Turvapäivitys Wordpressille

@ 21:06 | 0 kommenttia

“It has come to our attention that under certain circumstances there is a security vulnerability in WordPress that may be triggered if you’re running the default template. We were able to respond very quickly (under 40 minutes) and update the download to 1.5.1.2. You can upgrade by overwriting your old 1.5 files or if you would like to apply the fix manually it is relatively simple[.]”

WP Dev Blog BlogsNow




“Kauppaministeriö valitsi Firefoxin”

@ 12:16 | 0 kommenttia

“Kauppa- ja teollisuusministeriö siirtyi perjantaina käyttämään Mozilla Firefox -selainta. Internet Explorerin käyttö jatkuu Firefoxin rinnalla toistaiseksi.”

verkkouutiset




Volez ce MP3!”

@ 20:59 | 0 kommenttia

“Judicial activism is roiling the entertainment industry [in France], as judges release convicted fileswappers with suspended sentences associated with otherwise draconian penalties stipulated by copyright law.

Now, in a widening rift, the powerful president of the French magistrates union has begun to openly advocate decriminalizing online trading in copyrighted works for personal use.”

Wired News /.




Nokian patentit Linux-yhteisön hyödyksi

@ 20:33 | 0 kommenttia

“Uudenlaisen Linux-nettipäätteen julkaisun myötä Nokia on myös luvannut, että Linux-yhteisö saa käyttää vapaasti yhtiön patentteja käyttöjärjestelmän ytimen kehitykseen, ja Nokian patentteja voidaan eräissä tapauksissa myös käyttää toisten yrityksien vaateiden kumoamiseen.”

Tietokone
linkitykset omiani




“Verkkopäiväkirja paljasti murhaajan”

@ 20:29 | 0 kommenttia

“Simon Ng:n ja hänen sisarensa murhaaja saatiin kiinni vainajan verkkopäiväkirjan avulla.”

Tietokone


Vinkkejä murhaajille: ei kannata mennä murhaamaan silloin, kun tyyppi blogaa.




“OPML Sucks ASSS!!!”

@ 16:21 | 0 kommenttia

Rantissimo




Thunderbird: Import/Export RSS feeds (in OPML)

@ 15:22 | 0 kommenttia

geek ramblings Ed's blog

Tried it with Thunderbird 1.0.2 (20050317) and it works.




“Nokian kännykkä räjähti yöllä”

@ 14:56 | 0 kommenttia

Joensuulaisnaisen Nokia 3310 -mallinen kännykkä räjähti yöllä oltuaan pari tuntia latauksessa. Nainen oli ostanut kännykän akun heinäkuussa 2004 joensuulaisliikkeestä ja se oli myyty hänelle Nokian alkuperäisakkuna. Muun muassa akussa oleva mallimerkintä BLC-2 viittaa alkuperäistuotteeseen. Joensuulaisen huoltoliikkeen mielestä akku ei kuitenkaan ole alkuperäistuote.

Ilta-Sanomat




KubrickB: Kubrick theme tailored for Blogger

@ 21:44 | 0 kommenttia

kubrickB

Leipaisin tuommoisen eilen aikani kuluksi.




“Naarmuuntuneet cd- ja dvd-levyt uudenveroisiksi”

@ 19:11 | 0 kommenttia

“Chicagolainen Digital Innovations lupaa naarmuuntuneet cd- ja dvd-levyt täysin uudenveroisiksi Skipdr Automax -levynkorjaajallaan. […] Laitteen hinta on 39,99 euroa […], mutta [sitä] toimitetaan vain USA:n rajojen sisäpuolelle.”

Tietokone




“EU hits Microsoft with a deadline”

@ 19:09 | 0 kommenttia

“Microsoft has until the end of May to come to terms with EU authorities over a long-running antitrust dispute, the European Commission has said.”

BBC




“Nestemäinen metalli hiljentää tietokoneen”

@ 19:03 | 0 kommenttia

NanoCoolers –yhtiön nestemäiseen metalliin perustuva jäähdytys kierrättää myrkytöntä gallium-seosta sähkömagneettisilla pumpuilla, joissa ei ole lainkaan liikkuvia osia. Gallium kiehuu vasta 2000-asteisena, joten se pystyy imemään itseensä suuren määrän lämpöä ennen kuin se muuttuu kaasuksi. Neste jäähdytetään »ilmakammiossa«, jonka lämpötila on sama kuin ympäristön. Tuulettimia ei tarvita lainkaan.”

