Blue + silver

@ 12:52

Oi miks ei ne tee nuita jo Ogg-sopiviksi? Ennen en osta vaikka ois miten nätti ja sininen ja hopeinen!




Kiinteästi modeemilla

@ 12:29

TeliaSoneran puheenjohtaja sai kenkää ja heti saadaan hyviä uutisia: kiinteähintainen modeeminetti!

Juha on MikroPC:n saitilta nostanut esiin niin monta kiinnostavaa juttua että on aika linkata se kiinteästi tonne listalle.

Edit: vielä se hinnasto ns. hevosen suusta.




Meikä trukkikuskiksi?

@ 12:17

Mihin työhön nimen perusteella? Kudos Juha.




Ei pädiä?

@ 11:11

Nyysk! En saanu pädiä jota olin suunnitellu. Oheisessa kuvassa näkyvän Thrustmasterin olen jo katsonut että se olisi nimenomaan sellainen kuin haluan; simppeli, Linuxissa todennäköisesti toimiva ja erittäin edullinen.

Varasin itselleni tommosen DMT:ltä ja laitoin Jannen asialle, mutta eihän nillä niitä tietenkään ollut ja mikä parasta, ei kuulemma maahantuojallakaan enää. Nyt en ole ihan varma kannattaisiko yrittää tilata suoraan postitse joltain muulta kauppiaalta, jonka MBnet väittää tuota myyvän, vaiko ihan suosiolla ryhtyä etsimään jotain muuta mallia. Ei vain tunnu nämä perusmallit olevan kovin laajalti edustettuja, kun Prismassakin kyllä myydään langattomia (ja arvokkaita) Logitechin ohjaimia, mutta semmoinen olisi aivan yliammuttu (pun intended) hankinta jonkin Turricanin tai Marion pelaamiseen. Kaksi nappia (neljä korkeintaan) ja ristiohjain sen olla pitää!




Edit: ei yhdelläkään noista verkkokaupoistakaan ollu tuota enää ja lisäksi ei kannata enää tilata jos toimituskuluista tulee enemmän kuin ite ohjaimesta, kun samaan hintaan sitten jo ostaisi jonku semmosen Logitechin paikallisesta liikkestä ja sen saa sentään suoraan käteen.



3.10.2004 16:00: Viilailua nykymalliin samalla kun kuvatiedoston siirsin kuvavarastoon.



14.10.2004 19:15: Lisäsin muutoshistorian piilotusvekottimen.





Klassikot

@ 11:06

Ikkunakaappaus: Turrican II
Oujee! Tämä on kyllä kaikkien aikojen ja maailmojen paras peli, ja musiikit on jotain taivaallista. Chris Hüelsbeck on jumala!

Näköjään kaappauksessa näkyy interlace, mutta pelissä sitä ei huomaa.

Hoksin myös että tuosta liian pienen ikkunan syndroomastakin pääsee erilleen kun vaihtaa vain resoluutiota alemmas; 640x480 on hyvä Amigalle, 320x240 olisi parempi NES:lle mutta niin alas ei pääse :-(

Vielä kun saisi pädin jolla näitä pelata.



3.10.2004 16:36: Viilailuja. Kaappauksen tumppikin oli matkan varrella kadonnut jonnekin.





Uusi X

@ 11:03

Alustavan näppituntuman perusteella Xfree 4.3 on hieman epävakaampi kuin vanha (4.2):

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting


When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to submit@bugs.debian.org.


Yllättäen myös GDM:n login oli vaihtanut kieltä kun tulin takaisin; se on suomennettu kyllä mutta nyt oli englanniksi.




X:n päivitys

@ 16:45

Linux meni tilttiin ja käynnistyksen jälkeen Gnome ei enää käynnistynyt. Veikkaan että siihen vaikutti pikku hiljaa Sargeen hiipinyt Xfree86:n versio 4.3, tai sen päivitystä tukevat paketit jotka aiemmin tänä aamuna tehty päivitys asensi.

