mummila.net Firefox [b] (cc)

Xbox struggles to get in the game in Japan

[Fark]

[#] | @ 18:28 | k: 0





/.

Linux-Powered Auto Parking Car [/.]
World's First Large-Scale Ogg Theora Stream [/.]
New IE Malware Captures Passwords Ahead Of SSL [/.]

Lisätty:
Commodore - Back In The Hardware Biz At Last? [/.]

They bought the Commodore name some years ago and have just now revived it for an unrelated line of hardware.

So this isn't really Commodore -- why should anyone care?
(#9577975)

C=.net ei jaksa vastata kirjoitushetkellä.

[#] | @ 21:10 | k: 0





Heatpipe: huuhaata vai totta?

[Juha]

Kaveri todistaa että jotain siellä putkessa on kun se ulos tultuaan ei enää pysty pitämään CPU:n lämpöjä aisoissa.

Time to get the Dremel out...

[#] | @ 15:03 | k: 0





Orac3 revisited

Projektin lähtökohdat Juhan viitteestä (mm. Iso-Jussi). Lopulliseen mestariteokseen [bit-tech.net] viittasin taannoisessa Slashdot-pläjäyksessä [Ns].

[#] | @ 14:51 | k: 0





Ratkaistu: HP Deskjet 640C ja ongelmat rinnakkaisporttikytkennässä

Ah, mahtavaa! Tädin tulostinongelma [Ns] tosiaankin ratkesi kun vaihdoin kaapelin. Aloitin tänään sen kanssa puhtaalta pöydältä eli poistin entiset asennukset ja kävin BIOSista kääntämässä tehdasasetukset päälle ja sen jälkeen vain PnP:n päälle (oletuksena se oli pois päältä). Sitten kytkin tulostimen uudella kaapelilla ja annoin XP:n hoitaa sen asennuksen; en tiedä käyttikö se nyt omaa ajuriaan vai sitä netistä haettua, mutta pääasia että toimii.

Eli sen jälkeen tosiaan Google tulostui (IE:stä), valokuvat tulostui, teksti tulostui, sähköposti tulostui. Aiemminhan se tulosti vain Googlen ja noiden muiden kanssa jonkun aikaa tapeltuaan ei enää sitäkään.

Eli nyt on ainakin yksi oman käden kokemuksella varmistettu tapaus, jossa tulostinkaapelin laadulla on väliä. Tietenkin on vielä sekin mahdollisuus että noissa BIOSin asetuksissa oli jotain, mutta kaikista vahvin epäilys minulla on nimenomaan tämän kaapelin suhteen; veikkaan että tuo vanha kaapeli ei kykene kaksisuuntaisuuteen, jota tämä uudehko tulostin ja käyttöjärjestelmä -yhdistelmä käyttää sen verran aktiivisesti, että ilman sitä on tiedossa ongelmia.

Kuin pisteenä i:n päälle se uusi kaapeli, jonka siihen nyt laitoin, oli tätä ennen täysin käyttämätön eli avaamattomassa paketissakin vielä. Ostin sen joskus kun ukille oltiin tulostinta hommaamassa ja sen tulostimeen löytyikin sitten kaapeli muualta. Eli löytyi tällekin kaapelille lopulta käyttöä.

[#] | @ 13:36 | k: 0





/.

FreeDOS Turns 10 Years Old Today [/.]
Disney Launches Fireworks With Compressed Air [/.]
Microsoft Eases "Shared Source" Restrictions [/.]
Real adds GPL to Helix Player, RedHat/Novell Join In [/.]

New Celeron D Core gets a Speed Boost [/.]
...AMD has recently announced that they will be producing a dual-processor board for its own low-end CPU's. Computers built with this hardware will specialize in playing 80's MP3's.

They're calling it the Duron-Duron.

(#9551498)

Lisätty:
Supreme Court Rules Against Anti-Porn Law [/.]
Firefox 0.9.1 and Thunderbird 0.7.1 Released [/.]
Texas Company's Legal Troubles Hold .iq In Limbo [/.]

