MikroPC.net

@ 16:28

Microsoft-rintamalta:
Turvapäivitys kaataa Windows 2000 -koneita [MikroPC.net]
XP:n päivitys viivästyy [MikroPC.net]

Linux-rintamalta:
Red Hat sai turvasertifikaatin [MikroPC.net]




Idi... iDotPC

@ 16:21

iDotPC:n mukana LindowsOS, ja Lindowsin mainospostin kautta tuo löytyi. Aika epäonnistuneesti nimetty laatikko kyllä minusta, siis kuinka helposti se vääntyykään idiootiksi.




Illegal Edition

@ 14:20

Saisikohan tämän jotenkin alkuperäisen tilalle? ;-)

Microsoft Windows XP: Illegal Edition





Aavikon eri versiot

@ 23:14

Peliin saapuu musta hevonen! Arvaatkos, mikä selain näyttää sekä IE:lle että Firefoxille tehdyt versiot 98%:sti niin kuin on tarkoituskin?

Aavikko Operassa Aavikon IE-versio Operassa

Operahan se.


Napit ei ole ihan niin kuin ne tarkoitin, mutta eipä ne ole sitä IE:ssäkään (alla vasemmalla); niiden kuuluisi tulla tuolla tavalla näppärästi osittain varsinaisen sisällön osuuden päälle kuten Firefox ne näyttää (alla oikealla).

IE-versio IE:ssä Aavikko Firefoxissa




3.10.2004 20:53: Pikkuviilausta kuvien viittausten korjauksen yhteydessä.




Taistelu jatkuu

@ 21:10

Ikkunakaappaus: Firefox, aavikko
Sain sen pelittämään Firefoxissa halutulla tavalla.


Ikkunakaappaus: Internet Exploder, aavikko
Tässä on IE:n näkemys.


Kuten havaitaan, IE lähestyy samaa aihetta hieman abstraktimmalta kannalta. Kiinnitä huomiota erityisesti vierityspalkkeihin; sivu kokonaisuudessaan on aika valtava, eikä siellä missään kuitenkaan ole tarkoitettua sisältöä vaan vain eri sävyisiä ruskeita läiskiä. Jos nämä ei olisi laajempaa julkisuutta saaviksi tarkoitetut sivut niin nauraisin vain tuolle IE:n tolikoinnille ja käskisin lukijaa käyttämään kunnon selainta, mutta kun ainakin entisessä lukijakunnassa oli väkeä jonka veikkaan yhä käyttävän IE:tä niin ei auta, jotakin on tehtävä...

Ei millään tahtoisi tehdä kahta versiota samoista sivuista mikäli se vain suinkin on vältettävissä. Vaikka nyt jo kyllä olen tehny muutaman apuskriptin joiden avulla voin generoida nuo sivut aina uudestaan näppärästi niin että ei tarvi viilata n+1 kpl sivua kun tekee yhden muutoksen, ehkä sen voisi valjastaa tuohonkin käyttöön.

Post Scriptum: Kuvissa sivuilla näkyvät jutut ovat (pääosin) fiktiivisiä eli kyseessä on vain testitarkoituksiin tehtyä täytetietoa.



18.7.2004: Linkit korjattu.



3.10.2004 20:40: Pikkuisia modernisoivia viilauksia.



14.10.2004 19:20: Lisäsin muutoshistorian piilotusvekottimen.





CSS, IE vs. Firefox

@ 19:27

Kuinkahan tähän nyt pitäisi suhtautua?

Aavikon rakennetta päivitän ja siinä tuli ongelma kun Firefoxilla katsottuna on tuo varsinaisen tekstiosan taustalle tarkoitettu väri vain tuommoinen kapea kaistale heti otsikkoalueen alla. Kun en heti keksinyt siihen korrektia ratkaisua niin ajattelin tarkistaa saman tien että minkälaiseen muotoon IE murjoo luomukseni.

Ja kas kummaa, IE:llä katosottuna se taustaväri on kohdallaan. Muutoin siinä on monenlaista häikkää (navigointinapit hyvänä esimerkkinä), mutta nyt kun tuo taustaväri toimii niin on vaikea sanoa että onko Firefoxissa bugi, vai onko tämä nyt vain IE:n väärä tulkinta joka sattumalta on minun kannalta tässä tapauksessa niin kuin sen tarkoitin.




Open Source Web Design

@ 12:56

Tuonne aina silloin tällöin eksyy.




/.

@ 11:10

Turbolinux Licenses Windows Media 9 [/.] Aika kuvaavaa että pelkät koodekit jos ostaa niin siitä saa maksaa $64, kun koko OS:n saa $150:llä.

Fedora Core 2 Test 3 Released [/.]
Eipä paljon nappaa imuttaa torrenttia tuosta, kun kokoa on 2.1GB. Mirroroikohan ne tämän yo:n palvelimille?

First Ten Programs on New Install? [/.] Windowsissa siis.

Ja tietysti tämä...
Social Contract Amendment May Bump Sarge To 2005 [/.] Ei sinänsä minua hetkauta, itehän käytän Sargea koko ajan eli ei se julkaisusta ole kiinni. Mutta tämä oli mulle uutta, eli väittää testingin olevan ikäänkuin todennäköisemmin rikki kuin unstablen. Jotenkin minusta kumminkin tuntuu että todennäköisemminhän se versio joka on lähempänä julkaisua on se näistä kahdesta, joka on myös todennäköisemmin vakaampi.

Niin ja kuten heti ensimmäinen Slashdotiinkin postannut huomautti, järkevä siirtohan olisi lykätä perustuslain voimaantuloa Sargen yli, seuraavaan julkaisuun, koska Sargen julkaisun eteen on nyt jo tehty työtä joka tämän myötä menisi ikään kuin hukkaan.




Karhun kanssa painimaan

@ 00:10

Kivenkova (15-vuotias) alaskalaisjätkä pätki karhua turpiin. [Fark.com]




ITviikko

@ 23:04

Windows-aukko ammottaa paikkauksesta huolimatta,
Windows-hyökkäyskoodi krakkereiden aseena

Jaaha, pitääkö odotella seuraavaa MS:n tiedotetta päivityksistä ennen kuin seuraavan kerran uskaltaa painaa shiftiä buutissa (Lilo).




Bemarin Bääsiäismuna

@ 22:57

Pääsiäismunat leviävät autoihin [MikroPC.net]




Quota

@ 13:01

Hitto, luulin että kunhan pysyn poissa DC++-hubeista niin kiintiö ei tule lähellekään täyteen, mutta parin NES-elokuvan imutuksen jälkeen ei siltä näytä.

Bittorrent on kyllä mainio, sillä tulee jouhevasti sisään tavaraa ja vielä jouhevammin lähtee ulospäin. Ei vain passaa unohtaa sitä päälle liian pitkäksi aikaa, vaikka kyllä yleensä pidän periaatteena että vähintään 1:1 annan myös ulospäin (eli vaikka jos 101Mt imutan niin 101Mt myös uppaan) ja siitähän se quota äkkiä täyttyy.

Nyt katsomaan kuinka japanilainen pelaa Mario kolmosen läpi täydellisesti. Eilisiltana katsoin Arkanoidin läpi, hitto kun ihan penkissä hyppyytti kun niin jännää oli!

Muokattu: Katsoin sittenkin tuon Mario ykkösen, läpipelattu viidessä minuutissa! Voi kiesus, on tämä jätkä tainnut tätä peliä toisenkin kerran tahkota! Mitähän Nintendolla olisi tuumanneet jos ensimmäiset beta-pelaajat ois tuohon tyyliin pelanneet - joo pikkusen tarttee vaikeustasoa nostaa...

Nythän on pakko kattoa tuokin versio jossa ei käytetä warppeja.




WTF!?

@ 02:00

NES timeattacks eli elokuvia, jotka on nauhoitettu kun joku pelaa NES-pelin läpi täydellisesti. Pelaamisessa on omat sääntönsä ja jipponsa, mutta olennaisesti tämä on sen toteuttamista, mistä varmasti jokainen on joskus varhaisnuoruudessa haaveillut katsoessaan jonkin reaktiokykyä vaativan pelin demoa. [WTF]

Rakkaudella kaiverrettuja lyijykyniä [WTF]




Saab vs. Microsoft

@ 01:07

Tsekidaut ;-) [Attu]




Gmail

@ 00:17

Nyt se sitä tarjoaa, Blogger nimittäin, kuten Slashdot varoitti. Siitäköhän johtuu kun on nyt viimeisen puolen tunnin aikana välillä hidastellut.




Supergrilli

@ 00:13

Enpä äkkiseltään keksi mitään perisuomalaisempaa kuin grilli-tuning.




Project Finland

@ 23:50

Jenkeille (lähinnä lapsille) räätälöityä Suomi-tietoutta muumipeikon opettamana. Oli uutisissa. Vaatii rekisteröitymisen.

Meille, joille sisäänpääsyn kieltäminen tarkoittaa että sehän on nähtävä, tässä se mitä näkee heti kun regautuu (itse asiassa vain nimimerkin, iän ja kotipaikan tahtoo eli ei sen yksityiskohtaisempia tilastoja niistä tehdä).

Ja aivan oikean siirron ne on tehneet: Suomen kulttuurin esittelyssä on tietotekniikan symboliksi valittu Linux 8-) Aika mairittelevaa tekstiä:

Today Linux is a mature, stable and powerful operating system used by millions of people all over the world.. It runs on almost any kind of computer, from watches and tiny handheld devices to massive super-computers. Because it is free and flexible, it is used in poorer countries all over the world by people who might not be able to afford computers otherwise, helping to close the technology gap between richer and poorer societies. By turning Linux into a community effort, Linus shows us that programmers who are willing to share their code can create great software together. Linus helped spark a worldwide revolution in software development.