Tiede Tietokone




“Apple vetää 128 000 akkua pois”

@ 13:29 | 0 kommenttia

“Apple vetää 128 000 PowerBook- ja iBook-akkua pois kuluttajilta mittavassa vaihto-ohjelmassa. Kyseessä on akkujen mahdollisesti aiheuttama palovaara. […] Tähän mennessä on löytynyt kuusi tapausta, jossa akku on aiheuttanut vaaratilanteen.”

Macmaailma Ampparit.com




“The Dijjer Difference”

@ 11:44 | 0 kommenttia

“Dijjer is free P2P software that dramatically reduces the bandwidth needed to host large files. […] You don't need to install anything. Just put a file on your site as you normally do, but add "http://www.dijjer.org/get/" to the beginning of your links:

normal link: http://mysite.com/video.mov
dijjer link: http://dijjer.org/get/http://mysite.com/video.mov


[…] Dijjer source code is released under the Gnu Public License (GPL).”

dijjer.org WritTorrent




“Das Keyboard - ÜberGeeks Only”

@ 11:41 | 0 kommenttia

“Das Keyboard is an enhanced 104-key USB PC keyboard equiped with 100% blank keys mounted on precision and individually weighted key switches.”

daskeyboard.com TSOB
korostus omani




“Huonot osoitteet ja linkittämisen merkitys”

@ 16:22 | 0 kommenttia

Saavutettava.fi Matkalla

Tuosta pitäisi tehdä pakollista luettavaa jokaiselle webmasterille, ainakin julkishallinnon palveluksessa oleville.




“Ilmavoimat elektronisen sodankäynnin harjoitukseen”

@ 12:00 | 0 kommenttia

“Suomen ilmavoimat osallistuu […] ensimmäistä kertaa kansainväliseen harjoitukseen, jonka erityisenä teemana on elektroninen sodankäynti. […] Harjoitukseen on luotu erittäin monimutkainen realistinen elektroninen uhkakuva ja toimintaympäristö. […] Keskeisiä toimintoja elektronisessa sodankäynnissä ovat varoittimien käyttö, vastapuolen häirintä sekä soihduin ja silpuin tapahtuvat harhauttamiset.”

Ilmavoimat verkkouutiset


Soihdut ja silppu kuulostaa jokseenkin low-tech-sodankäynniltä verrattuna johonkin Matrixin EMP:hen.




“Recording industry loses file-swapping appeal”

@ 12:32 | 0 kommenttia

“In a unanimous decision Thursday, the Federal Court of Appeal dismissed the Canadian Recording Industry Association's appeal of a March 2004 ruling that said ISPs like Shaw, Rogers and Bell did not have to reveal the names of 29 users accused of sharing thousands of music files.”

CBC /.


This on the heels of similar news from Germany The Register afterdawn.




“Töllökännylle tv-lupa?”

@ 00:01 | 0 kommenttia

“Ruotsissa kaavaillaan tv-lupamaksua […] tv-vastaanottimella varustettujen älypuhelinten omistajille, joilla ei ennestään ole tv-lupaa. […] Ruotsissa on olemassa niin sanottu kahden viikon sääntö, jonka mukaan tv-vastaanotinta voi kokeilla kahden viikon ajan ilman tv-lupaa, mutta sen jälkeen lupa on lunastettava. […] Tästä seuraa, että tv-lupaa edellytetään myös sellaiselta ulkomaan kansalaiselta, jolla sitä ei ennestään ole, jolla on matkapuhelin ja joka viipyy maassa kauemmin kuin kaksi viikkoa.”

verkkouutiset Ampparit.com




Ehjä Photosmart HP:n huollosta

@ 20:44 | 0 kommenttia

HP:n huolto olikin nopea: postitin kopion kuitista maanantaina ja sain nyt tuossa juuri sähköpostissa ilmoituksen, että DHL:n kuriiri tuo uuden laitteen ensi viikolla ja sen jälkeen hakee entisen pois sopimuksesta:

“Sopikaa viallisen tuotteen palautusajankohta seitsemän arkipäivän aikana siitä kun saitte korvaavan laitteen.”


En nyt ihan ymmärrä, miksei se voisi viedä entisen mennessään samalla reissulla. Mutta samapa tuo.

“Huomatkaa, että korvaava laite toimitetaan ilman lisälaitteita. Siksi pyydämme teitä ystävällisesti poistamaan kaikki lisälaitteet (kuten mustekasetit, kaapelit, ulkoinen virtalähde jne.) alkuperäisestä laitteesta, sillä tarvitsette niitä saamanne korvaavan tuotteen käytössä.”


