mummila.net Firefox [b] (cc)

Lähtemätön lähtö ja varaslähtö

Otin juuri varaslähdön jouluun syömällä kinkkua italiansalaatin ja porkkana- ja lanttulaatikon kera. Perusteluni tälle tämänpäiväiselle aterialle ovat huolestuttavan samanlaiset, kuin millä äiti perustelee omia edullisia ruokaostoksiaan: italiansalaatti oli päiväystarjouksessa, joten otin sitä, mutta sitten piti myös ostaa jotain, jonka kanssa sitä syödä, ja niinpä ostin sitten kahta eri lootaa ja kinkkusiivut päälle.

Todellinen syy oli tietysti se, että olin juuri seistä nököttänyt bussipysäkillä puoli tuntia odottamassa juuri sitä bussia, joka on toinen niistä päiväsaikaisista puoli jotakin -vuoroista, jotka eivät aja. Eli sanalla sanoen keljutti, ja tarvin lohdutusta.

Jouluinen ateria tuli siihen tarkoitukseen. Samoin kuin torttutaikina ja omenahillo ja oikea Dronningholmin lettuhillo, jonka lähi-Spar ilokseni on muiden Dronningholm-hillojen ohella lopultakin ottanut tuotevalikoimaansa entisen pelkän harmaanvärisen Spar-hillon tilalle (tai rinnalle). Nyt ei tarvi enää matkata kaupunkiin sitä hankkiakseen, niin kuin nytkin olin aikeissa, mistä syystä olin siihen pysäkille tullutkin.

(Toki minä muutakin sieltä olisin samalla reissulla ostanut, älä teilaa minua ympäristörikoksesta ihan vielä, Veloena.)



19.11. 11:23: WTF? Linja-auto-aikataululinkki viittasi osoitteeseen sitä. Korjasin.

[#] | @ 14:44





Kommentit: 6

Lord Boredom kirjoitti...

Onnittelut Pinserin TOP-100:aan pääsystä! (tosin en tiedä, oletko jo aiemminkin päässyt sinne)

16:51  


Jani kirjoitti...

No voihan räähkä! Justiin tänä päivänä olin tyytyväinen kun huomasin, että minähän voin ihan turvallisesti katsella tuota top 100 -listaa, koska ite olen sen ulkopuolella. Että se siitäkin ilosta sitten.

Kiitos tiedosta. Kohta lisää aiheesta.

16:54  


Veloena kirjoitti...

Teilaa? En minä teilaa ihmisiä, vaan ideoita... ainoa, jota jaksan kunnolla hävetä & vihata & siten teilata, olen minä itse. Äh. En minä ole vihainen ihminen ;)

18:07  


Jani kirjoitti...

Miksi ansaitset itse muita ankaramman arvostelun, tai, mikä vieläkin tärkeämpää, muut omaasi helpomman? Oletko esikoinen?

19:26  


Veloena kirjoitti...

Kyllä, olen esikoinen. Mutta ei se siitä johdu. Juttu on vaan niin, etten tunne muita tarpeeksi hyvin tietääkseni, miten heidän pitäisi toimia. Itseni ja edellytykseni tunnen. Joissain asioissa annan itselleni myös suuremmat roistomaisuusvapaudet kuin muille, koska tiedän olevani huono tietyillä osa-alueilla. En usko mihinkään universaalimoraaliin. Tai ainakin se on sitten niin epämääräinen, väljä ja mitäänsanomaton (tyyliin "älä kiduta viattomia pikkulapsia") ettei siitä vielä ole normaalien (?) käytännön tilanteiden ohjenuoraksi. Kaikista hyvistä teoista voi iloita ja saada niistä motivaatiota yrittää yhä enemmän, paremmin, tarkemmin, mutta tuomitseminen on perseestä eikä auta mihinkään. En kyllä jaksa häpeillä omia tekemisiänikään pitkään. Korkeintaan retorisesti, hetkellisesti, tunnistaen, että olinpas pöljä ja sillä siisti. Eteenpäin.

12:45  


Jani kirjoitti...

“Kyllä, olen esikoinen. Mutta ei se siitä johdu.”

Niinhän me esikoiset haluaisimme ajatella ;)

Mutta vakavissaan, kiitos kun jaoit hieman ajatusmaailmaasi. Minusta on aina kiinnostavaa tietää, miten ihmiset, ja varsinkin valtavirran tavoista poikkeavat ihmiset omaa toimintaansa itselleen perustelevat.

14:54  






Kirjoita oma kommenttisi

« Takaisin etusivulle