Muokattu 27.4.2004: Tuon tekstin lainasin, hittojako siitä erilliseen tiedostoon varastoimaan kun lainaushan se on.




/.

@ 22:00

Text Messaging-Enabled Crystal Chandelier Shown In Milan [/.] Että näin. Hyvä kommentti nimestä...

Overclocking your Gameboy Advance [/.]
Now, you're probably asking yourself Why the hell would anyone want to overclock their Gameboy? Answer: Super Nintendo emulation. There's already a working beta of a SNES emulator out for the GBA called SNES Advance.
SNES ja USA:n politiikka ;-).

Spanish Internet Provider's SMTP traffic Blocked [/.]
After being barraged by spam and 419 scams from Rima-TDE and telefonica.es, the AHBL has announced that all of Spain's national ISP's e-mail will be blocked by their blacklisting service.

OO.org Selects Its Own Sea Bird [/.] Ainakin luonnos on... öhh... sanoisinko... vähemmän vaikuttava ilmestys. No tämä onkin jonkun lapsille suunnatun opetuskampanjan maskotti sentään eikä ite OO:n.

After DeCSS, DVD Jon Releases DeDRMS [/.] Elikä sama kuin se PlayFair, ja itse asiassa PlayFair perustui DVD Jonin tekemään pohjatyöhön. Nyt mies itse vain julkaisi vastaavan työkalun. Johon ei tällä hetkellä kannata linkata (Slashdotted).

People Feel Loyalty To Computers [/.] Amiga, Mac, Linux-PC, C64,... kaikkien merkkien rakastajat ilmestyvät paikalle, mutta arvatkaapa millä käyttöjärjestelmällä varustetut koneet kirvoittavat hauskimmat kommentit? LOL! :-D




Netti vs. netti

@ 21:16

No ei tässäkään nyt ole paljon järkeä.

Internet on tietyn tietoliikennejärjestelmän nimi, ja siksi se suositetaan kirjoitettavaksi erisnimien tapaan isolla kirjaimella. --- Internetin arkisempi nimitys netti taipuu netin, nettiä, nettiin jne.

Jos kerran perustelu Internetin kirjoittamiseksi isolla on sen viittaus tiettyyn verkkoon, niin mihin se viittaus tiettyyn verkkoon häviää siinä vaiheessa kun viittaava sana vaihtuu? Sehän on sama asia kuin jos Yleisradio kirjoitettaisiin isolla, mutta YLE pienellä. Ja miksi sekin sitten kirjoitetaan kolmella isolla kirjaimella?




Telkku.com Suomen 2. arvostetuin verkkobrandi

@ 19:37

Vierailin Jadeconin sivuilla hetken mielijohteesta ja sieltä löysin tuon uutisen. Sieltä viitataan Taloustutkimuksen sivuille, joilta uutinen on peräisin. Jadecon on firma telkku.com:n (ja muutaman muun saitin) takana. Aika kova saavutus, ottaen huomioon, että korkeimmalle arvostettu verkkobrändi ei ollut mitään sen vähempää kuin Google.

Ja brändi voidaan kirjoittaa myös brandi [Kielitoimisto] kuten otsikossa (joka on lainattu).




Digital Photography Blog

@ 14:17

Tämähän piti tietysti käydä tsekkaamassa.

Kodak getting ahead after digital switch [DPB] - Kodak nousee pikkuhiljaa jaloilleen kun meinasi jäädä digitaalisen vallankumouksen jalkoihin.
Nikon MSV-01 Coolwalker First Look Review [DPB] - 30GB digikuvia taskussa, katso missä vain! Koskahan Nintendo hoksii tehdä Gameboyn, jossa on sama mahdollisuus...
Sony QUALIA 016 - the smallest yet [DPB] - Kalpene, James Bond!




Kuluttajansuoja: digiboxit, ACN, klapikoneet

@ 12:24

Kuluttajansuoja-lehti 1/2004: Digi-boxi on markkinoiden luomus [1]

Tällä hetkellä asiaa kuluttajanäkökulmasta arvioitaessa näyttää siltä, että markkinat ovat epäonnistuneet tuottamaan laitteita, jotka täyttävät kuluttajien kohtuulliset odotukset. Teknisesti olisi esimerkiksi mahdollista valmistaa digi-boxi, jota voidaan käyttää sekä kaapeli- että maanpäällisessä verkossa, mutta kustannus- ja kysyntäsyistä laitevalmistajat eivät ole kiinnostuneita sellaisten valmistamisesta. Tämän on todennut liikenne- ja viestintäministeriön television digitalisointia selvittänyt työryhmä joulukuussa 2003 julkaistussa raportissaan. Olemmeko siis tilanteessa, jossa käytettävyys ja kohtuuhintaisuus ovat toistensa vaihtoehtoja?

Tuota olen ittekki miettiny eli missä viipyy vehkeet joilla saa molemmat verkot näkyviin? Ei sillä että minulla siihen olisi varaa, mutta varmasti joillakuilla olisi.

MTV:n virhesignaali: Kuluttaja ei saa jäädä digiboxin huollon maksumieheksi [2]

MTV:n taannoinen virhesignaali aiheutti osalle digiboxeista ylimääräisen päivityshuollon. Lehtitietojen mukaan sekä laitteiden myyjät että MTV ovat kiistäneet vastuunsa asiassa. Kuluttajavirasto korostaa, ettei tapahtuman maksumieheksi voi jättää kuluttajaa.

Kuluttajansuoja-lehti 1/2004: Ilmaisena markkinoitu matkapuhelinliittymä ei ollutkaan maksuton

Kuluttaja-asiamies on puuttunut matkapuhelinliittymiä verkostomarkkinoinnin periaatteella myyvän ACN Communications Finland Oy:n toimintaan. Syynä ovat yrityksen harhaanjohtava markkinointi ja kohtuuttomat sopimusehdot.

Otsikko on aika provosoiva, lainaus hieman täsmällisempi. Ite en koskaan saanutkaan sitä käsitystä että ACN:stä ei ikinä tarvisi maksaa mitään, ja minusta täytyy olla vähän pöljä jos on tulkinnut niitä mainospuheita niin yksioikoisesti. Mutta sitäpä se tuo lainaus sitten kertookin, eli että ilmeisesti markkinoinnissa ei ole riittävästi teroitettu sitä että kyllä ACN:n asiakkaallekin liittymästä kustannuksia koituu, ja jotkut on sitten olleet juuri siinä käsityksessä että se nyt ei maksa yhtään mitään. Liekö ratkaisevaa sitten se, että ilmaisten puheluiden lisäksi täytyy nimenomaan mainita että ne on toisiin saman operaattorin liittymiin (puhut ilmaiseksi toisiin Saunalahden liittymiin).

Kuluttajaviraston ja kuluttaja-asiamiehen lausunnot saatavilla Netissä

Lausunnot löytyvät otsikon Tiedotteet ja ajankohtaista alta. Listaa on tarkoitus täydentää sitä mukaa kun uusia lausuntoja ilmestyy.

Klapikoneiden turvallisuusriskejä selvitetään

Klapikoneet aiheuttivat vuoden 2003 aikana useita vakavia käsiin kohdistuneita tapaturmia. Esimerkiksi Töölön sairaalassa hoidettiin viime vuonna yhdeksän klapikoneella itseään loukannutta potilasta. Useimmiten tapaturmat syntyivät siitä, että käyttäjä korjasi puun asentoa koneen käydessä. Muutamassa tapauksessa käyttäjän hansikas oli jäänyt kiinni koneeseen.

Ilmeisesti tervettä järkeä käyttämällä pärjää, mutta aina kannattaa olla varuillaan. Saattaahan niitä aina olla jotakin ihme Lidlin halkomakoneita liikkeellä joista ei tiedä mitä ne tekee.


[1] Ite tykkään kirjottaa sen vain yhteen: digiboxi. Lieköhän kielitoimistolla tuosta joku suositus? Hakusana digiboxi antaa yhden osuman, digi-boxi ei yhtään.
[2] Sama putiikki, tässä se on nyt sitten kirjoitettu näin.





Microsoft varoittaa hakkeriohjelmasta

@ 11:41

"Microsoft varoittaa palvelinohjelmistoaan kiusaavan hakkeriohjelman leviävän verkossa vauhdilla." [MikroPC.net]

Ettei vain kyseessä ole Linux, sehän on hakkeriohjelma? ;-)

No vakavasti puhuen, eipä tarvi tuostakaan piitata ainakaan webhotellin osalta kun käyttävät Linuxia (tarkemmin sanottuna Red Hatia) ja myös yo:n web-palvelin näyttäisi niin tekevän, en sitten tosin tiedä mitä muuta niillä siellä pyörii.