Mielenkiintoista sikäli, että kun kauppojen kanssa asioi palautuksissa, ne tahtovat kaikki mukana tullee romppeet itselleen. Ainakin HP:n tapauksessa valmistajalle kuitenkin näköjään riittää pelkästään se vehje, jossa vika on.




“Vill förbjuda kopieringsskydd”

@ 18:15 | 0 kommenttia

“Justitieminister Thomas Bodström kräver att skivbolagen slutar spärra cd-skivor mot kopiering. Om skyddet inte tas bort blir det lagstiftning, hotar han.”

Aftonbladet




Kastunut iPod voi räjähtää

@ 21:30 | 0 kommenttia

Australialaisen teinin iPod räjähti, kun hän yritti avata pesuun joutunutta soitintaan. Sänkyyn paloi reikä ja poika vietiin sairaalaan myrkyllisten kaasujen hengittämisen takia. Ambulanssia tarvittiin myös, kun eräs Melbournen yliopiston lehtori yritti kuivata hiustenkuivaajalla wc-pönttöön pudonnutta soitintaan.

MikroPC.net




Kuuba vaihtaa Linuxiin

@ 21:24 | 0 kommenttia

“Kuuban valtio aikoo hylätä Windowsin ja siirtää julkisen sektorin käyttämään Linux-käyttöjärjestelmää. Kuuban viranomaiset paljastivat, että valtiolla onkin jo ollut käynnissä yllättävän suuri Linux-hanke.

Valtion informaatioteknologian viraston johtaja[n mukaan] Kuuballa on jo käytössään noin 1 500 tietokonetta, jotka pyörivät Linux-käyttöjärjestelmällä.”

Tietokone




“Ohjelmistobugi vaivaa Toyota Priusta”

@ 21:18 | 0 kommenttia

“Ajojärjestelmän ohjaustietokoneesta on löydetty bugi, joka saattaa aiheuttaa sen uudelleenkäynnistymisen suurissa nopeuksissa. […] Kaikkiaan noin 24000 autonomistajalle on lähetetty kehoitus tuoda autonsa softapäivitykseen. […] loukkaantumisia tai kuolemantapauksia ei sattuneiden tilanteiden johdosta ole aiheutunut.”

MikroPC.net




“Saksalainen tuomioistuin: palveluntarjoajien ei tarvitse luovuttaa asiakastietojaan”

@ 21:02 | 0 kommenttia

“Hampurin osavaltion tuomioistuin on päättänyt, ettei internetpalveluntarjoajien […] tarvitse luovuttaa asiakkaidensa tietoja levy-yhtiöille, vaikka asiakkaan epäiltäisiinkin syyllistyvän laittomaan tiedostojen kopiointiin. Tuomioistuimen mukaan levy-yhtiöiden vaateille ei ole mitään laillista perustetta, sillä ISP:t eivät ole osallisena rikolliseen toimintaan.”

aftedawn




“Jyväskylän yliopiston linux-koneisiin murtauduttiin”

@ 20:13 | 0 kommenttia

“Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden käytössä on viisi unix-konetta, joista kolmeen on murtauduttu. Atk-keskus havaitsi murron viime viikon maanantaina ja poisti tietokoneet verkosta. Murtautujat tallensivat tietokoneista eteenpäin otettuja istuntoja.”

digitoday Tearcandy's life




Skype kielletty Norjassa

@ 15:13 | 0 kommenttia

“Norjassa paikallinen telehallinto on käytännössä kieltänyt Skype-puheluiden soiton.”

Tietokone Iso-Jussi
linkitys omani




“1.000 barnporrsidor på nätet spärras”

@ 16:51 | 0 kommenttia

“Teleoperatörerna Telia och Telenor startar i samarbete med Rikspolisstyrelsen ett barnporrfilter. Cirka 1.000 kända barnporrsidor på internet finns på den lista över sidor som ska stoppas.”

DN


Mitenkä ne mahtavat sitä listaa tuottaa? Ovatko ne saitit joidenkin rikostutkimusten yhteydessä lapsipornoa sisältäviksi todettuja sivustoja vai onko siellä tosiaan tyypit sillä töin, että ottavat vastaan ilmiantoja, joiden perusteella käydään tutkimassa sivuja, jotka sitten laitetaan listalle tai ei laiteta? Vai surfailevatko ne peräti itse niitä etsimässä?




