättömästi paikoilleen kun kuvaa otetaan. Olen itsekin noita jalustoja siellä Anttilassa himoiten katsellut mutta toistaiseksi olen vielä jättänyt ostamatta.

Hama Star 700 EF kameranjalusta Kameran jalustan kantokassi


Vaikuttaa ihan hyvältä. Vatupassi oli vain vaakasuuntaista kulmaa varten, mutten tiedä ruukaako noissa pystysuuntaista ollakaan ja olisiko sellaiselle tarvettakaan. Mukana tuli tuommoinen kantokoossa kyynäränmittaiselle jalalle sopiva kantokassi, joka vaikuttaa kelvolliselta sekin.

Kokeeksi pitkällä valotusajalla ottamastani kuvasta huomasin, että se on kätevä tapa nähdä linssissä olevat likatahrat ja sormenjäljet.

Alkujaan tarkoitus oli ostaa parikymmentä senttiä matalampi ja viisi euroa halvempi mikälie-Tripe -merkkinen WT-3111, mutta ehdottelin vihjailevasti isälle tuota kalliimpaa ja sen sitten ostamiseen sitten myös valtuudet sain. Tripen “shokkihinta” näkyy muuten olevan jo tuon nyt ostamani ovh:na Englannissa. Edelleen astetta parempi ja kolmekymmentä senttiä nyt ostamaani korkeampi Star 61 kassin kanssa näkyy olevan Netanttilassa vain 22,95 € eli vain kolme euroa tätä 700:ää kalliimpi. Star 61:stä en kuitenkaan muista Anttilassa nyt nähneeni, enkä ainakaan tuohon hintaan.

Haman sivusto on muuten minusta esimerkillinen helppokäyttöisyydessään ja tuotteiden esittelyn selkeydessä ja perusteellisuudessa.




Tekijänoikeuksien suoja-ajan pidennys söi Remun oikeusjutun

@ 23:58 | 0 kommenttia

“Nyt käsitellyssä kiistassa Remu väitti, että [Siboney Oy:lla] ei ollut sopimusta julkaisusta kuin 25 vuodeksi, kunkin albumin tallennusvuodesta lähtien, ja että oikeudet kuuluisivat nyt alkuperäisille omistajille. […]

Oikeus hylkäsi Remun kanteen, koska sen mukaan tekijänoikeudet eivät ole palanneet hänelle 25 vuoden jälkeen, vaan ovat yhä voimassa. Suoja-aika on nykyisin 50 vuotta, sillä tekijänoikeuslaki muuttui 1991 ja toimii myös taannehtivasti teoksiin, jotka on tehty syyskuun 1961 jälkeen.”

HS Verkkoliite Ampparit.com




The Poor Man's Raid Array

@ 15:59 | 0 kommenttia

“For about 250.00 we have made a true 0.5 terabyte RAID 5 array. […] in this implementation we will also be using a »hot ready« so that in the event that a drive did fail the RAID controller can shutdown the drive, and start rebuilding the array to the hot ready on the fly.”

“The Poor Man's Raid Array: Materials Overview”
Inventgeek.com BlogsNow




Rephrase: a specialized passphrase recovery tool for GnuPG

@ 13:10 | 0 kommenttia

“Rephrase is a specialized passphrase recovery tool for GnuPG […]. If you can nearly remember your GnuPG passphrase - but not quite - then Rephrase may be able to help.

Tell Rephrase the parts of the passphrase you know, and any number of alternatives for the parts you're not sure about; and Rephrase will try all the alternatives, in all possible combinations, and tell you which combination (if any) gives you the correct passphrase.”

Reprase README
P. Lanch


Juuri tätä tällainen salasanojen kanssa tyrivä idiootti tarvitsee! (Ärrinmurrin.)




What Video Game Character Are You?

@ 00:09 | 0 kommenttia

I am an Asteroid. I am an Asteroid.
I am a drifter. I go where life leads, which makes me usually a very calm and content sort of person. That or thoroughly apathetic. Usually I keep on doing whatever I'm doing, and it takes something special to make me change my mind.

“What Video Game Character Are You?”
ravenblack.net Sulka.net




"French answer to Google library"

@ 23:43 | 0 kommenttia

“The French, concerned that the internet is in danger of becoming the exclusive preserve of the English language, are responding to Google's project to put 15 million books and documents online with their own French version.”