ITviikko

@ 11:34

IDC: Windowsin ylivalta murtuu [ITviikko]
Saunalahti operoimaan virtuaalisesti [ITviikko]
Verkkokauppa.com laajentaa Helsinkiin [ITviikko]
Forgent syyttää suuryhtiöitä jpeg-patenttiloukkauksista [ITviikko]




Back To The Future

@ 20:51

Autot:
Rollin´ on chrome. Gulp! [BttF]
Kääpiöautojen kokoontumisajot [BttF]
Kuumia kärryjä! [BttF]
Manga-auto (K-18) [BttF]

Cool:
Iso hyppy. Korjaan, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisoooooooooooooo hyppy. Suksilla. [BttF]
What is parkour? [BttF]
Frisbee-kokoelma (iso) [BttF]
Taas taitavia käsityöläisiä, elokuva- ja pelijuttuja ja muutakin. Kotiteatteri oli melkoinen projekti. [BttF]

Kuvataide:
Stereoefekti tutisuttamalla [BttF]
Mielenkiintoisia kuvia. [BttF]
Lisää kummia kuvia [BttF]
Mike's Angels [BttF]
Cybergenics 4: Cyborg animals (muistuttaa hieman humandescent.com:n taideteoksia) [BttF]

Hauskat:
Water On Mars [BttF]
Tribute to Goatse.cx Voi aiheuttaa tuskaa peräosastolla. [BttF]

Kummat:
WTF? [BttF]
Häiriö kansainvälisessä kuvayhteydessä? [BttF]
Syökää hyönteisiä! [BttF]

Dokumentit, taivaalliset:
Järisyttävä esitys (Flash) Hubblen ottamista kuvista, eikä vähiten taustamusiikin ansiosta. [BttF]
Astu sisälle Orionin tähtisumuun. [BttF]

Dokumentit, maalliset:
Kopterilla ilmaan kylmiltään, hyvä ettei hengestään päässyt! [BttF]
Tämän se hypetys teettää [BttF]

Vekottimet:
Oral Disco [BttF]
Kotitalousrobotti, übercool. [BttF]
Digital Photography Blog: kynäkamera [BttF]
Kannettava kotiteatteri [BttF]
150 watin soittoäänet! [BttF]

Sekalaiset:
Virus tee-se-itse-miehille [BttF]
Spammaajan aapinen [BttF]
Lumihiutale
Kaunista. [BttF]

Interaktiiviset:
Sand Art [BttF]

Make a Flake! [BttF]
Ihan tässä lapsuus tulee mieleen! Oheinen pallukka on oma tekeleeni.




3.10.2004 14:29: Korjasin kuvaviittauksen absoluuttiseksi, lisäsin sen thumbnail-luokkaan ja panin kuvan leijumaan tekstin mukana.




World Wide Flush

@ 20:39

"Be a part of the action. Be a part of history." [kikkeli.org]




Page 23, Sentence 5 Meme

@ 17:26

1. Grab the nearest book.
2. Open the book to page 23.
3. Find the fifth sentence.
4. Post the text of the sentence in your journal along with these instructions.

"Esperinperä (s.): erityisesti kouluissa käytetty juomalaite, jonka avulla henkilö tulee samalla pesseeksi housunsa."

[LMG]




Fark.com

@ 16:57

Tosielämän Sherlock Holmes -murhamysteeri [fark.com]
Photoshop-kisa: a L337 |-|ax0R as president [fark.com]




Badlog

@ 16:23

Chatin vaaroja. Vanha juttu mutta olkoot, hauska silti. ;-) [Badlog]
Ai, ai, sattuu. Silmään sattuu. [Badlog]




Rock In Drag

@ 14:10

Hah! Kuusinkertainen WWF:n mestari SNL:ssä tänään.



Viimeisessä jo meinasi pokka pettää itelläänkin :-D

Sitten vielä parempi: Rock lauloi Are You Lonesome Tonight, kun Mick Foley ja Big Show ilmestyivät taustakööriin! Big Show veti oikein tunteella.






Heti tunsin

@ 12:48

Hei, Sonyn laturi!

Oho-hupsista... ;-)




Hypersooninen kaiutin

@ 11:20

Alunperin luin tästä Tieteen kuvalehdestä, joka tässä tapauksessa tarjoaa koko artikkelin myös Netissä.

"We've heard hypersonic sound. It could change everything." [Popular Science]

Mitä se on? Lyhyesti:
"Unlike ordinary speakers, which disperse sound in all directions, American Technology's speakers emit ultrasonic frequencies in a focused cone, like a flashlight. Only when you disrupt the sound beam or reflect it off a surface do you hear it. So audio can be pinpointed to reach an individual or widened to target a larger group."




Myrskylinnun ikonin synty

@ 22:51

Mac-taiteilija tietenkin asialla. Sama tyyppi on myös Firefoxin ikonin takana.




ITviikko

@ 12:12

Äiti myi lastansa netissä euron hintaan [ITviikko] "Saksasta kuuluu kummia"? Elääkö ITviikko 50-lukua?

EMI haastoi EA:n oikeuteen [ITviikko] Kun ei levyt enää myy niin jotainhan niidenkin on yritettävä...

Biisi.fi laillistaa musiikin tallentamisen internetistä [ITviikko]
Windowsin haastajan suosio yllätti Sunin [ITviikko]




/.

@ 11:43

WormRadar Node Volunteers Help Graph Attacks [/.] Vain Win-asiakasohjelma saatavana, ja tuo graafi ois kivempi jos se näyttäis maailmankartalla ne tapahtumat. Mutta mielenkiintoinen idea silti. Enkä ota vastuuta jos se itse onkin mato!

Lip Sync Problems with New Digital Displays? [/.] Aika hauskoja kommentteja jotkut heti laukoo tuosta.

EU Releases Microsoft Antitrust Report [/.] Reutersin tiivistelmä on helpompi lukea kuin monisatasivuinen raportti.

31 Lawsuits Filed Over Alleged JPEG Patent [/.] Taisivat peräti FSF:n sivuillakin jo huoletta julistaa JPEGin turvalliseksi käyttää, saa nyt sitten nähdä mitä tämä merkitsee.
Muokattu 25.4.2004: Ehkäpä tätä: JPEG Patent Could Impact The Gimp [/.]

Operation Fastlink Cracks Down on Warez [/.] Onkohan A****avista tänään vähän hidas?

Military Develops Liquid Body Armor [/.]
Bachelor Contest Winner Chooses PS2, Not Girl [/.]




Lamborghini palaa, ja muuta

@ 01:07

Surullista katsottavaa! Toisilla on moiseen varaa, toiset joutuu tyytymään vain haaveiluun.
Lisää design-tuotteita. Vaikka näitä en kyllä nielisi!

Hassi.org:sta.




kikkeli.org:sta poimittuja

@ 00:15

Amerikkalainen ampuu auton tuhannen p... Discovery Channelilla.
Windows-musiikkia!
Lego-keisari
Näin Oulussa
Projektityön ihanuudet
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kaipaan numeronäppistä!
Las OGC




X-ray specs

@ 22:26

Voiko tämäkään nyt olla ihan tosi? Röntgenlasit...




Kun Erkki ja hymiöt risteytetään

@ 22:18

Syntyy tämä. [Attu]

Olen kyllä nähny paremmankin version (joka taisi olla aasialaisen tekemä sekin), mutta missä?

Muokattu 24.4.2004: Japanilaisilla taas välähtää!




Gizmodo!

@ 21:35

The gadgets weblog.




Attu Sees All

@ 21:19

Kuten tämän tuhoja tehneen pupun [Attu], Armanin kellon (joka on piraattikopio) [Attu] ja tämän casemodin, jonka idea on varastettu minulta! [Attu]

Lisäksi: ihmiserikoistehostefirman sivut [Attu]; nämä ilmeisesti tekivät töitä myös Buffylle.




Outoja koneita, isoja koneita

@ 20:45

Ensimmäinen on siisti, toinenkin ehkä tyttölapsien mielestä, loput on lähinnä omituisia.
Tämä kone puolestaan on ihan eri lajia, ja kaliiberia.
Ja tämä taas samaa kaliiberia kuin edellinen, mutta eri lajia kuin kumpikaan.
orsm.net:stä, joten taas saattaa K-18-materiaalia näkyä reunoilla.




Subbari

@ 20:35

Maailman suurin.




Kummia kuvia

@ 19:08

Omaa domainia etsiskellessä piti tietenkin ensimmäisenä tarkistaa nuudeli.com, mutta se oli jo varattu.

Sieltä kumminkin tarttui haaviin pari linkkiä: humandescent.com missä on aika jänskää Photoshop-taidetta, ja exoticaudio.org missä on kuvia järkyttävän arvokkaista hifi-vehkeistä. Jälkimmäisestä täytyy kyllä varoittaa, että on tehty vähän pöljästi eli ilmeisesti tumpit on vain skaalattuja isoja kuvia eli latautuu hi-taas-ti jopa yliopistoverkossa, saatika sitten yksityisistä käsin.




Uusi koti!

@ 16:41

Nyt täällä.




Linux-pysäköintimittari

@ 22:54

New-fangled Montreal parking meters run embedded Linux (/.)




Internet2

@ 22:19

Internet2 rikkoi nopeusennätyksen (MikroPC.net; Juhan viitteestä)
Sama /.:ssa.

Mitäs siellä sitten liikuteltaisiin? Vaikka matoja? Meinasin langeta ensin vanhanaikaseen ja ajattelin, että yli DVD:llinen sekunnissa, mutta kyllä tuo sentään on vielä paljon vähemmän. Menisi päälle viiden sekunnin yhden DVD:n siirto!




MSN Hotmail

@ 21:35

<rant>
Voi Ristus että ne sitten osaa tyriä. Tuputtavat ensinnäkin noita täysin turhia mainoksia. Toisekseen niissä mainoksissa ei ole koskaan mitään uutta (Messenger 6.0? 6.1:kin on ollut jo iät ja ajat saatavilla!) tai hyödyllistä (täsmälleen samat jutut vähän eri lauseilla joka kerta, samalla tavalla kuin $oneran tiedotteissa). Turhaan vain hätistelevät tarkistamaan postilaatikkoa. Ajattelin, että nyt riittää, en halua niitä enää. Vaan eihän niitä saa peruttua, ainakaan ei sanota mitään viestin lopussa että mihin ruksin laittamalla saisin nuo loppumaan. Joten koitin roskapostin estoa, johon se sanoi kauniilla suomenkielellään: Sen varmistamiseksi, että saat kaikki tarpeelliset palvelun MSN Hotmail joitakin valituista sähköpostiosoitteista ei voi estää.