“Upsin kärähtäminen toi palokunnan Elisan luolaan”

@ 16:35 | 0 kommenttia

“Elisan konesalissa Espoossa tapahtui lauantaina uhkaava tulipalo, joka aiheutti laajan sähkökatkoksen ja joukon katkenneita web- ja intrapalveluita. Laajoja tietoliikenneyhteyksiä uhanneessa tapahtumassa kärysi ups, sähkösyötön varmistuslaite, joka paloi ilmiliekeissä.”

ITviikko Ampparit.com




BBC's Weblog Watch

@ 16:31 | 0 kommenttia

“Many critics claim that blogs have nothing to say and are pure self-indulgence. This new column, Weblog Watch, will be keeping an eye on the blogs and seeing if the criticism is justified.”

Weblog Watch BBC News/Magazine




“NOAA issues space weather warning”

@ 10:43 | 0 kommenttia

“Forecasters at the NOAA Space Environment Center in Boulder, Colo., observed a geomagnetic storm on Sunday, May 15, which they classified as an extreme event, measuring G-5 — the highest level — on the NOAA Space Weather Scales. […]

Possible impacts from such a geomagnetic storm include widespread power system voltage control problems; some grid systems may experience complete collapse or blackouts. Transformers may experience damage.”

NOAA /.




Ulkoasu- ja käytäntömuutos

@ 16:49 | 0 kommenttia

Alan itsekin sekoilla näiden eri ikilinkkityyppien kanssa, joten otan standardiksi tuon, mikä on Wordpressin vakio (esimerkiksi marginaalissa): otsikot eivät enää ole ulosvieviä linkkejä vaan merkintöjen ikilinkkejä. Vanhoissa merkinnöissä otsikkoon suoraan liittyvät linkit siirrän otsikon alapuolelle (yhdessä päivämäärän ja kommenttilinkin kanssa), mikä on kyllä tosi epäintuitiivinen ratkaisu, mutta se jää vain arkistoitujen merkintöjen kuriositeetiksi: tämän jälkeen en enää käytä otsikkolinkkejä.




Build Your Own Linux Home Theater PC

@ 16:30 | 0 kommenttia | linkki

Assembling the hardware is pretty easy, and the physical assembly process takes a half-hour to 45 minutes. Installing the OS can be a very straightforward affair as well. But installing extra drivers as well as installing and configuring a PVR media application (and its required packages) are not trivial tasks, and the road ahead is laced with hidden potholes.

To paraphrase one forum quote seen during the research phase of this piece: Buy the beer first, this ain't gonna be easy.


ExtremeTech /.




HP to offer customized Linux for notebooks in Europe

@ 16:28 | 0 kommenttia | linkki

Hewlett-Packard (HP) offers its notebook customers in Europe the option to choose a customized Linux version for its products. The Ubuntu distribution is specifically designed to support the hardware used in HP notebooks.

Tom's Hardware Guide /.




IBM tarjoaa Tulikettua työntekijöilleen

@ 16:26 | 0 kommenttia | linkki

Avoimen koodin tukijaksi profiloitunut IBM rohkaisee työntekijöitään siirtymään Firefox-selaimen pariin. Tästä päivästä [perjantai, 13.5.2005] lukien palkolliset voivat halutessaan imuroida selaimen yhtiön sisäisiltä palvelimilta sekä saada tukea help deskin henkikökunnalta.

ITviikko net.nyt




Australia aikoo sensuroida internetiä

@ 16:23 | 0 kommenttia | linkki

Senaatin komitea on antanut tukensa Australian hallituksen lakiehdotukselle, joka kieltäisi käyttämästä internetiä itsemurhan kannustamiseksi.

digitoday


Voi vittu.




Acer AL707 BIOS problem: Input not supported

@ 11:10 | 0 kommenttia

The problem:
My newly plugged-in Acer AL707 LCD didn't show POST, BIOS, or even the Windows boot logo. Only after having reached Windows desktop the display would auto-configure itself and produce output other than a flashing “Input not supported” message.

The cause:
In addition to the LCD, I had a television set hooked up to the tv-out of my Radeon 8500. This causes it to automatically drop the vertical sync frequency down to 50 Hz, which is five Hz below what the AL707 is capable of (55 Hz).

The solution:
After disconnecting the tv, during the next boot the vsync went high enough to allow POST and BIOS to show.

I have yet to find out if it's possible to have the tv hooked up so that it won't affect the vertical sync frequency. I suspect not.




Littunäyttö

@ 10:58 | 0 kommenttia

Acer AL707 Perimmäinen syy Helsingin-reissuun ei ollut Korkeasaari vaan tämä: 17" LCD, Acer AL707. Jannen siirryttyä kannettavan käyttäjäksi siltä jäi tämä yli ja niinpä lunastin sen itselleni sopuhintaan.




