Nautilus avaa kansionäkymäikkunan väärällä työpöydällä

Lähtökohta
Työpöytäni on jaettu neljään työtilaan.
Valitsen työpöydän ylälaidan paneelissa olevasta Sijainnit -valikosta kohteen Kotikansio.
Ongelma
Kotikansioni sisällön näyttävä ikkuna avataan esillä olevan työtilan sijasta sen viereisessä työtilassa. Jos siis näytössäni on kansion avaamishetkellä työtila 1, kansio avataan työtilassa 2. Ongelma koskee kaikkia tiedostoselaimen avaamia ikkunoita.
Muut ikkunat, kuten sovellukset, avautuvat toivotulla tavalla, eli kulloinkin esillä olevassa työtilassa.
Ongelman syy
Ei vielä tiedossa.
Ratkaisu
Ratkaisua ei vielä ole. Ongelman voi kiertää käynnistämällä Nautiluksen uudestaan. Nautiluksen voi sammuttaa painamalla näppäinyhdistelmää Alt + F2 ja suorittamalla avautuvasta Suorita sovellus -ikkunasta komennon nautilus -q. Sen jälkeen Nautilus käynnistetään uudelleen painamalla samaa näppäinyhdistelmää uudestaan, ja suorittamalla komento nautilus.
Huomautus
Nopeampi tapa uudelleenkäynnistää Nautilus on käyttää killall nautilus -komentoa, jolloin se sulkeuduttuaan käynnistyy uudestaan itsekseen. Tällöin yllä kuvattu ongelma ei kuitenkaan häviä.

One Reply to “Nautilus avaa kansionäkymäikkunan väärällä työpöydällä”

  1. Viilasin ratkaisussa olevaa kiertotapaa heijastelemaan sitä, että Nautilus ei käynnisty uudestaan silloin kun sen suoritus lopetetaan -q -parametrin avulla. Korvasin huomautuksen automaattisesta uudelleenkäynnistyksestä (josta käsitykseni oli aiemmin hiukan hämärä) huomautuksella siitä, että ongelma ei häviä, jos nautilus pakotetaan sulkeutumaan killall-komennolla.

Comments are closed.