Muistiinpano: Epson-tulostimeni malli ja mustekasettien koodit

Epson-tulostimeni musta mustekasetti on ollut tyhjänä jo jonkin aikaa. Tämän tulostimen mukana ei tullut aiemman HP:n tulostimeni tavoin sellaista kätevästi lompakossa kulkevaa korttia, johon oli merkattu mustekasettien koodit. Tämän takia jouduin jo yhdellä aiemmalla, Palokan Euromarketiin suuntautuneella reissullani jättämään tarjouksessa olleet kasetit hyllyyn, kun en muistanut tulostimeni mallia, mustekasettien koodeista nyt puhumattakaan.

Tulostimeni on siis Epson Stylus C42UX, ja se nielee T036-mallisia mustan musteen kasetteja ja T037-mallisia värikasetteja. Nämä ovat Epsonin C42-sarjan verkkosivun perusteella ilmeisesti kaikkien C42-alkuisten mallien kanssa yhteensopivia kasetteja. Pakkauksessakin luki ‘C42 Series’, jonka takia uskalsin tämän ottaa, vaikkei siinä C42UX:ää erikseen mainittukaan. Lisäksi pakkauksen takapuolelle merkattu kasetin tarkka malli oli T036140YT, ja se näkyy toimivan, joten vain tuo etupuolelle merkattu koodin alkupuoli, T036, on tässä tapauksessa merkityksellinen.

Ostin kasettini Seppälän Prismasta, jossa se maksoi 21,90 euroa. Seppälän Citymarketissa, jossa myös kävin, ei ollut C42-sarjan Epsoneiden mustetta ollenkaan, vaikka muutamia muita Epsonin kasetteja olikin.