BBC




Bloggerin temppuilu: kiertokikka

@ 21:11 | 2 kommenttia

Käärimällä templaatista löytyvän <$BlogItemBody$>-tagin <div class="postBody">...</div> -blokkiin ja sen jälkeen lisäämällä templaatin <head>-osioon seuraavat rivit saa ongelman kierrettyä:

<style type="text/css">
div.postBody>div { display:none; }
</style>




Blogger sukkaa taas vaihteeksi

@ 20:50 | 0 kommenttia

No niin, ne on eilen Bloggerilla lisänneet kuvituksen tähän vehkeeseen ja ilmeisesti siinä yhteydessä ovat ruvenneet lisäämään postausten eteen ylimääräisen <div style="clear: both;">...</div> -blokin, joten siitä se johtuu.

Tämä minulle selvesi Uguksen törmättyä samaan pulmaan, saatuaan tuosta vihjeen.

“We've just launched Blogger Images. So now you can include photos and images in your posts. Just click the new picture icon and you can upload an image from your computer or from the web. Try it out!”

Mihin tämänkin linkkaan? Eipä nävy Knowledge-sivullakaan. Kojelaudasta tämän poimin.




Merkinnät muljahtavat alas

@ 14:33 | 0 kommenttia

Noh, vittuako tämä palsta nyt rupesi venkuloimaan tällä lailla? Mittään en oo muuttanu!




YLEn stereotesti ja surround-stereotesti

@ 14:23 | 0 kommenttia

“Oletko kytkenyt tietokoneesi kaiuttimet oikein? Ovatko kotiteatterisi kaiuttimet kohdallaan?”

YLE Radio 1


Jostain käsittämättömästä syystä tästäkin on pitänyt tyrkätä tarjolle Realilla pakattu versio, vaikka itsekin myöntävät, että sillä ei ole mitään muuta käyttöä kuin “ennakkokuuntelu”. Tarjolla on kuitenkin tällä kertaa peräti MP3-tiedostokin - eikö siihen enää liitykään lisenssimaksuja vai onko ne tästä yhdestä äänestä sitten maksettu?. MP3:han ei tietenkään sekään ole surround-ääniä varten tehty, mutta onneksi tarjolla on näiden lisäksi myös 21 Mt:n kokoinen, 44 kHz:n 16-bittinen wav-tiedosto.

Äänten käyttöä on rajoitettu ankarasti:

“Näiden testiäänien julkinen käyttö ilman erillistä kirjallista lupaa on kielletty.”




"Turistille 3000 euron sakot piraattiaurinkolaseista"

@ 14:10 | 0 kommenttia

“[Italian Ventimigliassa] poliisi läväytti [aurinkolasit ostaneen] 60-vuotiaan rouvashenkilön käteen 3333 euron sakkolapun tuoteväärennöksen ostamisesta. Sakottaminen tuoteväärennöksistä on Ventimiglian poliisin mukaan osa viranomaisten kamppailua tuoteväärennöksiä eli piraattituotteita vastaan.”

verkkouutiset Ampparit.com




Laajennuksia Thunderbirdille

@ 20:22 | 0 kommenttia

Firefoxin laajennuksia olen käyttänyt alusta asti, mutta Thunderbirdiin rupesin nyt ensimmäistä kertaa niitä sovittelemaan. Havaitsin heti seuraavat kolme hyödyllisiksi:

Display Mail User Agent Extension: “Displays the icon of the application with which the selected mail was written.”

Signature Switch: “Switch the signature on/off or choose a new one from your predefined set.”

Enigmail: “OpenPGP message encryption and authentication.”

Mozilla.org


Viimeksimainittua varten tarvitaan sitten luonnollisesti lisäksi vielä GnuPG.

“GnuPG is a complete and free replacement for PGP. Because it does not use the patented IDEA algorithm, it can be used without any restrictions.”

GnuPG.org




"Intialainen mursi Windowsin aitoustarkistuksen"

@ 16:06 | 0 kommenttia

“Bangalorelainen tutkija Debasis Mohanty kertoi murtaneensa Microsoftin "murtamattoman" Windows Genuine Advantage -aitoustarkistuksen, jonka avulla yhtiö on tarkistanut käyttöjärjestelmänsä aitouden järjestelmäpäivityksissä. Murron avulla Windowsin laiton levittäminen muuttuu oleellisesti helpommaksi, sillä muuten piraattiversioihin ei pysty asentamaan päivityksiä.”

digitoday Ampparit.com




"Adopt A Chinese Blog"

@ 14:20 | 0 kommenttia

“This is how it works. A blog (or any website, really) using an independent hosting service hosts a blocked blog. (This simply means creating a subdirectory where the adopted blog can be published and store its files.) […]

By distributing the blocked blogs across a variety of hosts, the task of blocking a large number of blogs becomes increasingly difficult. If any adopted blog is blocked, it can say its thank yous and farewells to its host and then move onto a new host.”

