[Ratkaisu] NTFS-osiolla olevan M3U-tiedoston valinta avaa “haluatko suorittaa?” -kyselyn oletussovelluksen sijasta

Lähtökohta
Minulla on NTFS-tiedostojärjestelmää käyttävä levyosio, jolle olen tallentanut Windows-käyttöjärjestelmässä musiikkia. Olen liittänyt levyosion osaksi Ubuntu-asennukseni tiedostojärjestelmää käyttäen NTFS-3G -ajuria. Olen antanut tavallisen käyttäjän tunnukselleni oikeuden liittää ja irrottaa osio järjestelmästä.

Olen asettanut Rytmilaatikko-musiikkisoittimen oletusohjelmaksi, jolla M3U-tyyppiset tiedostot avataan. Olen avannut musiikkitiedostoja ja yhden samat musiikkitiedostot listaavan .m3u -päätteisen tiedoston sisältävän kansion NTFS-osiolta Nautilus-tiedostoselaimeen. Valitsen hiirellä .m3u -päätteisen tiedoston avattavaksi.

Ongelma
Nautilus avaa ruudulle kyselyn. Kyselyn sisältö on seuraavassa:

Haluatko suorittaa tiedoston "Orbital - In Sides.m3u" vai nähdä sen sisällön? "Orbital - In Sides.m3u" on suoritettava tekstitiedosto.

Kyselyn tarjomat vastausvaihtoehdot ovat Suorita päätteessä, Näytä, Peru ja Suorita.
En halua näyttää tiedoston sisältöä enkä suorittaa sitä. Haluan, että tiedoston valittuani sen käsittely siirtyy Rytmilaatikkoon tiedostotyyppiin liittämäni oletussovellusasetuksen mukaisesti.

Ongelman syy
Kaikkien NTFS-osiolla olevien tiedostojen oikeuksien suoritusbitti on asetettu.
Ratkaisu
Korjaan osion liittämisasetuksia, minkä jälkeen irrotan ja liitän osion uudestaan järjestelmään.
Avaan komennolla sudo gedit /etc/fstab osiotaulun muokattavaksi. Lisään NTFS-osion liittämisasetuksiin fmask=0111 -parametrin, minkä jälkeen tallennan muutokset tiedostoon ja suljen tekstieditorin.
Suljen kaikki ohjelmat, jotka käyttävät NTFS-osiota, ja sen jälkeen irrotan ja liitän osion uudestaan seuraavilla komennoilla:

umount /media/hda2
mount /media/hda2

Tämän jälkeen osiolla olevien tiedostojen suoritusbittiä ei ole asetettu, ja kun valitsen hiirellä M3U-tiedoston, sen käsittely siirtyy Rytmilaatikkoon.