Matroska vs. Quicktime (vs. Ogg)

@ 13:40

Mielenkiintoinen pätkä koskien Matroskaa ja Quicktimea. Oggiakin sivuaa. Ajankohtaista mulle kun taistelen tv-kortin kanssa; millään ei tahdo löytyä muotoa joka toimisi kaikilta osin niin kuin pitäisi.

Windowsissa kortin oma ohjelma ei suostu nauhoittamaan tarpeeksi pitkiä pätkiä (olisiko AVI:n rajat jotka siinä tulee vastaan), ja VirtualDub(Mod):lla kaapatuissa pätkissä ääni valuu pikku hiljaa pois synkasta.

MythTV ei toimi kunnolla edes Sidissä. Ilmeisesti se nojaa Qt:hen eikä näin ollen oikein tykkää Gnomesta.

xawtv:n streamer, joka on toistaiseksi toimivin ratkaisu Linuxin puolella, tuottaa avi-muotoa josta puuttuu ääni, ja jota en ole onnistunut Debianissa vielä toistamaan (Totemilla tai Xinella, Windowsin puolellakin toisto-ohjelmat söhertää jotakin kuvan päälle mutta VirtualDubMod osasi näyttää kuvan ihan oikein). Quicktimea varten siihen tarvii pluginin, joka Debianissa (ainakin Sargessa) on erillisessä paketissa, mutta kuinka ollakaan, tuossa paketissa on tällä hetkellä bugi, jonka johdosta sen sisältö on (paria tekstitiedostoa lukuunottamatta) tyhjä.

No eipä hätää, tuon plugin-paketin lähdekoodin noutamalla ja sitä hakkeroimalla siitä saa kyllä toimivan pluginin itselleen kyhättyä. Mutta ah ja voih, tuloksena olevien .mov-tiedostojen toistossa on siinäkin jotain häikkää jonka takia värit ovat päin...

No onneksi tämä ongelma on nähtävästi vain jossain Sargen jutuissa (toisto-ohjelma tai Quicktime-kirjasto) koska sama tiedosto toistuu Windowsissa Media Player Classicilla (ja vaihtoehtoisella QT-koodekilla) ihan oikein, woo-hoo! Nyt sitten on enää se ongelma, että mieluummin käyttäisin Matroskaa tai edes AVIa. Editointimuotona QT lienee ihan OK (joskaan en tiedä vielä onko siihen mitään hyvää vapaata ohjelmaa), mutta lopputulos pitäisi voida pakata Xvidillä - ellei sekin sitten onnistu QT:n sisällä? Tästä syystä mieluummin käyttäisin AVIa tai Matroskaa, kun niiden kanssa olen jo ennestään enemmän sujut.




« Takaisin pääsivulle