No olipahan hyvä tekosyy viedä tuo päivitys loppuun ja siinä sivussa vaihtaa ATI:n proprietary-ajuri Xfreen ati-ajuriin, koska se Sidissä on toiminut ihan hyvin. Eipähän tarvi enää rakentaa ATIn ajuria uudelleen aina päivitysten yhteydessä.

Taitaakin olla Sarge tällä hetkellä kuten Sidkin mulla ihan kokonaan suljetuista ajureista vapaa? Joo, kyllä näin on. Woodyyn asensin nvidian oman ethernet-ajurin silloin aikoinaan jostain syystä (ehkä forcedethiä ei silloiselle kernelilleni vielä ollut). Kyllä sekin on toiminut vaikka rassaavaa on aina se suljettujen ajureiden uudelleen kääntäminen aina kun vähänkään jotain muuttaa. No Woodyssa tämä homma on joka tapauksessa aika harvinainen nykyisin kun Sargessa vietän enimmän aikani.




Invalidi?

@ 13:27

Havaitsin, että tämä blogi ei enää kelpaakaan W3C:n validaattorille; ilmeisesti linkeissä olevat kysymysmerkit (lähinnä Slashdotin juttuihin viittaavissa linkeissä) eivät kelpaa ja ne pitäisi korjata käsin joka kerta kun linkkaa jotain, jonka URL:ssä on sellainen. Olen nyt vähän kahdella vaiheilla tämän suhteen; sivun runkohan on kyllä ihan kelvollinen, mutta kokonaisuus ei siis ole, joten pitäisikö leima poistaa? Luulen, että en jaksa ruveta tuohon korjausrumbaan, joten aidosti validia xhtml:ää tästä ei tule. Ja koska tuon leiman merkitys ei ole "tämä olisi kunnon xhtml:ää jos...", vaan kerta kaikkiaan "tämä on kunnollista xhtml:ää", niin se ei tuonne alas nyt oikeastaan kuuluisi.

Edit: poistin xhtml-leiman ja siirsin css-leiman Bloggerin leiman viereen.




Päivän /.-annos

@ 12:14

Toisinaan tuonne ei tule mitään kiinnostavaa moneen päivään. Sitten taas kerralla rysähtää iso pläjäys:

IBM's Linux Upgrade Roadmap
Australian Record Industry Has Best Year Ever (Haa-haa!)
Squeezebox MP3 Player Hacked to Play Video
25th Anniversary Of Three Mile Island
George Mason University Speech Accent Archive
Verizon's NYC 911 System Shutdown

Okei, olkoonkin että monet näistä on semmoisia että yksinään niistä ei jaksaisi ruveta postaamaan, mutta isommassa läjässä ovat hyvinkin sen arvoisia. Yleensä tykkään linkata suoraan juttuihin, joihin Slashdot linkkaa, mutta nämä nyt sattuivat olemaan sitä lajia, että tuo pelkkä maininta ja sitä seuraava keskustelu ovat mielenkiintoisempia.

Muuten aika hauska huomata miten vieläkin kummittelee takaraivossa se varovaisuus mihin IE aikoinaan opetti kaikenlaisen tuottavan työskentelyn kanssa; koko ajan tuntuu että pitäisi tallentaa tämä postaus johonkin toisaalle (tekstitiedostoon) koska selain saattaa kaatua hetkenä minä hyvänsä... ja Firefox on silti toiminut kuin junan vessa eli kertaakaan en ole vielä menettänyt mitään sen takia että selain olisi kaatunut (kop kop).




Retroilua

@ 16:22

ikkunakaappaus: Super Mario Bros
Hehhee! Mario rulettaa.

Harmillisen pieni vain tolleen ikkunassa, svgalib-version kait sais koko näyttöön mutta sen konfaus on mulle yhä vain yhtä hämärää. Näyttö herjaa heti että menee ulos sen ymmärtämiltä taajuuksilta kun fceu-svga:n käynnistää.

No löytyipä sentään näppärä työkalu modelinejen generointiin.




3.10.2004 16:24: Viilausta, viilausta...