Adopt a Chinese Blog Killinki




"iPods Dirty Little Secret"

@ 20:57 | 2 kommenttia

“iPod's unreplaceable battery lasts only 18 months.” [6,56 Mt Qt]

Kontraband Atson ajatukset




"Paperiliitto pisti nettikeskustelun jäähylle"

@ 16:38 | 0 kommenttia

“Paperiliiton nettikeskustelufoorumi on suljettu »päivityksen« vuoksi toistaiseksi. […] Liiton puheenjohtaja [… ei ottanut] kantaa siihen, johtuiko keskustelupalstojen sulkeminen Helsingin Sanomien tiistaisesta kolumnista, jossa käsiteltiin sivuilla käytävää keskustelua.”

ITviikko Ampparit.com




Keltaisen Pörssin käyttäjätiedot

@ 22:37 | 0 kommenttia

Miksei sähköpostiosoitteeni kelpaa Keltaiselle Pörssille? Hotmail-osoite on muka kelvollisempi!

Sähköpostiosoitekenttä




AfterDawniin murtauduttiin

@ 21:06 | 0 kommenttia

“Osa AfterDawn.com:n palvelimista on joutunut tietomurron kohteeksi, jonka vuoksi palvelimet joudutaan asentamaan uudestaan.”

AfterDawn.com




“Open Officea ja Linuxia Espooseen?”

@ 16:14 | 0 kommenttia

“Kansanedustajat Hanna-Leena Hemming (kok) ja Jyrki Kasvi (vihr) ovat jättäneet valtuustoaloitteen avoimen lähdekoodin ohjelmien koekäytöstä kunnan tietojärjestelmissä. Aloitteen allekirjoitti enemmistö Espoon kaupunginvaltuutetuista. Kansanedustajat jättivät aiheesta aloitteen myös eduskunnan kansliatoimikunnalle.”

ITviikko Ampparit.com




"EU hyllytti muutokset ohjelmistodirektiiviin"

@ 15:37 | 0 kommenttia

“Ohjelmistopatentteja koskevaan direktiiviehdotukseen ei tullut muutoksia eilisiltana, talouslehti Financial Timesin kertoo. Komitea käsitteli muutosehdotusta, jonka mukaan ohjelmistojen patentointia olisi rajoitettu.”

Tietoviikko Ampparit.com




"Kolmannes musiikkilatauksista jo laillisia"

@ 15:35 | 0 kommenttia

“Jo kolmannes, tarkalleen 35% kuluttajista, lataa online-musiikkinsa laillisesti. Luku lähenee jo piratismin määrää, joka on 40%.”

Macmaailma Ampparit.com




“The Etherkiller and Friends”

@ 15:21 | 0 kommenttia

“It all started one day with this guy, the origional Etherkiller, developed with a few misc parts to warn new users that the IT department is not to be messed with. […] This led to some general discussion that this particular device really is in a class of devices, now called the »killers«, which need to be made.”

fiftythree.org net.nyt




Fake name generator

@ 12:05 | 0 kommenttia

“It's always great fun to a have a fake name ready to deploy.”

U.S. Name Generator


Jani Uusitalo from this day forward
you will also be known as LEON POPE




Eraser - Free secure data erase tool to wipe files on your hard drive

@ 11:21 | 0 kommenttia

“Eraser is an advanced security tool (for Windows), which allows you to completely remove sensitive data from your hard drive by overwriting it several times with carefully selected patterns. Works with Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP and DOS. Eraser is FREE software and its source code is released under GNU General Public License.”

Eraser




40 miljoonan luottokortin tiedot väärissä käsissä

@ 14:59 | 0 kommenttia

“MasterCard International reported today that it is notifying its member financial institutions of a breach of payment card data, which potentially exposed more than 40 million cards of all brands to fraud […]”

Mastercard /.


“Noin 6 000 suomalaisen luottokortin tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin Yhdysvalloissa tehdyn tietomurron yhteydessä.”

“Luottokorttitiedot viety tuhansilta”
YLE24


“Suomalaiskorttien tiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin, jos kortilla on maksettu sellaisessa paikassa, joka on rikoksen kohteeksi joutuneen yrityksen asiakas.”

