mummila.net Firefox [b] (cc)

A Simple Character Entity Chart

For those who use characters in their copy that don't normally appear on the keyboard, it's always been a hit-and-miss game of tracking down the ISO character entity and choosing between the named and numeric value. (...) Well, I got sick of guessing, so I took the W3C documentation and turned it into a handy chart for my staff. Now it sits on our intranet for all to enjoy. Oh... and here... now... as well.
evolt.org G

[#] | @ 17:00 | k: 0





Flybooks and Linux

handtops.com

Joku jo kerkesi...

[#] | @ 16:00 | k: 0





Siniset FlyBookit viipyvät

Tiedustelin Verkkokauppa.com:sta, että mikä on tilanne niiden sinisten suhteen. Sain kuulla, että valmistajan testit sopivan väriaineen löytämiseksi ovat vielä kesken sinisten ja mustien osalta, joten tällä haavaa vain punaista ja hopeanväristä tosiaan on tiedossa. Itse asiassa FlyBook ei kuulemma ole luovuttanut sinisiä edes jälleenmyyjille testikäyttöön, joten ne lienevät vielä pahasti vaiheessa. Varmaa aikatauluakaan eivät jälleenmyjät kuitenkaan ole saaneet, joten sillä kohden on tällä hetkellä vielä tiedoissa musta aukko; niitä sinisiä voi tulla lähiaikoina tai sitten olla tulematta.

Sanoisin, että jos tilata pätkäytän punaisen, niin siniset tulevat siinä vaiheessa kun olen ehtinyt sitä käyttää juuri ja juuri sen verran, että sen vaihto siniseen ei enää käy päinsä. Jos taas vitkuttelen sen kanssa siksi, että odottelen sinistä, niin niitä odotellaan vielä ensi juhannuksenakin.

No samalla tiedustelin myöskin sen Linux-tuesta; koska kaikkia koneen ominaisuuksia ei Linuxin kanssa vielä pysty käyttämään, eikä laitevalmistaja tue Linuxia esimerkiksi ajureilla, ei Verkkokauppa.com myöskään toimita FlyBookeja Linuxin kanssa asennettuina. Periaatteessa kuitenkaan mitään estettä Linuxin asentamiselle ei ole ja sitä on kuulemma jo muutamalla distrolla liikkeessä testattukin, mutta asennus kuitenkin jää tässä vaiheessa vielä käyttäjän vastuulle.

No mullehan se ei ole mikään ongelma, kunhan vain juuri tuon tahdoin tietää että se kuitenkin periaattessa on mahdollista. =)

Verkkokaupalle iso plus nopeasta, asiallisesta ja täsmällisestä vastauksesta tiedusteluuni.

[#] | @ 14:09 | k: 2





Ergopro's mice w. kernel 2.6

It appears that my Vivanco Mobile Optical Mouse is incompatible on some deep harware level with this crappy old PPro/Intel mobo, as it makes the pointer jumpy so that it's virtually unusable in precision-taking jobs (such as ones done in The GIMP). Even my trusty old middle button patch refused to work with this setup.

Then there's the Mitsumi Sony Quick Scroll Mouse/MemoryStick reader combo, whose MemoryStick reader won't work; it's just as one dead with the MS inserted.

However, this time I'm extremely lucky with my hardware problems, in that the mouse side of the Sony combo does work, and even the middle button functions as expected! So I'm using this old rat as my pointing device for the time being. It's quite big and clumsy in hand, but at least it works!

And no, I don't have any knowledge of whether or not this is Linux-specific, so sorry for the somewhat misleading title, but I figured that maybe someone who suspects it is comes googlin' in here and finds this data useful.

[#] | @ 09:33 | k: 0





Poista poistoo

Osan poista poistoo myös ponnahdusvalikon.
Haluatko poistaa osan?

Xfce4:n (tai GTK:n) suomennostiimillä on käynyt hassu käpy ;)

[#] | @ 08:34 | k: 0





FlyBook

flybook.com

PR-puolella niiden firmassa olisi kyllä vielä paljon parannettavaa: ainakin www-vastaava sietäisi saada potkut. Tai ehkä se saikin ja nyt koitetaan pelastaa se mitä pelastettavissa on sen tyrimisen jäljiltä? Siis kun siellähän aiemmin oli vain järjetön flash-köntti, niin jospa sinne on tulossa jotakin järjellistä.