Akvaario, öljyä ja PC

@ 22:45 | 0 kommenttia | linkki

Tietokone öljyssä yes! it's really a computer completely in vegetable oil!

oilcomputer.com /.


Tämä ei ole friteerattu PC, vaikka öljyyn upotettu onkin.




Build what you want using BBC content

@ 22:29 | 0 kommenttia | linkki

backstage.bbc.co.uk is the BBC's new developer network, providing content feeds for anyone to build with. Alternatively, share your ideas on new ways to use BBC content. This is your BBC. We want to help you play.

BBC Backstage BBC




Yahoo musisoimaan Euroopassakin

@ 20:50 | 0 kommenttia | linkki

Yahoo aikoo käynnistää juuri Yhdysvalloissa avatun musiikin verkkokauppansa myös Euroopassa. Yhtiön mukaan aikataulua ei vielä ole päätetty.

digitoday




Firefox 1.0.4 (EN) released

@ 18:01 | 0 kommenttia | linkki

Firefox 1.0.4 is a security update that is part of our ongoing program to provide a safe Internet experience for our customers. We recommend that all users upgrade to this latest version.

Mozilla


Automaattinen päivitys ilmoitti ja asensi tuon. Suomenkielisen version käyttäjät jäävät vielä odottamaan päivitystään.




Photosmartille tukea

@ 09:57 | 0 kommenttia

Kävin siis eilen Photosmartin kanssa Gigantissa ja sain HP:n tukinumeron ja lupauksen siitä, että HP noutaa hajonneen vehkeen ja tuo uuden tilalle.

Soitin tänään sinne ja keskusneiti ohjasi minut suoraan tekniikan puolelle, missä ystävällinen miekkonen selvitti ongelman laadun, otti yhteystietoni ylös ja antoi vastavuoroisesti omansa, jotta voisin postittaa kuitin (tarvitsee kuulemma sen ennen kuin voi ruveta millekään). Myös sähköpostitettu kopio olisi käynyt, mutta kun ei ole sitä skanneria niin se on nyt paperin kanssa sähellettävä.

Aion silti lähettää kopion enkä alkuperäistä, sillä jotenkin on mukavampi olo että edes joku todiste ostoksesta jää vielä itsellekin, vaikka kyllähän sen tiedot ovat tarvittaessa Gigantissakin koneella.

HP:n huolto on Ruotsissa, eli tässä vierähtänee jonkin aikaa ennen kuin mitään tapahtuu.




US robot builds copies of itself

@ 23:52 | 0 kommenttia | linkki

Each unit comes with a small computer code carrying a blueprint for the layout of the robot, electrical contacts to let it communicate with its neighbours, and magnets to let them stick together.

By turning and moving, the cubes can pick up new units, decide where they belong, and stack them alongside each other to make new devices. In a little more than a minute, a simple three-cube robot can make a copy of itself. That offspring version can then make further copies.


BBC




Kunnan lankapuhelimet vaihdetaan voipiin

@ 17:45 | 0 kommenttia | linkki

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Liperin kunta on ottanut käyttöön ip-viestintäratkaisun, jolla korvataan kokonaan perinteiset lankapuhelimet ja puhelinoperaattorit. Internetissä ja lähiverkoissa kulkevat ip-puhelut haastavat toden teolla perinteiset mallit, Liperin arvioidessa saavansa säästöä kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Tietokone




Saunalahti valmis maaseudun laajakaistaverkon rakentamiseen

@ 14:44 | 0 kommenttia | linkki

Saunalahden hallitus julkisti suunnitelman koko valtakunnan haja-asutusalueet kattavan mobiilin laajakaistaverkon rakennustöiden aloittamisesta vielä tämän vuoden aikana, mikäli liikenne- ja viestintäministeriö myöntää yhtiölle toimiluvan vapaana olevan taajuuden käyttämiseen.

ITviikko Iso-Jussi




Yahoo Music Unlimited Launched: Price Shock

@ 14:05 | 0 kommenttia | linkki

The new service, unsurprisingly dubbed Yahoo Music Unlimited, will give downloaders unlimited access to over a million music tracks for US$6.99 [5.42 €] a month, or, alternatively, for US$60 [36.58 €] a year.

The service, which also lets users transfer the songs to compatible portable music players, massively undercuts its rival's services. […]

iTunes, the current online music market leader, provides a different service, preferring to charge users on a song or album download basis, with Apple previously being critical of the subscription model.

