Ero sivun ”Ytyset” versioiden välillä

Mummilan wikistä
(l:(j:n b:t)+m.netissä)
(l:artikkelit)
Rivi 23: Rivi 23:


[[Luokka:Janin blogit mummila.netissä]]
[[Luokka:Janin blogit mummila.netissä]]
[[Luokka:Artikkelit]]

Versio 8. helmikuuta 2009 kello 20.54

Ytyset oli linkkiblogi, johon poimin minusta kaikkein huomionarvoisimmat linkit, jotka surfaillessa eteeni sattuivat. Kun uudistin linkkiblogijärjestelmäni, Ytyset sulautui osaksi mummila.net/linkit-blogia, muodostaen sen hierarkiassa ylimmällä tasolla olevan ytyset-kategorian.

Alakategoriat

Ytyset on jaettu neljään päätason alakategoriaan linkin kohteen pääasiallisen sisällön mediatyypin mukaan: artikkelit, kuvat, videot ja muut. Esimerkiksi upotetun videon sisältävä sivu sisältää tavallisesti tekstiäkin, mutta jos linkitykseni on tarkoitettu viittamaan tällaisella sivulla olevaan videoon, luokittelen linkin videoihin.

Artikkeleiden, kuvien ja videoiden jaottelu

Artikkelit, kuvat ja videot on jaettu edelleen alakategorioihin hauskat, ihmiset, otukset ja muut.

Hauskat

Hauskat-kategoria sisältää linkit, joiden kohteet ovat minusta hauskoja. Huumorintajuni on laaja ja vaihteleva, joten tämä luokittelun subjektiivisuus saattaa korostua joskus ärsyttävyyksiin asti.

Ihmiset

Ihmiset-kategoria sisältää linkit, joiden kohteiden aiheena on ihminen tai useampia. Tämän kategorian hahmo on päässäni melko hämärä, ja välillä on vaikea päättää pitäisikö jokin linkki luokitella tähän kategoriaan, hauskoihin vai peräti otuksiin. Oh, well.

Otukset

Otukset-kategoria sisältää linkit, joiden kohteiden aiheena on jokin muu elävä olento kuin ihminen, kasvi tai sieni. Oikeastaan haluaisin liittää tähän kategoriaan kasvit ja sienetkin, mutten ole keksinyt riittävän laaja-alaista termiä kategorian nimeksi (ehdotuksia vastaanotetaan!). "Eliöt miinus ihmiset" on vähän turhan kankea, ja "luontokaan" ei oikein sovi, koska lemmikkieläimiä, eläintarhojen asukkeja ja Godzillan kaltaisia, kuvitteellisia eliöitä on vaikea mieltää osaksi luontoa.

Muut

Artikkeleiden, kuvien tai videoiden alaisuudessa olevaan muut-kategoriaan tulevat kaikki sellaiset näitä mediatyyppejä edustavat linkit, jotka eivät sovi minkään muiden ala-alakategorioiden sisään.

Ylätason muut-kategorian jaottelu

Ytysten ylimmän tason muut-kategoria on jaettu edelleen alakategorioihin flash, musiikki ja muut. Jako perustuu linkkien kohteiden pääasiallisen sisällön mediatyyppeihin kuten ylätason jako, ja nämä kategoriat voisivatkin siten periaatteessa olla myös suoraan ylätasolla yhdessä muiden mediatyyppien kanssa. Silloin hierarkiapuusta tulisi kuitenkin epätasapainoinen. Luokittelemalla nämä kolme alakategoriaa ylätason muut-kategorian alle hierarkia on suhteellisen hyvin tasapainossa, eli ylätason neljä kategoriaa ovat keskenään samaa suuruusluokkaa, ja kategorioiden alakategoriat taas keskenään samaa suuruusluokkaa.