[Ratkaisu] Uuden välilehden avaaminen Ctrl + T -näppäinyhdistelmällä Tekstieditorissa

Lähtökohta
Olen käynnistänyt Tekstieditorin. Haluan avata uuden välilehden, joten painan Control + T -näppäinyhdistelmää.
Ongelma
Tekstieditori ei avaa uutta välilehteä.
Ongelman syy
Tekstieditorin vakionäppäinyhdistelmä uusien välilehtien avaamiseksi on Control + N, ei Control + T kuten esimerkiksi Firefox-selaimessa.
Ratkaisu
Otan Muokattavat valikoiden pikanäppäimet käyttöön, ja muutan Tekstieditorissa uusien välilehtien avaamiseen käytettävää näppäinyhdistelmää.

  1. Käynnistän Järjestelmä → Asetukset -valikosta Ulkoasu-sovelman.
  2. Ulkoasu-sovelmassa siirryn sen Käyttöliittymä-välilehdelle ja merkitsen siellä olevan Muokattavat valikoiden pikanäppäimet -kohdan käyttöönotetuksi.
  3. Suljen Ulkoasu-sovelman.
  4. Tekstieditorissa avaan Tiedosto-valikon, ja siirrän hiiren osoittimen valikossa olevan Uusi-kohdan päälle niin, että sen taustaväri muuttuu valittuna olemisen merkiksi.
  5. Uusi-kohdan ollessa edelleen valittuna painan näppäinyhdistelmää Control + T.

Tällöin Uusi-kohtaan liittyvä näppäinyhdistelmä muuttuu vakioyhdistelmä Control + N:stä haluamaani yhdistelmään Control + T, joten nyt voin käyttää näppäinyhdistelmää Control + T uuden välilehden avaamiseen.

Huomautus

Tämä ratkaisu ei ole yhteensopiva Sisennä rivit -liitännäisen kanssa, sillä Sisennä rivit käyttää Control + T -näppäinyhdistelmää. Mikäli ylläolevaa ratkaisua on käytetty, Sisennä rivit -liitännäisen näppäinyhdistelmä ei toimi, vaan sisennys sillä täytyy tehdä valitsemalla Tekstieditorin Muokkaa-valikossa oleva Sisennä-kohta.