Matroska vs. Quicktime (vs. Ogg)

@ 13:40

Mielenkiintoinen pätkä koskien Matroskaa ja Quicktimea. Oggiakin sivuaa. Ajankohtaista mulle kun taistelen tv-kortin kanssa; millään ei tahdo löytyä muotoa joka toimisi kaikilta osin niin kuin pitäisi.

Windowsissa kortin oma ohjelma ei suostu nauhoittamaan tarpeeksi pitkiä pätkiä (olisiko AVI:n rajat jotka siinä tulee vastaan), ja VirtualDub(Mod):lla kaapatuissa pätkissä ääni valuu pikku hiljaa pois synkasta.

MythTV ei toimi kunnolla edes Sidissä. Ilmeisesti se nojaa Qt:hen eikä näin ollen oikein tykkää Gnomesta.

xawtv:n streamer, joka on toistaiseksi toimivin ratkaisu Linuxin puolella, tuottaa avi-muotoa josta puuttuu ääni, ja jota en ole onnistunut Debianissa vielä toistamaan (Totemilla tai Xinella, Windowsin puolellakin toisto-ohjelmat söhertää jotakin kuvan päälle mutta VirtualDubMod osasi näyttää kuvan ihan oikein). Quicktimea varten siihen tarvii pluginin, joka Debianissa (ainakin Sargessa) on erillisessä paketissa, mutta kuinka ollakaan, tuossa paketissa on tällä hetkellä bugi, jonka johdosta sen sisältö on (paria tekstitiedostoa lukuunottamatta) tyhjä.

No eipä hätää, tuon plugin-paketin lähdekoodin noutamalla ja sitä hakkeroimalla siitä saa kyllä toimivan pluginin itselleen kyhättyä. Mutta ah ja voih, tuloksena olevien .mov-tiedostojen toistossa on siinäkin jotain häikkää jonka takia värit ovat päin...

No onneksi tämä ongelma on nähtävästi vain jossain Sargen jutuissa (toisto-ohjelma tai Quicktime-kirjasto) koska sama tiedosto toistuu Windowsissa Media Player Classicilla (ja vaihtoehtoisella QT-koodekilla) ihan oikein, woo-hoo! Nyt sitten on enää se ongelma, että mieluummin käyttäisin Matroskaa tai edes AVIa. Editointimuotona QT lienee ihan OK (joskaan en tiedä vielä onko siihen mitään hyvää vapaata ohjelmaa), mutta lopputulos pitäisi voida pakata Xvidillä - ellei sekin sitten onnistu QT:n sisällä? Tästä syystä mieluummin käyttäisin AVIa tai Matroskaa, kun niiden kanssa olen jo ennestään enemmän sujut.




Switch

@ 22:54

Quote:

"Näiden sivujen tarkoituksena on kartoittaa ja kertoa pitkäaikaisen Windows-käyttäjän kokemuksia Macmaailmasta sekä alkuhuuman että ensimmäisten käyttökokemusten valossa."




Mario Bros

@ 16:02

Nämä kotitekoiset retroilut rulettaa! Stileprojectin flash-arkistoista, eli se mitä muuta sivulla näkyy on sitten K18.




Moottoripyörällä Tshernobyliin

@ 12:02

Slashdotissa vaihteeksi jotain erilaista. Linkki torrenttiin siksi koska alkuperäinen saitti on aika kovilla jo muutenkin. Hups... no armahtakaa häntä mikäli vain suinkin voitte. Torrentilla koko saitin siirto ei ole iso homma, vain joku puolikymmentä megaa.

Aika kovapäinen likka. Ei niinkään säteilyn takia (sitähän ei siellä enää ole vaaraksi asti) vaan siksi että kuten itsekin toteaa niin voi ajella tuntikausia törmäämättä yhteenkään ihmiseen tai autoon (pun unintended), eikä puhettakaan että tuolta millään kännykällä saisi apua.




Ei eläinkokeille!

@ 00:41

Go vegan.




All Your Base...

@ 23:30

Tehdäpä joskus jotain näin legendaarista. Tai näin kuolematonta.

Toisaalta taas, samaan aikaan on aina se riski että tekeekin jotain tällaista. Tai mokaa vieläkin pahemmin.