[#] | @ 11:18 | k: 0





Bill Gates could join the ranks of bloggers

[Attu]

[#] | @ 21:04 | k: 0





Tuholainen tietokoneessa

[BttF]

[#] | @ 15:22 | k: 0





HP 640C rinnakkaisportissa

Tädin koneeseen vanhaa tulostinta asensin eilen ja olipas ongelmallinen. Rinnakkaiskaapelilla sen kytkin, mikä tässä tapauksessa on hyvä koska koneessa on vain kaksi USB-porttia joista niistäkin toinen on jo kahden laitteen välillä (webkamera ja digikamera) vaihdeltava.

Tulosti vain söheröä vaikka minkä teki.

Sitten korjasin kaapelin kunnolla paikalleen (stupid admin error), mutta se ei auttanut. Sen jälkeen BIOSiin menin epätoivoissani ja kuinka ollakaan sielä oli rinnakkaisportin asetukset päin mäntyä. Lienevät itseni jäljiltä koska joskus muinoin muistaakseni tässä koneessa tappelin noiden porttien kanssa.

Sitten sain jo testisivun tulostettua ja Googlen IE:stä, mutta kotiin mentyäni täti soitteli perään että kun digikuvat ei tulostu. Palasin koneelle ja tosi se oli, eikä IE:hen avaamallakaan se niitä tulostanut. Kun vakio-uudelleenasennusjutut ei auttanu niin en keksiny siihen hätään mitään vaan jätin asian silleen. Seuraavaksi pitää kokeilla avaamattomasta pakkauksesta otetulla kaapelilla. En tiedä mistä se kaapeli on tullut joka siinä nyt on mutta se on aika vanhan näköinen ja elätän toivoa että se ei ehkä ole kaksisuuntaisuuteen täysin kykeneväinen.

Tulostimen omaa ajuriromppua en löytänyt vaan netistä imuroin ja muistelen että joku tulostin joka mulla on ollu oli ronkeli siitä että vain se rompulla ollut ajuri kävi, netistä imuroitu versio ei.

Lisätty 29.6.2004: Ratkaistu [Ns]! Kuin ihmeen kaupalla kyse oli mitä ilmeisimmin juuri kaapelin laadusta.

[#] | @ 14:10 | k: 0





Lisää hyviä syitä suositella Louhia

[mummila.net]

[#] | @ 14:09 | k: 0





/.

NewsForge Reviews Excel Clone for Linux [/.]

Build Your Own KiteCam [/.]
Eiköhän Destroy Your Own Digicam olisi osuvampi?

Arctic Ocean Survey May Reveal Lost World [/.]
Ihmettelen tämän saamaa suurta huomiota tuon may-sanan takia. Käytännössähän se, että uutisissa sanotaan, että jotakin hämmästyttävää saattaa tapahtua, tarkoittaa yleensä samaa kuin sanottaisiin, että olisi siistiä jos näin kävisi. No tämä kommentti johtaa kuviin aikaisemmista, konkreettisista löydöistä.

Industrial Design Excellence Awards 2004 [/.]
Joo ettei vaan Apple taas loistaisi teollisen muotoilun kisoissa. Jos Apple tekisi vasaran, tältä se näyttäisi (alkuperäinen kommentoija /.:ssa).

[#] | @ 12:17 | k: 0





Run Firefox from removable media

[Juha]

Joskus muinoin näin tuohon jossain viitattavan mutta se oli jo unohtunut.

Kai sama onnistuisi myös Thunderbirdin kanssa. Sitten kyseessä olisi minimaalinen versio siitä kustomoidusta livecd:stä [Ns], jota Juhan kanssa teoreettisella tasolla pyöriteltiin. Joskin se sitten olisi XP:hen sidottu jos ei laittaisi erikseen myös W98-version. Linux-versiota tuskin kannattaisi laittaa koska suositus lienee että siirrettävältä medialta ei voi ajella mitään kunnollisesti konfatussa systeemissä.

[#] | @ 11:59 | k: 0