Saitin liikenne on kasvanut edelliskuun puolelta (saitin aukeamisesta) valtavasti: sekä upatun että imuroidun datan määrä on yli kymmenkertaistunut. Jos nykyinen vauhti (yli 40Mt/päivä) jatkuu, niin gigatavun kuukausiraja menee reippaasti rikki, mutta ihan suoralta kädeltä en ole valmis uskomaan että nämä siirtomäärät johtuisivat pääasiallisesti sivujen vierailijoiden määrästä.

Täytyy ruveta tarkkailemaan omia toimiaan eli ei enää kannata laiskasti upata kokonaisia kansioita vain muutaman kansiossa olevan, päivitetyn tiedoston takia, vaan täytyy poimia nimenomaan ne päivitetyt. Lisäksi täytyy kerätä päivityksiä ja tehdä ne kerralla eli ei kannata Bloggerissa tehtyjen yksittäisten kirjoitusvriheiden korjauksien jälkeen julkaista, vaan ehkä vain aina uusia juttuja postatessa. Ja ennen kaikkea pohjaan (template) tehdyt muutokset nielevät quotaa, koska siihen tehdyt päivitykset johtavat koko blogin uudelleenjulkaisuun (siis myös arkistoidut versiot päivitetään). Täytyy myös olla turhaan naputtelematta isompien fileiden linkkejä vain kokeilun vuoksi eli nekin pitää katsoa kerralla toimiviksi. Eilenkin naputtelin paidanviikkausta vain sen takia että Winissä Firefox avasi sen itsepäisesti aina Quicktimella kun olisin halunnut avata sen MPC:llä.

Muokattu: Jaaha, mutta Blogger on aika armoton eli jos postausta muokkaa niin se on myös julkaistava saman tien. Eikä puhettakaan että sitä jaksaisi pitää listaa tarvittavista muokkauksista, jotta niitä voisi kasata yhdelle muokkauskerralle kaistaa säästääkseen. Ja muutoinkin ahdistaa ajatus siitä että joutuisi rajoittamaan tätä kirjoittelua kun on jo tottunut siihen että voi saman tien roiskaista nettiin sen mitä kulloinkin mieleen juolahtaa. Pitääkö jo ruveta katselemaan lisäkaistan hintoja?

Muokattu: Vaivainen kymppi lisägigasta kuukaudessa! Kaista ei todellakaan ole kallista. Kyllähän se on niin että jatkan entiseen malliin murehtimatta liikennemääristä ja pulitan kympin lisää jos ne ylittää quotan.

Muokattu: Korjaan, alle kympillä voisin päivittää Standard-hotelliin, mihin kuuluisi jo 3 gigaa kuukausiliikennettä ja 200 megatavua tilaa. Houkuttavaa, kieltämättä.

Muokattu: Joo, ihan kuin uhosta olen sitten tänään päivittänyt kaikkien blogien pohjia useampaan otteeseen (ja korjannut mitättömiä virheitä). Otin kommentit taas kokeiluun, saa nähdä kuinka toimivat.