Mutta eipä hätää, kuten kuvasta näkyy, niin se kertoo mulle että voin peruuttaa ilmaisen uutiskirjeen ilmaisten uutiskirjeiden sivulla. Joka löytyy... mistä? Voi että, miksei joku fiksu tyyppi keksi semmoista hienoa hypertekstisysteemiä, missä teksti voisi toimia linkkeinä, joilla pääsee suoraan toisille sivuille, joihin siinä tekstissä viitataan? Sehän olisi ihan vallankumouksellinen ajatus! Sitä voisi nimittää vaikkapa... www:ksi! Mutta näköjään se on vielä utopinen tulevaisuudenkuva, ei sellaista ilmeisestikään vielä ole keksitty.
</rant>



3.10.2004 19:40: Kuvaviittausten korjausten yhteydessä pikkuviilausta.




Wikipedia suomeksi

@ 21:15

Oho! En tiennytkään että se on suomeksikin Netissä. Törmäsin tähän hakusanalla Aku Ankka. Alkuperäistä kyllä olen monestikin käyttänyt.




Soittoääniä

@ 20:19

Piti lähettää Bubble Bobblen musiikki soittoääneksi tutun kännykkään, ja se löytyi pelit.fi:n valikoimista.

Minua miellyttävämpi ulkoasu on tällä soittoaanet.org:lla, mutta sieltä en tuota haun kautta löytänyt heti joten Googletin ja se johti minut tuonne pelit.fi:hin. Sitten jälkikäteen selaamalla se kyllä löytyi soittoaanet.org:stakin, mutta menköön nyt vaikka sen piikkiin, että tuo haku (hakusana "bubble") ei tuottanut siellä tuloksia [1] ja pelit.fi:ssä tuotti (olkoonkin että Googlella sen alunperin löysin).


[1] Ja tuon itse haunkin olisin tähän mieluusti linkannut vaan kun se on toteutettu niin että siitä ei saa url:ia revittyä niin minkäs teet. Pisteet pelit.fi:lle soittoaanet.org:ia vastaan 2-0.





Kiinaraiset

@ 12:38

Ehkä joku vielä muistaa sen takavuosien jutun kun jenkkien vakoilukone joutui kiinalaisten haltuun? (Stile)




Postitipu

@ 21:03

Nyt on mulla kirjekyyhk... öh... pingviini, joka ilmottaa kun on postia palvelimella!



3.10.2004 19:32: Kuva leijumaan, viittaukset kohdalleen.





Lisenssi, ja vanhat kuvat

@ 16:30

Huom: tämä merkintä sisältää vanhentunutta tietoa.

Lätkäisin tuon Creative Commons -lisenssin leiman blogeihin nyt varmuuden välttämiseksi ja tietysti tyylin vuoksi ;-)

Samalla korjasin Sopan vanhoista posteista kuvien url:t kohdalleen, kun aiemmin käytin suoraa viittausta alihakemistoon (tyyliin "pix/kuva.jpg") ja nykyisin sinne mennään ylähakemiston kautta ("/varasto/arkisto/nuudelisoppa/pix/kuva.jpg") jotta kuvat näkyy myös arkistossa.



3.10.2004 19:26: Lisäsin huomautuksen sisällön vanhentumisesta.




Pelittää myöskin Linuxissa

@ 15:22

joy2key on softa, joka tekee sen, mihin viittasin aiemmin. Eli Unixissa (tässä tapauksessa Linuxissa) tarvitaan tasan yksi ohjelma, joka mappaa joystickin/-padin toiminnot näppäinkomennoiksi. Jos kerran Winissäkin nuo kerran on HID-standardivehkeitä niin en kyllä ymmärrä mitä varten joka ohjaimelle on omansa. Ehkä universaalille softalle ei olekaan esteitä, mutta kukaan ei viitsi vaivautua koska valmistajat on monessa tapauksessa tehneet omalle vehkeelleen softan jo valmiiksi. Jos ei ole, se on H.V.V.

Ruutukaappaus: Alizarin Tetris
Alizarin Tetris (Linux)




3.10.2004 18:51: Viilasin viittaukset kohdalleen ja modernisoin muutenkin.




MikroPC.net

@ 12:36

Ford närkästyi kissagiljotiinista
"Fordin edustaja kertoi uutistoimisto AP:n haastattelussa, että yhtiö ei ollut antanut lupaa mainostoimisto Ogilvy & Matherille raflaavaan mainokseen.
Mainostoimisto oli toivonut, että videoklipistä syntyisi internetissä leviävä vitsi. Kun Ford kielsi mainoksen, se saattaakin päästä mainostoimiston toivomaan kulttimaineeseen."
Haiskahtaa suunnitellulta jutulta.

Itunes raikanee Euroopassa tänä vuonna
Itehän vaadin tätä Suomen Applelta silloin taannoin niiden tukisivujen kautta (en tähän hätään löydä täsmälleen sitä kaavaketta jota käytin). Tuskin sitä Linuxilla voi käyttää (Apple on mustasukkainen omasta marginaaliasemastaan), mutta vaihtoehdot Wintelille on aina kannattamisen arvoisia.

Kännykkä tunnistaa soittoäänen

Mutta en tiennytkään, että Korpela onkin M.A. Numminen! Katsokaa vaikka kolumnin liitteenä olevaa pärstänkuvaa. Ihan aiheellista kritiikkiä muuten esittää.

Muokattu: Katsokaa nyt vaikka näitä todisteita, jotka keräsin!

J.K. Rowl... ööh... KorpelaM.A. Numminen
M.A. Numminen, artisti......J.K. Korpela, kolumnisti.





ITviikko

@ 12:21

Suomalaispalvelin valjastettiin verkkohuijaukseen
Jutussa kylläkin viitataan kotikoneisiin mutta otsikon mukaan kyseessä siis oli palvelin. Toivottavasti oli Soneran palvelin :-P

Mobiilioperaattorit puuhaamaan Symbianin haastajaa

Tämä on kiinnostavaa lähinnä siksi että tuossa jutussa (ja Savajen sivuilla) viitataan epämääräisesti "avoimeen" ratkaisuun, mutta on tosiaan vain epämääräinen viittaus eli mitään tuon "avoimuuden" todellisesta merkityksestä en saanut esille. Veikkaan että kyse ei kuitenkaan ole avoimesta lähdekoodista vaan avoimesta API:sta tms.

Microsoft sopuun Minnesotassa
Niin, mitäs tässä vasta olikaan puhetta siitä että monopolioikeudenkäyntien maksaminen on ihan luonnollinen osa MS:n liikevaihtoa. Totta kai se kannattaa kun sillä saa monopolinsa pidettyä.

SSH:n myynti romahti
Ahvenanmaa hamuaa omaa verkkotunnusta
Libya katosi netistä




Absolut Jackass

@ 12:02

Se mitä MTV ei uskaltanut näyttää.




Pelittää

@ 23:20

Rupesin suunnittelemaan pelailua toisella silmällä sohvaltakäsin samalla kun katsoo telkkaria toisella silmällä.

Sitten löytyi vapaa Tetris-klooni josta mikä parasta löytyy Win-versiokin. Mutta se ei tunne joystickia tai -padia vaan on näppiksellä pelattava ja mä nyt mieluusti sillä pädilläni pelaisin kun näppiksen johto ei yllä niin kauas että sillä sohvalta pelaisi. Enkä jotenkin ollut yllättynyt kun koitin etsiä Winille ohjelmaa jolla pädin saisi mäpättyä näppäinkomennoiksi pädin merkistä riippumatta (a'la Unix) ja kun olin sukulaistytön "lapsenvahtina" samanaikaisesti Messengerissä niin se piti Winissä saada aikaseksi tässä tapauksessa.

No sitten kuinka ollakaan löytyikin Logitechin sivuilta softaa ihan tälle omalle pädilleni - matkassa ei ollut romppua ja ohjekin vain sanoi että toimii XP:n ajureilla joten ajattelin automaattisesti ettei mitään erillistä softaa ole, mutta oli sittenkin. Vieläpä suomenkielinen!

Asennetaan... ei haittaa vaikka oli jo kytketty valmiiksi, hyvin menee silti. Siinä tulee kumminkin mieleen että mitähän Win arvelee siitä jos kaatuu kesken jonkin tommosen asennuksen, parhaassa tapauksessa sen jälkeen on Win uudelleenasennettava ennen kuin softan saa toimimaan — ja kuin taikaiskusta, silloin se kaatuu. Toivoa elättelen kuitenkin kun se vaikutti olevan jo regausta vaille valmis ja siinä vaiheessa kaatui. Ja toive toteutuu, buutin jälkeen ohjelma on valmiiksi asennettu eli vain se regaus jäi tekemättä.

Tämä on juuri sitä varten mihin sitä hainkin!

Ja ei kun palikoita läimimään.





3.10.2004 17:43: Viilasin kuvaviittaukset kuntoon.




Fugly.com

@ 18:42

Noillahan on oikein kokoelma kaikenmaailman kivoja kuvia. Osa myös K-18:lta haiskahtavaa materiaalia (kuten 'Cute girl and a close up of her pussy') mutta enimmäkseen vain hauskoja.




Engrish.com

@ 17:33

...on se saitti, jolla on niitä hassuja aasialaisia anglismeja.




Overclocker of the Year 2001 (K18)

@ 17:22 | 0 kommenttia | linkki

[Stile] (K18)

Siltä varalta, että joku ei kestä katsella Stilen saitilla olevia kauniita kuvia, tässä on turvallinen paikalliskopio:
Stile: Overclocker of the Year 2001

Ja toinen hyväkäs, Lego-laatikko. Sama juttu, tässä paikalliskopio ja viitteen linkistä alkuperäinen:
Stile: Lego case mod
[Stile].

Muokattu 21.4.2004: Itse asiassa tämä taisi olla se ensimmäinen jonka tuolta olen joskus nähny:
Stile: iso tuuletin
[Stile]

Muokattu 18.7.2004: Linkit korjattu, tumpit, K-varoitukset lisätty.




