TeleWell pitää pakottaa

Vanha TeleWell oli poksahtanut P-niemessä (on taas ukkoskausi). Se oli laskujeni mukaan kolmas siinä talossa tähän mennessä ukkosen tuhoama modeemi. Aiemmat olivat vanhoja puhelinmodeemeja, eli edellisestä olikin kulunut jo jonkin aikaa.

Uusi modeemi oli hankittu heti seuraavana päivänä ja koetin neuvoa isää sen asentamisessa puhelimitse. Se ei oikein ottanut luonnistuakseen, mikä minua ihmetytti, kun kaiken järjen mukaan asennuksen olisi pitänyt olla ihan simppeli plug & play – ei siis sen perinteisessä merkityksessä (plug & pray) vaan ihan oikeasti vain virtajohto, puhelinjohto ja verkkojohto paikoilleen ja surfaamaan. Mutta ei.

Koska upouuden modeemin ADSL-valo ei palanut ollenkaan, aloimme jo epäillä, että koko puhelinlinja onkin mennyt ukkosessa paskaksi, ja alennuin siksi kehottamaan isää soittamaan Soneran asiakaspalveluun. Näin tehtyään meille selvisi, että tuo TeleWellin EA201 pitää pakottaa pois ADSL2+ tilasta ennen kuin se alkaa toimia vanhan ADSL-keskuksen kanssa.

Onneksi TeleWellin sivuilta löytyi tähän hyvin suoraviivaiset ohjeet, joita seuraamalla homma onnistui. Sen jälkeen tosin piti käyttää vielä irti verkkojohtoa, virtajohtoa, puhelinjohtoa ja vielä kerran verkkojohtoa ennen kuin ADSL-valo alkoi tuikkia.

Se oli iso helpotuksen huokaus, jonka mielessäni siinä vaiheessa päästin.

Voi vain kuvitella, miten sellaisilla käyttäjillä, joilla ei ole tietotekniikantuntevaa puhelintukea pikavalittavissa numeroissa, menee tuon kanssa sormi suuhun. Eipä varmaan ole hauskaa kauppiaallakaan, kun asiakas toisensa jälkeen on sitä mieltä, että romun möit. Yleensäottaen en suosittele TeleWellin modeemeja kenellekään, mutta noilla perukoilla se tuntuu olevan ainut merkki, jota myydään.