Ikkunasta otettu kuvakaappaus ei sisällä ikkunan kehyksiä

Lähtökohta
Olen asettanut /apps/gnome-screenshot/include_border -avaimen arvoksi true. Olen avannut Tomboy-muistilapun niin, että muistilappu näkyy omassa pienessä ikkunassaan. Haluan ottaa ikkunasta kuvakaappauksen, joten painan näppäinyhdistelmää Alt + Print Screen. Tallenna kuvakaappaus -ikkuna avautuu, ja sen esikatselunäkymässä on muistilappuni sisältö.
Ongelma
Muistilappikkunan kehykset eivät ole mukana kuvakaappauksessa. Haluan, että ikkunan raamit otetaan mukaan kuvakaappaukseen, kuten include_border -avaimen arvo määrää.
Ongelman syy
Se, etteivät ikkunan kehykset tule kuvaan mukaan, on ohjelmavirhe tulkinnasta riippuen joko GNOME-työpöytäympäristön kuvankaappaussovelluksessa tai sitten X-ikkunointiympäristössä.
Ratkaisu
Ratkaisua ei vielä ole. Ongelman voi kiertää kahdella eri tavalla:

 • Käytän kuvakaappauksen ottamiseen pelkkää Print Screen -näppäintä Alt + Print Screen -yhdistelmän sijasta. Tällöin kaapattu kuva sisältää koko työpöytänäkymän, josta voin sen jälkeen rajata haluamani ikkunan kehyksineen esimerkiksi gThumb-kuvankatselimella.
 • Käytän kuvakaappauksen ottamiseen GIMP-kuvankäsittelyä:
  1. Käynnistän GIMP-kuvankäsittelyn valitsemalla sen Sovellukset → Grafiikka -valikosta.
  2. GIMPin käynnistyttyä valitsen sen pääikkunan Tiedosto-valikossa olevasta Hanki-alivalikosta kohdan Kuvankaappaus....
  3. Valitsen avautuvasta Kuvankaappaus-ikkunasta kohdan Ota kuvankaappaus yhdestä ikkunasta ja varmistan, että siihen liittyvä kohta Sisällytä ikkunan reunat on käyttöön valittuna.
  4. Edelleen Kuvankaappausikkunassa asetan Viiveen arvoksi 5 sekuntia.
  5. Valitsen Snap-napin, jonka jälkeen otan Tomboy-muistilappuikkunan esille ennen kuin viiden sekunnin viive on kulunut loppuun. Jätän ikkunan valituksi ja odotan viiveen loppuunkulumista. Kun viive on kulunut loppuun, hiiren osoitin muuttuu ristin muotoiseksi.
  6. Osoitan muistilappuikkunan yläraamia ja painan kerran hiiren vasenta nappia.

  Tämän jälkeen kuvakaappaus muistilappuikkunasta ilmestyy käsiteltäväkseni GIMP-kuvankäsittelyn ikkunassa, josta voin tallentaa sen.