Onkohan juuri totta se, ettei verkkokauppa.com myy kuin punaista ja hopeaa versiota, ei siis sinistä lainkaan?

Vastaus: on, tällä hetkellä kyllä.



25.9.2004 15:03: Lisäsin vastauksen.

[#] | @ 15:53 | k: 0





Tons of pics of the new skinny PlayStation 2

Ei yhtään alkuperäistä nätimpi. Kuin kutistettu versio. On niin laiha, ettei siihen mahdu kiintolevykään.

engadget

[#] | @ 15:32 | k: 0





FlyBook ahoy

handtops.com engadget Tiernan's Blog G

xc dfvjhmn, x<cvbnµc vbñjm,n mjk

Ohops, pahoittelut! Pyyhkin vain kuolaa näppäimistöltä ;9~~



25.9.2004 16:25: Osin kokeilumielessä muunsin tämän viitteet uuden, vielä kehitteillä olevan tyylin mukaiseksi.

[#] | @ 15:08 | k: 0





Using italics in Blogger comments

Ending a line with </i> is a bad idea when commenting a Blogger-powered blog; for some reason it causes the following line of text (regardless of the amount of newlines in between) to be rendered incorrectly right after the italic text in the preceding paragraph. Perhaps the worst part of the problem is that it isn't visible in the preview of your comment (it shows up correctly there), but only after publishing it.

I don't know whether this applies to other elements as well; I've only tested italics, and the amount of tags allowed in Blogger comments is very limited anyway.

So I developed a simple work-around Skm: you need to insert an additional space after the closing of italics, just before the newline. This causes it to be rendered the way you'd suppose it to be.

While writing this, the issue seems to go unmentioned in Blogger's list of known issues.

[#] | @ 19:34 | k: 0





Which Fantasy/SciFi Character Are You?

Data
You are
Data

A controlled personality with a vast range of skills and behavior, you are often intrigued by the people and places surrounding you.

In the strictest sense, I did not win — I busted him up.

Data is a character in the Star Trek universe. A biography is at Startrek.com.


Which Fantasy/SciFi Character Are You?
tk421.net ButtUgly/Dumb Tests

Well, at least I know who I am, unlike it was with my scifi-babe of choice.

[#] | @ 16:10 | k: 0





Kryptonite Evolution 2000 U- Lock hacked by a Bic pen

engadget ButtUgly

Käytännön todistus siitä, että se, että pyörän lukko on kallis, ei tarkoita, että se on luotettava.

[#] | @ 15:32 | k: 0





Sony DSC-S30 and udev

Applying the example set by Daniel reactivated.net, I created /etc/udev/rules.d/10-udev.rules with the following entry:

BUS="scsi", SYSFS{model}="Sony DSC", KERNEL="sd?1", NAME="%k", SYMLINK="ms_dsc-s30"

Then I added this line below into /etc/fstab:

/dev/ms_dsc-s30 /mnt/Sony vfat rw,user,noauto 0 0

So now I can mount /mnt/Sony (naturally this directory needs to be created beforehand) as a regular user.

[#] | @ 13:37 | k: 0





Writing udev rules, by Daniel Drake

reactivated.net G

An excellent introduction into the mysteries of udev.

[#] | @ 09:44 | k: 0





Pikkuruisia kuvakkeita

Testailen tässä merkinnässä vielä kehitysasteella olevaa linkitysten selvennystä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja explanation:
Tässä yhteydessä voitaisiin käyttää sanaa humorous.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin sref ja ns:
Kerroin aiemmin XP:n käynnistyslevykkeistä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja google:
Majakka on merenkäynnissä suunnistusapuna.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja image:
Majakat ovat näyttävän näköisiä maamerkkejä.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja w3c:
CSS2 Specification on tyylitiedostojen määrittelydokumentti.

Seuraava linkki kuuluu luokkaan sref:
Virtuaali-Haddock saattaa jonkun mielestä olla huvittava.

Seuraava linkki kuuluu luokkiin ref ja imdb:
Kangaroo Jack saattaa jonkun mielestä olla huvittava.

[#] | @ 20:53 | k: 0





Käynnistyslevykkeet XP:lle

Kas kas.