Some suspect that they may be pressured into adopting a similar offering once Yahoo's PR machine rolls into action.


digital-lifestyles.info Tuhat sanaa.net
korostus omani




DropTorrent 1.0: Drag & Drop .Torrent Creation

@ 16:59 | 0 kommenttia | linkki

DropTorrent 1.0 is a target shortcut for Microsoft Windows that creates single-file BitTorrent .torrent files, in a drag & drop way.

WritTorrent The Open Source Weblog




Apache avaa Javan

@ 16:21 | 0 kommenttia | linkki

Apache Foundation kertoo luovansa Java 2 Standard Editionista open source -version. J2SE:tä tarvitaan Java-ohjelmien ajamiseen pöytäkoneissa, ja säätiön Project Harmony tähtää softan kirjoittamiseen alusta alkaen avoimen koodin muottiin.

Javan takana oleva Sun Microsystems on hyväksynyt hankkeen, jossa suunnitelmien mukaan kehitetään Java-virtuaalikone, asiaankuuluvat kirjastot sekä testausohjelmisto. Kaiken on määrä tulla saataville Apachen open source -lisenssin alaisuudessa.


digitoday




Svensk tros ha hackat USA:s militär och Nasa

@ 14:56 | 0 kommenttia | linkki

En 16-årig pojke från Uppsala pekas ut som skyldig till att ha hackat sig in i datasystem hos bland annat USA:s militär, rymdstyrelsen Nasa och dataföretaget Cisco.

Expressen




Världens största mp3-sajt till Sverige i dag

@ 14:49 | 0 kommenttia | linkki

Itunes Music Store Sweden har öppnat.

Expressen


Wanha!




Metron nettipalvelu herättää närää

@ 14:43 | 0 kommenttia | linkki

Erikoiseksi Metron hankkeen tekee se, että se hankkii ilmoituksensa muiden yritysten palstoilta. Suomessa tästä on kärsinyt Sanoma Osakeyhtiö, jonka Keltaisen Pörssin ja Palstan ilmoituksiin Metromarket paljolti viittaa. Imuroinnin kohteena on ollut myös Oikotie, jota Sanoman Helsingin Sanomat pyörittää.

Metro Modern Median toimitusjohtaja on puolustautunut sanomalla, että jos kyse on varkaudesta, siinä tapauksessa myös Google varastaa. Hänen mukaansa Metromarket onkin hakupalvelu, joka antaa käyttäjälle »kokonaiskuvan markkinoista«.


YLE24




Photosmart hajosi

@ 13:57 | 0 kommenttia

Skannerini lakkasi toimimasta. Siihen ei tullut enää virtaa, tai tarkemmin sanottuna se ei pysynyt päällä, vaikka virtanappiin reagoikin. Testasin sen myös pattereiden kanssa, ja koska sillä ei ollut vaikutusta, USB-kaapelin vika on poissuljettu. Ohjekirjat, ajuriromppu ja kuitti on kaivettu esiin ja pakattu valmiiksi Gigantissa asioimista varten. Kymmenen kahdestatoista takuukuukaudesta on vasta mennyt, eli tällä kertaa satuttiin myyjien kipurajan paremmalle puolelle.




Nanoputkista tehty litteä näyttö on läpimurto

@ 13:55 | 0 kommenttia | linkki

Motorola on rakentanut maailman ensimmäisen hiilinanoputkista tehdyn litteän värinäytön. Tekniikka voisi hyvinkin korvata lcd- ja plasma-tekniikat muutamassa vuodessa, sillä nanoputkinäytöt ovat niitä nopeampia ja värikkäämpiä, mutta kuitenkin edullisempia. […] Motorolan mukaan näyttöjä voitaisiin valmistaa kaupallisesti jo kahden vuoden päästä.

Tietokone




Lonhornin uusi ominaisuus: Red Screen Of Death

@ 13:50 | 0 kommenttia | linkki

Longhorn still has BSOD. RSOD is for really bad errors.

Joi Ito /.




Firefox Remote Compromise Leaked

@ 17:57 | 0 kommenttia | linkki

So apparently, the secret is out. […] I suspect that my server was compromised, and I am currently using my contacts to find the culprit and bring him to justice.

Addict3d.org /.


A critical vulnerability was identified in Mozilla Firefox, which may be exploited by remote attackers to execute arbitrary commands. […] The FrSIRT confirmed this vulnerability in Firefox version 1.0.3.

“Mozilla Firefox »Extensions« Remote Code Execution Vulnerability”
FrSIRT /.


There was a server side change that prevents the exploit from working on UMO. You only need to be concerned with sites on your install software whitelist.

