[Ratkaisu] No matching Device section for instance (BusID PCI:3:0:1) found

Lähtökohta
Näytönohjaimeni on Connect 3D:n valmistama, AGP-väylässä kiinni oleva Radeon 9600 -piirisarjalla varustettu All In Wonder, jossa on kaksi VGA-ulostuloa. Olen kytkenyt ainoan käytössä olevan näyttöni ensisijaiseen VGA-ulostuloon. Olen valinnut näytönohjaimelle avoimen lähdekoodin ajurit käyttöön, ja ikkunointijärjestelmä ja työpöytä toimivat niiden kanssa hyvin.
Ongelma
Ikkunointijärjestelmän lokiin kirjautuu sen käynnistyksen yhteydessä seuraavanlainen varoitus:

(WW) RADEON: No matching Device section for instance (BusID PCI:3:0:1) found

Vaikka ikkunointijärjestelmä tuntuukin toimivan, virheilmoitus saa minut pohtimaan, olisiko sen asetustiedossa tehtävissä jotain sellaista, jonka jälkeen varoitusta ei enää tulisi.

Ratkaisu
Varsinkin Radeon-piirisarjalla varustetuille, useampia ulostuloja tarjoaville näytönohjaimille on tyypillistä, että ne näkyvät laitetasolla järjestelmälle kahtena eri laitteena. Toinen laite on kuitenkin täysin näennäinen ja se on läsnä vain, koska jotkin käyttöjärjestelmät tarvitsevat sen, jotta ensisijaisen lisäksi muutkin ulostulot toimisivat. X.org-ikkunointijärjestelmää käytettäessä varoituksen voi jättää täysin huoleti huomiotta.
Huomautuksia
  • Toisesta laitteesta saa sen näennäisyydestä huolimatta lisätietoja lspci-komennolla. Tiedot ovat melkein samat kuin silloin, kun lspci kohdistetaan lukemaan ensimmäistä näytönohjainlaitetta.
  • Lisäsin kokeeksi ylimääräisen Device-lohkon /etc/X11/xorg.conf -tiedostoon. Määrittelin laitteen portin varoituksessa annetun mukaisesti ja asetin sen käyttämään samaa avoimen lähdekoodin ajuria kuin mitä varsinainen näytönohjainlaitekin käyttää. Sama varoitus kirjattiin kuitenkin lokiin käynnistyksen yhteydessä sen jälkeenkin.