“Suomalaisten luottokorttitietoja varastettiin yli tuhat”
HS Verkkoliite Ampparit.com


“Pankit muistuttavat, ettei korttien mahdollisesta väärinkäytöstä aiheudu kuluja kortin haltijoille. Varastetuilla tiedoilla tehdyt ostot eivät ole kortin oikean omistajan vastuulla.”

“Omistaja ei joudu vastuuseen”
HS Verkkoliite


18:40: Lisäsin linkin YLEn uutiseen.




SchilliX - An OpenSolaris LiveCD

@ 14:49 | 0 kommenttia

“SchilliX is an OpenSolaris-based live CD and distribution that is intended to help people discover OpenSolaris. When installed on a hard drive, it also allows developers to develop and compile code in a pure OpenSolaris environment.”

ShilliX /.




"Testityökalu paljastaa uusia haavoittuvuuksia"

@ 14:37 | 0 kommenttia

“Oulusta lähtöisin oleva tietoturvan testaustyökaluja kehittävä Codenomicon on äskettäin julkistanut uuden työkalun, joka etsii web-selainten haavoittuvuuksia hyödyntäviä hyökkäyskoodeja esimerkiksi [kuvatiedostoista]. Codenomicin kehittämät työkalut yrittävät löytää web-palveluiden toteutustavoista virheitä normaalista poikkeavien syötteiden avulla.”

Prosessori Ampparit.com
linkitys omani




"Hakkerit nolasivat Kiinan nettipoliisin"

@ 13:45 | 0 kommenttia

“Tuntemattomat kiinalaiset hakkerit ovat tunkeutuneet poliisin ylläpitämälle, internetiä valvovalle nettisaitille Pekingissä. […] Financial Timesin (FT) mukaan saittia pitää pääkaupungin poliisilaitos, joka on viime aikoina hakenut palvelukseensa jopa 4 000 vapaaehtoista vahtimaan internetin käyttöä Pekingissä.

Hakkerit kirjoittivat viestinsä poliisin saitin uutisosioon viime viikolla. Viestissä luki, että turvayhtiö, joka ei pysty valvomaan omaa saittiaan, tuskin kykenee puhumaan tietoturvasta”

Taloussanomat.fi Ampparit.com




"JAWS Screen Reader Adaptation for Mozilla Firefox"

@ 17:32 | 0 kommenttia

“The goal of the Sharkware Development team is to create compatibility between Freedom Scientific's JAWS Screen Reader and the Mozilla Firefox next generation browser. Freedom Scientific has not created scripts that would allow JAWS to function properly in Mozilla Firefox or any other browser other than Internet Explorer. The purpose of our project is to create a bridge between these two software components so that everyone can have a choice of what browser they wish to use.”

“About the Project”
Sharkware Development WATS.ca




"The Linux iPod"

@ 11:14 | 0 kommenttia

“Imagine using your iPod and a regular old microphone to record studio-quality audio. Or sitting on a commuter train and playing Othello, Pong, Tetris, or Asteroids. All this and more is possible when you install Linux on your third-generation or earlier iPod. Best of all, one soft reset, and you’re back in Apple’s iPod operating system, listening to your tunes.”

Macworld /.




"Sony BMG rajoittaa kopiointia"

@ 17:04 | 0 kommenttia

“Levy-yhtiö Sony BMG ottaa osassa äänilevyistään käyttöön suojauksen, joka sallii kuluttajan tehdä levystä vain kolme kopiota […] Apple-käyttäjät pystyvät kuitenkin tekemään rajoittamattoman määrän kopioita Itunes-ohjelmalla. Samasta syystä Sony BMG on pyydettäessä tähän asti lähettänyt pc-käyttäjille sähköpostitse tiedon, miten kopiointisuojauksen voi kiertää.”

Tietoviikko Ampparit.com


Eipä sitten osteta Sony BMG:n levyjä.




"Aikamatkalainen ei voi muuttaa historiaa!"

@ 16:50 | 0 kommenttia

“Aikamatkailu on kiinnostanut jo pitkään niin sci-fi-kirjailijoita kuin heidän lukijoitaan. […] Niin kirjailijat kuin tutkijatkin ovat törmänneet aikamatkailun paradokseihin, joiden perusteella on ajateltu, että todellisuudessa jokin luonnonlaki kieltää ne. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä tuoreen raportin mukaan paradokseja ei voi syntyä.”