Windows XP Professional (Service Pack 2) -käyttöjärjestelmän apuohjelma: asennuslevyt levyltä käynnistettävää asennusta varten

Windows XP Home Edition (Service Pack 2) -käyttöjärjestelmän apuohjelma: asennuslevykkeet levykkeeltä käynnistämistä varten

MS websec

Olisikohan tuosta pääteltävä, että todellakin on olemassa semmoisia koneita, jotka eivät tue cd-käynnistystä, ja joissa kuitenkin samalla tehot riittävät XP:n pyörittämiseen? Muistini on sen verran hatara, etten osaa paikallistaa XP:n ja toisaalta rompulta buuttavien koneiden tuloa ajassa. Vanha ARCini pyörittää XP:tä vielä ihan kohtuullisesti ja buuttaa rompulta ja sen hankin... ööh... onhan siitä jo aikaa...

[#] | @ 13:31 | k: 0





Seiko Epson korjaa 250 000 viallista tulostinta

Seiko Epson korjaa ilmaiseksi 250 000 tulostinta, jotka voivat mennä oikosulkuun ja aiheuttaa sähköiskuja, kertoo Kyodo News. (...) Tähän mennessä on tullut ilmi 39 oikosulkutapausta. Kahdessa tapauksessa käyttäjä sai sähköiskun. Viallisia laitteita myytiin joulukuun 1997 ja maaliskuun 2001 välillä.
digitoday

[#] | @ 11:12 | k: 0





Sonyn mini-Playstation on verkkovalmis

Sisätilavuus on pienentynyt 75 prosenttia, paino on puolittunut ja laitteen paksuus on saatu 2,8 senttiin (nykymalli 7,8 cm). Kooltaan uusi PlayStation 2 muistuttaa melkeinpä kovakantista kirjaa, Sony vertaa. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu ethernet-adapteri verkkopelaamista varten.
digitoday

[#] | @ 11:10 | k: 0





Viime viikon tietoturvauutiset

Kun olin vähän umpiossa silloin, niin eikös vaan pläjähtänyt oikein meheviä uutisia. Arkistoidaan nyt nekin sitten näin jälkikäteen.

Mozillasta löytyi kymmenen aukkoa
Vakavimpia reikiä hyväksikäyttämällä krakkeri voi onnistua ajamaan uhrin koneella omia komentojaan järjestelmään kirjautuneen käyttäjän oikeuksilla. Vaarassa ovat Mozilla 0.x-1.7.x, Mozilla Firefox 0.x ja Mozilla Thunderbird 0.x.

Microsoft varoitti vakavasta jpeg-haavoittuvuudesta
Jokainen ohjelma, joka prosessoi jpeg-kuvia, on haavoittuva, Microsoft sanoo turvatiedotteessa numero MS04-28. Tiedotteessa on ohjeet paikkaukseen.

digitoday

[#] | @ 11:04 | k: 0





Troijalainen livahtaa IE:n avonaisesta aukosta

F-Securen mukaan massapostituksena levitettävässä viestissä on linkki click here to remove. Jos käyttäjä seuraa linkkiä, hän päättyy hyökkääjien www-sivulle. (...) IE-selaimen raahausaukon löysi elokuussa http-equiv-nimimerkkiä käyttävä hakkeri. Aukon avulla hyökkääjä voi siirtää ohjelmakoodia suoraan Windows-järjestelmän käynnistyskansioon. Haavoittuvuudelle ei ole toistaiseksi saatavissa päivitystä.
digitoday

[#] | @ 11:02 | k: 0





Windows-virusten määrä kasvoi 400 prosenttia

Windowsia vastaan kohdistettujen uusien virusten ja matojen määrä kasvoi 400 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla viime vuoden vastaavasta ajasta. Tietoturvayhtiö Symantecin laskelmien mukaan tammi-kesäkuussa kirjattiin ylös lähes 5000 uutta Windows-matoa ja -virusta, kun vuotta aiemmin lukema oli noin tuhat.
digitoday

[#] | @ 10:58 | k: 0





Firefox-selain rikkoi latausodotukset selvästi

Firefox 1.0 -selaimen esikatseluversio ylsi alle viidessä päivässä miljoonan latauksen rajapyykkiin. Mozilla Foundation oli asettanut miljoona latausta kymmenen päivän tavoitteeksi, joten tavoite ylittyy selvästi.
digitoday

Tuleeko Firefoxista Open Sourcen killer app?

[#] | @ 10:56 | k: 0





Coming soon — gene-engineered insects

I think we have reached quite a critical point in the development and use of these organisms, said Anthony James, a professor of microbiology and molecular genetics at the University of California, Irvine. James, whose lab is working on mosquitoes that could not host the malaria parasite, said some strains are ready to be tested outside the lab.
Yahoo!

