[Ratkaisu] Pidgin ei avaa keskusteluikkunaa www-sivun XMPP- tai MSNIM-linkistä

Lähtökohta
Jannen Netvibes-universumissa on Google Talk- ja Live Messenger -linkit. Haluan avata Pidgin-pikaviestimen keskusteluikkunan Google Talk -linkin kautta, joten valitsen sen hiiren vasemmalla napilla. Tällöin Firefox-selain avaa kyselyn, jonka sisältö on seuraavassa:

xmpp:-linkit täytyy avata toisessa ohjelmassa. Avattava linkki:

xmpp:janne.uusitalo@gmail.com
Ohjelma: purple-url-handler "%s"

Jos et odottanut tämän linkin avausta, kyseessä saattaa olla yritys hyödyntää heikkouksia avattavan ohjelman turvallisuudessa. Älä käynnistä toista ohjelmaa, jos et ole selvillä linkin alkuperästä.

Kyselyn antamat vastausvaihtoehdot ovat Peruuta ja Käynnistä ohjelma. Lisäksi kyselyssä on mahdollista valita käyttöön Tee aina näin vastaaville linkeille -kohta. Otan sen käyttöön ja valitsen Käynnistä ohjelma -vastausvaihtoehdon.

Ongelma
Käynnistä ohjelma -vastausvaihtoehdon valittuani mitään ei tapahdu. Keskusteluikkunaa ei avaudu. Jos yritän avata keskusteluikkunan Live Messenger -linkin kautta, lopputulos on sama.
Ongelman syy
Libpurple-bin -pakettia ei ole asennettu.
Ratkaisu
Avaan Synaptic-pakettienhallinnan, etsin libpurple-bin -paketin ja asennan sen. Tämän jälkeen keskusteluikkunan avaavat linkit www-sivuilla toimivat kuten haluan.