Taas ryskähti!

@ 14:17

Muutaman kerran on Ergoprosta kuulunut semmonen rusahdus, ja olen olettanut että joku tuuletin siellä vain vetelee viimeisiään. No tänään sitten Win98 meni juntturaan ja kun tähän ei viisas ICL:n insinööri ole jostakin syystä ole resettinappia pannut ollenkaan niin sammutin virran ja kytkin sen sitten kohta takaisin ja jätin koneen buuttaamaan koska se kestää kauan.

Tulin kohta takaisin ja näytöllä oli ilmoitus datavirheestä asemassa C:. Ajattelin jo että nyt se sotki jonku kriittisen tiedoston siellä, mutta kun tarjotuista vaihtoehdoista valitsin Uudelleen, se yllättäen menikin läpi.

Buutin loppuvaiheessa kuitenkin Messenger kaatui, ja sen jälkeen olikin jo lopun merkit ilmassa. Sammutin koneen, ennen kuin levy laukesi lopullisesti, jotta siltä saa vielä ehkä joskus kopioitua ne muutamat, onneksi ei-kriittiset kuvat, jotka sille olin ehtinyt siirtää. Onneksi vastikään otin kuvista jo varmuuskopiot mummilaan.

Knoppixin liveromppu, jota käyttäen tätäkin nyt kirjoitan, on kyllä osoittautunut kultaakin kalliimmaksi. Tosin se ei osannut ISA-verkkokorteille ladata ajureita itse ja näin ollen olin hetken ajan ilman verkkoa buutin jälkeen mutta se oli helppo korjata itse:
# modprobe 3c509
# vi /etc/network/interfaces

jonne syötetään seuraavat:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

ja sen jäkeen vain loitsutaan:
# ifup eth0

Näppäinkartan unohdin muuttaa (en muista onko skandit tarjollakaan) ja siksi nyt kirjoittaminen on aika työlästa kun ä:t ja ö:t joutuu tekemään vanhanaikaisesti html-koodeilla.

Ja olikohan peräti niin, että ne koodit ei edes näy oikein jo koodaus on UTF? No kohtapa sekin nähdään.

Lisätty: No näkyvät ne ainakin Mozillalla oikein.

Huomasin, että tilanne olikin sikäli onnekas, että tuo nyt lauennut levy olikin 1.6Gt eikä se 3Gt niin kuin luulin. Se 3Gt lienee sittenkin Jannen romujen joukossa (muistaakseni se on jossain vaihtokelkoista). Eli siitä saan tähän kelpo levyn jolle voikin jo sitten laittaa saman tien Debianin. Harmi vain että Janne on tietenkin justiin nyt P-niemessä mutta ensi viikon aikana saanen sitten sen levyn. Siihen asti pitää pärjätä Knoppixilla jossa ei ole muuta vikaa kuin että live-cd on käytössä hidas, eikä sille voi tallentaa. Tuolle C:lle en enää tohdi mitään varastoida.

Lisätty 20.6.2004: Päivitys [Ns].
Kommentit (0):

Kommentointi on suljettu.

« Takaisin pääsivulle