Kuinka saan hiiren osoittimen mukaan ruutukaappaukseen

Lähtökohta
Edessäni on työpöytänäkymä, johon olen avannut sovelluksen. Haluan ottaa sovelluksesta kuvaruutukaappauksen siten, että sovelluksen ikkunan osion koon muuttamisen mahdollisuutta kuvastava hiiren osoitin (kaksisuuntainen nuoli) tulee mukaan kuvaan.
Ongelma
Sovellukset → Apuohjelmat -valikon Ota kuvakaappaus -sovellus ei ota kuvakaappaukseen hiiren osoitinta. Myöskään PrtSc-näppäimellä avautuva kuvakaappauksen tallennus ei ota hiiren osoitinta mukaan kuvakaappaukseen.
Ongelman syy
Kuvakaappauksien ottamiseen tarkoitetut oletussovellukset eivät tue hiiren osoittimen ottamista mukaan kuvakaappaukseen.
Ratkaisu
Ei vielä tiedossa.
Huomautuksia
  • Webmaster Tips -blogissa olevan kommentin mukaan Wink-nimisellä sovelluksella voi ottaa kuvakaappauksia jotka sisältävät hiiren osoittimen. Wink löytyy pakettivarastoista, mutta valitettavasti lupaus osoittimen sisältävien kuvakaappauksien ottamismahdollisuudesta pitää paikkansa vain osittain. Jos hiiren osoitin on sovellusikkunan osion kokoa muuttavan alueen päällä kuvakaappauksen ottamisen aikana, tuloksena olevassa kuvassa ei osoittimen kohdalla näy sama kaksisuuntainen nuoli kuin näytölläni todellisuudessa kuvan ottamishetkellä näkyy.
  • Creating Screencasts -artikkelin mukaan Xvidcap-nimisen sovelluksen asetuksissa on Capture Mouse Pointer -valitsin. En ole kokeillut kuvakaappauksien ottamista Xvidcapilla, sillä sovellus täytyisi asentaa Ubuntuun varsinaisten pakettivarastojen ulkopuolelta.
  • Osoittimellisen kuvakaappauksen voi mahdollisesti väärentää ottamalla kuvakaappauksen normaalisti ilman hiiren osoitinta, ja lisäämällä osoittimen kuvaan jälkikäteen esimerkiksi GIMP-kuvienkäsittelyohjelmalla. Tätä varten täytyy avata osoittimen ulkoasun sisältävä grafiikkatiedosto ja käyttää sen jälkeen kopiointia ja liimausta. Oletuskursorin grafiikkatiedostot ovat ilmeisesti /usr/share/icons/DMZ-White/cursors/ -hakemistossa, mutta ne ovat xcursor-tiedostomuodossa, enkä ole löytänyt pakettivarastoista ohjelmaa, jonka avulla ne pystyisi avaamaan GIMPissä. Pakettivarastojen ulkopuolella suoraviivaisin ratkaisu on ilmeisesti Gursor Maker -sovellus.