[Ratkaisu] DVD-levyllä olevan elokuvan toistaminen Totemilla

Lähtökohta
Olen lisännyt Synaptic-pakettienhallinnan Ohjelmalähteisiin Canonicalin tukemat avoimen lähdekoodin ohjelmistot (main) ja Yhteisön ylläpitämät avoimen lähdekoodin ohjelmistot (universe).
Minulla on dvd-levy joka sisältää salaamattoman videoraidan. Haluan toistaa videon, joten lataan dvd-levyn tietokoneeni dvd-asemaan ja käynnistän Sovellukset → Ääni & video -valikosta Elokuvasoittimen. Sovelluksen käynnistyttyä valitsen sen Elokuva-valikosta kohdan Toista levy "G1985vKG", jossa lainausmerkeissä oleva osuus on dvd-levyn tiedostojärjestelmässä näkyvä nimi.
Ongelma
Elokuvan pyöritys ei käynnisty. Sen sijaan Elokuvasoitin antaa seuraavanlaisen ilmoituksen:

Totem ei voi soittaa tämäntyyppisiä tiedostoja (DVD), koska sopivaa liitännäistä levyltä lukua varten ei ole asennettu.

Soittaaksesi tiedoston asenna tarvittavat liitännäiset ja käynnistä Totem uudestaan.
Ongelman syy
Totem-xine -pakettia ei ole asennettu.
Ratkaisu
Asennan pakettienhallinnassa totem-xine -paketin. Paketin asentaminen poistaa totem-gstreamer -paketin. Sen jälkeen dvd:llä olevan elokuvan toistaminen onnistuu haluamallani tavalla.

19 Replies to “[Ratkaisu] DVD-levyllä olevan elokuvan toistaminen Totemilla”

  1. miksikäs minun synaptic-pakettienhallinta ei löydä lainkaan totem-xine pakettia?

  2. Suomeksi noita varastoja nimitetään näemmä ohjelmalähteiksi, eli Synapticissa Asetukset-valikon Ohjelmalähteet on se paikka josta noita hallitaan.

  3. olen ihan käsi tän ubuntun kans ku tää on mulle aivan uus tuttavuus, niinpä minun pitää kysyä että mistä mää saan tuon universe-pakettivaraston?
    Mulla on synapticin asetuksissa “ohjelmalähteet ” ubuntu-ohjelmistot välilehdellä hae lähteestä kohdassa: pääpalvelin. Tarkoittaako tämä nyt kenties tätä vai jotakin ihan muuta? :)

  4. Totem ei voinut toistaa sijaintia “dvd:/”.
    Tämän elokuvan avaamiseen ei löydy sopivaa liitännäistä.

    Miksi tuo edelleen herjaa nuin vaikka asensin nyt tuon xinen?

  5. Onkos siinä Hae lähteestä -kohdan yläpuolella liuta semmoisia valitsimia, joiden joukossa olisi “Yhteisön ylläpitämät avoimen lähdekoodin ohjelmistot (universe)”? Jos on, niin sen valitsemalla ja sen jälkeen Synapticin pääikkunassa Päivitä-napilla hakemalla pitäisi universessakin olevien pakettien tulla näkyviin.

    Minulla tuo Ohjelmalähteet-ikkuna näyttää tältä. Jos sinulla on eri näköinen se, niin meillä on eri versiot (käytän Hardya), mutta kyllä tuon universen pitäisi vanhemmistakin versioista jostain löytyä. Sitä täytyy sitten vain vähän etsiskellä :)

  6. Oho, myöhästyin näköjään edellisessäni. :)

    No niin, elikä sitten tarvitaan luultavasti lisäksi salauksen purku toisesta pakettivarastosta. Ubuntu tutuksi -ohjeissa on lisää tästä: libdvdcss on se mikä tarvitaan, ja se on medibuntu-varastossa. Sen lisääminen tapahtuu toisella välilehdellä, eli kolmansien osapuolten ohjelmalähteissä.

  7. ilmeisesti tuon ylimmän kohdan piti myös olla valittuna tuo jossa lopussa on suluissa (main) koskapa tuo universe mulla oli valittuna eikä se silti löytänyt, mutta kun valitsin tuon “main” kohdankin niiin sitten löyty, mutta edelleen ei suostu dvd pyörimään :( Höhlä.

  8. Huomaa muuten, että nuo Ubuntu tutuksi -ohjeet on kirjoitettu Hardya silmälläpitäen, eli jos käytät Gutsya, pitää jakelun nimeksi antaa ‘gutsy’ ohjeessa mainitun ‘hardyn’ sijasta.

  9. kylläpä menee hankalaksi. ;)
    no kokeillaan. en oo ennen hävinny koneelle.

  10. Hyvä, asenne on näemmä kohdallaan! :) Olen varma että se tulee onnistumaan.

    Tämä DVD:iden toistaminen vapailla ohjelmistoilla on valitettavasti vähän tällaista johtuen siitä, että kaupalliset DVD:t on useimmiten salattu, ja salauksen purkamisen laillisuus on kaupallisten tahojen onnistuneen lobbauksen takia vähän niin ja näin. Tuossa yllä olevassa ohjeessa käytin itse salaamatonta (itse tehtyä) DVD:tä. Sellaisten katseluun ei tuota salauskirjastoa tarvita.

  11. Libdvdcss:n lisäksi olen näköjään asentanut totem-xine -paketin suosittelemista paketeista totem-plugins- ja libxine1-ffmpeg -paketit. Lisäksi noita libxine1:een liittyviä paketteja näyttäisi olevan asennettuna koko liuta (ainakin libxine1, libxine1-bin, libxine1-plugins ja libxine1-x), voi olla että niistäkin on apua.

  12. tuota nyt koen olevani blondien äiti, mutta mistä mää saan selville mikä on mun versio?
    Joku Ubuntu tää on, mutta… :)

  13. HAHAA. TOIMII!

    Näköjään tuo hardy tää tais olla :)
    Puuttu vain nuo loputki libxine-paketit. Mutta nyt toimii.
    Kiitos kovasti.
    Sen olen tän ubuntun kans huomannu että ku ubuntun käyttäjän on kaikki asenteella käyttämässä ubuntua niin apua saa ku osaa kysyä.

  14. Rupesin itsekin pohtimaan tuota sen jälkeen kun tulin maininneeksi versioista… :)

    Jos sinulla on työpöydällä (lähtökohtaisesti sen ylälaidassa) Järjestelmä-valikko, siellä on Tietoja Ubuntusta -kohta. Se avaa esittelysivun, jonka oikeassa laidassa on ainakin tässä Hardyssa Versiot ja julkaisunumerot -otsikko. Siellä kerrotaan version numero ja siihen liittyvä nimi.

  15. Taas myöhästyin, mutta ei haittaa, pääasia että toimii! Hienoa! :)

    Itekin tykkään Ubuntussa juuri tästä ihmisläheisyysfilosofiasta, ja siksi pyrin itsekin sitä toteuttamaan käytännössä. Myös Ubuntu Suomen keskustelualueilla osataan varmasti neuvoa, jos vastaisuudessa tulee pulmia.

  16. mää yleensä googletan ja koitan sitä kautta etsiä apua..
    Ja yleensä löydänkin. Jos en löydä heti apua niin löydän jonku vastaavan sivun ku tämä jolle kirjottelen sitte onkelmani :)

Comments are closed.