ITviikko

@ 15:21

Luhtanen: laajakaistayhteydet kohtuuhintaan myös maaseudulle
Toivottavasti halpuvat ja saavat vauhtia myös meidän perille, mutta tietysti sitäkin tärkeämpää on että saataisiin edes jonkinlaiset yhteydet ensin kaikkialle. Näköjään täällä ollessaan tuon päästänyt suustaan.

Uusien Windows-aukkojen hyväksikäytöt julkaistiin
Hyväksikäytöt = exploits, aika kankea suomennos minusta tuo kirjaimellinen.

BayStar vaatii miljoonasijoitustaan takaisin SCO:lta
Kalliala sen sanoi parhaiten: Kikkelis kokkelis vaan, mitäs läksit, niin. Tästäkin luin Slashdotista jo aiemmin.

Sony rakentaa dvd-levyn paperista
Ja tästä.

LBA-Linux uunista ulos
Tämä puolestaan oli mulle ihan uutta. SOT:lla menee lujaa. Hallelujaa?




Elokuvia edullisesti

@ 13:34

Lenkiltä palasin niin oli posti tuonut pullean kuoren! Sisällä klassikko. Jannelta tiedustelin ja jo oli sillekin tullu Kaksi tornia.

Jos nämä ostaisi perinteiseen tapaan, olisi yhteishinta ainakin vertaa.fi:n mukaan kirjoitushetkellä 60,95€1. Toki paikallisissa jonkin aikaa kiertelemällä saattaisi saada edullisemminkin. Paljonko siis maksoivat yhteensä nämä kaksi elokuvaa? Vajaat kahdeksan euroa. Kuinka ihmeessä? Vastaus: Tieteen kuvalehden tilaajalahjukset.

Mielestäni Veskun ehdottamaa tehokkaampi konsti ajaa firmat pois mainospostista on ottaa kaikki irti näistä niiden ilmiselvästi tappiolla käymistä kampanjoista (tokihan ne varmasti ovat laskeneet jäävänsä lopulta voiton puolelle uusien tilaajien myötä). Täytyy vain olla tarkkana tilausehtojen suhteen, ja säpäkkänä varsinkin kun on näitä arvattavasti hurjan suosittuja kylkiäisiä kuten nämä elokuvat. Eli tässäkin oli se riski olemassa että jos olisi viivästellyt, olisikin saattanut saada elokuvien sijasta fleecen tai ties mitä roinaa, kun lehti pidättää oikeuden vaihtaa valitsemani lahjan jos se on loppu. Niinpä tilasinkin tuon puolen tunnin sisällä siitä kun mainos kolahti luukusta, ja jos olisin netissä liikkunut noiden sivuilla niin sieltä siihen olisi ehkä päässyt käsiksi vieläkin pikaisemmin.

Viimeistä osaa saakin sitten vielä odotella vaikka sen ostaisi kaupasta.



3.10.2004 16:16: Poistin jutun kannalta aika turhat kuvat palvelimelta ja viilailin muutenkin nykyisemmän tapani mukaiseksi.



1 Kiitos euromerkistä kuuluu Korpelan taustatyölle.





Aversäädin

@ 13:05

Viikonlopun aikaansaannoksia: AVermedian kaukosäätimen panin toimimaan Linuxissa. Ja kuten tavallista, se ei sitten tarkoita samaa kuin Winissä eli että nyt sillä voi vaihtaa kanavaa, vaan että sillä saa tehdä ihan mitä haluaa.

Ensihätään panin sen kaappaamaan kuvia:


Kyllä, Iso Punainen sieltä on tulossa.


Aika leuhka olo sohvalta napsia noita.

Vielä kunhan viitsii niin konfaan sen myös hallitsemaan XMMS:ää ja lopulta ehkä myös panen sen ohjaamaan ihan hiirtäkin eli voi tehdä jutut joita ei ole erikseen siihen ohjelmoitu. :-P



3.10.2004 17:35: Kuvaviittauksen kävin korjaamassa ja keskitin sen samalla.




World Time Zones

@ 16:02

No niin, enää ei tartte tätä mettästää eikä pähkäillä että mikä aika oli kuinka paljon ja missä.




Stile: Linux Loving Sluts

@ 02:34

Nämä klassikot, keräsin tänne talteen:

LLS1, LLS2, LLS3, LLS4, LLS5

Muokattu: Jahap, Stilen kuviin ei hotlinkata. Siis varastetaan.

Muokattu2: Ja ne loputkin kuvat löytyy Stileprojectista (K-18), mutta tuossa yllä olevat on ne alkuperäiset.




/.

@ 16:48

Klassikko!

Apple kolauttaa Realia aika rankasti.

Brain's Cache Memory Found




Ostokset.fi

@ 14:02

Näköjään jo kohta vuoden vanha juttu, ja mulle vain ihan uusi. Ei tartte enää Keskisten kauppaankaan lähteä näköjään.

Tuska kun on kalliita nuo kannettavien akut. Siinä on yksi syy miksi vielä kannettava pysyy mulle vain haaveena. Itse koneiden hinnan ohella tietenkin...

Ja mieluiten sellaisen ottaisin tietysti ilman Mikki-veroa.




ITviikko

@ 12:16

Se on kait tämäkin sitä nykyaikaa, mihin Sonerakin on heräämässä pikkuhiljaa. Luulenpa vain että ei se tuolla mitään saa aikaiseksi, nykyisin täytyy firman kyetä itse tekemään innovaatioita kuten HP jotta pärjäisi. Ei passaa madella muiden perässä niin kuin matolaatikko. No vaikka suomalaiset firmat ei oikein seuraakaan aikaansa, niin onneksi jotkut poliitikot sentään niin tekevät. Suomalaisista poliitikoista ottaa näköjään oppia jotkut isot kansainväliset firmatkin.

Toisaalla; onkohan Tekmanni seurannut näitä viime aikojen piraattiratsiauutisia ja tullut pikaisten päätösten paikka?




Erkin elkehet

@ 23:12

Eric Conveys an Emotion; muutaman kun katsoo niin alkaa hymyilyttää, vielä muutama niin pääsee jo naurun hörähdyskin ja sen jälkeen joidenkin kohdalla nauraa kippurassa.




PGP kestää

@ 21:59

Melkein vuoden vanha, mutta silti mielenkiintoinen juttu PGP:n pätevyydestä.




Bye bye Radiolinja

@ 12:48

Eli jatkossa se on sitten Elisa. www.radiolinja.fi ohjautuu nyt Elisan sivuille. Tuore lehdistötiedote.




MikroPC

@ 12:36

No onneksi joku laajemminkin luettu taho tuosta huomauttaa.

Tässä myös toinen kiintoisa, joskin hieman vanhempi kolumni.

Mutta miksi nuo kirjoittavat Windowsin pienellä? Jopa samassa lauseessa, missä kumminkin Officen kirjoittavat isolla? Ei se nyt sentään mikään yleiskäsite ole minun mielestä.

Pikku-uutinen, jonka olen kyllä itekin havainnu käytännössä... kun sain Shuttleni, tarkistin tilanteen ja totesin että vaikka prossun hinta olisi ollut saantihetkellä pienempi kuin ostohetkellä, muistin hinnannousu teki sen edun tyhjäksi moninkertaisesti joten voiton puolelle jäin. Lisämuistia kyllä kaivataan nyt ankarasti joten tuo hankinta on kyllä jossain vaiheessa edessä.




/.: Kolmiulotteinen Windows ja uusi kerneli

@ 12:31

Yay! (/.) Unixillehan näitä on ollu jo aikaa sitten ("As seen in Jurassic Park!").

Kernel 2.4.26 Out (/.) Taidanpa odotella Debianin paketteja tuosta, ei tällä hetkellä ole tiukkaa tarvetta päivittää.

Muokattu: Päivän paras! X-D




Timppa palkitaan

@ 12:24

YLE24 online, ITviikko... mitä MikroPC vitkastelee? Ja Slashdotillakaan ei näy mitään, kyllä siellä turhempiakin juttuja on nähty.

Muokattu klo 17:29: Tieto ehti ulkomaillekin, kun /.:n yökyöpelit vaihtui aamunvirkkuihin.




Päivän /.

@ 23:15

Microsoft's Long-Playing Business Record eli Billin $trategia. Tämä kommentti summaa oman mielipiteeni.

Sapphire: A Liquid That Won't Get Things Wet

Lindows Changes Name to 'Linspire'





Onneksi en ole pelimiehiä

@ 19:47

Saattaisi tulla taas iso lovi lompakkoon tämän myötä, tai vieläkin todennäköisemmin sitä saisi vain kuolata pitkän aikaa näyteikkunassa. Eikä puhettakaan että tämmöinen hirmu mihinkään Shuttleen menisi. Potkii entisen kingin (ATIn) pyllyä melko lailla (60-120%). /.:sta.




45 minuuttia

@ 19:14

"45min todisti nettipankin salasanan kaappauksen." Tänä iltana klo 20.05.

Muokattu: Joo semmoinenhan se oli. Olin tosi nerokas ja läksin heti tuon jälkeen päivittämään Wintoosaani, ei ole hidas ei... ettei vain joku muukin olis saanu saman mielijohteen.

Muokattu 15.4.2004: Tuossa yllä olin todistamassa livenä tätä tapahtumaa.




Bill paikkaa

@ 13:39

Enjoy.

On se niin ihanaa kun ei enää tarvi aina näitä lukiessa niin paljon murehtia sitä että mistä tietää että joku on jo käyny koneellani noiden avulla tekemässä jäynää tai käyttäny sitä välikätenä johonki epämääräseen toimintaan. Periaatteessa se vielä on mahdollista kun aina sillon tällön Winille on käyttöä, mutta riski moiselle tapahtumalle on pudonnu kyllä sen käytön putoamisen myötä merkittävästi.

