[Ratkaisu] Nautilus ja tiedostotyyppiin perustuva tietoturvaominaisuus

Lähtökohta
Olen avannut Nautilus-tiedostoselaimeen kansion, joka sisältää header.php -nimisen tiedoston. Valitsen tiedoston hiiren vasenta nappia käyttäen.
Ongelma
Odottamani tiedoston tekstieditorissa avaamisen sijasta Nautilus ilmoittaa seuraavaa:

Ei voi avata: header.php

Tiedostonimi "header.php" ilmaisee, että tiedoston tyyppi on "PHP-komentojonotiedosto". Sisältö kuitenkin ilmaisee, että tyyppi on "HTML-asiakirja". Tämän tiedoston avaaminen saattaa olla turvallisuusriski järjestelmällesi.

Älä avaa tiedostoa, jollet ole joko tehnyt sitä itse tai saanut sitä luotettavasta lähteestä. Tiedoston voi avata nimeämällä se uudestaan ja vaihtamalla tiedostopäätteeksi "HTML-asiakirja", jonka jälkeen sen voi avata normaalisti. Vaihtoehtoisesti, tämän voi tiedä valitsemalla tiedoston avaava sovellus "Avaa sovelluksella"-valikosta.

Ainoa vastausvaihtoehto, jonka ilmoitus valittavakseni tarjoaa, on Peru.

Ongelman syy
.php -päätteinen tiedostoni sisältää HTML-muotoisen asiakirjan, kuten ilmoitus kertoo, ja Nautiluksessa on tietoturvasyistä tällaisten tiedostojen suoran avaamisen esto.
Ratkaisu
Valitsen tiedoston oikealla hiiren napilla ja valitsemalla avautuvasta ponnahdusvalikosta kohdan Avaa ohjelmalla "Tekstieditori".
Huomautus
Eston hyödyllisyydestä ollaan ymmärrettävästi monta mieltä, ja siksi sen poiskytkemiseksi on Nautiluksen nykyisissä versioissa /apps/nautilus/preferences/display_mimetype_warning -avain, jonka arvoa voi muuttaa Sovellukset → Järjestelmätyökalut -valikosta löytyvällä Asetusten muokkaus -sovelluksella. Avaimen pois käytöstä -asentoon asettamisen jälkeen tiedosto avautuu normaalisti vasenta hiirennappia käyttäen.

Like this post? Tip me with bitcoin!

1bAxhcb4FWPPzYbnqRTySvDjdaKKhMd8e

If you enjoyed reading this post, please consider tipping me using Bitcoin. Each post gets its own unique Bitcoin address so by tipping you're not only making my continued efforts possible but telling me what you liked.

Published by

Jani

毛皮のような同性愛者として!