[#] | @ 10:34 | k: 0





German broadcaster goes Klingon

German broadcaster Deutsche Welle has added Klingon, spoken by the bumpy-headed aliens of the Star Trek television series, to the 30 languages used on its Web site, the network says. The pages (...) were added to celebrate the site's 10th anniversary.
Yahoo!

Onko mitään järkeä panna uutistekstiin osoite ilman että se toimii samalla myös linkkinä itseensä ja sen sijaan panna se linkki erilliseen boksiin jutun oheen?

[#] | @ 10:05 | k: 0





Nose replaces mouse to surf web

Dmitry Gorodnichy (...) has developed a computer navigation system that relies on the movements of a user's nose to direct a cursor, New Scientist has reported. For good measure, a simple blink of the right or left eye corresponds to the right or left click of a mouse button, the magazine said.
Yahoo!

[#] | @ 10:02 | k: 2





Tarkennus terälehtiin

Lintuharrastajat oppivat jo joitakin vuosia sitten yhdistämään kaukoputken ja digitaalikameran. Tämä digiscoping-nimen saanut harrastus onkin saanut jo melkoisesti suosiota. Oulun yliopiston kasvimuseon museoavustaja Lassi Kalleinen tarttui kaukoputken sijaan kameraan ja luuppiin ja alkoi tutkailla kasveja. Kasviharrastajien ja -tutkijoiden tuiki tavallinen apuväline luuppi on pieni suurennuslasi. Kymmenen kertaa suurentavalla luupilla näkee hyvin kasvien määrityksen kannalta tärkeimmät rakenteet.
Kaleva.plus.luonto

[#] | @ 17:05 | k: 0





Windows XP Service Pack 2 SUOMI

MS websec

Tuli justiinsa linjalle.



16:53: Vielä muistutuksena viimeinen varoitus:

Some programs seem to stop working after you install Windows XP Service Pack 2
MS eWeek G

[#] | @ 14:05 | k: 0





The Font Faces

This page lists all the core web font faces
sunweaving.com G

Here's the online demo of web-usable fonts I've been looking for!

[#] | @ 13:57 | k: 0





Mikä scifi-likka?

Rommie
Rommie: Beautiful Computer Avatar for the Andromeda Ascendant

Take the test: Who is your perfect Sci-Fi women?
By Syberjoel

selectsmart.com Tylsyyden multihuipennus/Jaakob

Rommie? Mikä hiivatin Rommie? Kylläpä olen pihalla nykyisistä scifi-kuvioista. Toiseksi ehdotti Trinityä. Plääh. Kyllä Ivanova olisi ollut enemmän miunmakkuun.

Ja kyllä, testin laatijan englanninkieli on ihan hakusessa (women on suora lainaus).

Kuinka tähänkin pitäisi oikein vastata:

22. Are you not in touch with your emotions? Yes/No/Not Sure

Kts. myös, mikä scifi-hahmo tutkitusti itse olen.



Lisäys: No niin, kyseessä on siis Roddenberryn Andromeda-sarjan hahmo andromedatv.com G.



13:53: Hahmon selittävä lisäys.



23.9.2004 16:39: Lisäsin linkin rinnakkaiseen testitulokseen. Annoin muutoslistalle oman lohkonsa tämän muutoslisäyksen myötä.



14.10.2004 22:18: Muotoilin nykytyylini mukaan. Irrotin lisäyksen muutoslistalta merkintään ja lisäsin muutoslistan piilotusvekottimen.

[#] | @ 13:12 | k: 0





Microsoftin ohjelma aiheutti lennonohjauksen pysähtymisen

Vika Microsoftin järjestelmässä ja tekninen kömmähdys aiheuttivat lennonohjauksen pysähtymisen Kaliforniassa viime tiistaina. Lentokoneet joutuivat vian takia liian lähelle toisiaan, jopa väistöliikkeeseen.

(...)

LA Timesin raportin mukaan vika johtui Microsoft-pohjaisesta järjestelmästä, joka täydentää vanhaa Unix-järjestelmää. Järjestelmä pitää käynnistää uudelleen 30 päivän välein, etteivät tiedostot ylilkuormita järjestelmää. Työvuorossa ollut teknikko ei kuitenkaan käynnistänyt järjestelmää ajoissa ja se sulkeutui itsestään. Varajärjestelmä petti myös.

digitoday Juha

Saanen muistuttaa, että kohta kyseisen puljun järjestelmien varassa on liuta sukellusveneiden lämpöydinkärkiä.