Ratkaisevaa on se että noista saa lukea jossain muussa systeemissä kuin siinä, jota nuo uutiset koskee. Eli siinä, missä ennen oli vähän niinkuin ajelisi autolla joka on merkkiä M ja kuulee sitten autoradiostaan siinä ajellessa että näissä M-merkkisissä on todettu ongelma jonka johdosta saattavat räjähtää, suositellaan ajamaan välittömästi lähimpään M-huoltoliikkeeseen, nyt ajeleekin merkillä L ja voi naureskella kaikille M-kuskeille ja suunnitella rauhassa koska seuraavan kerran hyppää M:n kyytiin niin että sen saa suorinta tietä huoltoon.




Kaunista modernia muotoilua

@ 00:11

Ei pelkästään nörteille tämä MoCoLoco. Vähän niin kuin ThinkGeek massoille.




The Memespread Project

@ 23:25

Tehdään nyt poikkeus tutkimuksen nimissä ja totellaan.

"Spread this Meme: Link to this site. Send it to your friends. Get the word out."




Shuttle LCD

@ 21:38

Kasapäin kuvia siitä.

Ja punaiseksi modattu SK41.

Ja Sudhianin Cebit 2004 SFF Roundup. Paljon pikkuruisia mööbeleitä!





Epsonin tulostin

@ 16:57

Kun vanha tulostin piti vanhan koneen matkassa panna, kun vanhanvanhan koneen tulostin ei vanhassa koneessa toiminut silloin aikoinaan, niin olin nyt ilman tulostinta jonkin aikaa. Vanhanvanhan koneen tulostin olisi varmaankin toiminut, mutta vanhanvanha kone menee varmasti paremmin kaupaksi yhdessä tulostimensa kanssa, ja lisäksi pelkälle tulostimellekin saattoi jo ostaja löytyä joten sitä ei kehdannut enää lähteä raahaamaan puolen Suomen yli.

I didn't do it No samaan aikaan toisaalla velipoika haaveili skannerista koska vanhan joku tunari käräytti hajalle. Oli sitten bongannut Epsonin tarjouksen: skanneri + tulostin, yhteishinta halvempi kuin HP:n monitoimilaite. Soitti ja varmistin kyseisen tulostimen toimivuuden Linuxissa, jonka jälkeen hankinta suoritettiin. Toimituskin sujui näppärästi kun Jannella oli käyntiä täällä päin, joskin vasta tänä päivänä sain USB-kaapelin tuohon. Jostakin syystä ei oikeita kaapeleita Kampuksella ollut joten piti ostaa Anttilasta. No sainpahan silti ihailla taas sitä Acerin baby-läppäriä (oikeammin Tablet-PC) - oi vielä joskus, vielä joskus minulla on jotain noin pientä... ;-)

Laatikossa tuli paperinäytteitä; ihan kiva, mutta mieluummin olisin ottanut sen USB-kaapelin. Käskee poistaa teipit vehkeestä ihan numeroidun ohjeen kanssa, mutta niitä teippejä on huomattavasti paljon enemmän kuin tuossa ohjeessa sanotaan. (Miksi tunaroin tarkennuksen kanssa?)

Ohjelmien asennus. Käynnistyessä vaikuttaa vähän karummalta kuin HP:n softa, mutta ihan käytettävä tämäkin on. Ei vain älyä itse että mikä tulostin on kyseessä ja ehdottaa väärää (se on just tuo toinen). No sitten alkaa tulla kuvia ja jo alkaa muistuttaa HP:n asennusta, mutta tuossakin kuvassa on kaks tulostinta joista kummankaan näköinen ei mulla ole eli katkaisija on ihan muualla. No löydän sen sentään kuten myös Bill tulostimen...

Neuvoo poistamaan teippiä myös mustekaseteista, mutta taas liian vähän neuvoja; onneksi sattumalta katsastan suuttimet ja huomaan että nekin on teipattu läpinäkyvällä teipillä! Noista olisin jo ehkä hätäynyt soittamaan tukeen jos en olisi reipas poika ja uskaltaisi kokeilla kokemuksen perusteella. Kasetinpaikat on HP:hen tottuneesta vähän kummat, mutta kyllä ne sitten ihan hyvin toimii kunhan kasetit saa ensin oikein päin paikoilleen.

Kansi kiinni ja suoritetaan sisäänajo. Se kestääkin kauan (minuutin) ja pitää melkoista ääntä sitä tehdessään.

Sitten regaukseen... vain enkku löytyy tutuista, joten sitä käytetään. Kas tässä voi voittaa jotain? Jaa vain UK, kuinkahan en olekaan yllättynyt.

Kyselee perustietoja, sitten seuraava sivu... tämähän menee jo henkilökohtaisuuksiin? No ei onneksi oo pakko vastata, seuraava... eikun lisää tenttailee! Siis automerkki ja kodin vakuutuspolitiikka? Mitä ihmettä ne kuvittelee noilla tekevänsä?!

No siitä selvitään, ollaan valmiita. Koetulostus onnistuu.

Säädöissä löytyy ihan siinä missä HP:stäkin, joskin tämäkin on vain enkku. Tarjottimen tilamittari kertoo hyödyllisiä juttuja, lähinnä mustekaseteista.

Ääni on miellyttävämpi kuin entisessä HP:ssäni, joskin ehkä hieman kovempi kuin Jannen 3550:ssa vai mikä se HP oli.

Lisäys: Toisesta kasetista jätin kokeeksi ne suuttimen teipit poistamatta ja kyllä se ne osasi itse puhkoa.



3.10.2004 21:45: Viittaukset korjasin ja lisäyksen toisesta kasetista lisäsin.




Stuck

@ 11:35

Heh, näin helposti sitä pääsee maineeseen.

Kirjottaos Googleen että "boot stuck" (ilman lainausmerkkejä) ja Kokeile onneasi.

Jos ei enää johda mihinkään mikä käy järkeen tässä yhteydessä, niin selitys on, että tämän kirjoitushetkellä tuo vie tähän threadiin.

Huomaan että jostakin syystä se jatko mitä koetin tuohon kirjoittaa ei ole mennyt arkistoonkaan. Kun ihmettelin että miksei se mitään vastauksia tuottanut kun ensimmäinen tuotti heti pian, niin eipä tuo kumma jos ei viesti ole mennyt perille. Veikkaan että tunaroin jotakin kun vaihdoin siinä yhteydessä tuosta digestista varsinaiselle listalle.




Antivitsejä ja sanaleikkejä

@ 19:31

Tämäkin on vanha juttu mutta halusin sen tännekin talteen.

Sanaleikkejä ja paljon muuta, linkkien muodossa (sivun alalaidassa).

Edit: Kaksi nysää yhdistin.



21.9.2004 16:10: Näköjään linkkimätää ei voi välttää vaikka olisi kyse omasta saitista. Korjasin saitinsisäisen viittauksen absoluuttisiksi.




Optista naamiointia

@ 19:02 | linkki

Jotenki tuntuu, että tämä oli joskus ajat sitten Slashdotissa, mutta tulin tähän nyt ihan sattumalta kun hetken mielijohteesta näpytin Googleen 'camouflage'. Tulee mieleen erään Arska-klassikon pahis.



Edit: Vain hieman alaspäin mainitun haun tuloksissa, ja löytyi Camouflage PhotoShop plug-in.



Edit: No niin, neukkuja tässä sitte vissiin ollaan.



3.10.2004 17:12: Viilailua. Upotin tuon aiemmin pelkästään viitatun kuvan hieman pienemmäksi skaalattuna.





Jupiskaa itseksenne

@ 17:09

Vanha juttu mutta silti, voi Kiesus Ristus! Mitä tästä pitäisi olla mieltä? Jätkä ite siteeraa äitiään: 'which part of the silence are they claiming you nicked?' Siis eikö nyt saa olla julkisilla paikoilla enää hetkeäkään hiljaa tai kohta tulee syyte niskaan Cagen kappaleen julkisesta esittämisestä ilman lupaa?




Shuttle goes LCD

@ 14:09

Kertoo mm. The Inquirer - mulle tieto tästä tuli Juhalta. Tsekidaut. Norskisaitilla lisää kuvia. Tämä on osa Shuttlen uutta täysimittaisten PC-koneiden tarjontaa jonka pitäisi alkaa tässä kuussa.




Tulevia elokuvia

@ 13:52 | linkki

Nämä on nähtävä :)
Vesa

Ja sitten muutama sovinistinen vitsi (osittain K-18). Kaikki raskauttavat viittaukset asianosaisiin on poistettu vihaisten feministien härnäämiseksi.



3.10.2004 21:29: Viittausten korjaukset ja pikkuviilausta.




Mikseri.netin linkit

@ 12:31

Elokuvia vuokralle netin kautta. Vain WMP9:llä toimivia (pitäisikö tuo panna lainausmerkkeihin?) joten unohtaa voi tuon saman tien, mutta ainahan voi käydä katsastamassa kun tämä on aika pioneerien hommaa vielä.

Mikseri.netin Amiga-käyttäjien Unionin (MAKU) kotisivut. Aika alkutekijöissään tai sitten bugittaa kun etusivua ja jäsensivua lukuunottamatta on vain tyhjää täynnä.

Vastaavasti Nepastelevan artistin osasto mikseri.netissä.




Stileproject iskee kuin 500 000 volttia!

@ 23:47

Nämä 500 000 volttia.

Herra Jeesus mitä temppuja kopterilla! En tiedä onko moinen mahdollista oikean kokoisella, mutta kenenkään pää ei moista kieputtelua kestäisi. Hirvittää kun tietää että nuokaan ei ole mitään halpoja vehkeitä, varsinkin siinä kohtaa kun se laskee sen hetkeksi roottorin akselin varassa maahan! Isohko video (28.1Mt) mutta ehdottomasti imutuksen väärti.

Ja Stilen kategoriahan on K-18, että varokaa lapset.




Kikkeli.org:sta poimittuja

@ 22:52

Digitally Importedista löytyy muutakin kuin kanavat. Tässä asenteellinen ja kattava elektronisen musiikin historiikki, raamattu suorastaan.

