Turku pani pingviinin telakalle

@ 21:27 | linkki

Kyse ei (...) ollut linuxin (!) potentiaalisista patenttiongelmista vaan siitä, että käyttöjärjestelmän ja toimisto-ohjelmistojen vaihtaminen kohtasi käyttäjien vastustusta kaupungin eri yksiköissä. Terveystoimen puolella epäiltiin, toimivatko heidän sovelluksena siinä ympäristössä, Turun kaupunginhallituksen varajäsen ja tietohallinnon johtoryhmän jäsen Aki Lehtonen kertoo.

(...)

Hankkeen kariutuminen oli pettymys osalle virkamiehistä. Olen edelleen sitä mieltä, että olisimme voineet vaihtaa. Olisimme saaneet selkeitä säästöjä, Turun tietohallintopäällikkö Heikki Kunnas sanoo suoraan. Kunnaksen mukaan ongelmana oli uskalluksen puute.

Monet sortuivat nyt samaan, mihin minäkin sorruin 15 vuotta sitten. Silloin oli turvallista valita IBM, nyt on turvallista valita Microsoft, Kunnas arvioi.

Tietoviikko The Inquirer Linux Today

Linux oli tosiaan alkuperäistekstissä kirjoitettu pienellä. Ja tuo tietohallintopäällikön viimeinen kommentti kyllä summaa melko hyvin sen, minkälainen käsitys minullekin tästä hässäkästä tämän jutun perusteella tulee.

Sikäli vieläkin nolompaa Turun kannalta, että tämä lässähdys tulee samaan syssyyn tuoreiden, Linuxiin siirtymisestä koituvia säästöjä todistavien tutkimustulosten julkaisun kanssa.




Kommentit (0):





Kommentointi on suljettu.

« Takaisin pääsivulle