/.




Linux-Blondit

@ 12:20 | 0 kommenttia | linkki

Linux-Blondit on tarkoitettu Linuxin käytön aloittelijoille, sekä heitä neuvomaan kykeneville. Näin ollen mikään kysymys ei ole liian tyhmä, ja on olemassa vain kohteliaita vastauksia. - Vastaukseksi ei myöskään kelpaa pelkästään »lue man-sivut«, sillä man-sivut ovat aivan liian vaikeaselkoisia aloittelijoille.

Linux-Blondit R'musH




Linus Torvalds vs. Rauni-Leena Luukanen

@ 15:18 | 0 kommenttia | linkki

[6,9 Mt RM]

J. Tolvanen




Ditching Microsoft can save millions

@ 12:01 | 0 kommenttia | linkki

The [British Educational Communications and Technology Association] analysed costs at 33 schools which use paid-for software, and compared them with 15 which have pioneered the use of free programs, known as open source, and the pared-down hardware to run them.

Average costs, including software, hardware and support costs, were 24 per cent less per computer in secondaries using open source.


TES /.




HP haluaisi blogata yksipuolisesti?

@ 11:52 | 0 kommenttia | linkki

…I posted a well written respectful comment critical of HP on the first HP blogger on Steve's list, David Gee, the head of worldwide marketing for HP's management software business, only to have it promptly deleted and my HP passport (required to leave comments) revoked.

T. Hawk /.


Applen söhlöilyt ovat tuoreessa muistissa. Onneksi nykyisin Internet ja varsinkin blogit älähtävät sensuroinnista hyvin nopeasti, ja HP:kin on nyttemmin korjannut linjaansa tuon mainitun, poistetun kommentin suhteen.




Picotux: maailman pienin Linux-tietokone

@ 20:03 | 0 kommenttia | linkki

The picotux 100 is the world's smallest Linux computer, only slightly larger (35mm×19mm×19mm) than an RJ45 connector.

picotux.com Juha




Kaiutin - suomen julkisin blogi

@ 12:28 | 0 kommenttia | linkki

Tämä on beta-vaiheessa oleva kokeilu - Suomen julkisin blogi. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi rekisteröityä ja julkaista merkintöjä tässä blogissa. Kun olet rekisteröitynyt, saat salasanasi sähköpostiin ja voit kirjautua ja alkaa julkaisemaan blogimerkintöjä.

Kaiutin Kasa




Suomalainen kirjauutuus käsittelee Open Sourcea, on Open Sourcea

@ 12:13 | 0 kommenttia | linkki

Henrik Ingo tuo esikoisteoksessaan Linux-ideologiaa tietotekniikan maailmasta tavallisen kansalaisen luo. […] Esimerkkiä näyttäen kirja on myös itse Open Sourcea. […] Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan 1 euro Effi ry:lle.

Avoin Elämä RmusH




Harvard switches to Thunderbird

@ 09:40 | 0 kommenttia | linkki

Evidently Harvard U. has centralized, or is trying to centralize, on Thunderbird as the supported mail client of choice. They’ve even customized it to meet their needs, which is just totally cool.

The Open Source Weblog




Creativeltä bluetooth-stereokuulokkeet

@ 19:09 | 0 kommenttia | linkki

Creatieve [siis Creative] tuo markkinolle uusia bluetooth-tekniikkaan perustuvia tuotteita, joista kiinnostavin lienee stereoääntä tukevat langattomat kuulokkeet.

Tietokone




Sensuuriohjelmat Enterin testissä

@ 22:27 | 0 kommenttia | linkki

[529 kt PDF]

Enter Enterblogi




Tietokoneyhtiön johto syyttettynä yritysvakoilusta

@ 21:44 | 0 kommenttia | linkki

Keskisuomalaista tietotekniikkayhtiötä ja sen johtoa vastaan nostettu syyte yritysvakoilusta on tulossa pääkäsittelyyn 5. syyskuuta Jyväskylän käräjäoikeudessa. […] Yritysvakoilukiistan kohteena on tietokoneohjelman lähdekoodi, joka valvoo paperiradan kulkua paperikoneissa. Asianomistajana on kansainvälinen suurkonserni, joka osti ohjelmaa kehittäneen jyväskyläläisen yhtiön 1999. Sen entiset vähemmistöosakkaat perustivat uuden yhtiön ja jatkoivat liiketoimintaa samalla alalla.