Avaruus Ampparit.com




Saunalahti nostaa ADSL-nopeuksia, laskee hintoja

@ 22:02 | 0 kommenttia

“Nostamme 1.7. lähtien SaunaVerkossa toimivien yhden ja kahden megan ADSL-liittymävaihtoehtojen nopeuksia liittymästä ulospäin. […] Lisäksi alennamme yhden kuukauden laskutusvälillä olevien Full Rate 8 M/1 M -liittymien hintaa neljällä eurolla kuukaudessa.”

“ADSL-liittymiin nopeus- ja hintamuutoksia”
Saunalahti




Wordpress Codex: The Use of Wordpress Excerpts

@ 13:05 | 1 kommenttia

“An excerpt is a condensed description of your blog post and refers to the summary entered in the Excerpt field of the Write Post SubPanel […] The excerpt is used to describe your post in RSS feeds and is typically used in displaying search results. The excerpt is sometimes used in displaying the Archives and Category views of your posts. […] An excerpt should not be confused with the teaser which refers to the first few sentences or paragraphs of a post. ”

Wordpress Codex




"Alma Media joutumassa käräjille Etuovi-merkin käytöstä"

@ 13:01 | 0 kommenttia

“Tamperelainen […] mies rekisteröi etuovi.net-verkkotunnuksen tammikuussa 2000 […]. Syksyllä 2002 Alma Media puolestaan rekisteröi etuovi.com-tunnuksen.

Mies katsoo, että hänellä on yksinoikeus Etuoveen. Hän vaatii Alma Medialta 850 000 euroa tavaramerkin loukkauksesta saadusta hyödystä. Lisäksi mies haluaa yhtiöltä 240 000 euron vahingonkorvaukset.”

Taloussanomat Ampparit.com
linkitykset omiani




"Vanhasta kännykästä Skype-palvelin"

@ 12:38 | 0 kommenttia

“Norjalaisyhtiö IPdrum on kehittänyt kaapelin ja ohjelmiston, joka tekee vanhasta matkapuhelimesta yhdyskäytäväpalvelimen Skype-nettipuheluohjelmaa varten. […]

IPdrum Mobile Skype -kaapeli kytkee matkapuhelimen tietokoneen usb- ja ääniportteihin. Kun käyttäjä asentaa tarvittavan ohjelmiston, hän voi siirtää Skype-puhelut suoraan mukanaan olevaan matkapuhelimeen.”

MikroPC.net
linkitys omani




“Nettipiratismi ei syynä musiikkimyynnin laskuun”

@ 12:35 | 0 kommenttia

“Arvostettu kansainvälinen talousjärjestö OECD on julkaissut tutkimuksen [1,2 Mt PDF] maailman musiikkikaupasta, ja järjestön mielestä internetin piratismi ja tiedostojako-ohjelmat eivät ole pääasiallinen syy laskevaan cd-kauppaan. Suurimmat syyt ovat tutkimuksen mukaan muualla, esimerkiksi kilpailevien viihdelähteiden määrän kasvussa.”

Tietokone Killinki




“Näkövammaisten Keskusliitto avasi esteettömät kotisivut”

@ 12:17 | 0 kommenttia

“Näkövammaisten Keskusliitto haluaa osoittaa uusilla kotisivuillaan, ettei esteettömyyden tarvitse merkitä värittömyyttä ja kuvattomuutta, vaan kyse on pikemminkin tahdosta ja taidosta ottaa huomioon kaikki käyttäjäryhmät.

Keskusliitto toivoo kotisivujensa toimivan esimerkkinä myös muille. Erityisesti julkishallinnon sivustojen sekä muiden kaikille tarjottavien sähköisten palvelujen pitää olla myös näkövammaisten itsenäisesti käytettävissä.”

Näkövammaisten keskusliitto Tuhatsanaa.net




“Solaris aukeaa kaikille”

@ 14:58 | 0 kommenttia

“Sun toteutti alkuvuonna antamansa lupauksen ja julkaisi Solaris 10 -käyttöjärjestelmänsä lähdekoodin.

Ohjelmistojätti julkaisi yli viisi miljoonaa riviä lähdekoodia OpenSolaris-projektin puitteissa. Samalla avautui opensolaris.org-internetsivu, jonka ympärille Sun yrittää kerätä käyttöjärjestelmän jatkokehitykseen osallistuvaa yhteisöä.”

MikroPC.net Ampparit.com




“Fujitsu Siemens Computersin AMILO-kannettavien akkuja vaihtoon”

@ 14:48 | 0 kommenttia

“Fujitsu Siemens Computers käynnistää tiettyjen AMILO-kannettavien akkujen vaihto-ohjelman. Vaihtoihin ryhdytään, koska yhtiöön on tullut käyttäjiltä muutama ilmoitus akkujen ylikuumenemisesta. Fujitsu Siemens Computers suosittelee akun poistamista ja laitteen käyttämistä verkkovirralla akun vaihtoon saakka. Kyseiset kannettavat ovat toimitettu yhtiön tehtailta 1.10.2004–11.4.2005.

