[Ratkaisu] Secret Maryo Chronicles on hidas

Lähtökohta
Näytönohjaimeni on Connect 3D:n valmistama, AGP-väylässä kiinni oleva Radeon 9600 -piirisarjalla varustettu All In Wonder. Olen valinnut näytönohjaimelle avoimen lähdekoodin ajurit käyttöön, ja ikkunointijärjestelmä ja työpöytä toimivat niiden kanssa hyvin.
Käynnistän Secret Maryo Chronicles -pelin suorittamalla smc-komennon Päätteestä. Peli käynnistyy ja sen musiikki alkaa soida.
Ongelma
Pelin kuvanpäivittyminen on todella hidasta; vaikuttaa siltä kuin kuva päivittyisi vain noin kerran parissa sekunnissa. Näin hitaan kuvanpäivityksen kanssa pelin valikon käyttäminen on vaikeaa ja itse pelin pelaaminen mahdotonta. Pääteikkunassa, josta pelin käynnistin, näkyy seuraavanlainen virheilmoitus:

*********************************WARN_ONCE****************************
File r300_render.c function r300Fallback line 471
Software fallback:ctx->Line.SmoothFlag
**********************************************************************
Ongelman syy
Secret Maryo Chronicles käyttää R300-piirisarjan ominaisuutta jota ajuri ei vielä tue, jolloin ajuri turvautuu ohjelmalliseen kuvanpiirtoon.
Ratkaisu
Asennan DriConf-sovelluksen ja kiellän ajuria käyttämästä ohjelmallista kuvanpiirtoa pelin kanssa.

  1. Asennan Synaptic-pakettienhallinnassa driconf-paketin.
  2. Käynnistän DriConfin komentamalla Päätteessä driconf.
  3. Lisään sovelluskohtaisen asetuksen DriConfin Direct Rendering Preferences -ikkunan Application Settings -osion Lisää-napilla.
  4. Avautuvan Add Application -ikkunan Application Name -kenttään kirjoitan Secret Maryo Chronicles ja Executable Name -kenttään smc, jonka jälkeen suljen Add Application -ikkunan sen OK-napilla.
  5. Direct Rendering Preferences -ikkunan Application Settings -osiossa on nyt valittuna äsken luomani Secret Maryo Chronicles. Lisään sovellukselle Disable Low-impact fallback -asetuksen Add setting -kohtaan liittyvän alasvetovalikon Performance-alivalikosta.
  6. Kun Disable Low-impact fallback -asetus on valittavissa, asetan sen arvoksi Kyllä.
  7. Suljen DriConfin Direct Rendering Preferences -ikkunan Sulje-napilla.

Kun tämän jälkeen käynnistän Secret Maryo Chronicles -pelin, sen kuvanpäivitys toimii niin nopeasti, että valikkoa voi käyttää ja itse peliäkin pelata.