Keskisuomalainen




Overclocking a Tv-card

@ 16:43 | 0 kommenttia | linkki

Overclocking your CPU gives you extra processing cycles which in turn speeds up general operations on your PC. Overclocking your Graphics card gives you more frames-per-second (fps) with which to see and shoot your mates at a LAN party. Overclocking your Tv-card gives you access to thousands more channels, dulby digital surround sound, HDTv and lots of heat.

Tv-cards.com




Standardienmukaista web-design-kisailua: CSS Reboot

@ 22:36 | 0 kommenttia | linkki

So this year CSS Reboot will attempt to bring together web professionals who design with CSS and standards in mind to launch their redesigns on May 1st along with all the Flash designers. This way we can both participate and show everyone just how great semantic, accessible design can be.

CSS Reboot N. Lewis Killinki




Tshetsheenisivut uudelleen suomalaispalvelimelle

@ 15:37 | 0 kommenttia | linkki

Kiistellyt tshetsheenien internetsivut aiotaan avata uudelleen suomalaisella palvelimella. It-yrittäjä Mikael Storsjö alkaa ylläpitää Kavkazcenter.com-sivuja vielä tämän viikon aikana. Storsjö pitää palvelimen ylläpitämistä periaatteellisena asiana. Hän tahtoo tukea informaation välitystä Kaukasiasta.

Savon Sanomat
linkitys omani




Reittiopas pitemmille matkoille: matka.fi (koekäytössä)

@ 11:49 | 0 kommenttia | linkki

Matka.fi palvelun avulla voit etsiä joukkoliikenteen kulkuyhteyksiä antamiesi lähtö- ja määräpaikkojen katuosoitteiden välille. Palvelu etsii esim. nopeimman tai vähiten vaihtoja sisältävän yhteyden kävelyineen. […] Palveluun on koottu bussien, junien ja paikallisliikenteen aikatauluja ja reittejä koko maasta, mutta pahoitellen toteamme, että joiltain kaupunkiseuduilta tiedot puuttuvat, mutta työ jatkuu ja palvelu täydentyy koko ajan. Lento- ja laivaliikenne tulevat myös olemaan mukana jatkossa.

Matka.fi Enterblogi


Toinen, ulkomaalaisuudestaan huolimatta minusta hyödyllinen palvelu reittisuunnittelussa on ViaMichelin, josta on apua silloin, kun liikutaan omalla ajokilla.




Kiinalaispankissa valtava Linux-projekti

@ 11:44 | 0 kommenttia | linkki

Kiinan suurin pankki aikoo siirtyä käyttämään Linux-käyttöjärjestelmää hankkeessa, joka on eräs kaikkien aikojen suurimmista Linux-projekteista, ja ainakin Kiinan suurin Linux-hanke. Varallisuudeltaan noin 640 miljardin dollarin arvoinen pankki aikoo siirtää suurimman osan 20 000 konttorinsa ja lähes 400 000 työntekijänsä ohjelmista pyörimään Linux-alustalle.

Tietokone




Washing machine fingers lazy male

@ 11:40 | 0 kommenttia | linkki

A Spanish designer has come up with what could be the perfect solution for the woman who feels frustrated that she has to do all the house chores[: a washing machine that] will not let the same person use it twice in a row. It uses fingerprint recognition technology to ensure the job of loading is not dumped on just one individual.

BBC
linkitys omani




Getacin kenttäkannettavat

@ 11:27 | 0 kommenttia | linkki

Getacin kannettava tietokone Getac goes beyond just off-the-shelf products to adapt and modify the products to deliver user-specific solutions for any mission critical applications.

Getac Tietokone




USA mokasi italialaisagentin surmatutkimuksen salaamisessa

@ 18:02 | 0 kommenttia | linkki

Samalla, kun USA ja Italia riitelevät edelleen toimittajan vapautuksen yhteydessä surmatusta italialaisagentista, USA:n tutkimusryhmän tapauksesta tekemä raportti, jonka julkisesta versiosta oli sensuroitu enemmän kuin kolmannes, vuoti äärimmäisen nololla tavalla: PDF-tiedosto oli nähtävästi “sensuroitu” tekstin piilotuksella, ja tarvittiin vain yksi copy-paste-liike salaiseksi luokiteltujen osien paljastamiseen.

Corriere della Serra /.




Free TiVo: Build a Better DVR out of an Old PC

@ 09:13 | 0 kommenttia | linkki

I envisioned an all-purpose media server that would function as a full DVR, but would also work as a music server and play console games. It would have an easy remote-control interface, just like a commercial DVR, and a way to program it through the internet.

MakeZine.com /.


Vaihteeksi Windowsille pohjautuva systeemi.