Asiakkaat saavat vaihtoakun veloituksetta. Asiakkaita pyydetään menemään Internet-sivulle www.fujitsu-siemens.com/batteryexchange, jolta löytyy lisätietoa vaihto-ohjelmasta, mitä akkuja ohjelma koskee ja ohjeet akun vaihtoon.”


Fujitsu Siemens ITviikko




“Suomen kattava aikataulu- ja reittihaku rullaamaan netissä”

@ 14:41 | 0 kommenttia

“Valtakunnallinen joukkoliikenteen reitti- ja aikataulupalvelu otettu käyttöön Suomessa. […] Matka.fi on ollut koekäytössä kevään ajan ja toimii myös ruotsiksi ja englanniksi. Ministeriön johdolla kootun internet-palvelun tietoaineisto käsittää joukkoliikenteen valtakunnalliset ja paikalliset aikataulut.”

ITviikko
linkitykset omiani


Hurjan näppärä ja antaa vieläpä hakutuloksista ihan toimivat url:tkin!




P2P-televisio tulossa

@ 21:26 | 0 kommenttia

“Welcome to ACTLab TV: an effort to bring television to the masses, not only as passive viewers, but also as broadcasters! […] Once you have downloaded the latest version of our streaming software Alluvium, you can tune into ACTLab TV or Radio to experience our vision of independent media on the web.”

ACTLab TV Juha


“ACTLab TV is based on three open source technologies developed by the Foundation for Decentralization Research […].”

“Technology”
ACTLab TV




“Haavoittuvuuksia Sun Java -ohjelmistoissa”

@ 21:12 | 0 kommenttia

“HAAVOITTUVUUDELLE ALTTIIT JÄRJESTELMÄT:

Ensimmäinen haavoittuvuus:
  • Java Web Start in Java 2 Platform Standard Edition (J2SE) 5.0, (Windows-, Solaris- ja Linux-käyttöjärjestelmille)
  • Java Web Start in Java 2 Platform Standard Edition (J2SE) 5.0 Update 1, ( Windows-, Solaris- ja Linux-käyttöjärjestelmille)


Toinen haavoittuvuus:
  • J2SE 1.4.2_07 ja sitä edeltävät versiot ( Windows-, Solaris- ja Linux-käyttöjärjestelmille)
  • Java 2 Platform Standard Edition(J2SE) 5.0, (Windows-, Solaris- ja Linux-käyttöjärjestelmille)
  • Java 2 Platform Standard Edition(J2SE) 5.0 Update 1, (Windows-, Solaris- ja Linux-käyttöjärjestelmille)”


Viestintävirasto


“To determine the version of Java on a system, the following command can be run:

% java -fullversion

“Security Vulnerability With Java Web Start”
SunSolve Viestintävirasto


D:\>java -fullversion
java full version "1.5.0_02-b09"


Ota tuostakin nyt sitten selvää. Tarkoittaako _02, että tämä on Update 2?




“Sophisticated” anonymity and encyption techniques revealed in kiddy porn raid

@ 16:37 | 0 kommenttia

“The networks’ modus operandi consisted of sophisticated techniques to hide members’ electronic identities and to encrypt their communication. Europol supported the exchange of information providing intelligence analysis and assisting law enforcement authorities to identify suspects at a national level.”

Europol YLE24


Wonder what ‘sophisticated’ means in this context.




“Joutsenmerkin vaatimukset tietokoneille uudistettiin”

@ 15:43 | 0 kommenttia

Joutsenmerkki “Pohjoismainen ympäristömerkintä on uusinut tietokoneita koskevat vaatimuksensa. […] Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki tietokoneessa kertoo, että laite on päivitettävissä, siihen saa varaosia ja että laitteen purkaminen ja materiaalien irrotus kierrätystä varten onnistuu ilman erityisiä apuvälineitä.

Kriteereissä painotetaan lisäksi laitteiden hyviä käyttöominaisuuksia, kuten alhaista melu-tasoa ja hyvää ergonomiaa. Vaatimuksia on asetettu myös tietokoneiden aiheuttamien sähkö- ja magneettikenttien voimakkuudelle sekä käyttöohjeiden sisällölle.”

