Toissailtana MTV3:n kotisivu-ftp-palvelin lakkasi vastaamasta, eikä ole vastannut tähän päivään mennessä. Sivuille kyllä pääsi vielä selaimella, mutta niitä ei enää pystynyt päivittämään. Päätin että on sopiva aika vaihtaa palveluntarjoajaa. Aamulenkin aikana sitten pätkähti päähän, että tässähän olisi aika päivittää kerralla kunnolliseen webhotelliin, ja sitten läksin tutkimaan vaihtoehtoja.

http://www.hostingvertailu.org/

Lopullisiksi kilpailijoiksi raakautuivat tuolta isolta listalta nämä:

  • http://www.int2000.net/
  • http://www.kapsi.fi
  • http://www.louhi.net/
  • http://www.omakotisivu.com/

Kapsi kiinnosti sen erilaisen luonteen takia, mutta toisaalta ajattelin että se voi olla myös sen heikkous. Siihen ei myöskään olisi saanut omaa domainia vaan se olisi pitänyt hankkia erikseen muualta.

Int2000:n peruspaketti ei sisältänyt mitään ohjelmointimahdollisuuksia, ja tuntuma kahdesta jäljellä olevasta oli että niissä olisi ehkä jotain sentään (pelkkä tuntuma; älä usko minun sanaa tästä jos itse harkitset webhotellin palveluita). Ohjelmointi ei tässä vaiheessa olisi kriittinen mutta siltä varalta että joskus olisi, tuo olisi tietysti hyvä olla.

Omakotisivu.com:n ja Louhin peruspaketin palveluluettelot olivat identtiset, joten veikkaankin että edellinen toimii vain jälkimmäisen jälleenmyyjänä. Louhi mainosti Linuxia joten tykästyin siihen ;-) Tilauksen tekemisestä kului 10 minuuttia siihen, että sain sähköpostissa tilausvahvistuksen ja laskun, ja laskun maksamisesta puolestaan puoli tuntia siihen, että sain tunnukset ja palvelintiedot, ja pääsin siirtämään aiemmin wgetillä mirroroituja kotisivuja tilapäiselle palvelimelle (tai tarkemmin sanottuna tilapäiseen osoitteeseen). Sen jälkeen sain sitten odotella seuraavaan (eli tähän) aamuun, että lopullinen domainnimi alkoi toimia ja pääsin päivittämään Bloggerin käsitystä julkaisukanavastani. Blogger vain ei meinannut tajuta tunnuksiani ennen kuin luin sen ohjeista että kannattaa kirjautua ulos välissä ja sitten se jo toimikin.

Domainnimestä sen verran, että kokeilin kaikki ilmeisimmät ja ne oli tietenkin jo varattu; jopa uusitalo.com, .net ja .org oli kaikki varattuja. Sitten keksin tämän nykyisen, ja totesin että yhtään päätettä ei vielä ole varattu, joten tulikin sitten sen miettiminen eteen seuraavaksi. Konsultoituani useampaakin tahoa päädyin .net:iin, lähinnä koska se on helpoin ääntää ja tavata vaikkapa puhelimessa niin että vastapuolikin saa sen vielä oikein vaikka ei paljon netissä olisi ennen liikkunutkaan (eikä joudu seikoilemaan vaikkapa .ork:in tai .kom:in kanssa).

MTV3:n sivuja pystyin enää päivittämään niiden web-editorilla joten ei saanut edes kunnon läksiäiskylttiä sinne itse blogien osalta; vain itse pääsivun alle sellaisen sain tehtyä koska tuolla editorilla ei pysty tekemään edes kansioita.

Muokattu 26.4.2004: Nähtävästi myös yliopiston taholta olisi saanut vastaavia palveluita, mutta vaikka niiden peruspaketti on edullisempi, niin jos laittaisi samanlaisen paketin, kuin minkä nyt laitoin, se tulisi maksamaan enemmän. Ja tuo peruspaketti ei minulle luultavasti riittäisi kovinkaan pitkälle (50Mt levytilaa olisi jo pian täynnä).