[Ratkaisu] Virheellinen merkistökoodaus DVD-levyllä olevien tiedostojen nimissä

Lähtökohta
Minulla on DVD-levy, jolle on poltettu tiedostoja Windowsissa. Tiedostojen joukossa on sellaisia, joiden nimissä on skandinaavisia kirjaimia.
Lataan levyn tietokoneen DVD-asemaan, jolloin se liitetään tiedostojärjestelmään. Avaan levyn sisällön selailtavakseni Nautilus-tiedostoselaimella.
Ongelma
Skandinaavisia kirjaimia sisältävissä tiedostonimissä ne ovat korvautuneet kysymysmerkeillä, ja tiedostonimen perässä lukee (virheellinen merkistökoodaus). Tiedostonimen kopiointi avaamaani Pääte-ikkunaan ei toimi, jos poimin tiedoston Nautiluksen ikkunasta ja vedän ja pudotan sen Pääte-ikkunaan.
Ongelman syy
Levyä ei ole liitetty UTF-8 -merkistökoodausta käyttäen.
Ratkaisu
Muutan /etc/fstab -tiedostossa olevaa CD/DVD -asemani määrittelevää riviä. Ennen muutoksia rivi näyttää seuraavanlaiselta:

/dev/scd0  /media/cdrom0  udf,iso9660  user,noauto,exec  0 0

Lisään liittämisparametreihin merkistökoodauksen, jonka jälkeen rivi näyttää seuraavanlaiselta:

/dev/scd0  /media/cdrom0  udf,iso9660  user,noauto,exec,utf8  0 0

Otan levyn ulos DVD-asemasta, ja lataan sen sitten uudestaan sisään. Kun tämän jälkeen selaan levyn sisältöä Nautiluksella, tiedostonimissä olevat skandinaaviset kirjaimet näytetään kuten pitää, ja sellaisia sisältävien tiedostonimien kopionti Pääte-ikkunaan vetämällä ja pudottamalla toimii.

Huomautus
Tietokoneessa, johon olen asentanut Hardy Heronin siihen päivittämisen sijasta, utf8 -parametri oli fstab-tiedoston DVD-asemamäärittelyssä valmiina.