ITviikko Ampparit.com
kuvitus joutsenmerkillä omani


Kriteerit kuulostavat oikein hyviltä. Mahtaakohan tuolla merkillä varustettuja keskusyksiköitä sitten kaupoista käytännössä löytyä?




Oululaisille Sivakan asunnoille Opoyn laajakaista ilmaiseksi

@ 15:32 | 0 kommenttia

“Oulun Puhelin Oyj ja Oulun Sivakka Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen kiinteistöjen laajakaistayhteyksistä. Yhteistyön tuloksena Sivakan kiinteistöjen asukkaat saavat käyttöönsä maksutta Baana Kiinteistöpalvelun 2/2Mbit. Ensimmäisessä vaiheessa mukaan lähtee Sivakan noin 340 huoneistoa […]”

OPOY ITviikko




“Microsoft censors Chinese blogs”

@ 13:46 | 0 kommenttia

“Chinese bloggers posting their thoughts via Microsoft's net service face restrictions on what they can write. Weblog entries on some parts of Microsoft's MSN site in China using words such as »freedom«, »democracy« and »demonstration« are being blocked.”

BBC




“Euroopan suurin rautatieyhtiö vaihtoi Linuxiin”

@ 15:36 | 0 kommenttia

“Euroopan suurin rautatieyhtiö Deutsche Bahn vaihtoi kolmivaiheisessa projektissa Linuxin yli 300 palvelimeensa, joilla ajetaan kriittisiä liiketoiminnan sovelluksia. Deutsche Bahnin it-palvelun tarjoaja DB Systems näkee Linux-käyttöympäristöön siirtymisen tuovan merkittäviä kustannussäästöjä ja integraatioetuja sekä lisää riippumattomuutta laitemyyjistä.”

Tietokone




“PC:n virittely on monen ongelman alku”

@ 14:20 | 0 kommenttia

“Vielä muutama vuosi sitten tietojenkäsittelyopin opiskelija Juhana Virtanen tunnettiin kaveripiirissään kotitietokoneen virittelyn lipunkantajana. […]

Nyttemmin Virtanen on tullut toisiin ajatuksiin. Hänen mielestään koneen omatoimisesta kasailusta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Virtanen on alkanut suosia Applen suljettua hardware-arkkitehtuuria, jota ei voi sekoittaa kotikutoisella virittelyllä.”

Kaleva.plus.bitit




“Internet syrjäseuduilla kallis”

@ 14:17 | 0 kommenttia

“Kuluttajavirastoon tulee nettiyhteyksien hinnoittelusta yhteydenottoja tasaisin väliajoin. Erikoissuunnittelija Ari Luukisen mukaan kyselyitä tulee erityisesti Lapin läänistä.

»Ihmiset kysyvät, että miten tämä voi olla mahdollista. Valitettavasti on laillista pitää eri hintoja eri alueilla. Puhelinmodeemin käyttäjien lisäksi tilanteen kokevat epätasa-arvoiseksi myös ne laajakaistan käyttäjät, joiden alueella kilpailun puute pitää hinnat kalliina«, Luukinen kertoo.”

Kaleva.plus.kotimaa verkkouutiset




“Paristouutuus kolminkertaistaa digilaitteiden käyttöajan”

@ 16:58 | 0 kommenttia

“Panasonic kertoo kehittäneensä uuden paristoteknologian, joka yhtiön mukaan jopa kolminkertaistaisi paristojen tehon. Uusi tekniikka on suunniteltu nimenomaan digikameroihin, salamalaitteisiin sekä mp3- ja cd-soittimien tapaisiin runsaasti tehoa ja nopeaa palautumisaikaa vaativiin digitaalisiin laitteisiin.”

Tietokone




“Terveydenhuoltoon sähköinen arkisto”

@ 16:54 | 0 kommenttia

“Tietoyhteiskuntaohjelman ministeriryhmä tukee terveydenhuollon valtakunnallisen sähköisen arkiston luontia. Sosiaali- ja terveysministeriö on jo käynnistänyt kansallisen terveyshankkeen rahoituksella sähköisen arkiston toiminnallisen ja teknisen määrittelyn.

Keskitetyn arkiston muodostamista puoltavat kustannustehokkuus, toimintavarmuus, turvallisuus ja ennen kaikkea suuri kehityspotentiaali tulevaisuudessa tehtävien ratkaisujen varalta.”

Tietokone




“Windows XP Home muuntuu luvatta Pro-versioksi”

@ 16:45 | 0 kommenttia

“Windows XP Home -käyttöjärjestelmän asennus-cd:n voi muuntaa asentamaan Professional-version. Saksalaisen it-julkaisun ohjeiden mukaan muunnos onnistuu vaihtamalla kaksi rekisteriavainta.