Joku avautuu taas mielipidepalstalla.

Maailman pisimmät sähköpostiosoitteet täältä, ilmaiseksi.

LOTR, ilman turhia krumeluureja.




Pain In Ass

@ 19:21

Voi noita nykyajan koululaisia. Niin sitä pitää 8-)

Jannen viitteestä, velipoika poimi tämän kikkeli.org:sta.




Root!

@ 17:57

This nigga is 1337!

Itse asiassa tämä löytyi albumista, johon linkkasin skm:stä. Albumi sinänsä on hienoa katseltavaa, tuo kuva oli vain hyvä tekosyy linkata se tännekin.




Slashdot tänään

@ 13:42

Parista uudesta SuSE 9.1 -arvostelusta raportoidaan.

Viittaus pessimistiseen kolumniin (tai mikä tuo nyt sitten lienee).

Meneillään on myös tärkeä mielenosoitus. Sähköinen mielenosoitus1 oli minulle uutta.



1 14.4. 2004 jälkeen tämä linkki kaipaa selitystä: gnu.org näytti tuolloin tältä.





C1 Disconnect

@ 13:13

Tilanne on siis tämä:

C1 Disconnect on AMD:n suorittimilla (ja nyt puhutaan Nforce2-piirisarjoista ja Athlon XP- suoritinsarjasta) oleva ominaisuus, joka ollessaan päälle kytketty aiheuttaa sen, että kun suoritin on tyhjän panttina, siihen tulevaa jännitettä vähennetään, jolloin se lämpenee vähemmän.

Ilmeisesti tämä on kytketty päälle oletuksena esimerkiksi Shuttlen FN45:ssä (ainakin BIOS-versiossa I jolla varustettuna oma lootani tuli), ja itse asiassa vasta BIOSin versio M lisää mahdollisuuden kytkeä C1 Disconnect pois päältä niin haluttaessa. Pois kytkemisen (siis dis-disconnect) välitön looginen seuraus on että suorittimen tyhjäkäyntilämpö nousee.

Linuxin (varsinkin 2.6-sarjan) ja Nforce2-piirisarjalla varustettujen koneiden kanssa on havaittu paljon ongelmia, joiden syy on jäljitetty APIC:iin ja ACPI:iin (lopullisesta syypäästä on vielä hieman ristiriitaisia mielipiteitä). Siinä missä raaka ratkaisu on kytkeä APIC ja ACPI kokonaan pois päältä kernelin buuttauksen yhteydessä parametereilla acpi=off, noapic, ja mahdollisesti myös nolapic (minkä myötä menetetään virranhallinta niillä jolloin on turvauduttava APM:ään), joillakuilla ongelmien (jotka ilmenevät lähinnä satunnaisina lukkiutumisina) ratkaisuksi on riittänyt jokunen asiaan vihkiytyneiden tuottama kernel-patchi. Huomattavaa on, että vaikka C1 Disconnect on yksi epäillyistä ongelman aiheuttajista, tämä tyyppi sai Shuttlen BIOS-päivityksessä paitsi tuon disconnectin kytkentävivun, myös ratkaisun lukkiutumisongelmiin, mikä puhuisi sen puolesta että ongelma onkin BIOSissa itsessään eikä välttämättä sittenkään Linuxin ACPI/APIC-sovelluksessa.

Tämä ikään kuin asian selvittämiseksi itselleni, ja myöskin muistiavuksi taas kun seuraavan kerran täytyy tarkistaa että miksi kernelin oletusparametreihin minulla lukeutuvat nuo APIC:n ja ACPI:n pois kytkennät.

Muokattu 12.5.2004: Päivitys tilanteeseen.




Late Night Hax0ring

@ 22:50

Sain haltuuni Organisaatio X:n kannettavan tietokoneen (Acer Travelmate), jossa oli todettu virustartunta. Tavoitteena päästä eroon tartunnasta - no se onnistui mutta tutkittuani tarkemmin asiaa totesin että ensinnäkin koneen virustutkan (F-Secure) tietokanta oli kamalan kaukana muinaisuudessa ja Homeinen XP vieläkin kauempana (ikään kuin ei olisi ajettu ensimmäistäkään päivitystä sisään!) - ei ihme että on varsinainen matolaatikko tämä kone.

Niinpä siirsin koneen modeemiyhteydestä (jossa se oli käyttökotonaan) meille ADSL:n päähän ja aloin lirutella 256k:lla päivityksiä sisään - vain todetakseni että SP1 ei asennu.

Kyllä, aivan niin. Ei asennu, koska product key ei kelpaa, eli se on Billin Mustalta Listalta - siis laiton! Organisaation kone, kuten mainitsin, eli yksi puhelu BSA:n numeroon ja Organisaatio X olisi lirissä...

Hetkisen jopa harkitsin tätä koska olen ennenkin tämän koneen kanssa tapellut ja on välillä kyllä tuntunut että se tyyppi joka näiden ylläpidosta vastaa ei ole ihan ajan tasalla itsekään.

No ajoin sisään kaikki päivitykset jotka menivät, mutta pikku perfektionisti-piru joka minussa asuu ei tietenkään salli mun jättää asiaa silleen vaan läksin tutkimaan mitä voitaisiin tehdä tolle product keylle. No löytyi paljon product keytä ja sopivia työkaluja (disclaimer: en mainitse mitä niillä tehdään; kukin käyttäköön mielikuvitustaan) - no sitten koitin taas SP1:n asennusta mutta se jäi kesken vähän samaan tyyliin kuin monet aiemmatkin päivitykset eli yhtäkkiä vain loppui eikä mitään ilmoitusta että mitä tapahtui. No ajattelin että ehkä tähän väliin olisi tehtävä rebootti (johtuen em. työkaluista) vaan se oli virhe; kone ei enää käynnistynyt. Tai käynnistyi, mutta buutti ei enää mennyt läpi vaan oli loputtomassa loopissa (boot-reboot-reboot...) - parasta kaikesta oli että kone ei myöskään sammunut. Vähän aikaa taisteltuani sain sentään buuttauksen loppumaan mutta virta siihen silti jäi päälle. Saas nähdä osaako se sammua tuossa tilassa ollessaan siinä vaiheessa kun akku on menossa tyhjäksi.

Työkaluilla selvisi myös se product key jolla Home-XP oli tuohon asennettu, ja taas sammutuskonstia etsiessäni löytyi koneen pohjasta XP-tarra, ja totesin, että ne eivät vastaa toisiaan. Eli koneen mukana on tullut lisenssi; mitäköhän sille on oikein tapahtunut? Vai onko tarra liimattu vain näön vuoksi jostain toisesta koneesta...?

Täytyy toimittaa kone takaisin Organisaatio X:n haltuun ja semmosilla terveisillä että pankaahan siihen kunnon lisenssi kun ei niistä madoista muuten pääse ikinä eroon.

Tai vaihtoehtoisesti, jos kerran ei rahat riitä, asentakaa Linux! :-)




Bill's Big Giveaway

@ 15:51

No niin, mitä tähänkin nyt sanoisi. Tietääkseni jotain muutakin kamaa kaupataan vähän samalla metodilla.

"Kuntaliitto haluaa tässä yhteydessä painottaa, ettei millään tavalla halua luoda esteitä eikä rajoituksia muille alan yrityksille vaan on liittona valmis yhteistyöhön myös muiden alan toimijoiden kanssa kunta-alan tietotekniikkavalmiuksien kehittämiseksi."

Ei halua luoda esteitä mutta tekeepähän niin vain siinä sivussa pelkästään sitomalla itsensä Microsoftin tuotteisiin. Billin waret kun ei tunnetusti ole niitä kaikkein yhteistyökykyisimpiä eli siinä kun ostaa Windowsin ja Officen, varmistaa samalla että jatkossa pääsee kaikkein helpoimmalla kun vain pulittaa lisää Billille paitsi näiden tuotteiden päivityksestä, myös siitä että ylipäänsä mikään muukaan (mediasoitin, sähköposti, web,...) toimii edes joten kuten näiden alkuperäisten sijoitusten kanssa yhteen.

No jos olemassa olevat, jo Mikkiin sitoutuneet tahot eivät vaihtoon pystykään, niin ehkäpä uudet pienet tekijät joutuvat näiden tapausten takia pikkuhiljaa kallistumaan avoimiin vaihtoehtoihin.

Samaan aikaan toisaalla...

(Lienee tarpeetonta mainita, että ITviikko on uusin lisäys linkkilistalle - kumarrus Juhalle.)




Köyhä-Bill

@ 14:31

No niin tämähän on jo vanha juttu mutta ajattelin kirjata ylös kumminkin. On se sen verran positiivinen 8-)

YLE24 online: Ikean perustaja maailman rikkain
CNN: IKEA founder 'richer than Gates'




Omena murrettiin, ja muuta tänään /.:ssa

@ 13:52

Yllättävän kauan siinä meni, mutta lopulta joku sen teki. Siis apuohjelma joka murtaa Applen AAC:hen lisäämän DRM:n. [/.]

Ihmistanssijat matkii robotteja, mutta mitä robottitanssijat matkii? Ihmisiä tietenkin. Vapiskaa, poikabändit! [/.]

Se siisti kannettava Ogg-soitin jollaista kaipailen - ehkä Linuxilla varustettu iPod olisi sellainen? [/.]




M$ goes Open Source

@ 13:29

Noniin, vasta luin tästä, joten vielä en osaa kommentoida. Luonnollisesti myös Slashdotissa tämä oli. Joku kommentoi sitä aika hauskasti!




Musaa netistä: mikseri.net

@ 13:22

Kuinka voi olla menny multa ohi tämä? Juhan löytöjä taas.

Drum'n'bassia soimaan.

Edit: Varsinkin tämä artisti on makuuni.