[#] | @ 13:04 | k: 0





Palava Ukkeli ja puhelin keskellä ei-mitään

Puhelinkoppi ja tyttö
Tämä Brad-heppu rakensi puhelinkopin keskelle erämaata B. Templeton! On sille omatkin sivunsa, kuvagallerioineen kaikkineen.

Teräsmieskoppi-look on pelkkää hämäystä, sisuksissa on nähtävästi langaton verkko jolla ollaan yhteydessä läheiseen satelliittiantenniin, jonka kautta ollaan yhteydessä Internetiin. Siis VoIP.

templetons.com Juha

[#] | @ 11:38 | k: 0





VirtualDub v1.6.0 julkaistu

Uusi versio sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia, optimointeja ja korjauksia. (...) Kyseessä on kokeiluversio, joka saattaa olla epävakaa etenkin epäyhteensopivien koodekkien ja filttereiden kanssa. Aktiivikäyttöön suositellaan edelleen vanhaa 1.5.10 -versiota.
afterdawn

VirtualDubin lataussivu Afterdawnissa
VirtualDubin kotisivu
VirtualDub downloads @ SourceForge

[#] | @ 19:34 | k: 0





Kotitietokone, vuosimallia 2004

Scott AJK

Kohta meillä kaikilla on kotona tällainen!

[#] | @ 16:37 | k: 0





Linux: kill the beep!

I picked this up from The Visible bell mini-Howto:

8. Telling Applications to Avoid Beeping
The X server: use the "xset b" command to select the bell's behaviour. The command takes three numeric arguments: volume, pitch and duration. "xset -b" disables the bell altogether. Configuring the X server affects all the applications running on the display.

linuxvoodoo.com G

BTW: The site mentioned uses the utterly-irritating ooh-look-at-me-I-know-Javascript! trick of disabling the context menu — that is, of course, unless you're using Firefox or any other browser intelligent enough to be able to bypass this. Unfortunately you're still stuck with the pop-up they then bring up, telling you where to go for support. Yeah, I need support alright. Support to get rid of such idiotic web site practices!

[#] | @ 22:40 | k: 0





Adding New User Accounts to MySQL

dev.mysql.com

A brief and applied practical example:

$ mysql --user=root --password mysql
Enter password:
Reading table information for completion of table and column names
You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 11 to server version: 4.0.21-log

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer.

mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'jani'@'localhost' IDENTIFIED BY 'salasana' WITH GRANT OPTION;
Query OK, 0 rows affected (0.11 sec)

Disclaimer: I won't be held responsible for actually using salasana as your password! It's a demonstration example, certainly not a real-life example.

The link wouldn't say how to exit from the mysql prompt so I used Ctrl-C. Don't know the proper way to leave yet.

[#] | @ 13:21 | k: 0





vuodatus.substanssi.net

vuodatus.substanssi.net on uusi suomalainen palvelu joka tarjoaa ilmaiseksi käyttäjilleen mahdollisuuden kirjoittaa tajunnanvirtaansa internettiin. Halusitpa sitten pitää päiväkirjaa tai kertoa päivittäin maailmalle mielipiteesi maailman menosta tai vaan kasata ajatuksia johonkin yhteen paikkaan, voit sen tehdä täällä.
vuodatus.substanssi.net blogit.fi

Eli kotimainen blogipalvelu. Pitänee koeajaa tuokin jossain vaiheessa.

[#] | @ 12:57 | k: 0





Wordpress

wordpress.org

No voihan möhnä! Täällä minä vain jeesustelen Bloggerin juntturointia, ja koko tämän ajan on Wordpress ollut saatavilla Debianiin Debian.org ihan oikeana pakettina! Minä kun luulin että sen kanssa saa taistella ensin lähdekoodeista binäärejä ja siksi olin karsastanut sen kokeilua tässä Ergoporossa joka on h...i...d...a...s ja Shuttlessakin vaikkei hidas olekaan, kun tulisi vain turhaa siivousta jos ei se olekaan hyvä.

Sehän vaatii tietysti SQL:n kuten kaikki, mutta ainakin siis pääsen sitä kokeilemaan tässä omalla koneella ensin että tiedän että kannattaako sitä varten laittaa tuota SQL:ää weppihotelliin.

[#] | @ 12:14 | k: 0