No joo, en keksi enää mitään näppäriä tekosyitä linkata kaikkia näitä loistavia lainauksia.




Madonreikä

@ 22:26

Kauhistuttava matka jonnekin käsittämättömän kaukaiseen menneisyyteen! Ei hyvä luoja!




Älliä?

@ 19:06

Juhan viitteestä kävin testaamassa älliäni. Testi vaikutti peräti kohtuullisen huolellisesti tehdyltä, toisin kuin ne "klik-klik-olet-ääliö/nero"-testit joita yleensä netistä löytyy. Tätä vastaan pitikin sitten valehd... ööh, luovuttaa henkilötietojaan ennen kuin tuloksen sai nähtäväkseen, ja lisäksi sen jälkeen kaupattiin tarkempaa analyysia. Mutta sitähän ei ole pakko ostaa.

Tulokset kyllä "sattuivat" tasakymmenluvuille mikä pani minut vähän epäilemään että josko niitä pyöristetään ja nimenomaan ylöspäin jotta omasta älystään innostuneet itsensätestaajat helpommin löysäisivät kukkaronnyörejä ja sijoittaisivat siihen maksulliseen, "tarkempaan" analyysiin.

Edit: Janne nakutti sitten ei-pyöreän tuloksen joten epäilin turhia. Sen sijaan jälkipyykissä hoksin että olin ymmärtäny väärin monetkin sanat (esimerkiksi grape ei ole greippi vaan viinirypäle) ja näin ollen tulokset voi olla vähän mitä sattuu luotettavuudessaan sen takia.




Ja nyt se alkaa, linkeillä pommitus

@ 18:44

Käsittääkseni hyvän tavan mukaan linkkien pitäisi olla perusteltuja ja tekstissä pitäisi kertoa mitä niiden takaa löytyy.

Blääh, ei sitä aina jaksa. Tässä on kiva kuva. Ainakin meille *nixisteille ;)




Näyttää jo paljon paremmalta

@ 18:29

Päivämäärä on nyt suomeksi, tyyli on muokattu omanlaisemmaksi (vaikken vielä ihan 100% tyytyväinen olekaan), arkistointi toimii...

Huomasin että Blogger antaa mahdollisuuden tehdä myös slashdot-tyyppisiä yhteistuotoksia eli blogin hallinnasta voi luoda tiimin jolla on oikat postata ja muokata postauksia (liekö silleki joku suomenkielinen nimi?).

Tälle pläjäykselle pitäisi tulla nyt otsikkokin näkyviin kun käänsin sen päälle tuolta asetuksista.




Blogin sorsa alkaa nyt olla sillä mallilla kuin sen tykkään joten kehua retostellaan sitä nyt sitten noilla W3C:n leimoilla (alalaita).

Linkkilista (oikealla) on vielä ihan siinä muodossaan mikä se oli Bloggerin pohjassa, mutta sitäkin ennemmin aion tehdä jotain tuolle oranssille värille, joka ei ole alkuunkaan minun mieleeni. Valitsin pohjan lähinnä koska sen sommittelu miellytti silmää ja uskoisin että värin vaihtaminen on paljon simppelimpi homma (jonkun heksakoodin korjaus) kuin tuon sommittelun korjaus. Sitä paitsi nyt kun revin tämän pohjan css:n omaksi tiedostokseen niin sen julkaisu onnistuu omin käsin ftp:llä eikä tarvi kirjautua Bloggeriin joka kerta.

Kovin mieluusti käyttäisin Gnome Blogia tähän postailuun mutta kun se ei vielä jekkase. En tarkkaan tiedä mikä häikkä siinä on, jotain herjaa se heittää konsoliin (kun sen sieltä ajan) aina kun yrittää postata.

No toistaiseksi kyllä Bloggerkin on toiminut varsin miellyttävästi joten kyllä tämänkin kanssa elää jos on pakko.




Ensimmäinen postaus

@ 22:02

Ja mitäpä muuta sen aihe voisi ollakaan kuin härski juttu.