Slashdot: erillinen ekosysteemi

@ 13:11

Nasan pojat asialla. Slashdotin löytöjä.

Kuten myös Linux 2.6.5.

Päivitetty näkemys ATI:sta ja OSS:sta. Nvidia panee kuitenkin päivän parhaan.

Edit 6.4.: tarkennusta tuohon ATI/Nvidia vs. Linux-sekasotkuun.




XP look for Linux

@ 13:08

Huh huh! Kuviakin löytyy.

Itselleni yksi päivittäisiä ilon aiheita on sen toteaminen, että työpöytäni on vapaasti muokattavissa ilman kolmannen osapuolen hakkeja, joten ei kosketa minua suoranaisesti, mutta jokuhan voi olla niin kiinni tuossa XP:n lookissa että muutoin ei uskaltaisi Linuxiin koskea.




Debian vs. Taiwan

@ 12:44

Ongelma, toisten mielestä pelkkä flamebait, ja ainakin äkkiseltään hyvältä kuulostava ratkaisu. Joskin tuota Ballard-heppuliakin jotkut pitää ainakin ajoittain ei-niin-vakavastiotettavana.

Virallinen syy on ilmeisesti tässä, eli kyseessä ei ole tietoinen poliittinen päätös, joskin mielestäni poliittinen siitä huolimatta (olen jotakuinkin tätä mieltä), ja ainakaan tämä taiwanilaiseksi itseään väittävä tyyppi ei siitä tykkää. En selannut tuota niin pitkälle että joko joku sitä ehdotti, mutta minun mielestäni hyvin Debianille ominainen ratkaisu tässä tilanteessa olisi, että asennusvaiheessa kysytään yksinkertaisesti kumpi on mielestäsi parempi ratkaisu: käytetäänkö ISO-merkintää kuten muissakin yhteyksissä (minkä ei-taiwanilaiset, ei-poliittisesti-orientoituneet tekniset käyttäjät mieluummin valitsevat), vaiko taiwanilaisten itsensä suosimaa merkintää joka sisältää poliittisesti toisenlaisen (päinvastaisen) latauksen.

Edit: Hupsista, liikaa englantia vissiinkin lukenut viime aikoina kun kansalaisuudetkin jo kirjoittaa isolla.




Taas älliä koetellaan

@ 15:37

Tällä kertaa ihan pelkästään "täydennä puuttuva" -tyyppisillä tehtävillä. Oli sen verran uuvuttava että ei enää lopussa jaksanut paljon yrittääkään (10 min aikaa olisi vielä ollut kun lätkäisin "Lähetä"), ja väittäisin että myös vaikeampia tehtäviä oli loppupuolella kuin tuossa edellisessä testissä. Tässä oli kyllä sitten se etu että ei riipu kielitaidosta.

Tulokset oli 10 pistettä edellistä huonommat, joskin tuossa saa sitten keskihajonnan mukaan säätää sitä tulosta, jolloin vaihtoehtoisesti sain 120 tai vieläkin vähemmän.




Aapeli

@ 12:46

Joskus tätä vastaavaa pelasin englanniksi (olikohan Pudislanissa). Hitaasti lähtee liikkeelle mutta kyllä se loppua kohti vaikeutuu niin että kyllä se aika lopulta käy vähiin.

Nimen kirjoittaminen oli jotenki kumma, ei näyttäny mulla ainakaan niitä kirjaimia, mutta se ei ole onneksi ratkasevaa pelin kannalta.




Simpsonit lakkoon?

@ 11:54

Ilmeisesti ei ole aprillipila.




Aliens?

@ 16:34

Slashdotin väki panee taas parastaan.

SuSE 9.1 Betan arvosteluunkin viitataan.




Sonyn konsolisuunnitelmat

@ 21:52

Niistä The Registerissä. Nuo puheet riisutusta PS2:sta kuulostaa hyvältä; harkitsin PSoneakin tässä vähän aikaa sitten mutta ajattelin sitten että tuolla pelkällä ohjaimella pärjään kyllä siksi kunnes PS2 halpuu (ehkä PS3:n tulon myötä).

Mutta olen ilmeisesti näistä konsolikuvioista pihalla jo muutenkin kun tuo PSP oli mulle ihan uus käsite kokonaan. Näyttää kyllä aika nannalta.




WingMan

@ 04:58

Sellaisen siis äkkäsin paikallisessa peliliikkeessä. Laatikon takapuolesta luin, että sen pitäisi olla yleisluontonen HID-laite, mutta vielä piti käydä kirjastossa nettikoneella varmistamassa Isosta Listasta ja kun se sieltä löytyi, niin säntäsin takaisin liikkeeseen ja pyysin kappaleen itselleni.

Kuten sanottu, tuo ei ole mikään kaunotar, mutta onpahan 100% toimiva:

usb.c: registered new driver hiddev
usb.c: registered new driver hid
input: USB HID v1.10 Joystick [Logitech WingMan Precision USB] on usb2:3.0
hid-core.c: v1.8.1 Andreas Gal, Vojtech Pavlik <vojtech@suse.cz>
hid-core.c: USB HID support drivers


Nappeja on kaikkiaan kuusi, ja veikkaan että Thrustmasterissakin niitä olisi ollut; yksi pari nimittäin on päältä päin katsottuna näkymättömissä kun se on tuolla liipasinsormella. Ja sen verran täytyy perua pahoja puheitaan että 6 nappia on ihan hyvä määrä ainakin NES:lle, koska perinteisten neljän (A+B, Select+Start) lisäksi nuo kaksi liipasinta saa määrätä ns. rapid-fire-toiminteisiksi eli niillä saa nyt sarjatuli-A:n ja B:n mikä on varsin kätevä esimerkiksi Marion uidessa vesimaailmassa. Ristiohjaimen ja päällä olevien neljän napin tuntuma on hyvä ja pehmeä, mutta nuo sarjatulinapit pitävät sitä ikävää naksuvaa ääntä ja kun ovat noin isot niin niiden painamisen välttäminen vahingossa voi tiukoissa tilanteissa tuottaa ongelmia.

Johdon pituus tai pikemminkin sen lyhyys oli pieni pettymys, kun kokemukseni mukaan peliohjaimen johto ei juurikaan voi olla liian pitkä, ja tuossa se on lyhyempi kuin hiireni ja näppikseni johdot. Onneksi se kuitenkin ainakin nykyisessä kokoonpanossa on kytkettävä tuohon etupaneeliin joten ei sen kovin pitkä tarvi ollakaan, mutta jos tahtoisin istua kauempana niin tuosta tulisi ongelma. En tiedä sitten onko tässä ajateltu niin että USB-johdolle voi ostaa jatkoa.



3.10.2004 19:07: Viilauksia; kuvat olivat kadonneet joten poistin viittaukset niihin.




Windows Update heijastelee jotain...

@ 19:45

Windowsin puolelta postaten tällä kertaa sattuneesta syystä; mielenkiintoinen päivitys Windows Updatessa.

Windows XP -käyttöjärjestelmän päivitys: Osta musiikkia Internetistä -linkki (KB833998)
Tämä päivitys muuttaa Omat musiikkitiedostot -kansion Osta musiikkia Internetistä -linkin toiminnan. Ilman päivitystä tämän linkin napsauttaminen käynnistää Internet Explorer -selaimen. Päivityksen asentamisen jälkeen linkin napsauttaminen käynnistää oletusselaimen. Kun olet asentanut tämän päivityksen, sinun on ehkä käynnistettävä tietokone uudelleen.
MS



3.10.2004 19:15: Viilasin nykyaikaisemmaksi ja lisäsin linkin MS:n saitille, mainittuun kohteeseen.




Kuvankäsittely Gimpillä: alkeet; läpinäkyvyys

@ 17:45

Tähän ongelmaan törmäsin tuon Wingmanin kuvan kanssa, kun sen tausta oli alun perin valkoinen.

Q: Kuinka muutetaan tausta läpinäkyväksi kuvasta, jonka tausta on lähtökohtaisesti yksivärinen?

A: Ensin rajataan kuvasta se kohde joka halutaan säilyttää, eli tässä tapauksessa itse Wingman. Tämän tein epäsuorasti valitsemalla ensin sen yksivärisen taustan värinsä perusteella, siis suomennetussa Gimpissä Valitse > Värin mukaan ja sitten vain napsautetaan kuvasta se valkoinen.

Sen jälkeen Valitse > Invertoi rajaa kuvasta sen mikä ei ole sitä valkoista eli Wingmanin.

Ctrl+C ja sitten avataan uusi kangas, eli Tiedosto > Uusi... ja kuvan koko pitäisikin jo olla kohdallaan eli sama kuin alkuperäisessä. Valitaan täyttötyypiksi (tai Täyttötyppi, niin kuin se näkyy olevan :-p) Läpinäkyvä.

Ctrl+V, tallennetaan PNG:nä ja annetaan Gimpin yhdistää tasot kun se sitä ehdottaa tehtäväksi vielä ennen tallennusta.



3.10.2004 19:22: Muodollisia viilauksia.




Pädi!

@ 16:22

Pakkohan se on myöntää, että Thrustmasteriin verrattuna tuo on ruma kuin perse, ja hintaakin oli kaksi kertaa sen mitä MBnetin hintaseuranta tuolle antaa, mutta näin se vain näköjään on tässä tietokonebisneksessä että mitään ei saa halvalla ja koskaan ei tasan sitä mitä haluaa.

Mutta tämä on oikeasti olemassa ja ihan oikeasti sen sain ostettua ja se ihan oikeasti toimii! Ultrasiistiä pelata nyt Mariota ja Turricania ja muita! Kuvia tulee kunhan lähtee tämänkertainen sanktio.



3.10.2004 15:31: Muokkasin nykyisemmän tyyliseksi samalla kun siirsin kuvatiedoston varsinaiseen kuvavarastoon.