Windows XP on puolet Vistaa nopeampi

Olisin osallistunut Tietokoneen keskusteluun otsikon uutisesta (via dägäpelle), mutta se vaatii ilmeisesti rekisteröitymisen, ja rekisteröityminen puolestaan vaatii lehden tilauksen – mikä kävi minulle ilmi vasta kaikki tarvittavat tiedot syötettyäni, rekisteröitymisen jälkimmäisellä sivulla, joka pyysi tilaajanumeroa. (Asia mainittiin kyllä ensimmäiselläkin sivulla vasemman laidan präntissä, jota en tietenkään lukenut ennen kuin ryntäsin täyttämään vaadittuja kenttiä.)

Se, mitä olisin halunnut tuosta sanoa, oli, että otsikossa ja jutussa on mielestäni virhe. Alkuperäisen, englanninkielisen uutisen mukaan nimittäin Tests […] found that XP SP3 performed twice as fast as Vista SP1 running on the same dual-core Dell laptop. (Korostus omani.) Siis XP oli kaksi kertaa niin nopea kuin Vista eikä suinkaan kaksi kertaa nopeampi (jolloin se olisi ollut kaikenkaikkiaan kolme kertaa niin nopea kuin Vista).

Ah, voihan sinne sittenkin kommentoida kirjautumatta kyllä se antoi ne tunnukset luoda sittenkin, ilman sitä tilaajanumeroa. Oli kyllä yksi heikoimpia rekisteröitymisjärjestelmiä joita on tullut käytettyä. Mutta sainpahan mielipiteeni esille.