Viestit paikassa Se sanoo

Miljoonien vuosien kuluttua paleontologit löytävät pikku-Adrianin jäänteet

27. toukokuuta 2016 klo 17.39
Sijainti: Blogit: kieli
Avainsanat: Someone Knows Something

Miljoonien vuosien kuluttua paleontologit löytävät pikku Adrienin jäänteet. ”Onnekkaan sattuman takia säilynyt harvinainen esimerkki muinaisesta Homo-lajista, josta emme tiedä juurikaan mitään.”

No, en tiedä onko tämä lainkaan realistista, mutta mielikuva popsahti päähäni heti kun arvasin totuuden (siis sen selityksen, johon Ridgenkin sukeltajien lisäksi vaikutti lopulta uskovan, ja joka näin suomalais-lintukotolaisesta näkövinkkelistä tuntui melkein alusta asti ilmiselvältä).

Kanadalainen ”about” riitti minulle melkein yksinään siihen että kuuntelin jakson toisensa perään. Pyöreydessään se suorastaan hyväilee korvaa sisään mennessään.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (kieli)

Onko tuo kiintiöksi nimittämisen piikki yleisesti tarkoitettu representaation halveksuntaan?

27. marraskuuta 2014 klo 20.13
Sijainti: Blogit: Se sanoo

Uutispäällikön vajaa-aivoitukset sikseen, onko tuo kiintiöksi nimittämisen piikki yleisesti tarkoitettu representaation halveksuntaan? Itse kun olen aina olettanut sen olevan tarkoitettu, ja itse sitä käyttänytkin, halventamaan nimenomaan sitä, miten vähemmistöhahmoja marssitetaan sarjoihin ei suinkaan vähemmistöjen samaistumiskohteiksi, vaan… no, miksi nyt tuodaankaan, sirkuseläimiksi enemmistölle. Se hahmotuksen kaavamaisuus on siis tehnyt niistä minun silmissäni kiintiöilmiön (hahmot ovat täyttämässä viihdeteollisuuden itselleen asettamien vähemmistöstereotyyppihahmojen kiintiötä, eivät täysinä hahmoina muiden joukossa).

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Se sanoo)

Ah, mainiota. Kiitos!

30. huhtikuuta 2014 klo 11.19
Sijainti: Blogit: Se sanoo
Avainsanat: Facebook

Ah, mainiota. Kiitos!

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Se sanoo)

Omia suosikki-inhokkejani ovat

13. kesäkuuta 2012 klo 20.05
Sijainti: Blogit: Se sanoo

Oma suosikki-inhokkini on jotain käytöstä tai jopa jotain tahdosta riippumatonta ominaisuutta ilmentävien ryhmien (väheksyvä) leimaaminen ko. attribuutin perusteella: “Kasvaa se mies räkänokastakin, vaan ei tyhjän naurajasta”, “Hiki laiskan syödessä” jne.

Vastaa viestiin sen kontekstissa (Se sanoo)