[Ratkaisu] Transmissionin sammutusnappi ei sammuta ohjelmaa

Lähtökohta
Pakettienhallinnassa transmission on asennettuna. Olen käynnistänyt Transmissionin graafisen käyttöliittymän Sovellukset → Internet -valikosta. Haluan sammuttaa ohjelman, joten painan ohjelman pääikkunan sulkemisnappia (×).
Ongelma
Transmission ei sulkeudu. Vain ohjelman pääikkuna sulkeutuu. Samalla Ilmoitusalueelle ilmestyy Transmissionin kuvake, joka paljastaa, että ohjelma on yhä käynnissä. Haluan, että ohjelman suoritus päättyy kun suljen sen pääikkunan.
Ongelman syy
Transmissionin pääikkunan sulkemisnappia painettaessa käyttäytymistä säätelevän asetuksen arvo on virheellinen.
Ratkaisu
Muutan Transmissionin pääikkunan sulkemisnappia painettaessa käyttäytymistä säätelevän asetuksen arvoa. Tätä varten avaan ensin Transmissionin pääikkunan viemällä hiiren osoittimen ohjelman ilmoitusaluekuvakkeen päälle ja painamalla hiiren vasenta nappia. Sen jälkeen painan ohjelman pääikkunassa olevaa Asetukset-nappia. Avautuvasta asetusikkunasta merkitsen Näytä ikoni alapalkissa -kohdan pois käytöstä. Lopuksi suljen asetusikkunan Sulje-napilla. Tämän jälkeen Transmission sulkeutuu, kun suljen ohjelman pääikkunan.
Huomautus
Tässä ratkaisussakin käytetyn Näytä ikoni alapalkissa -kohdan suomennos on virheellinen, sillä tosiassa sitä vastaava asetus säätelee ilmoitusaluekuvakkeen näkymistä. Esimerkiksi Ubuntun Gnome-työpöydällä Ilmoitusalue on oletuksena ylälaidan paneelissa.

2 Replies to “[Ratkaisu] Transmissionin sammutusnappi ei sammuta ohjelmaa”

Comments are closed.