Kuvaraportti: mistä on pienet (1Gt) kiintolevyt tehty?

@ 11:37

Kun Ergopron vanha levy hajosi [Ns], suunnittelin ensin että kytken sen myöhemmin toisen levyn rinnalle ja pelastan mitä on pelastettavissa, mutta tulin tulokseen että ne muutamat sillä olleet kuvat eivät olleet sen arvoisia. Niinpä siitä tulikin brutaalin tutkimukseni kohde.

Quantumin levy päältä Quantumin levy alapuolelta: takuutarra

Irrotin ensin tuon pohjassa olevan piirilevyn, ja sen jälkeen kansilevyt toisistaan.

Irrotettu piirilevy Itse levy paljastettuna

Kiintolevyn keskiö, torx-ruuvit Itse levy on kiinni toisessa kansiosassa torx-ruuveilla, ja kun ei sopivaa meisseliä ollut eikä soveltaenkaan sopivaa työkalua löytynyt, jätin tuon toistaiseksi paikalleen. Hyvin se kyllä heijastaa tuo levy!

Sitten väkersin hetken aikaa ihmeissäni tuon lukupään sitovan mekanismin kanssa, kunnes totesin että siinä on ainoastaan aivan tajuttoman vahvat magneetit jotka sen pitävät paikallaan! Sen jälkeen ne uskalsin vääntää voimalla irti paikaltaan kun tiesin että mikään osa ei siitä murjoutuisi tunnistamattomaan kuntoon. Magneeteilla leikin tietenkin hetkisen, kuten alla oleva mpeg-elokuva paljastaa. Niistä tulikin sitten erinomaiset jääkaappimagneetit, kun vanhoista alkaa jo olla veto loppu.

Kaksi vahvaa magneettia Kaksi vahvaa magneettia

Kaikki osat levällään Näistä on pienet kiintolevyt tehty: ruuveista ja piirilevyistä, kumista ja magneeteista!





Lisätty: Näköjään tätä levyjen hajoamista on nyt liikkeellä [AJK].




Kommentit (0):





Kommentointi on suljettu.

« Takaisin pääsivulle