[Ratkaisu] Firefoxin oletussovellusvalinta ei noudata työpöydällä tehtyä valintaa

Lähtökohta
Olen määritellyt MP3-tiedostot avattaviksi Rytmilaatikko-musiikkisoittimessa. Myöhemmin olen purkanut tämän liitoksen valitsemalla työpöydällä olleen MP3-tiedoston Ominaisuudet, ja palauttamalla Avaa ohjelmalla -välilehdellä valinnaksi Elokuvasoittimen.
Lataan Firefox-selaimeen MrKATin mikseri.net-sivun, ja valitsen kappalelistalta ensimmäisen ladattavaksi painamalla siihen liittyvää Download-linkkiä.
Ongelma
Kun Firefox kysyy mitä tiedostolle tehdään, se ehdottaa tiedoston avaamista Rytmilaatikossa. Haluan, että oletussovelluksena käytetään Elokuvasoitinta työpöydällä tekemäni valinnan mukaisesti.
Ongelman syy
Firefox päättää oletussovelluksista ~.local/share/applications/defaults.list -tiedoston perusteella. Tämän tiedoston sisältöä ei työpöydältä tehdyn oletussovellusvalinnan yhteydessä ole päivitetty.
Ratkaisu
Avaan ~.local/share/applications/defaults.list -tiedoston muokattavaksi, ja korjaan siinä olevan oletussovellusvalinnan MP3-tiedostojen osalta.

 1. Avaan defaults.list -tiedoston muokattavaksi avaamastani Päätteestä seuraavalla komennolla:
  gedit ~.local/share/applications/defaults.list
 2. Kun tiedosto on ladattu Tekstieditoriin, etsin ja tuhoan siitä seuraavat rivit:
  .local/share/applications/defaults.list:audio/mpeg=rhythmbox.desktop
  .local/share/applications/defaults.list:audio/x-mpegurl=rhythmbox.desktop
 3. Lopuksi tallennan tiedostoon tekemäni muutokset.

Kun tämän jälkeen lataan MP3-tiedostoja Firefoxissa, ja se kysyy mitä tiedostolle tehdään, tiedoston avaamiseen käytettävä oletussovellus on Elokuvasoitin.

Huomautuksia
 • Ongelman ratkaisuksi ei riitä, jos Firefoxin kyselyssä valitsee sillä hetkellä ladattavan tiedoston avattavaksi Elokuvasoittimella. Tämä käy ilmi sen jälkeen, kun seuraavan tiedoston lataamisen yhteydessä tiedoston valitsee tallennettavaksi, ja tallentamisen jälkeen avaa tiedoston valitsemalla sen Lataukset-ikkunan listalta. Silloin se avataan jälleen Rytmilaatikossa, joka on edelleenkin oletussovellus defaults.list -tiedoston mukaan.
 • Voi olla, että tässä ongelmassa on kyse siitä, että tein Rytmilaatikko-valinnan ennen kuin päivitin Ubuntun Gutsy Gibbonista Hardy Heroniin. Siitä on joka tapauksessa niin kauan, etten enää muista, millä tavalla valinnan silloin tein. Siksi en täsmentänyt sitä myöskään lähtökohdissa.