[Ratkaisu] Tiedostojen turhien kaksoiskappaleiden haku ja poistaminen

Ongelma
Haluan etsiä tiedostojärjestelmäni tietyistä hakemistoista tiedostot, jotka esiintyvät identtisinä useammassa kuin yhdessä näistä hakemistosta, jotta voin poistaa ylimääräiset kaksoiskappaleet.
Ratkaisu
 1. Asennan Synaptic-pakettienhallinnassa fslint-paketin.
 2. Käynnistän FSlint-sovelluksen Sovellukset → Järjestelmätyökalut -valikosta.
 3. Sovelluksen käynnistyttyä lisään sen Search Path -välilehdelle skannattaviksi haluamani tiedostojärjestelmän osat + Add -napin kautta avautuvalla hakemistonvalitsimella.
 4. Varmistan, että ikkunan alapuoliskolla valittuna on Duplicates -välilehti, ja painan Find-nappia. Sovellus etsii valitsemistani tiedostojärjestelmän osista tiedostot joista on kaksoiskappaleita, ja listaa ne ikkunassaan.
 5. Valitsen listalta tiedostot jotka haluan poistaa, ja painan Delete-nappia.

2 Replies to “[Ratkaisu] Tiedostojen turhien kaksoiskappaleiden haku ja poistaminen”

 1. Terve

  Milläköhän pääsisi eroon hiirisulkeisesta, kun noita duplikaatteja on hirmuinen määrä?

  Jättäisi jäljelle joko tietyssä kansiossa olevan tai uusimman tai suurimman tiedoston riippuen tiedostopäätteestä.

 2. En kyllä äkkiseltään keksi ratkaisua, jossa ei tarvittaisi vähän hiirivoimistelua. Ihan yksitellenhän niitä ei tarvitse valkata, vaan kaikkien valitseminen onnistuu Shift-näppäimen avulla (valitaan listan ensimmäinen, sen jälkeen vieritetään listan loppuun, ja valitaan Shift-näppäin pohjassa listan viimeinen). Ja sen jälkeen täytyy tietysti vielä kunkin otsikon alta käydä valitsemassa pois se yksi tiedosto, joka halutaan säilyttää (Ctrl + vasen hiirennappi).

Comments are closed.