Blade Runner

Miksi joudun aina vain enemmän ja enemmän kompensoimaan julkaisijoiden tekemiä huononnuksia webselailussa? Web on nykyään pelkkä kuppainen horo, ei enää ollenkaan huvita pelehtiä sen kanssa kun riskit ovat iloihin nähden niin isot että on pukeuduttava kokovartalokumiin ennen kuin uskaltaa alkaa millekään.

Pelkkä mainostenesto ei enää läheskään riitä tekemään turvallista niin yksinkertaisesta tapahtumasta kuin artikkelin lukemisen pitäisi olla, vaan lisäksi pitää olla erillisiä jäljityksenestimiä ja vielä sittenkin sisällön edessä on kaiken maailman popuplätkä-perkeleitä (“tilaa sitä! tilaa tätä! liity facebumbler-fanitykkääjäksi ja instatviittaa tämä! ja anna sähköpostiosoitteesi spämmättäväksi!!!1!”). Vitutuksen maksimoimiseksi kaikkiaan kymmenen kappaleen mittainen sisältö (jonka olisi voinut tiivistää kolmeen) jaetaan viidelle eri sivulle.

Olen tosissani alkanut miettiä, pitäisikö alkaa vapaustaistelijaksi joka käy yleisessä webissä ainoastaan kertakäyttöprofiilien turvin ja eristää sieltä noutamansa sisällön omille, äärimmäisen pelkistetyille sivuilleen itse tuotettuina tiivistelminä, eikä enää koskaan missään linkitä suoraan alkuperäisiin, sanitoimattomiin lähteisiin.