Muunnos on Microsoftin mukaan ehdottomasti lisenssiehtojen vastainen. Kepulikonstein asennettuun XP Pro-versioon ei voi asentaa service pack 2 -turvapäivitystä.”

MikroPC.net
linkitykset omiani


SP2:n saa asennukseen mukaan jos se on valmiiksi asennuslevyllä, kerrotaan uutista seurannessa keskustelussa.




“Add-on PlayStation 3 HDD will run Linux”

@ 16:16 | 0 kommenttia

“In an interview with Impress PC Watch, [Sony Computer Entertainment president Ken] Kutaragi disclosed that he plans to install the Linux operating system on the PS3's hard disc drive (HDD) so it will be recognized as a computer, rather than a mere console.”

GameSpot /.




“Casefancasefancasefancasefancase...”

@ 16:10 | 0 kommenttia

“What you are looking at is a case made of case fans, Dexian (there's probably a trademark in there somewhere) shelving, nylon cable ties, terminal blocks, nylon motherboard mounts, backplane blanks, screws and wire. Oh, and PC hardware.”

P. Edge /.




“The Most Spammed Person in the World”

@ 15:58 | 0 kommenttia

“I've written a tutorial explaining why I get so much crapmail and how I deal with it."”

/.


A hilarious thread of /.-style comments follows.




“Debian GNU/Linux 3.1 julkaistu”

@ 15:45 | 0 kommenttia

“Debian-projektilla on ilo julkistaa uusi Debian GNU/Linux versio 3.1, koodinimeltään »sarge«, lähes kolme vuotta kestäneen kehitystyön jälkeen. […]

Uuden Debian-asentimen kehittämisen myötä tässä julkaisussa on uusi, modulaarinen ja hienostunut asennusrutiini, johon on liitetty laitteistontunnistus sekä mahdollisuus ilman silmälläpitoa tapahtuvaan asennukseen. Asennus on saatavilla noin kolmellakymmenellä kielellä ja siihen sisältyy X-palvelimen räätälöinti monille grafiikkakorteille. […]

Tämä on ensimmäinen Debian-julkaisu, johon sisältyy OpenOffice.org (1.1.3). Julkaisun myötä esiteltiin pääjakeluun integroidut salausohjelmistot. OpenSSH ja GNU Privacy Guard sisältyvät oletusasennukseen, ja vahva salaus kuuluu www-selaimiin sekä -palvelimiin, tietokantoihin ja moniin muihin julkaisuun saatavilla oleviin sovelluksiin.”

debian.org /.


“Debian developer Bill Allombert has e-mailed the Debian community saying he estimates about 30% of users upgrading from Debian Woody to Sarge will suffer 'serious breakage'. Allombert says the upgrade process suffers from a number of bugs reported before the release went live several days ago.”

/.




“Revolutionary underwater breathing system”

@ 15:42 | 0 kommenttia

“An Israeli Inventor has developed a breathing apparatus that will allow breathing underwater without the assistance of compressed air tanks. This new invention will use the relatively small amounts of air that already exist in water to supply oxygen to both scuba divers and submarines.”

IsraCast /.




Saunalahti: GSM-liittymätyyppien vaihto

@ 13:11 | 0 kommenttia

“Muutos astuu voimaan seuraavana päivänä[.] Voit tehdä liittymätyypin vaihdon veloituksetta kerran kolmessa kuukaudessa! Muulloin liittymätyypin vaihto maksaa 5 €, veloitus seuraavalla laskulla.

Mikäli liittymäsopimuksesta on jo maksettu kuukausimaksu, se hyvitetään uuden liittymätyypin yhteydessä. Hyvitys ei koske Paketti/Paketti Plus-liittymän kuukausimaksua”

oma.saunalahti.fi


Vaihdoin Saunalahti GSM:n tuohon Ykköseen, kun kävi ilmi, että sillä saisin puhelinlaskut pienemmiksi.

Vaihdon yhteydessä oli mahdollista valita, tuleeko liittymä Soneran vai Elisan verkkoon.




13:26: Lisäsin linkin kuvaan verkonvalinnasta.




“Snap judgments”

@ 16:59 | 0 kommenttia

“Photofinishing labs increasingly are refusing to print professional-looking photographs taken by amateurs. The reason: Photofinishers are afraid of infringing on professional photographers'copyrights.”

SignOnSanDiego.com Killinki