[Ratkaisu] Mikrofoniin puhuttu ääni ei tallennu

Lähtökohta
Tietokoneeni on Shuttlen valmistama SN45G, jossa on kaksi kertaa kolme ääniliitintä: yksi kolmen ryhmä on takapaneelissa ja loput kolme etupaneelissa. Olen kytkenyt kaiuttimet takapaneelin liittimiin, mikrofonin ja kuulokkeet etupaneelin liittimiin.
Äänenvoimakkuuden hallinnassa olen Kytkimet-välilehdellä valinnut Mikrofoni Kaappaus– ja Mic Boost (+20dB) -asetuksen käyttöön.
Olen avannut Ääninauhurin työpöydän paneelin Sovellukset → Ääni & Video -valikosta, ja Ääninauhuri on käynnistynyt. Painan Tallenna-nappia, puhun kuuluvalla äänellä mikrofoniin, jonka jälkeen painan Lopeta-nappia. Sen jälkeen painan Toista-nappia.
Ongelma
Nauhoituksessa puhumani sanat eivät toistu. Nauhoituksen soidessa kuuluu vain vaimeaa kohinaa. Haluan, että Tallenna-nappia painettuani mikrofoniin osuvat äänet tallentuvat niin, että niiden toisto onnistuu tallennuksen päätyttyä Toista-nappia painamalla.
Ongelman syy
Äänilaitteen Mic Select -valitsimen arvo on Mic1, kun sen pitäisi olla Mic2.
Ratkaisu
Avaan Äänenvoimakkuuden hallinnan ja valitsen sen avauduttua Muokkaa-valikosta kohdan Asetukset. Asetusikkunan avauduttua etsin Valitse näytettävät raidat: -otsikon alla olevasta listasta kohdan Mic Select ja varmistan, että se on valittu käyttöön. Sen jälkeen suljen asetusikkunan Sulje-nappia painamalla.
Äänenvoimakkuuden hallinnassa otan esille Asetukset-välilehden, ja valitsen siellä olevaan Mic Select -kohtaan liittyvästä alasvetovalikosta vaihtoehdon Mic2.
Kun tämän jälkeen tallennan Ääninauhurilla puhettani, sen toistaminen onnistuu haluamallani tavalla.