Twitteristä Jaikuun

TechCrunchissa nuristaan Twitterin tökkimisestä ja vihjaillaan, että kannattaisi valita mieluummin Jaiku.

Tähän asti on ollut kaksi syytä joiden takia en ole vaihtoa jo tehnyt: se, ettei Jaiku tue tilan päivittämistä pikaviestimen kautta, ja se, ettei Jaikun julkaisemien tilakilpien (Presence Badge) joukossa ole yksinkertaista, tekstimuotoista kilpeä, jollaisen Twitter tarjoaa.

Ongelmista ensimmäinen ratkesi hetki sitten, kun löysin IMifiedin (via topyli). IMified tarjoaa pikaviestikanavan, johon voi liittää eri web-palveluita vimpaimina (widgets). Niiden joukossa ei ole pelkästään Twitter, vaan Jaiku + Twitter -vimpain, jota käytettäessä molemmat palvelut päivittyvät yhdellä kertaa!

Toisen ongelman ratkaisemiseksi taidan vaihtaa lähestymistapaa ja ryhtyä noutamaan päivitykseni RSS:n avulla Jaikusta marginaaliin. Samalla periaatteella sinne noudetaan jo nyt Ytysten otsikotkin, eikä se jumita koko sivun lataamista niin kuin Twitterin JavaScript-ratkaisu tekee toisinaan.